ΑΛΛΑΓΕΣ στο πρόγραμμα σπουδών

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: ΑΛΛΑΓΕΣ στο πρόγραμμα σπουδών

Δημοσίευση από skywalker »

Εσεις που παραπονιεστε και χτυπιεστε ολη την ωρα πρεπει να καταλαβεται κατι.
Αυτη η σχολη ειναι στο πολυτεχνειο...
Μια σχολη μαθηματικων η Φυσικης δεν εχει καμια θεση μεσα στο πολυτεχνιο.
Και εκτος αυτου υπαρχει ηδη...
Αρα εμεις ειμαστε κατι παραπανω απο απλοι μαθηματικοι η φυσικοι...
Κατα συνεπεια πρεπει να μπουνε μαθηματα που θα μας δωσουν αυτο το παραπανω

Εγω πιστευω πως η σχολη πρεπει να σπαει νωριτερα και να μπει και μια κατευθυνση μηχανικης.
Για να μπαινουν οσοι θελουν στο ΤΕΕ και οσοι δεν θελουν να ακολουθουν αλλο δρομο.
Τι δουλεια εχει τωρα ο στατιστικος και ο πληροφορικαριος με το ΤΕΕ οχι οτι δεν υπαρχουν ειδικες ειδικοτητες αλλα
τα περισσοτερα παιδια που ξερω απο αυτες τις κατευθυνσεις δεν θελουν καν να μπουν.
Γιατι λοιπον να στερηθει το δικαιωμα απο αυτους που εχουν επιλεξει ροες μηχανικης να ειναι στο ΤΕΕ

Πιστευω οτι η εκμηχανοποιηση της Σεμφε αν αυτος ο ορος ειναι δοκιμος σε καλο θα μας βγει και οχι σε κακο...
Απλα πρεπει να αποφασιστει μια και καλη ενα προγραμμα και οι ροες, και οχι μικροαλλαγες τυπου αλλαζω κατι τωρα και στο μελλον κατι αλλο, που θυμιζουν νομοσχεδιο της κυβερνησης για την παιδεια...

Ελπιζω τα συμφεροντα του καθε τομεα να μην επηρεασουν την διαμορφωση ενος καλου προγραμματος...(Αν και δεν νομιζω οτι θα γινει ετσι :P )
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

skywalker έγραψε: Πιστευω οτι η εκμηχανοποιηση της Σεμφε αν αυτος ο ορος ειναι δοκιμος σε καλο θα μας βγει και οχι σε κακο...

Ελπιζω τα συμφεροντα του καθε τομεα να μην επηρεασουν την διαμορφωση ενος καλου προγραμματος...(Αν και δεν νομιζω οτι θα γινει ετσι :P )
Εικόνα
:thumbup: :sky:
Περα απο τη πλακα, θα συμφωνησω πως οι αλλαγες και το σκεπτικο με το οποιο γινονται μοιαζουν γελοια... Παλευουμε να πεισουμε πως ειμαστε και μηχανικοι για να δικαιολογογησουμε τη θεση που ειχαμε και εχουμε εδω και 8+ χρονια στο πολυτεχνειο;
Ακομα και ετσι δε νομιζω να τα καταφερνουμε. :lol: :P Ισως συμβιβαστικα και συντεχνιακα να μπουμε στο τεχνικο επιμελητηριο, κατι που προσωπικα με αφηνει σχετικα αδιαφορο... :roll:

Περα απο ολα αυτα, μου αρεσει αυτη η (εστω μικρη) στροφη προς τη μηχανικη, αλλα αυτο εχει να κανει καθαρα με προσωπικους λογους και ενδιαφεροντα που δεν ειχα οταν μπηκα στη σχολη... 8)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος noir την Τετ Ιουν 18, 2008 9:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---

Δημοσίευση από apolski »

Συμφωνώ με τον skywalker!

Να δημιουργηθεί κατεύθυνση Μηχανικού Εφαρμογών ή Εφαρμοσμένης Μηχανικής(Applied Mechanics) για να μπορούν όσοι την πάρουν να μπαίνουν στο τεε...

Επίσης η σχολή θα πρέπει να μετονομαστεί από ΕΜΦΕ σε Εφαρμοσμένων Επιστημών(Applied Sciences).

Έτσι όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι!
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Άσε μας ρε skywalker! Πότε μπήκες στη σχολή; Το 1999; Και δεν ήξερες το πρόγραμμα σπουδών; Είναι τουλάχιστον θρασύ να "απαιτείς" να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών της σχολής που ήδη ξέρεις εκ των υστέρων. Αν ήθελες να μπεις σε σχολή μηχανικών, δε δικαιολογείσαι να λες "με κορόιδεψαν" ή ο,τιδήποτε άλλο - όταν μπήκες ήξερες πολύ καλά τι κάνουμε εδώ και τι βγαίνουμε.

Όσο για το "δεν έχει θέση στο πολυτεχνείο", άσε να μιλήσουν οι πάμπολλες σχολές Applied Mathematics και Applied Physics που υπάρχουν παντού, ΧΩΡΙΣ κατεύθυνση/μαθήματα μηχανικής. Δε με κάνει καλύτερο "φυσικό εφαρμογών" να ξέρω την στρέψη του λέβητα, ούτε το σχέδιο, πώς να το κάνουμε... Όσο για το ΤΕΕ, καλό είναι να καταλάβετε όλοι πως είτε θα μπούμε όλοι, είτε κανείς. Και το μπαλάκι αυτή τη στιγμή είναι στο γήπεδο του ΤΕΕ, όχι στο δικό μας. Δεν παρέδωσε ο... Μωυσής μαζί με τις δέκα εντολές και τις κατηγορίες του ΤΕΕ, θα μπορούσαν αν ήθελαν και αύριο το πρωί να φτιάξουν νέα κατηγορία που να μας εντάσσει όπως ακριβώς είμαστε. Νομίζετε είναι περισσότερο "μηχανικοί" όσοι έρχονται από το Άνω-Ραχούλαshire με τριετές bachelor, ΧΩΡΙΣ μαθήματα που κάνουμε ακόμα και εμείς οι ταπεινοί σεμφίτες, και εντάσσονται μετά βαϊων και κλάδων σε κατηγορίες μηχανολόγων κλπ;

Και εσείς που ευαγγελίζεστε τόσο πολύ την "κατεύθυνση μηχανικού", για πείτε μου, αφού κάνετε όλα αυτά τα θαυμαστά μαθήματα, και βγαίνετε "μηχανικοί εφαρμογών", "μηχανικοί μηχανικοί", "καρέτα - καρέτα" ή ό,τι άλλο θέλετε, με τι δικαιώματα θα εγγράφεστε στο ΤΕΕ; σε ποια ειδικότητα; "γενικών μηχανικών" ; Και τι ακριβώς από όσα κάνει ένας πολιτικός μηχανικός (πχ...) θα θελήσετε να υφαρπάξετε;

Για δείτε δεξιά και αριστερά τι κάνουν οι απόφοιτοί μας με αυτό το "κακό" πρόγραμμα σπουδών που παρακολούθησαν επιτυχώς, και μετά ρίξτε το λίθο του αναθέματος για να αλλάξει... έλεος πια!

fotispnb

Δημοσίευση από fotispnb »

Συμφωνώ απολύτως
Άβαταρ μέλους
apolski

Δημοσίευση από apolski »

Κοιτα el_greco, αν μπει κατευθυνση μηχανικης τοτε πολυ απλα οσοι δεν γουσταρουν να ξερουν την στρέψη του λέβητα οπως λες, δεν θα την παρουν... η αλλες κατευθυνσεις θα παραμεινουν ως εχει απλα στην θεση των ροων της μηχανικης που υπαρχουν τωρα να μπουν αλλες ροες. Ετσι ο καθε τομεας θα εχει να αναλαβει απο μια κατευθυνση. Δεν βλεπω που ειναι το κακο.

