[Ανοιχτή Συζήτηση 15/12] Γ.Σ., απαρτία, καταλήψεις

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
titanomegistoterastios
Real Name: Σπύρος

[Ανοιχτή Συζήτηση 15/12] Γ.Σ., απαρτία, καταλήψεις

Δημοσίευση από titanomegistoterastios »

Μόλις έμαθα μέσω τηλεφώνου πως φημολογείται οτί σήμερα επαναλήφθηκε η Γ.Σ. διότι στη χθεσινή δεν υπήρχε απαρτεία...Γνωρίζει κανείς κάτι?

edited by drcypher: Δεν πρόκειται για Γ.Σ.. Ήταν μια ανοιχτή συζήτηση με πρωτοβουλία φοιτητών του 4ου έτους ;)

μούβντ μπάι HD: Στα Ειδικά καλέ μιλάμε για ΓουΣου'ς, όχι στην Πολιτική. Μισό να σου απαντήσω τώρα...
Ο θάνατος είναι τσάμπα...Αλλά κοστίζει μια ζωή....
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Πότε σήμερα? Τι ώρα? Πώς?
Πώς γίνεται να έχει απαρτία μια συνέλευση για την οποία κανείς δεν γνώριζε τίποτα, όταν στην προηγούμενη (για την οποία είμασταν ενημερωμένοι) δεν υπήρχε απαρτία? Πώς γίνεται να βγήκε απόφαση από την σημερινή συνέλευση, σε περίτπωση που έγινε?
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Αρχικά, δεν ξέρω αν έγινε ΓουΣου, δεν ανέβηκα. Αλλά αν έγινε πάλι αντικαταστατική ήταν αφού χρειάζεται να παρθεί απόφαση για Γ.Σ. at least 2 μέρες πριν τη διεξαγωγή της.
Καλά δεν τα λέω; :?
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

ή στραβος ειναι ο γυαλος ή στραβα αρμενιζουμε...

δε πιστευω να γινε συνελευση ρε παιδια... θα χε πεσει συρμα να μαζευτει κοσμος και κατι θα χε παρει το αυτι μας... μη πω πως ολο και καποιος θα χε ποσταρει σχετικες κοντρες και συμβαντα απο τη ΓΣ.
Άβαταρ μέλους
titanomegistoterastios
Real Name: Σπύρος

Δημοσίευση από titanomegistoterastios »

Και εγώ την ίδια εντύπωση είχα...Αλλά...Τι να πω....Δεν μου αρέσει να διαδίδω φήμες γαμώτο!Help κανείς?
Ο θάνατος είναι τσάμπα...Αλλά κοστίζει μια ζωή....
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Χαλαρώστε παίδες. Μια συζήτηση έγινε την οποία συγκάλεσαν παιδιά από το 4ο έτος που διαφωνούν με τον αντικαταστικό τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε η τελευταία κατάληψη. Συμμετείχαν και παιδιά από παρατάξεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σχεδιάστηκε ή υλοποιήθηκε ως Γενική Συνέλευση.

Στο σύνολο οι συμμετέχοντες στη συζήτηση ήταν καμιά 30αριά ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Συμπεραίνω από τα λεγόμενά σου ότι δεν άλλαξε τίποτα ως προς την απόφαση για κατάληψη Δευτέρα - Πέμπτη, έτσι;

Ήταν δηλαδή μια κουβεντούλα για να λυθούν οι απορίες των 4ετών;
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
fermionor

Δημοσίευση από fermionor »

#@$^%*&&*(({"}|¨?@$%^*(???"{
Άβαταρ μέλους
Νάξιος
Real Name: Λάμπρος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Remali tis Fokionos Negri έγραψε:Συμπεραίνω από τα λεγόμενά σου ότι δεν άλλαξε τίποτα ως προς την απόφαση για κατάληψη Δευτέρα - Πέμπτη, έτσι;

Ήταν δηλαδή μια κουβεντούλα για να λυθούν οι απορίες των 4ετών;
Όπως είπε και o dr ήταν μια ανοιχτή συζήτηση που συγκάλεσαν τετραετείς. Το θέμα της συζήτησης ήταν η Γενική Συνέλευση που είχε γίνει την προηγούμενη μέρα, η απόφαση και ο τρόπος που πάρθήκε, αν είχε απαρτία ή όχι.

