[Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Jheremias
Real Name: Ένας περίεργος τύπος
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: [Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Δημοσίευση από Jheremias »

Ευχαριστω Μάνο, για την επισημανση :)

Προφανως για τον εαυτό μου μιλαω. Ποιος είμαι να μιλαω εκ μέρους αλλων, ο Θεος; :D (όχι ο Μάνος, ο αληθινος Θεος :D)

Αληθεια, pao132003 γιατί το θεωρείς τοοοσο ακραιο το post μου; :D Σου φαίνεται οτι λέω υπερβολές; :D

Τα λεμε,
Ν.
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Μηχανογραφικό για ΣΕΜΦΕ

Δημοσίευση από Chris »

Χαίρετε Σεμφίτες!
Είμαι 18 και μόλις τελείωσα με το σχολείο και τις Πανελλήνιες και όλα πήγαν καλά. Υπολογίζω γύρω στα 17400-18000 μόρια που με βάζουν σίγουρα σε κάποιες σχολές...το θέμα είναι σε ποιές;
Από πολύ μικρός μου άρεσε πάρα πολύ η Φυσική, διάβαζα εξωσχολικά βιβλία και ομολογουμένως είμουν πάντα πολύ καλός στα μαθήματα Φυσικής καθ'όλη τη διάρκεια του σχολείου (που επιτέλους τελείωσε...στο καλό και να μας γράφει.).
Κατά το 2001 άκουσα ότι δημιουργήθηκε η Σεμφε και φυσικά με το που το είδα αποφάσισα να μπω εκεί, όμως υπήρχε ένα μικρό προβληματάκι...δεν ειχαν δικαιώματα. Επίσης πάρα πολλοί έλεγαν "μούφα σχολή, πολυ κακό για το τίποτε."
Έτσι, συνέχισα με στόχο το κανονικό Φυσικό στην Αθήνα. Τελικά, το Σεπτέμβριο του 2007, βγήκαν τα δικαιώματα και το ενδιαφέρον μου για τη σχολή μεγάλωσε. Σιγά-σιγά, άρχισα να χαζεύω τα μαθήματα της σχολής σας απο το site και να διαβάζω επισταμένως τον οδηγό σπουδών...τελικά αποφάσισα ότι θέλω να μπω στο Σεμφε και όχι στο Φυσικό Αθήνας... Πολλοί μου λένε οτι το Πανεπηστήμιο Αθήνας είναι ένα μπουρδ***λο, ότι τα κτίρια και οι καθηγητές χάλια, 300 άτομα στο κάθε αμφιθέατρο, και δε γνωρίζεσαι με τους καθηγητές. Απρόσωπο μάθημα. Στο ΕΜΠ μου λένε ότι το κλίμα είναι καλύτερο, και το περιβάλλον πιο φιλικό. Επίσης πιστεύω ότι τα εργαστήρια του ΕΜΠ θα είναι καλύτερα απο εκείνα του Παν/μίου Αθηνών. Όμως πρέπει να καταλάβετε οτι οι απόψεις για το ΣΕΜΦΕ είναι απόλυτα διχασμένες. Οι περισσότεροι μου λένε ότι το Φυσικό Αθηνών είναι μια παλιά καταξιωμένη σχολή, και να μην εμπιστεύομαι καινούργια τμήματα όπου τα πάντα είναι θολά ως προς το τι γίνεται μόλις τελειώσεις. Πάρα πολλοί φωνάζουν ότι φοιτητές φεύγουν από τη Σεμφε επειδή απογοητεύονται από τα μαθήματα και την επαγγελματική αποκατάσταση. Εγώ πιστεύω ότι όσοι φεύγουν από τη Σεμφε φεύγουν επειδή νόμιζαν ότι εκεί θα γίνονταν Μηχανικοί. Λάθος κατα τη γνώμη μου, καθώς βγαίνοντας, είσαι Μαθ/κος ή Φυσικός.Γκρίνια του κερατά για το ότι δε μπαίνει το Σεμφε στο ΤΕΕ. Μα πως να μπει άμα δεν κάνεις μαθήματα τοσο για μηχανική αλλά για καθαρή επιστήμη; Εγώ ούτε Μηχανικός θέλω να γίνω, ούτε Γιατρός, ούτε Φαρμακοποιός ούτε τίποτα άλλο. Δεν ακούω κανέναν που μου λέει να μη χαραμίσω το βαθμό μου για μια σχολη βάσης 16500 μορίων. Στα @@ μου. Εγώ θα κάνω ότι ήθελα να κάνω πάντα, να ασχοληθώ με τη Φυσική. Και πιστεύω ότι η Σεμφε σε προετοιμάζει καλύτερα στον τομέα αυτό από το καθαρό Φυσικό. Τα μαθήματα είναι δυσκολότερα, πιο πολλά χρόνια φοίτησης και αν ξεκαθαρίσει το τοπίο επαγγελματική αποκατάσταση σε 6-7 χρόνια που θα βγω, θα είμαι πιο περιζήτητος απόφοιτος από έναν του Φυσικού. Θέλω να γίνω κάτι παραπάνω από καθηγητάκος σε σχολείο. Αν μου παρουσιαστεί η ευκαιρία να φύγω για το εξωτερικό (μεταπτυχιακό π.χ.) θα φύγω και θα μείνω εκεί. Πιστεύω ότι και σε αυτόν τον τομέα η Σεμφε δίνει πιο πολλές επιλογές. (Ή τελικά όχι;) Φυσικά δεν περιμένω μόλις βγώ όλα να είναι εύκολα. Θέλει πολλή προσπάθεια να βρεις δουλειά και απλά πιστεύω ότι θα είναι πιό εύκολα να βρεις δουλειά στο μέλλον αν είσαι απόφοιτος Σεμφε από έναν του Φυσικού.
Τα ερωτήματα όμως είναι πολλά για τη Σεμφε...θα μας τα κάνουν λιανά για το τι γινόμαστε μόλις βγαίνουμε, ή θα γίνουμε παιδιά χωρίς μέλλον; Παρουσιάζονται ευκαιρίες για να ασχοληθείς με έρευνα; Πολλές οι επιλογές μεταπτυχιακών; Πιο εύκολα πας στο εξωτερκό απο εδώ ή απο το καθαρό Φυσικό;
Η ΣΕΜΦΕ έχει κ α κ ή φήμη στους κόλπους των καθηγητών Β' θμιας εκπαίδευσης. Γι αυτό απευθυνομαι σε σας. Γιατί εσεις είστε μέσα και όχι αυτοί.
Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπ' όψην σας παρακαλώ να με συμβουλέψετε για το αν πρέπει να μπω Σεμφε ή Φυσκό Αθήνας.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Re: Μηχανογραφικό για ΣΕΜΦΕ