Οσο για το τεε εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει και τοσο αν θα μπουμε ή οχι...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

apolski έγραψε:ο καθε τομεας θα εχει να αναλαβει απο μια κατευθυνση. Δεν βλεπω που ειναι το κακο.
Οπότε να μετονομαστούμε σε Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Μηχανικής. Και επειδή κάπου σπάει η συμμετρία του συστήματος που περιγράφεις, να βάλουμε και μια κατεύθυνση ΑΚΕΔ κι όποιος γουστάρει να την παίρνει. Από την άλλη μπορούμε να κλείσουμε τελείως τη Σχολή, να επανέλθουμε στο Γενικό Τμήμα και καθένας να παίρνει όσα και όποια μαθήματα θέλει χωρίς πτυχίο ή αναγνώριση.

Όταν οι αλλαγές γίνονται για να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια του ΤΕΕ (που δεν θα ικανοποιηθούν έτσι) ή τα κόμπλεξ ενός τομέα (εν προκειμένω του Μηχανικής) εγώ δεν περιμένω ούτε πρόοδο ούτε επιτυχία. Καλή η ελευθερία της επιλογής αλλά στο δόγμα "καθένας να διδάσκεται ό,τι γουστάρει" δεν θεμελιώνεται σχολή, θεμελιώνεται λέσχη (εφαρμοσμένου; ) επιστημονικού προβληματισμού.

Αν κάποιοι αισθάνονται ότι δεν χωράνε στη σχολή ως έχει, δεν νομίζω ότι λύση είναι να ξεχειλώσουμε τη σχολή. Ναι, 3 μαθήματα δεν είναι πλήρες ξεχείλωμα αλλά κανένας δεν θα τολμήσει να έρθει να σας αλλάξει τα μισά μαθήματα από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτή η εμμονή του Τομέα Μηχανικής κρατάει και θα κρατήσει χρόνια. Ελπίζω η σχολή και ο (υποτίθεται σαφής από τη δημιουργία της) χαρακτήρας και επιστημονικός προσανατολισμός της να κρατήσουν...
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Επικοινωνία:

apolski, ακόμα δεν άρχισες να διαβάζεις Μηχανική ΙΙ; Σε μάθημα κορμού είναι... η στρέψη του λέβητα... :P

Το "κακό" όπως το βλέπω εγώ είναι ότι θα φτιάχναμε άλλη μια κατεύθυνση η οποία θα έβγαζε πραγματικά άτομα χωρίς αντικείμενο. Ακόμα και να δεχτώ ότι στη ΣΕΜΦΕ βγαίνουμε ακριβώς ίδιοι μαθηματικοί και φυσικοί με τα παιδιά των σχολών των πανεπιστημίων (που δεν το δέχομαι, αλλά είναι μια άλλη ιστορία), μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποια είναι η δουλειά του "μηχανικού μηχανικού με κατεύθυνση μηχανικής" ; Και μη μου πείτε "Applied Engineer", γιατί τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Και το Applied Mechanics είναι υπερεξειδίκευση του κερατά για πολιτικούς μηχανικούς ή για μαθηματικούς - όχι αντικείμενο ξεχωριστού πτυχίου...

Προσωπικά το μόνο που θα με ενδιέφερε στο ΤΕΕ, και το έχω ξαναπεί, είναι το ΤΣΜΕΔΕ. Δε βαυκαλίζομαι ότι θα αποκτήσω πρόσθετη αξία μπαίνοντας εκεί μέσα - ήδη θεωρώ ότι το πτυχίο μου αξίζει τα μέγιστα όπως είναι. Τώρα με το νέο ασφαλιστικό νόμο, δεν ξέρω καν αν θα συνεχίσει να αξίζει να ασφαλίζεσαι σαν μηχανικός... Εκτός αν υπάρχει κάποια ριζική αλλαγή που επέρχεται από την ένταξη στο ΤΕΕ που μου διαφεύγει.

Όλο αυτό πάντως είναι η κλασική διελκυστίνδα που εξελίσσεται χρόνια τώρα με το καρότο του ΤΕΕ, και γίνεται μόνο και μόνο για να αυξήσει την επιρροή του ο Τομέας Μηχανικής - τίποτα περισσότερο...

