[Εκδήλωση ΤΕΕ] «Ημέρες Πολιτισμού»: Οι μηχανικοί δημιουργούν

Σε μια πολιτισμικά ανεπτυγμένη κοινωνία, όσο κλειστή κι αν είναι αυτή πάντα θα υπάρχουν χαραμάδες για την φωτεινή πορεία προς τη γνώση.
Μ' άλλα λόγια, εδώ γράφετε για μουσεία, πολιτισμικές εκδηλώσεις και λοιπά "ψαγμένα στέκια".

Συντονιστής: antony07

Άβαταρ μέλους
(Emp)pu

Δημοσίευση από (Emp)pu »

γιατί και να αναγνωριστούμε ως μηχανικοί στο μέλλον, δε σημαίνει αυτόματα ότι θα υπογράφουμε για σπίτια!
Ποιός είπε ότι προσπαθούμε να υπογράφουμε για σπίτια;
Το δικό μας "μηχανικιλίκι" θα έχει να κάνει με έρευνα...
Και εμείς αυτό θέλουμε.

Για τους συναδέλφους που επιθυμούν να διδάξουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, νομίζω ότι έχουν κάθε δικαίωμα να το πράξουν, από τη στιγμή που το πρόγραμμα σπουδών τους καλύπτει. Βέβαια, για αυτή τη δουλειά, ίσως το Μαθηματικό και το Φυσικό τμήμα να είναι πιο ενδεδειγμένες λύσεις, καθώς η ΣΕΜΦΕ είναι πενταετούς διάρκειας και σαφώς πιο δύσκολη. Αλλά αν οι ίδιοι δεν έχουν πρόβλημα, τότε ποιός και γιατί να έχει; Άλλωστε κάποιες φορές βλέπεις και Χημικούς Μηχανικούς να κάνουν μάθημα Χημείας σε κάποιο φροντιστήριο. Πολύ λογικό αυτό, αφού οι Χημικοί Μηχανικοί είναι και Χημικοί. Όμως οι Χημικοί δεν είναι Μηχανικοί...
Άβαταρ μέλους
Ntanos

Δημοσίευση από Ntanos »

(Emp)pu έγραψε:
καθώς η ΣΕΜΦΕ είναι πενταετούς διάρκειας και σαφώς πιο δύσκολη.
Δεν θα εξέφραζα με τόση σιγουριά ποτέ κάτι τέτοιο. Είμαι από τα άτομα που έχουν τις αμφιβολίες τους για την ποιότητα και κυρίως το επίπεδο του προγράμματος σπουδών της ΣΕΜΦΕ. Ενός προγράμματος με 63 μαθήματα μαθηματικών,Φυσικής,Μηχανικής,Προγραμματισμών και μαθημάτων ανθρωπιστικών επιστημών. Όλα σε ένα,κάτι που κατ'εμέ έχει "ρίξει" το επίπεδο δυσκολίας των περισσοτέρων μαθημάτων,διότι οι φοιτητές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα τόσο μεγάλο εύρος από αυτά.. Στο φυσικό και στο μαθηματικό του Καποδιστριακού έχουν πολύ λιγότερα μαθήματα αλλά γνωρίζω ότι γενικά  εξετάζονται πολύ αυστηρότερα και απαιτούνται μήνες για να τα περάσεις.Ίσως το όνομα Τρικαλινός, και άλλα πολλά να μην σου λέει εσένα κάτι,σε πολλούς όμως φοιτητές αυτών των τμημάτων προκαλεί απλά... οδύνη!

Υ.Γ. Στο site της ΕΔΡΑΣ είχα ανεβάσει κάποτε κάτι σαν άρθρο με τις σκέψεις μου σε αυτό το θέμα.Αν θέλετε να το βρώ να το ξαναδημοσιεύσω.
There's too much blood in my alcohol system.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

γκρρρρρρρρρρρ

κοιταχτε τι λεει ο τιτλος του τοπικ!!!επισης διαβαστε το πρωτο κειμενο!!!
αλλα οταν ο χαμενος κανει οφτοπικ σχολια καποιοι ξερουν να τα σβηνουν!!! [you] σε εσενα το λεω!!!
Εικόνα
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτισμός”