Ubuntu 8.04

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Άβαταρ μέλους
Qbric

Ubuntu 8.04

Δημοσίευση από Qbric »

Re paides exei katevasei kaneis tin 8.04 (oxi beta ) ?
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Re: Ubuntu 8.04

Δημοσίευση από drcypher »

Πρέπει να βγήκε τις τελευταίες ώρες, οπότε είναι μάλλον δύσκολο να την έχει δοκιμάσει κάποιος σοβαρά (εκτός αν κάποιος είχε ξεκινήσει από τις beta και πρόλαβε να παίξει με την RC). Λογικά μετά το Πάσχα θα έχουμε τις πρώτες εντυπώσεις.

Εγώ πιθανότατα θα κάνω την αναβάθμιση σήμερα-αύριο κι ο Θεός να βάλει το χέρι του να πάνε όλα καλά :D
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Έχω Kubuntu. Έκανα την αναβάθμιση μέσω Internet (δηλ. με ανοιχτό το kde).
  • Στην αρχή δεν δούλευε το archive.ubuntu.com και αναγκάστηκα να αλλάξω το /etc/hosts ώστε να δείχνει στην IP του gr.archive.ubuntu.com που έπαιζε μια χαρά. Συνέχισε κανονικά.
  • Κατέβασε και εγκατέστησε όλα τα πακέτα
  • Κατά την ρύθμιση των πακέτων με το dpkg κόλλησε και το σύστημα έγινε σκατά.
  • Έκανα reboot και έτρεξα dpkg --reconfigure -a και έστρωσε.
  • Μετά δεν δούλευε το sudo. Μου έλεγε ότι δεν μπορεί να κάνει resolve το hostname μου. Το προσέθεσα στο /etc/hosts, στην ίδια γραμμή με τον localhost και έστρωσε.
  • Δεν ξέρω αν χρησιμοποιούσε τον ίδιο driver και στο 7.10, αλλά τώρα χρησιμοποιεί το acer_acpi που μου χάλασε το poweroff και το reboot (μόλις πατάω κάτι από τα δυο απλώς μαυρίζει η οθόνη). Παρόλα αυτά φαίνεται να συνεργάζεται σωστά με την μπαταρία.
  • Τα εφέ (compiz) ενσωματώθηκαν στο KDE αλλά (όπως και στο ubuntu) συχνά σπάει ο window decorator και εξαφανίζονται οι τίτλοι των παραθύρων. Το απενεργοποίησα και τελείωσε.
  • Έβαλε τον firefox 3 beta 5 που μου φαίνεται πιο βαρύς και δεν με πολυενθουσιάζει.
  • Γενικά νομίζω ότι βάρυνε λίγο το όλο σύστημα. Σαν πρώτη γεύση αν μου ήταν εύκολο να γυρίσω στην 7.10 θα το έκανα.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Εγώ, επειδή είχα το 7.04 μέχρι τώρα, και επειδή το είχα ψιλοφορτώσει, έκανα clean install με τo alternate CD, και δούλεψε περίφημα. Για την ακρίβεια, βρίσκω πως είναι πιο γρήγορο από το παλιό, μόνο που το έχουν...παρααπλοποιήσει:
Επειδή έχω 2 κάρτες ήχου, η μία μπίλντ-ιν στην μητρική,και την επέλεξε αυτοβούλως, έψαχνα μισή ώρα να βρω το device manager (ή κάπως έτσι), δεν το βρήκα, και αναγκάστηκα να κάνω 800 ακροβατικά από την κονσόλα για να την απενεργοποιήσω.
Αυτό μόνο...κατά τα άλλα, γρήγορο, εύχρηστο και...εφεντζίδικο :) !
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Συμπαθάτε που θα το κάνω λίγο chat-style το topic. antony07, πόση μνήμη έχεις; Εγώ προσφάτως την έκανα 1,2GB από 512MB. Η αλήθεια είναι πως αν μη τι άλλο δεν τρέχω διαρκώς σε swap (χρησιμοποιείται από την αρχή περίπου η μισή μνήμη), αλλά το boot παίρνει τελικά γύρω στα 2+ λεπτά! Βέβαια δουλεύουν διάφορα χρονοβόρα services (π.χ. apache, mysql, κλπ), αλλά έχω την αίσθηση πως τρέχουν ένα σωρό πράγματα που πιθανότατα να μην χρειάζονται. Από την άλλη αυτό είναι το "κόστος" μιας διανομής που έχει τα περισσότερα πράγματα ένα κλικ μακριά σου -πολλά "περιττά" φορτώνονται προκειμένου να μην υπάρχουν "ελλείψεις".

