Απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Ih8 mags
Real Name: ...........................................
Facebook ID: 0

Απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Δημοσίευση από Ih8 mags »

Pleon paizei suxna i diafimisi i opoia leei ya ton perivoito nomo pou akougame edw kai kairo,o opoios 8a te8ei se efarmogi tin 1-1-2010(exei na pesei xenera apo merikous sto revegion).Proswpika 8ewrw auto to nomo kakisto, ka8ws se xwra tou exwterikou ton exw dei kai se efarmogi,giati vlepeis tous kapnistes san ta prezonia tis omonoias mes to kruo(itan xeimwnas) ya na kanoun ena tsigaro.Swsto einai na leme oti o mi kapnistis den exei kamia upoxrewsi na foumarei to kapno tou ka8ena kai na ntoumaniazei alla oxi kai na tous exorizoume...Exei paratravixei auto to prama me tis antikapnistikes kampanies...Exw akousei alla exw mia epifilaxi pws stin ameriki an exeis istoriko kapnisti kai pa8eis emfragma,pe8aineis, den se kaluptei i asfaleia,par'oti statistika ta perissotera emfragmata kai kardeiopa8eies ofeilontai se allous paragontes opws xolisterini.
Proswpika antilamvanomai mia pagosmia tasi na spane ta nevra twn kapnistwn kai na lansaroun mia fimi parousiazontas tous ws "kakous" anti na apotrepsoun to kosmo na kapnisei i na periorisoun tis kapnovoiomixanies(profanws vgazoun lefta apo autes).Auti i fimi pou prospa8oun na lansaroun einai kati antistoixo pou eixan kanei prin apo 40-50 xronia pou o kapnistis itan o "cool" tupos..
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Re: Απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Δημοσίευση από el_greco »

offtopic : κάτι μου λέει πως πλησιάζει η εξεταστική... μια με τους gay γάμους, τώρα με το κάπνισμα... στρώνουμε έδαφος για να ξεμαλλιαστούμε ελεύθερα! Μ'αρέσει.. και πιάσαμε και τα 25000 posts! Hurrayyyyyyy

O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

εγω ενα θα πω και μετα θα σωπασω....

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ...

σωπαω
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
ManOzzY
Real Name: Αλυσανδράτος Μανώλης
Facebook ID: 624949615

Δημοσίευση από ManOzzY »

Μα πρεζάκια είστε, που το βλεπεις το περίεργο. Τέρμα ο εξορισμός των μη καπνιστών, καιρός να εξορίσουμε τους καπνιστές που το αξίζουν! Καλά κάνουν και προβάλουν τις αντικαπνιστικές αντιλήψεις, μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος.
Άντε, φοβόμαστε να αναπνεύσουμε, που καταντίσαμε.

Εμένα μου φαίνται όλα αυτά τα νέα μέτρα (που σιγά μη γίνουν ποτέ στο Ελλαδιστάν που ζούμε) πάρα, μα πάρα πολύ καλά!
ΟΥΣΤ καρκινιάρηδες!
Άβαταρ μέλους
chelsea13
Real Name: Alex

Δημοσίευση από chelsea13 »

Proswpika 8ewrw auto to nomo kakisto, ka8ws se xwra tou exwterikou ton exw dei kai se efarmogi,giati vlepeis tous kapnistes san ta prezonia tis omonoias mes to kruo(itan xeimwnas)
Δηλαδή για να καταλάβω....για σένα είναι πιο κακό (ή αντιαισθητικο??) το να βλέπεις τους καπνιστές έξω να καπνίζουν από το αναπνέω εγώ τον καπνό του κάθε ασυνείδητου???Τι να πω....
Άβαταρ μέλους
Ih8 mags
Real Name: ...........................................