Δημοσίευση από drcypher »

Chris έγραψε:Χαίρετε Σεμφίτες!
Είμαι 18 και μόλις τελείωσα με το σχολείο και τις Πανελλήνιες και όλα πήγαν καλά. Υπολογίζω γύρω στα 17400-18000 μόρια που με βάζουν σίγουρα σε κάποιες σχολές...το θέμα είναι σε ποιές;
Καλώς μας ήρθες και καλά αποτελέσματα. Συνένωσα το topic σου με ένα παλιότερο που ξεκίνησαν παιδιά στην ηλικία σου και είχαν λίγο πολύ παρόμοιες προκείμενες και παρεμφερή ερωτήματα. Αφού σε παραπέμψω στο να κάνεις μια (έστω "διαγώνια"/σύντομη) ανάγνωση στις προηγούμενες (14 :( ) σελίδες αυτού του topic, περνάω σε περιληπτικές απαντήσεις κάποιων εκ των ερωτημάτων σου.
Chris έγραψε: Κατά το 2001 άκουσα ότι δημιουργήθηκε η Σεμφε και φυσικά με το που το είδα αποφάσισα να μπω εκεί, όμως υπήρχε ένα μικρό προβληματάκι...δεν ειχαν δικαιώματα. Επίσης πάρα πολλοί έλεγαν "μούφα σχολή, πολυ κακό για το τίποτε."
Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα ψέματα που συντηρούν το μύθο "πολύ κακό για το τίποτε" αναφορικά με τη ΣΕΜΦΕ. Ειδικά τη σήμερον, κανένας δεν σε περιμένει να σου δώσει δουλειά και μισθό 2000 ευρώ επειδή ήσουν καλός φοιτητής ή επειδή βγήκες από "καλή σχολή".