Δεν ξέρω, ίσως είμαι λίγο υπερβολικός και άδικος προς το παρόν... μάλλον το σκηνικό με την αποτυχία του update από το internet και το χαλασμένο poweroff/reboot με ξενέρωσαν περισσότερο απ' όσο αξίζει στη νέα διανομή. Πάντως νιώθω ανακουφισμένος που επέλεξα να αναβαθμίσω σε Kubuntu 8.04 με KDE 3.5.9 (και όχι το Remix με KDE 4.0) :)

Αυτό που σίγουρα περίμενα (και δυστυχώς δεν είδα) στη νέα διανομή είναι ένα πιο αξιοπρεπές εργαλείο για network management. Ίσως στην επόμενη έκδοση :oops:
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Επικοινωνία:

Έχω 1 GB RAM, αλλά έχω φροντίσει, επειδή έχω 2 σκληρούς, το root και το swap partition να βρίσκονται σε διαφορετικό δίσκο, ώστε να διευκολύνεται η ταυτόχρονη λειτουργία. Βέβαια, εγώ δεν έχω φορτώσει τέτοια services/daemons, οπότε είναι λογικό να είναι πιο γρήγορο, δλδ περίπου στα 40 δευτερόλεπτα.

Αλλά, λόγω του καθαρού install, δεν υπάρχει τίποτα από την προηγούμενη εγκατάσταση, ούτε καν στοιχειώδη προγράμματα, όπως πχ ο Opera. Οπότε μην με λαμβάνεις πολύ υπόψιν.
Σιγά σιγά...θα βαρύνει και το δικό μου...λόγω εντροπίας :) !
"
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

Kali anastasi paides.
Loipon exo to eksis provlima: eno me to Ubuntu pane ola prima le to Kubuntu (pou mou aresei perissotero) exo megalo provlima. Kata ti diarkeia tou installation mou kanei shutdown (san nakopika to reuma). Mou to eixe kanei kai me to Kubuntu 7.10 kai tora kai me to live cd kai me to alternative.
Evala telika Ubuntu (meta ti tromarra oti kati epathe to laptop) 8.04 kai ola mia xara. Skeftomai na perasso to KDE os allo sesion sto Ubujntu (simfoneite?).
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Εγώ χρησιμοποιώ το Kubuntu γιατί παλιά είχα το slackware για αρκετό καιρό, και δεν είχε υποστήριξη για gnome, οπότε έχω συνηθίσει το KDE. Δεδομένου ότι μπορείς να έχεις ubuntu και να τρέχεις στο ίδιο desktop εφαρμογές του KDE, δεν βρίσκω λόγο να έχεις και τα δυο window managers (kde και gnome). Η γενική ιδέα, πάντως, είναι ότι το ubuntu είναι πιο σταθερό και αξιόπιστο, παρόλο που στη βάση τους είναι το ίδιο project... Εν ολίγοις, αν δεν σε ξενίζει ή δε σε αναστατώνει ιδιαίτερα το πέρασμα σε GNOME, κράτα το ubuntu αντί του kubuntu ;)
Άβαταρ μέλους
f_angel
Real Name: Βικούλα

Δημοσίευση από f_angel »