Δημοσίευση από Ih8 mags »

Egw epi xronia imoun pa8itikos kapnistis (gumnasio lukeio stin arxi tou 1ou etous),otan arxizane oloi to kapnisma kai itan sto zeni8 tis upervolikis katanalwsis tou,Kai ya na eimaste eilikrineis ektos apo ta club kai bouzoukia opou mexri kai oi kapnistes den adexoun ti kapnila kai ekei exei logiki i apagoreusi i kapoios periorismos autou,se mia taverna i mia kafeteria poso enoxlitiko einai ya ena mi kapnisti?Emena de me enoxlouse...Oso eleu8eros einai o mi kapnistis allo toso einai kai o kapnistis.Einai dikaiwma tou ka8ena na kanei tin epilogi tou kai upoxrewsi tou na sevastei tin epilogi tou allou.yi'auto uparxoun kapnizontes mi kapnizontes sta estiatoria sta ploia kai se alla meri alla profanws den itan arketo.

Kai ya na mi parexigi8w den exw skopo na kanw sugrisi metaxu kapnizontwn kai mi kapnizontwn..Apla eimai tis adilipsis oti boroun na suniparxoun..Proswpika an o kapnos mou enoxlei kapoion 8a paw paradipla,opws kai oi perissoteroi an8rwpoi(an kapoios einai ar**di den ofeiletai sto kapnisma).
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
frantux
Real Name: Δημήτρης

Δημοσίευση από frantux »

Πραγματικά, πρεζάκια είμαστε.. όταν λες ότι δε μπορείς να αντέξεις μερικές ώρες χωρίς τσιγάρο είσαι πρεζάκι.

Προσωπικά καπνίζω, αλλά πιστεύω πως όταν ως καπνιστής θεωρείς δικαίωμά σου να φυσάς τον καπνό σου στη μούρη του άλλου (ή αλλού με αποτέλεσμα να καταλήγει εκεί) κάτι έχεις καταλάβει λάθος.

Έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις να καπνίζεις ή όχι, όλοι το ίδιο δικαίωμα έχουμε. Όμως από τη στιγμή που το κάπνισμα (είτε μας αρέσει είτε όχι) έχει τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία, όταν επιλέξουμε να πεθάνουμε δεν είναι αυτονόητο ότι επειδή εμείς το διαλέξαμε θα πάρουμε και τους άλλους μαζί μας. Είναι κάπως σα να λέω ότι θέλω να πεθάνω και γι'αυτό θα φτιάξω μία βόμβα, και είναι δικαίωμά μου να πάω να τη σκάσω και να πεθάνω στο Σύνταγμα επειδή εκεί μου αρέσει.

Το καλύτερο θα ήταν να μπορούσε να λειτουργήσει το μέτρο με τις θέσεις για καπνίζοντες/μη καπνίζοντες, που στην πράξη δείχνει ότι δε μπορεί..
life passes most people by, while they are making grand plans for it
Άβαταρ μέλους
chelsea13

Oso eleu8eros einai o mi kapnistis allo toso einai kai o kapnistis
Επειδή αυτό το επιχείρημα το ακούω πολύ συχνά να πω ότι ΟΧΙ!ΔΕΝ είναι ελεύθερος ο καπνιστής να με αναγκάζει αν μυρίζω κάτι που αυτός γουστάρει.Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
se mia taverna i mia kafeteria poso enoxlitiko einai ya ena mi kapnisti?
ΟΚ.και μένα δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα στους συγκεκριμένους χώρους.Ξέρω όμως άτομα που δεν το αντέχυν ούτε αυτό.Και αυτά τα άτομα δεν είναι υποχρεωμένα να το αναπνέσουν και για να προλάβω όποιον μου το πει δεν είναι υποχρεωμένα να ζητάνε από τον έναν κ τον άλλον "μήπως μπορείτε να καπνίσετε κάπου αλλού?"
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Να το δω και να μην το πιστέψω!

Έχοντας πάει αρκετές φορές στο Λονδίνο, μπορώ να πω ότι, ως μην καπνιστής, απολαμβάνω το εκεί καθεστώς, αλλά εντάξει κατανοώ ότι πάει λίγο και στην άλλη πλευρά, με την πλήρη απαγόρευση παντού. Αυτό που θεωρώ εγώ πιο σωστό, είναι να υπάρχουν και χώροι για καπνιστές, αλλά αυστηρά χωρισμένοι.

O Χαμένος, τι εννοείς δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές; Όταν εισπνέεις τον καπνό άλλων, τότε τι είσαι;
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
rainel
Real Name: rainel
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από rainel »

Η απαγορευση καπνισματος σε κλειστους χωρους: δημοσιους ή μη , επρεπε να ειχε εφαρμοστει χρονια πριν...