Τα δυο θέματα που ανέκαθεν απασχολούσαν (αλλά και δίχαζαν) την κοινότητά μας, ήταν τα εξής:
  • Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την β' βάθμια εκπαίδευση.
  • Η ένταξή μας σε έναν επαγγελματικό/επιστημονικό φορέα που θα μας εξασφαλίζει κάποια ελάχιστα σε επίπεδο εργασιακών δικαιωμάτων
Το πρώτο, όπως γνωρίζεις, προσφάτως είναι μια πραγματικότητα. Αν θες τη γνώμη μου είναι μια προοπτική που θα έπρεπε να έχει ο απόφοιτος της σχολής μας, αλλά σε σχέση με αυτά που προσφέρει η σχολή (και χωρίς να υποτιμώ καθόλου τον ρόλο του δασκάλου της β' βάθμιας εκπαίδευσης) είναι το λιγότερο. Απ' όσα γράφεις μάλλον συμφωνείς κι εσύ.

Ως προς το δεύτερο, έχουν γίνει συζητήσεις και προσπάθειες προκειμένου να ενταχθούμε στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Εκτός από κάποια εργασιακά θέματα, το ΤΕΕ δίνει το δικαίωμα σε ένα μέλος του να υπογράφει μελέτες για ένα πλήθος διαφορετικών έργων (από μια πολυκατοικία μέχρι την ηλεκτρολογική εγκατάσταση μιας εταιρίας, κλπ). Απ' όσο γνωρίζω τα 7 χρόνια που είμαι στη σχολή δεν διδασκόμαστε κάτι τέτοιο, κι απ' όσο ελπίζω για τους συναδέλφους μου, κανένας δεν μπήκε στη ΣΕΜΦΕ για να χτίζει πολυκατοικίας.

Το θέμα, βέβαια, είναι πιο σύνθετο στη λεπτομέρειά του, αλλά αν θες τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να απασχολεί καθόλου ανθρώπους όπως εσύ (τουλ. απ' όσο καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σου). Δεν θα σου πω αν το Φυσικό της Αθήνας είναι μπο%#$λο, αν οι καθηγητές είναι καλοί ή κακοί, κλπ., γιατί δεν έχω εμπειρία στο Φυσικό. Αντίθετα (όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο) μπορεί να ακούσεις πολλά από ανθρώπους στο Φυσικό, αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σου εξηγήσει κάποιος πότε τα όσα ακούς μπορεί να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή κρύβουν απλώς κακές ή μίζερες προθέσεις.

Επειδή, λοιπόν, είμαι φυσικός, σε διαβεβαιώ ότι σε αυτή τη σχολή μαθαίνεις φυσική. Προσπαθώντας να αποφύγω ποσοτικές συγκρίσεις, θα σου πω απλώς ότι κάνεις περισσότερα μαθήματα από τους συναδέλφους του Πανεπιστημίου. Η διαφορά δεν είναι μόνο αριθμητική, αλλά και στον τρόπο ή την κατεύθυνση διδασκαλίας, που γίνεαι εμφανής αφ' ενός στην ίδια την επιλογή των μαθημάτων ως τίτλων (δηλ. αν θα'χουμε αστροφυσικές ή κβαντομηχανικές, ηλεκτρομαγνητισμούς ή θερμοδυναμικές) αλλά και στην επιλογή της ύλης των μαθημάτων που φέρουν τον ίδιο τίτλο και στη ΣΕΜΦΕ και στο Φυσικό.

Όσοι συνάδελφοί μου έχουν πάρει το πτυχίο τους ήδη εργάζονται κάπου ή (ως επί το πλείστον) κάνουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό σε πανεπιστήμια και πολυτεχνεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Κανένας από αυτούς δεν ασχολήθηκε και δεν ερωτήθηκε (από εκείνους στους οποίους απηύθυνε αιτήσεις για συμμετοχή σε μεταπτυχιακά, κλπ. προγράμματα) με την κουτσομπολίστικη προπαγάνδα που έχει φτάσει μέχρι τους καθηγητές σου (της β' βάθμιας εκπαίδευσης).

Το τοπίο δεν είναι 100% ξεκάθαρο, μην παίζουμε με τις λέξεις. Όχι μόνο στη ΣΕΜΦΕ, αλλά σε καμία σχολή. Αν η ΣΕΜΦΕ είναι x% πιο "θολή" λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται στην πρώτη δεκαετία ζωής της, τελικά στην κοινωνία αλλά -κυρίως- στους υποψήφιους φοιτητές της παρουσιάζεται ως 20x% πιο θολή λόγω εμπάθειας. Να ξέρεις ότι η ΣΕΜΦΕ ξεβολεύει πολύ κόσμο, και ο κόσμος αυτός είναι πρόθυμος να κάνει πολλά για να διατηρήσει τη βολή του.