Καλησπέρα :P Έχω πρόβλημαααααααααααααα !!! Έκανα την αναβάθμιση προχθες το βράδυ και μέχρι σήμερα δεν επιχείρησα να ακούσω οτιδήποτε.. Σήμερα λοιπόν, συνειδητοποίησα ότι το audacious έχει κρασάρει (δεν ανοίγει τα αρχεία), και ότι γενικά δεν ακούγεται τίποτα :( Δοκίμασα να ακούσω από την αρχειοθήκη του limewire και ίσα που ακούγεται ένα "νιαούρισμα".. Το χειρότερο είναι ότι μάλλον αυτό το προκάλεσα εγώ, καθώς όταν έκανα την αναβάθμιση, κάποια στιγμή ξύπνησα μες τη μαύρη νύχτα, και κάτι με ρώταγε για alsa.... Υποθέτω ότι πάτησα "ok" χωρίς να θυμάμαι τι διάβασα (Κώστα ψύχραιμα, μισοκοιμόμουν :() Οπότε το πρώτο πράγμα που πρέπει (μάλλον) να κάνω είναι να στρώσω το alsa .. Ε???
Respect my authoritah 8)
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

re paidia ekana egatastasi to aMule sto ubuntu (7.10)
katevasa kapoia arxeia kai den ta vrisko
pio sigekrimena to aMule leei oti katevikasn sto home/../.aMule/Incoming
alla tetoios fakelos den yparxei
oute mpoto na ta anoikso ta pdf pou katevikan apo to aMule
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Γράφεις home/../.aMule/Incoming
Ας υποθέσουμε ότι αυτό είναι
/home/qbric/.aMule/Incoming

Η τελεία στη αρχή του ονόματος οποιουδήποτε αρχείου (ή φακέλου) σημαίνει ότι το αρχείο (ή ο φάκελος) είναι κρυφό. Γι' αυτό δε βλέπεις το φάκελο.
Απλά πήγαινε place -> Home Folder πάτα ctl+l και γράψε .aMule και πάτα enter. Θα μπεις κανονικά στον φάκελο.

Αλλιώς απλά γράψε σε μια κονσόλα

Κώδικας: Επιλογή όλων

mv ~/.aMule/Incoming/* ~/Desktop/
Θα μεταφέρει όλα τα αρχεία στην επιφάνεια εργασίας
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Επικοινωνία:

Θα μπορούσες να επιλέξεις να φαίνονται τα κρυφά αρχεία σου, πηγαίνοντας edit->preferences->show hidden and backup files, αλλά αυτό καταντά υπερβολικά ενοχλητικό, αφού ο Home Folder γίνεται χαώδης.

Εναλλακτικά, θα μπορούσες να βγάλεις την επιλογή κρυφού αρχείου από τον κατάλογο aMule, αφού αλλάξεις τις ρυθμίσεις στο aMule,ώστε να μην αποθηκεύουν τα temp και τα incoming στο .aMule, αλλά στο aMule (χωρίς τελεία). Δεν στο πολυσυνιστώ, γιατί μπορεί να ξεχάσεις κάποια ρύθμιση, με αποτέλεσμα το aMule να δυσλειτουργεί.
Αν το κάνεις, αφού αλλάξεις τις ρυθμίσεις στο μιούλ, γράφεις στην κονσόλα:
"mv .aMule aMule", και ο φάκελος δεν θα είναι πια κρυφός.
"
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

Ρε παιδια έχω το εξής πρόβλημα:
Εχω 3 partition στο laptop και οποτε κανω restart πρεπει να τα κανω mount διαφορετικα δεν φαινοπνται στο media ....
ξερει κανεις?
THIS IS SPARTA   γκε γκε??
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

Είναι η ιδέα μου ή η 8.04 είναι πιο ασταθής από την 7.10 (τουλάχιστον για τους αρχάριους)
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

Παιδιά, δεν ξέρω τι κάνετε με το Linux, αλλά εγώ είχα κάνα δίμηνο να μπω κι έχω ξεχάσει τι username και password έχω βάλει.

Καμιά ιδέα να το χακάρω;;;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”