π.χ. στις συνελευσεις δεν μαζευομαστε για να αποφασισουμε την πορεια της σχολης, οχι,
μαζευομαστε για να "ντουμανιασουμε" :wink:

Ελεος!

Φιαλες οξυγονου ηθελα , για να παραμεινω στα αμφιθεατρα :!:
Δν ειναι υπερβολη καθολου,οσα λεω.

Σεβομαι αυτους που θελουν να καπνισουν αλλα πρεπει να σεβονται και αυτοι ,
οσους δεν καπνιζουν. Κυριως σ'εναν κλειστο χωρο!

:D
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Καλά, εγώ στην αντιπαράθεση του επιπέδου "θέλουμε καθαρό αέρα" εναντίον "έχουμε δικαίωμα στον καπνό" δεν θα μπω. Θα διατυπώσω μια ερώτηση και ένα σχόλιο, κι όποιος μπορεί να σκεφτεί κάτι ας με βοηθήσει γιατί έχω κολήσει:
  • Ερώτηση: Πως επέτρεψαν οι καπνοβιομηχανίες τέτοιο μπαλαμούτι στο καταναλωτικό κοινό τους; Από φίλους στο εξωτερικό όπου εφαρμόζεται το μέτρο γνωρίζω ότι πέρα από τους τσιγαρέμπορους, το πρόβλημα αγγίζει και άλλες περιοχές, όπως το αλκοόλ, η διασκέδαση, κλπ.. Μου κάνει τεράστια εντύπωση :S
  • Σχόλιο: Αν πρόκειται να αρχίσουμε να ζητούμε να απαγορευθεί το κάπνισμα ως επιβλαβές για την υγεία, να απαγορευθεί και η κίνηση με Ι.Χ. (ως επιβλαβής για το περιβάλλον), η λειτουργία εργοστασίων (είτε παράγουν ενέργεια είτε άλλα προϊόντα), η χρήση κινητών, να απαγορευτεί το αλκοόλ (για προφανείς λόγους), και να κλείσουν όλα τα τυροπιτάδικα, τα φαστφουντάδικα, τα εστιατόρια, οι στάνες, τα κτηνοτροφία και οι αγροί που γεμίζουν κάθε μέρα το πιάτο μας με καρκίνο, χολιστερήνη, τριγλυκερίδια. Α, επίσης να απαγορευτεί και η μ@λ@κία γιατί τυφλώνει, λερώνει και χαζεύει.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
chelsea13

Όσον αφορά το σχόλιό σου απλά να πω ότι είναι άλλο να απαγορεύσεις π.χ τα fast-food που αμα θέλει κάποιος πάει κ τρώει χωρίς αυτό το γεγονός να έχει συνέπειες σε κάποιον άλλον , και άλλο πράγμα το τσιγάρο που το τρώνε όλοι στην μάπα αν καπνίζει ένας.
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