O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

apolski έγραψε:ο καθε τομεας θα εχει να αναλαβει απο μια κατευθυνση. Δεν βλεπω που ειναι το κακο.
να κανουμε και μια κατευθυνση απο τον ΑΚΕΔ να γουσταρουμε ο Ευ-Αγγελος και εγω??/ ετσι να συμπληρωθει το καρε!!!

κατα τα αλλα ν+2 στον ελ γκρεκο! σωστοτατος! σκαυγουοκερ λες παπαριες!
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
BO

Δημοσίευση από BO »

να βάλουμε και μια κατεύθυνση ΑΚΕΔ
Με πρόλαβες... Καλύτερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης θα προσέφερε από μια κατεύθυνση μηχανικής..

Πάντως δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι άτομα από μεγαλύτερα έτη, που όπως και να το κάνουμε έχουν μεγαλύτερη ζύμωση και εμπειρία με το πώς λειτουργούν τα πράγματα στη σχολή, είναι αρνητικοί με τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών και την όλη ιστορία με το ΤΕΕ.

Σεβαστό αρκετοί να θέλουν να γίνουν "Μηχανικοί" αλλά καλώς ή κακώς όταν αποφάσισαν να μπουν στη σχολή έπρεπε να τα είχαν δει αυτά.
Άβαταρ μέλους
apolski

Δημοσίευση από apolski »

Καλα το ΑΚΕΔ τι σχεση εχει με το Applied Science χαρακτηρα της σχολης μας? :rolleyes:
Αυτα τα μαθηματα(~10 ειναι αν δεν κανω λαθος) διδασκονται στην σχολη μας για αλλο σκοπο.
Οποτε αυτο με την κατευθυνση για ΑΚΕΔ ειναι παπαριες...

Δειτε εδω τι ειναι ακριβως η εφαρμοσμενη μηχανικη http://en.wikipedia.org/wiki/Applied_mechanics
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

skywalker έγραψε:Εσεις που παραπονιεστε και χτυπιεστε ολη την ωρα πρεπει να καταλαβεται κατι.
Αυτη η σχολη ειναι στο πολυτεχνειο...
Μια σχολη μαθηματικων η Φυσικης δεν εχει καμια θεση μεσα στο πολυτεχνιο.
Και εκτος αυτου υπαρχει ηδη...
Αρα εμεις ειμαστε κατι παραπανω απο απλοι μαθηματικοι η φυσικοι...
Κατα συνεπεια πρεπει να μπουνε μαθηματα που θα μας δωσουν αυτο το παραπανω