Χωρίς περισσότερες περιστροφές και ανόητες συγκρίσεις, εγώ θα σου πω ότι με τα κριτήρια που θέτεις η ΣΕΜΦΕ θα σε ικανοποιήσει. Ελπίζω απο του χρόνου να είσαι συνάδελφός μας, και εύχομαι -αν μη τι άλλο- όταν θα συζητήσεις με κάποιον φίλο ή γνωστό σου για τη ΣΕΜΦΕ (όπως και για οτιδήποτε) να του προτείνεις είτε να ενημερωθεί είτε να σου εξηγήσει από που ενημερώθηκε για τα όσα λέει, είτε είναι ευφημιστικά είτε δυσφημιστικά.

Και πάλι, καλά αποτελέσματα ;(
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Καλά αποτελέσματα, και με το καλό να σπουδάσεις αυτό που πραγματικά θέλεις, και όχι "αυτό στο οποίο σε οδηγεί ο βαθμός που έβγαλες"... Η συζήτηση αυτή είναι κορεσμένη όσο δεν πάει, και αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις τις προηγούμενες 14 σελίδες, όπως σε προέτρεψε ο συνάδελφος drcypher, είναι πολύ πιθανό να απογοητευτείς από το... επίπεδο της αντιπαράθεσης που υπάρχει κάποιες φορές.

Επειδή τον τελευταίο καιρό περιδιαβαίνω και σε ένα άλλο φόρουμ για μαθητές γυμνασίου - λυκείου, λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος, έχει ξεκινήσει κι εκεί μια παρόμοια συζήτηση (φυσικά) όσον αφορά τις σπουδές φυσικής - εκεί συμμετέχουν και σεμφίτες (και εγώ), αλλά και παιδιά που έχουν τελειώσει το Φυσικό του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνομαι, οπότε αν θέλεις, κάνε τον κόπο και πέρνα μια βόλτα και από εδώ (iSchool).

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις! Εδώ θα είμαστε εμείς να απαντήσουμε κάθε ειδικότερη απορία σου :)

Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator

Δημοσίευση από Chris »

Ευχαριστώ για τις ευχές για τα καλά αποτελέσματα παιδιά...αλλα ετσι και αλλιώς είμαι σχεδόν σίγουρος τι έχω γράψει. :mrgreen:
Οσο αναφορά τα υπόλοιπα στα reply σας ομολογώ ότι βοήθησαν αρκετά. Και από το link του el_greco(ευχαριστώ btw :mrgreen: ) άρχισα να καταλαβαίνω ότι τελικά, στην ουσία όλα τα τμήματα είναι ίδια από άποψη εργασίας. Αν θες να κάνεις κάτι παραπάνω λοιπόν πρέπει να πας σε μεταπτυχιακό ή PhD...
Εννοείται ότι έχω παραπάνω από καλή διάθεση για να διαβάσω στη σχολή μου αλλα και να πάω παραπέρα τις γνώσεις μου με διδακτορικό ας πούμε. Με π**ρδες δε βάφονται αυγά...πόσο μάλλον σε μια δύσκολη σχολή όπως το Σεμφε... :wink:
Έτσι κι αλλιώς είμουν ανέκαθεν 90% υπέρ στο να μπώ Σεμφε και 10% να μπω Φυσικό. Με τα παραπάνω δεδομένα άρχισα τελικά να καταλαβαίνω ότι το Σεμφε κερδίζει ως προς ίσως την οργάνωση, τη βιβλιοθήκη κλπ.
Χαζεύοντας το πολύ ωραίο forum σας όμως διακρίνω σε πολλές περιπτώσεις πολλή μιζέρια...κυρίως από άτομα που μπήκαν στη σχολή και ήταν wannabe ΗΜΜΥ ή Μηχανικοί γενικώς, και βρίζουν τη Σεμφε.... όμως τελικά σε ποια σχολή δεν υπάρχουν και γκρινιάρηδες;
Εγώ τελικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι αυτή η σχολή σε κάνει Φυσικό. Σε όποιο τμήμα που αφορά τη Φυσική και να πας, αν αγαπάς αυτό που κάνεις, διαβάζεις και μπαίνεις στη σχολή για να μάθεις Φυσική και όχι άλλα πράγματα, τότε θα βγεις έξω και με μεταπτυχιακά πας πιο ψηλά. Γνωρίζοντας ότι αγαπάω τη Φυσική και δεν έχω πρόβλημα με δύσκολα Μαθ/κα θα βάλω τα δυνατά μου στη Σεμφε
Μέλλοντες συνάδελφοι, να είστε σίγουροι ότι η σχολή που θα δηλώσω πρώτη θα είναι η Σεμφε ο,τι βαθμό και να βγάλω.