drcypher έγραψε:[*]Σχόλιο: Αν πρόκειται να αρχίσουμε να ζητούμε να απαγορευθεί το κάπνισμα ως επιβλαβές για την υγεία, να απαγορευθεί και η κίνηση με Ι.Χ. (ως επιβλαβής για το περιβάλλον), η λειτουργία εργοστασίων (είτε παράγουν ενέργεια είτε άλλα προϊόντα), η χρήση κινητών, να απαγορευτεί το αλκοόλ (για προφανείς λόγους), και να κλείσουν όλα τα τυροπιτάδικα, τα φαστφουντάδικα, τα εστιατόρια, οι στάνες, τα κτηνοτροφία και οι αγροί που γεμίζουν κάθε μέρα το πιάτο μας με καρκίνο, χολιστερήνη, τριγλυκερίδια. Α, επίσης να απαγορευτεί και η μ@λ@κία γιατί τυφλώνει, λερώνει και χαζεύει.[/list]
Μην γενικεύεις, νομίζω κανείς δεν είπε για απαγόρευση γενικώς, για κλειστούς δημόσιους χώρους μιλάμε (ακόμα και στην Αγγλία, στο σπίτι σου. και έξω, μπορείς να καπνίσεις). Προφανώς μπορείς να κάταστρέψεις όπως γουστάρεις τον εαυτό σου, το πρόβλημα αρχίζει όταν ταυτόχρονα επηρρεάζεις και άλλους :wink:
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Ανέφερα μια μεγάλη λίστα από πράγματα που κατά πάσα πιθανότητα θα σε σκοτώσουν (με τη μορφή καρκίνου) πριν προλάβει να σε σκοτώσει το τσιγάρο, και μου λες ότι είναι επιλογή του καθενός αν θα πάει στο φαστφουντάδικο. Έχεις αναρρωτηθεί ποτέ τι επίπτωση έχουν στην πολύτιμη υγεία σου τα Ι.Χ. από πλευράς καυσαερίου και ηχορρύπανσης; Εφ' όσον (μάλλον) δεν πας σε φαστφουντάδικα, ξέρεις τι κρέας και τι λαχανικά βάζεις στην κατσαρόλα σου; Ξέρεις με τι λάδι τηγανίζεις; Αλλά όχι! Εσένα θα σε σκοτώσουν οι συνήθειες των άλλων, όχι οι δικές σου!

Εγώ δεν διαφώνησα στο ότι το κάπνισμα είναι επιβλαβές για το σύνολο του πληθυσμού. Απλώς μου τη δίνει στα νεύρα αυτή η θέρμη με την οποία εκφράζεστε, και το γεγονός ότι προτιμάτε να τσαμπουκαλεύεστε (βλ. "πρεζάκια", "τασάκια", "άρρωστοι", "εθισμένοι", "βρωμιάρηδες", "κοινωνικά απαράδεκτοι", "φονιάδες των αντικαπνιστών καπνιστές") στον συμπολίτη σας που καπνίζει την ώρα που σας σκοτώνει με πολύ πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο το Ι.Χ. σας, το εργοστάσιο που ηλεκτροδοτεί το σπίτι σας, το λόμπι των παραγωγών που σας ταΐζουν θάνατο, το κράτος που κάνει τη ζωή σας μίζερη και αφόρητη (ώστε ξεσπάτε όπου σας παίρνει), ένα ολόκληρο σύστημα που σας ποτίζει μπόμπες και πάτε και σκοτώνεστε στους δρόμοι. Ούτε εγώ γουστάρω να με μαζέψει ο τάδε (καπνιστής ή μη) μεθυσμένος στην παραλιακή, αλλά δεν ζητάω να απαγορευθεί το αλκοόλ στους κατόχους αυτοκινήτων.

Ναι, το κάπνισμα είναι ένα θέμα, αλλά αν θες και μια αναλογία, είναι σαν να σας σακατεύει ένας λόχος λοκατζίδων κι εσείς να ξεσπάτε -όλο οργή, μαγκιά και δικαιώματα- σε ένα δεκάχρονο που σας λέρωσε το παπούτσι. Νιώθετε αδικημένοι, αλλά (έστω την ώρα που ξεσπάτε εκεί που νομίζετε ότι σας παίρνει, δηλ. στον καπνιστή φίλο σας), σκεφτείτε λίγο και την ευρύτερη εικόνα, και αναλογιστείτε ποιες είναι οι πραγματικές απειλές στην υγεία σας.

Ελπίζω από το 2010 και μετά το προσδόκιμο ζωής να ανέβει ξαφνικά στα 120 χρόνια. Αλλά κάτι μου λέει ότι έχετε βρει λάθος αποδέκτη στην γκρίνια σας. Ζητείστε το δικαίωμά σας, αλλά προσπαθείστε να δείξετε λιγότερο εμπαθείς. Δεν σας αφήσαμε και ανάπηρους...
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
chelsea13

Μα δεν διαφωνώ σε αυτά που λες...απλά έκανα εναν διαχωρισμό γιατι δεν είναι το ίδιο πραγμα.Απλά έτυχε σε αυτό το topic να μιλάμε για το κάπνισμα.Δεν είπα ότι δεν ισχύουν όλα τα υπόλοιπα , ούτε ότι δεν με ενοχλούν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”