Εγω πιστευω πως η σχολη πρεπει να σπαει νωριτερα και να μπει και μια κατευθυνση μηχανικης.
Για να μπαινουν οσοι θελουν στο ΤΕΕ και οσοι δεν θελουν να ακολουθουν αλλο δρομο.
skywalker, μετά συγχωρήσεως, αλλά λες μπούρδες. Η ΣΕΜΦΕ δεν έγινε για να δημιουργηθούν μαθηματικοί/φυσικοί μηχανικής, έγινε ακολουθώντας το διεθνές ακαδημαϊκό ρεύμα των Εφαρμοσμένων Επιστημών σχεδόν σε ΟΛΑ τα σοβαρά πολυτεχνεία του κόσμου (δες ΕΤΗ ή Ecole Polytechnique )
Βλέπεις κανένα χαζομάθημα Μηχανικής μέσα; Όχι, γιατί οι εφαρμοσμένες επιστήμες έχουν να κάνουν με την τεχνολογική εφαρμογή της επιστήμης (γι'αυτό και βρίσκονται σε πολυτεχνεία) και όχι της τεχνικής μηχανικής. Αν ήθελες να κάνεις κάτι τέτοιο, να πήγαινες στους Πολιτικούς.
skywalker έγραψε: Πιστευω οτι η εκμηχανοποιηση της Σεμφε αν αυτος ο ορος ειναι δοκιμος σε καλο θα μας βγει και οχι σε κακο...
Αντιθέτως, θα καταστρέψει τον χαρακτήρα της σχολής. Εφαρμοσμένες Επιστήμες δεν σημαίνει Εφαρμοσμένη Μηχανική, και ο "πόθος" για το ΤΕΕ είναι απλώς αποτέλεσμα της μικρομυαλιάς του νεοέλληνα: ΕΜΠ=>Μηχανικός=>Κατασκευή=>ΤΕΕ. Απο που κι ως που να γραφόμαστε σε ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ τεχνικών μηχανικών; Τι να κάνουμε μαζί; Να χτίζουμε πολυκατοικίες; Δεν έχει την παραμικρή σχέση η ΣΕΜΦΕ με το ΤΕΕ.
drcypher έγραψε: Αν κάποιοι αισθάνονται ότι δεν χωράνε στη σχολή ως έχει, δεν νομίζω ότι λύση είναι να ξεχειλώσουμε τη σχολή. Ναι, 3 μαθήματα δεν είναι πλήρες ξεχείλωμα αλλά κανένας δεν θα τολμήσει να έρθει να σας αλλάξει τα μισά μαθήματα από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτή η εμμονή του Τομέα Μηχανικής κρατάει και θα κρατήσει χρόνια. Ελπίζω η σχολή και ο (υποτίθεται σαφής από τη δημιουργία της) χαρακτήρας και επιστημονικός προσανατολισμός της να κρατήσουν...
Το ίδιο εύχομαι κι εγώ. Δεν είναι δυνατόν μια σχολή, με τέτοια επιτυχία αποφοίτων σε άλλα πανεπιστήμια και τόσο δυνατό πρόγραμμα σπουδών να αναλώνεται στις μπούρδες του Τομέα Μηχανικής, που απλώς θέλει να κουμαντάρει όλο το ΕΜΠ όπως αυτός θέλει, ώστε να έχει το ΤΕΕ περισσότερα έσοδα, και οι "επιστήμονες" του Τομέα περισσότερα μαθήματα.

Τελειώνω το πέμπτο έτος τώρα, και σας βεβαιώ ότι (τουλάχιστον στην κατ Μαθηματικού), το πρόγραμμα της σχολής είναι πλήρες και άρτιο.Στα τελευταία εξάμηνα διδασκόμαστε μαθήματα που στο εξωτερικό τα έχουν για μεταπτυχιακά, και γι αυτό οι μεταπτυχιακοί μας έχουν τέτοια επιτυχία.

Οι νεότεροι, παλέψτε όσο μπορείτε για να διατηρήσετε τον τρέχοντα χαρακτήρα της Σχολής, είναι για το δικό σας συμφέρον, είτε αυτό αφορά την επιστημονική ολοκλήρωση (κάτι που δεν γνωρίζουν οι μηχανικοί) είτε την επαγγελματική/επιστημονική επιτυχία. Μην αφήσετε τις κλίκες και τις συντεχνίες ανεγκεφάλων να αλλοιώσουν μια σχολή, που απλώς είναι πολύ πιο μπροστά από την εποχή της στην μίζερη νεοελληνική πραγματικότητα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος antony07 την Πέμ Ιουν 19, 2008 1:18 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
el_greco
Επικοινωνία:

Αυτό που αναφέρεις ως applied ή engineering mechanics, θεραπεύεται στο ΕΜΠ από τον Τομέα Δομοστατικής των Πολιτικών Μηχανικών (υπάρχει και κατεύθυνση), και από τους Τομείς Ρευστών, Μηχανολογικών Κατασκευών/Αυτομάτου Ελέγχου και Τεχνολογίας των Κατεργασιών στη Σχολή των Μηχανολόγων Μηχανικών, πάλι με αντίστοιχη κατεύθυνση (των κατασκευαστών). Αυτό που είπα και πιο πριν, είναι ότι η κλασική/εφαρμοσμένη μηχανική είναι εξειδίκευση σε υπάρχοντα disciplines μηχανικών, και μάλιστα πολύ καλύτερα "παντρεμένα" με την τεχνολογία σε σχολές engineering, ακόμα και μέσα στο ΕΜΠ.