Λοιπόν σας αφήνω τώρα για να πάω να γράψω Θρησκευτικά στις ενδοσχολικές εξετάσεις.... :cry:
andreasPhD
Real Name: andreas

Δημοσίευση από andreasPhD »

Καλημέρα καταρχήν!!!!
Δύο λόγια θέλω να πω όσον αφορά τη σχολή και βέβαια θα αποφύγω τη μιζέρια καταχορώντας τα θετικά αλλά και τα αρνητικά που μπορεί να υπάρχουν....
Αυτή τη στιγμή κάνω Διδακτορικό σε έναν από τους τομείς της σχολής και βλέπω ότι το υπόβαθρο που εξασφαλίζει η σχολή είναι πολύ δυνατό και αναγκαίο αν θέλει κάποιος να συνεχίσει ερευνητικά!Αυτό βέβαια ισχύει και για άλλες σχολές του Πολυτεχνείου-υπάρχουν βέβαια αρκετοι φοιτητές που μέτά τη ΣΕΜΦΕ συνεχίζουν αυτή τη στιγμή σε Ηλεκτρολόγους, Μηχανολόγους, Χημικούς Μηχανικούς, Ναυπηγούς κ.τ.λ.Το μεγάλο αρνητικό εξακολουθεί να είναι το γεγονός ότι στη χώρα αυτή που δεν παράγει ούτε ΚΑΡΦΙΤΣΑ, μία χώρα παροχής υπηρεσιών, οι μηχανικοί (Engineers) θα έχουν πάντα εργασία γιατί ειδικεύονται είτε σε κατασκευές είτε σε έλεγχο ποιότητας και επίβλεψη, που πράγματι ο μηχανικός είναι ο κατάλληλος. Μία σχολή λοιπόν όπως η ΣΕΜΦΕ που προετοιμάζει κόσμο για ερευνητική δουλειά δεν έχει την ανάλογη άμεση ανταπόκριση καθώς ο δρόμος που προανέφερα είναι πολύ δύσκολος και μόνο ένα πτυχίο δεν αρκεί για να στραφεί κάποιος εκεί!!!!
Η ανταπόκριση που έχουμε από το εξωτερικό για τη σχολή είναι πάντως πολύ θετική:Έχω συμφοιτητές μου που βρίσκονται Αμερική, Καναδά, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία κ.τ.λ συνεχίζουν σπουδές και τα πάνε περίφημα!Μάλιστα οι πρότασεις για εργασία που είχαν ήταν πολύ καλές-απαιτητικές μεν-αλλά μπορούν να εξασφαλίσουν πολλά για τη συνέχεια.Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως κάποιοι οι οποίοι τελείωσαν τη σχολή με σχεδόν τις ίδιες ροές και πολλά μαθήματα κοινά ασχολούνται αυτή τη στιγμή με διαφορετικά αντικείμενα με μεγάλυ επιτυχία-χαρακτηριστικό του μεγάλου εύρους που δίνει η σχολή σε αυτά που μπορείς να κάνεις!!!Αυτό ειδικά- το διευρημένο πρόγραμμα σπουδών- αποτελεί και ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για επιλογή από ξένα πανεπιστήμια για μεταπτυχιακά καθώς φανερώνει απόφοιτο που έχει συναντήσει πληθώρα εφαρμογών και ικανό να ανταπεξέλθει εύκολα σε διαφορετικά αντικείμενα.Για να φτάσει βέβαια κάποιος σε αυτό το σημείο πρέπει να ασχοληθεί με μία σχολή σοβαρά και να διαβάσει και να μην το παίζει περιμένοντας από άλλους, τους από πάνω, να του καθορίσουν τη να κάνει!!!Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι τελικά χειρότερα....
Τέλοσπάντων, για να δώσω και μία απάντηση στο φίλο που περιμένει να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του:Η ΣΕΜΦΕ είναι δυνατή σχολή,έχει κάποιους πολύ αξιόλογους καθηγητές και ερευνητές και βρίσκεται σε ένα περιβάλλον(Πολυτεχνειακή κοινότητα) που ασχολείται με την τεχνολογία και δίνει τεράστιες δυνατότητες μα αναδραστικό χαρακτήρα.Χαρακτηριστικό επιπλέον είναι ότι υπάρχουν φοιτητές από άλλες σχολές που καταλήγουν να κάνουν διπλωματική με καθηγητές από ΣΕΜΦΕ (Ηλεκτρολόγοι σε Μαθηματικά ή Φυσική, Μηχανολόγοι σε Φυσική, Πολιτικοί Μηχανικοί σε θεωρητική Μηχανική, κ.τ.λ).Και το Φυσικό της Αθήνας είναι καλή σχολή, έχει καλούς καθηγητές (Λαχανάς-πολύ καλός ερευνητής και δάσκαλος αλλά μέγας είρωνας και μαστρωπός-τον έχω δει σε διάλεξη,ο Αποστολάτος είναι πολύ καλός δάσκαλος και πολύ καλός άνθρωπος και άλλοι,Τσίγγανος κ.τ.λ.). Να ξέρεις ότι μεγαλύτερη σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ στη σχολή που θα είσαι και όχι σε ποια σχολή θα είσαι. Το προβάδισμα που μπορώ να δώσω στη ΣΕΜΦΕ είναι ότι είναι μέσα στο Πολυτεχνείο και δίνει δυνατότητα ενασχόλησης με μεγαλύτερο φάσμα αντικειμένων.Επίσης υπάρχει και η βιβλιοθήκη η οποία είναι αρκετά συγκροτημένη και πλήρης....
Και στη Σεμφε πάντως θα δεις ανοργανωσιά,προχειρότητα, κάποια πράγματα να είναι μπουρδέλο-χαρακτηριστικό του Έλληνα όμως, παντού θα τα δεις αυτά.
η επιλογή δική σου...
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator

