(S)Vista και συμβατότητα.

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
greeklish
Real Name: -----@@@@----
Facebook ID: 0

(S)Vista και συμβατότητα.

Δημοσίευση από greeklish »

Αγόρασα πριν από λίγες μέρες ένα καινούργιο Laptop το οποίο τρέχει με W.Vista Στην αρχή όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά με τα προγράμματα που είχα εγκαταστήσει και δεν είχα σχεδόν κανένα πρόβλημα εκτός από μερικά crash και άλλα κολλήματα των Windows...
Λόγο των εργαστηρίων της σχολής εγκατέστησα το MatLab και το Mathematica, το μεν Mathematica λειτούργησε μια χαρά αλλά το MatLab παρά το ότι δεν εμφάνισε σφάλματα κατά την εγκατάσταση δεν ανοίγει καν... Τρέχει μόνο το m-file editor. Εγκατέστησα το ίδιο πρόγραμμα σε ένα φίλο μου, που έχει λειτουργικό Xp και δουλεύει τέλεια. Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε άλλα προγράμματα όπως το OrcCad και το AutoCad. Δεν έχω ιδέα τι μπορώ να κάνω για να λύσω αυτά τα προβλήματα, παρακαλώ όποιος ασχολείται με υπολογιστές και έχει κάποια ιδέα ας μου προτείνει κάτι.(Ακόμη και να αλλάξω λειτουργικό αρκεί να μου πει πως μπορώ να το κάνω.)

Υ.Γ. Η έκδοση του MatLab που εγκατέστησα είναι η 7.1.0.246(R14) S.P.3-02/2005
Άβαταρ μέλους
NTG
Real Name: Nikolas
Facebook ID: 0

Re: (S)Vista και συμβατότητα.

Δημοσίευση από NTG »

em... xwris na eimai sigouros oti tha doulepsei, pata de3i click panw sto arxeio ths efarmoghs kai meta "ektelesh ws diaxeirisths", se merika programmata leitourgei
Άβαταρ μέλους
kostas213
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από kostas213 »

Από ότι ξέρω οι παλιές εκδόσεις του MATLAB και του ΑutoCAD έχουν ασυμβατότητες με τα Vista. Πλήρως συμβατά είναι τα MATLAB R2007b και AutoCAD 2008 και άνω (οι τελευταίες εκδόσεις είναι οι R2008a και 2009 και μου δουλεύουν μια χάρα στα Vista).

Πάντως αν δεν έχεις τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις κάποια από τις νεώτερες εκδόσεις τότε κάνε δεξί κλικ στην εφαρμογή και "Run as Administrator", όπως είπει και ο NTG και αν δεν πιάσει αυτό, δεξί κλικ στην εφαρμογή, κλικ στο Properties και μετά επίλεξε την καρτέλα Compatibility. Εκεί επίλεξε "Windows XP SP2" και την επιλογή που έχει κάτω κάτω για να τρέχει πάνοτε η εφαρμογή με δικαιώματα διαχειριστή (και έτσι δεν χρειάζεται να πατάς κάθε φορά το "Run as Administrator" στο δεξί κλικ).

Ελπίζω να βοήθησα. :wink:
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Να ενημερώσω ότι τα περισσότερα από τα προαναφερθέντα προγράμματα τρέχουν άψογα στο linux. Το Matlab βγαίνει για linux χρόνια τώρα, το Mathematica το ίδιο. Το AutoCAD με wine.

ΥΓ: θα τα έχω δει όλα, όταν ο κόσμος βάλει linux για να τρέχει σωστά τα windows προγράμματα. Έτσι που τα έκανε η M$ με τα (V)ista, ίσως και να έρθει αυτή η άγια μέρα. :)
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”