Σε θεωρητικό επίπεδο νομίζω ασχολούνται στη ΣΕΜΦΕ όσοι επιθυμούν να ακολουθήσουν τις ροές της μηχανικής και στις δύο κατευθύνσεις (που δεν είναι κατεύθυνση όμως, αν και τομέας, όπως στις σχολές που προανέφερα ;)), πέρα από τα μαθήματα κορμού, ενώ με θεωρητική δυναμική μπορεί να ασχοληθεί και κάποιος από τη ροή της θεωρητικής φυσικής, και φυσικά και κάποιος μαθηματικός. Ήδη θεωρώ ότι η συγκεκριμένη επιστήμη υπερεκπροσωπείται στη ΣΕΜΦΕ, και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα πρέπει να ξεχειλώσουμε ακόμη περισσότερο το πάλαι ποτέ ενιαίο πτυχίο μας προσθέτοντας αντικείμενα που καλύπτονται ήδη, χωρίς καμία υποψία εξασφάλισης στο ΤΕΕ κλπ - κάθε άλλο...

ΥΓ: Προσυπογράφω το post του antony07, δημοσιεύσαμε σχεδόν ταυτόχρονα και δεν το είδα ;)

Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

Πω εγινε αυτο που φοβομουν...
Αρχισε ο καθενας να γραφει το μακρυ του και το κοντο του...
Πραγματικα δεν προκυτε να μπω στη διαδικασια συζητησης ενος τετοιου θεματος μεσα απο το φορουμ
{βαριεμαι και δεν εχω το χρονο}
Αμα υπαρχει καλη προθεση να μαζευτουμε οσοι θελουμε να το συζητησουμε απο κοντα σε καποια συγκεντρωση που θα κανονιστει.Νομιζω ειχε γινει κατι παρομοιο και παλιοτερα...

Ενα πραγμα θελω να πω μονο που με εκνευριζει και που χρησιμοποιείται κατα κορον σαν επιχηρειμα...
Το γνωριζες το προγραμμα σπουδων πριν μπεις στη σχολη ειναι τελειως μα τελειως σχετικο
Προσωπικα ειδα τα μαθηματα της σχολης και παρατηρησα οτι εχει πολλα μαθηματικα και φυσικη
και την εβαλα και αυτη στον αχταρμα του μηχανογραφικου μου.
Και αντε εγω να το δεχτω το εψαξα στο ιντερνετ και ειδα τα μαθηματα απο τα οποια τα περισσοτερα
ουτε καν μπορουσα να τα κατανοησω{θα ξερω τωρα στο λυκειο για διαφορικη γεωμετρια και πραγματικη αναλυση...ffs}
.Οι περισσοτεροι που ξερω απλα βαλαν τη σχολη χωρις να κοιταξουν τιποτα περασαν και μετα αρχισαν να καταλαβαινουν.
Μην ακουω λοιπον το ηλιθιο κατα τη γνωμη μου επιχηρημα οτι ηξερες απο πριν το προγραμμα σπουδων αν ηθελες να πηγαινες αλλου...
Και οσο για τους καθαρους{pure αγγλιστη}μαθηματικοφυσικους που θελουν να τελειωσουν αυτο που αρχισαν ας γυρισουν λιγα χρονια πισω και ας συλλογιστουν ποσο συνειδητοποιημενοι ηταν τοτε...
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Έλεος ρε skywalker. Άμα εσύ ήσουν ένα χαζό παιδάκι όταν τελείωσες το λύκειο, γιατί πρέπει να την πληρώσω εγώ που είχα μοναδική επιλογή τη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. στο μηχανογραφικό και ήξερα ακριβώς τι είναι? Το επιχείρημα αυτό δεν είναι καθόλου ηλίθιο και στέκει 100%. Επίσης αν βαριέσαι να συζητήσεις κάτι στο forum μην ποστάρεις καθόλου καλύτερα... Γιατί όταν λες εξοργιστικά πράγματα περιμένεις να μην σου απαντήσει κανείς? Επί της ουσίας καλύφθηκα από τους προλαλήσαντες el greco, antony07 και drcypher
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”