Δημοσίευση από Chris »

Τα αποτελέσματα βγήκαν εχτές και μάζεψα τελικά γύρω στα 18.200 μόρια. Ενδεικτικά Φυσική έγραψα 20 και Μαθ/κά 15,6 (με δύσκολα θέματα)...δε θα ακούσω κανέναν που θα μου λέει να πάω να γίνω μηχανικός ή φαρμακοποιός ή οτιδήποτε άλλο πιάνω με αυτό το βαθμό, αλλά θα δηλώσω πρώτη επιλογή ΣΕΜΦΕ...άντε να έρθει ο Οκτώβριος να ξεκινήσω, άντε άντε! :mrgreen: .
Jheremias
Real Name: Ένας περίεργος τύπος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Jheremias »

[/xairekako mode on] Μπήκαμε ΑΣΕΠ, τώρα θα μπούμε και ΤΕΕ (η Κυριάκη το κυνηγάει όσο γίνεται, και στο τέλος (όλοι το λένε) θα το πετύχουμε. Εκεί να δεις πως θα σκυλιάσουν οι υπόλοιποι :D :evil: :lol: :roll:
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
Άβαταρ μέλους
kostas.m
Real Name: k.mastakas
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kostas.m »

Chris έγραψε:δε θα ακούσω κανέναν που θα μου λέει να πάω να γίνω μηχανικός ή φαρμακοποιός ή οτιδήποτε άλλο πιάνω με αυτό το βαθμό
Μπράβο σου, η ζωή είναι δική σου και εσύ θα αχοληθείς, με αυτό που θέλεις ΕΣΥ να ασχοληθείς. Συνήθως, όταν κάνεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει, είσαι καλός σε αυτό :wink: .
"Πρέπει να μάθουμε, θα μάθουμε" David Hilbert
Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---

Δημοσίευση από apolski »

Λετε να ανεβει η βαση της Σεφμε φετος?
Εγω πιστευω οτι θα περασει τα 17.000 λογο των εξελιξεων με τα επαγγελματικα...
Άβαταρ μέλους
el_greco
Επικοινωνία:

Αν περάσει κανείς υποψήφιος συνάδελφος από εδώ, παραθέτω ένα απόσπασμα από το κείμενο συμπερασμάτων, υπογεγραμμένο από την πρόεδρο της Σχολής, που αναφέρει τις εξελίξεις όσον αφορά την επαγγελματική κατοχύρωση:
" Η Σχολή τα τελευταία δύο χρόνια μετά από συστηματική συζήτηση σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Γ.Σ. χάραξε τους διεκδικητικούς στόχους για την προώθηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των διπλωματούχων.
i) Προεδρικό Διάταγμα Επαγγελματικής Κατοχύρωσης των Διπλωματούχων
Μετά την επικύρωση εκ νέου της απόφασης της Συγκλήτου για την προώθηση του Π.Δ. Επαγγελματικής Κατοχύρωσης των Διπλωματούχων της Σχολής, αυτό συζητήθηκε σε δύο συνεδριάσεις του Σ.Α.Π.Ε. (Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) στις 21-12-06 και 26-3-07. Το κείμενο στο οποίο κατέληξε το Σ.Α.Π.Ε. ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες (υπογραφή από Υφυπουργούς Παιδείας και Οικονομικών, επεξεργασία από το Νομοπαρασκευαστικό Τμήμα Γραμματείας Κυβέρνησης, έγκριση από την ολομέλεια του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, υπογραφή εκ νέου από τους δύο Υφυπουργούς και τελικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 226/14.9.2007.
Η Σχολή σε όλες τις φάσεις διεκδίκησε συστηματικά την προώθηση του Π.Δ. με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Παιδείας αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ιδιαίτερα τονίζονται οι παρεμβάσεις της Σχολής στην Επιτροπή Παιδείας και τη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. στα πλαίσια της προώθησης του Προεδρικού Διατάγματος που τελικά εξασφάλισαν τη θετική στάση του Τ.Ε.Ε. στο Σ.Α.Π.Ε. κατά τη συζήτηση του Π.Δ. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν η, τελικά σε πολύ σύντομο για τέτοια θέματα διάστημα, ολοκλήρωση των διαδικασιών για το Π.Δ. Σε αυτή την προσπάθεια η Σχολή είχε τη συνεχή και αμέριστη συμπαράσταση και ενεργό συμμετοχή του Πρύτανη κ.Κ. Μουτζούρη και του Αντιπρύτανη των Ακαδημαϊκών Υποθέσεων κ. Γ. Σπαθή.
ii) Συμμετοχή των Διπλωματούχων στον Α.Σ.Ε.Π.
Με βάση και τη σχετική αναφορά στο Προεδρικό Διάταγμα της δυνατότητας των διπλωματούχων να εργαστούν ως καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μετά από αλλεπάλληλες ενέργειες της Σχολής που κορυφώθηκαν με την κινητοποίηση του Συλλόγου Αποφοίτων, του Φοιτητικού Συλλόγου με τη συμμετοχή της Διοίκησης της Σχολής και των μελών Δ.Ε.Π. στο Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο προχώρησε στην έκδοση σχετικής απόφασης για τη δυνατότητα απασχόλησης των διπλωματούχων ως αναπληρωτών και ωρομίσθιων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εκκρεμεί η τελική ρύθμιση κα μέχρι να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία χρειάζεται εγρήγορση.
Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι με ενέργειες της Σχολής το Ίδρυμα χρηματοδότησε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας το 2006, για την τότε άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί τη συμμετοχή των διπλωματούχων μας στον Α.Σ.Ε.Π.
iii) Επαγγελματική Απασχόληση των Διπλωματούχων στον Κλάδο Υγείας
Η Σχολή διατύπωσε αίτημα στο Υπουργείο Υγείας και έκανε παράσταση μαζί με τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη των Ακαδημαϊκών Υποθέσεων για την προώθηση ρύθμισης που να δίνει δικαιώματα στους διπλωματούχους ώστε να εργάζονται ως Φυσικοί Νοσοκομείων. Εκκρεμεί η σχετική ρύθμιση την οποία προωθεί το Υπουργείο Υγείας, όπως μας ενημέρωσε με σχετικό του έγγραφο το Υπουργείο. Έκανε επίσης παραστάσεις στην Εξεταστική Επιτροπή Φυσικών Νοσοκομείων – Ακτινοφυσικών Ιατρικής του Υπουργείου Υγείας για τη διεκδίκηση της αποδοχής για πρακτική άσκηση σε Νοσοκομεία αποφοίτων μας, πράγμα που έγινε αποδεκτό.
Η όλη προσπάθεια έγινε σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής και με καθοριστική τη συμβολή των κ.κ Ε. Γαζή και Μ. Μακροπούλου.
iv) Διεκδίκηση της Ένταξης των Διπλωματούχων στο Τ.Ε.Ε.
Η Σχολή έθεσε εγγράφως, σε συνέχεια και παλαιότερης σχετικής αλληλογραφίας, το αίτημα της άμεσης εγγραφής των διπλωματούχων μας ως διπλωματούχων Πολυτεχνικής Σχολής στο Τ.Ε.Ε. Σε πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. της Σχολής, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Ένωσης των Αποφοίτων, με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. διατυπώθηκε από τη μεριά του η άποψη ότι η συζήτηση για την ένταξη των διπλωματούχων μας στο Τ.Ε.Ε. θα πρέπει να γίνει στη βάση ενός αναμορφωμένου Προγράμματος Σπουδών της Σχολής έτσι ώστε να αναδεικνύεται καλύτερα η φυσιογνωμία του μηχανικού. Μετά την ολοκλήρωση ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ από τα όργανα της Σχολής, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης με το Τ.Ε.Ε., το θέμα της ένταξης των διπλωματούχων στο Τ.Ε.Ε. σε νέα ειδικότητα με συγκεκριμμένα επαγγελματικά δικαιώματα στη βάση του προγράμματος σπουδών θα πρέπει να αποτελέσει τον κύριο στόχο διεκδίκησης της Σχολής το επόμενο διάστημα. Σε αυτή την προσπάθεια η Σχολή ευελπιστεί ότι θα έχει την αμέριστη υποστήριξη του Ιδρύματος.

andriana
Real Name: andriana bb

Δημοσίευση από andriana »

Kαλησπερα σε ολους,
εχω κι εγω ενα παρομοιο προβλημα.η αδερφη μου εδωσε φετος πανελλαδικες εξετασεις και σκεφτεται να δηλωσει τη συγκεκριμενη σχολη.εχει ομως καποιους δισταγμους λογω του οτι εχουν ακουστει διαφορα σχετικα με το θεμα επαγγελματικης αποκαταστασης.πιο συγκεκριμενα εχουμε ακουσει οτι οι αποφοιτοι ειναι διπλωματουχοι και οχι πτυχιουχοι και οτι δεν αναγνωριζονται απο το κρατος με βαση τις γνωσεις που εχουν.αν μπορουσατε να μου πειτε καποια πραγματα σχετικα με αυτο το θεμα θα με βοηθουσατε παρα πολυ.το προβλημα της ανεργιας ειναι ηδη πολυ μεγαλο,δε θα ηθελα οταν τελειωσει τη σχολη να συναντησει ακομη περισσοτερα προβληματα.
επισης σε τι διαφερετε εσεις απο ενα φοιτητη του μαθηματικου ή του φυσικου?

Σας ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων!!
Άβαταρ μέλους
el_greco
Επικοινωνία:

Πτυχίο = 4 χρόνια, Δίπλωμα = 5 χρόνια. Αυτή είναι η "διαφορά".

Αυτή τη στιγμή ένας απόφοιτος ΣΕΜΦΕ έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με έναν απόφοιτο του Μαθηματικού ή του Φυσικού, ανάλογα με την κατεύθυνση την οποία ακολούθησε στη Σχολή, συμπεριλαμβανομένης και της διδασκαλίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέσα από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά σε αυτό το thread του φόρουμ, καθώς και στο site των αποφοίτων, http://aposemfe.ntua.gr , όπου παρουσιάζεται η έρευνα του Συλλόγου Αποφοίτων σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση. Και θα το ξαναπώ για πολλοστή φορά: αποκατάσταση δε σημαίνει ότι στην τελετή αποφοίτησης θα διαγκωνίζονται οι εταιρίες για το ποιος θα σε πρωτοπροσλάβει. Το παν είναι να αγαπήσεις αυτό που θα σπουδάσεις και να είσαι καλός σε αυτό - από εκεί και πέρα μπορείς πραγματικά να κάνεις ό,τι θέλεις.

O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

μεχρι και ηθοποιος μπορεις να γινεις... ρωτα ποσοι σεμφιτες ασχουλουνται με αυτο... και πραγματικα ειναι καλοι! :oops:
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
loukia
Real Name: loukia kevri

Ki allo michanografiko

Δημοσίευση από loukia »

Ειμαι κι εγω στη φαση συμπληρωσης του μηχανογραφικου. Προσπαθω να αποφασισω μεταξυ ΣΕΜΦΕ, Φυσικου ΕΚΠΑ και Χημικων Μηχανικων Πατρας. Ζητω τη βοηθεια σας. Τα επαγγελματικα δικαιωματα δεν ειναι η πρωτη μου προτεραιοτητα. Δυο ερωτησεις: 1. Σου ανοιγει οριζοντες και δυνατοτητες για καλο μεταπτυχιακο στο εξωτερικο? 2. Υπαρχει κατευθυνση ή εστω επιλογες σχετκες με τις Βιοιατρικες Επιστημες, π.χ. Βιοφυσική, Βιολογια Συστηματων κλπ?
Χρειαζομαι τη βοηθεια σας!!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”