Αυτό το γνωρίζω από σχετική ανακοίνωση που αναγγέλθηκε την ώρα που είχα μάθημα. Δεν ξέρω περισσότερα γιατί δεν παρευρέθηκα στη συζήτηση αυτή.

Λογικά η κατάληψη Δευτέρα-Πέμπτη ισχύει. Προσωπικά, τη Δευτέρα πρέπει να επιστρέψω ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη οπότε θα πεταχθώ μέχρι τη σχολή και θα σας ενημερώσω.   :D

Οι δύο Γενικές Συνελεύσεις πάντως φανερώνουν πως κάτι δε λειτούργησε καλά. Δε νομίζω πως η απουσία φοιτητών από τη συνέλευση ήταν η έλλειψη ενημέρωσης. Μαθήματα και εργαστήρια δε γίνονταν απόσο γνωρίζω, άρα θα ήταν ενήμεροι πως αυτό οφειλόταν στη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης.

Κάτι άλλο φταίει....

:katana:        :star_wars:
Κακίας απέχου.
undertaker

Γ.Σ., απαρτια, καταληψεις και αποχη...

Δημοσίευση από undertaker »

Συναδελφοι θα ηθελα να καταθεσω καποιους προβληματισμους μου που πιστευω ειναι προβληματισμοι ολων μας.Θα ξεκινησω απο το γνωστο θεμα της απαρτιας.Συμφωνα λοιπον με το καταστατικο του φοιτητικου συλλογου της ΣΕΜΦΕ για να ισχυει η αποφαση μιας Γ.Σ. πρεπει να ψηφισει τουλαχιστον το 1/5 οσων ψηφισαν στις τελευταιες εκλογες.Για φετος ο αριθμος αυτος ειναι 163 ατομα.Στις δυο τελευταιες συνελευσεις οπως ολοι ξερουμε οι ψηφοι ηταν λιγοτερες απο αυτο τον αριθμο.Παρ'ολα αυτα η αποφαση σφραγιστηκε!Και ρωτω:Ποιος εχει το διαιωμα να κλεινει τη σχολη με το ετσι θελω;Μαλιστα στην τελευταια συνελευση ακουστηκε απο συναδελφο της παραταξης των ΕΑΑΚ η φραση "Στα ******* μας το καταστατικο"!!!

Ας περασουμε στο θεμα των καταληψεων.Ειμαι περιεργος τι ποσοστο των φοιτητων ειναι υπερ της καταληψης.Προσοχη:Των φοιτητων οχι της Γ.Σ..Αν γινοταν μια συνελευση στην οποια θα παρευρισκονταν ολοι οι φοιτητες της ΣΕΜΦΕ πιστευετε οτι θα περναγε καταληψη;Εκει ακριβως ομως ειναι που βασιζονται αυτοι που θελουν την καταληψη.Στο οτι δεν θα παμε στις Γ.Σ. και θα εχουν την πλειοψηφια.Ακουγεται πολλες φορες η αποψη "Γιατι να παω στη συνελευση αφου καθε παραταξη υποστηριζει οτι λεει το αντιστοιχο κομμα;".Ισως να ειναι και ετσι.Αλλα τελικα μηπως ειναι καλυτερα να ψηφισεις μια παραταξη, εστω και αν αυτα που λεει εξυπηρετουν κομματικα συμφεροντα, προκειμενου να κρατησεις τη σχολη ανοιχτη;Αν ρωτησετε τα παιδια που εδωσαν τη διπλη εξεταστικη ολοι θα σας πουν οτι δεινοπαθησαν.Καποιοι βεβαια θα πουν οτι "Ναι δεινοπαθησαμε,αλλα αξιζε τον κοπο,αγωνιστηκαμε κλπ...".

Με ολα αυτα θελω να καταληξω στο οτι θεωρω μεγαλο λαθος την αποχη απο τις Γ.Σ..Ειμαι σιγουρος οτι ολοι μαζι μπορουμε να κρατησουμε τη σχολη ανοιχτη.Φτανει βεβαια να παμε στη Γ.Σ. και να ψηφισουμε.Το μονο που χρειαζεται ειναι να δουμε το θεμα λιγο υπερκομματικα και να σκεφτουμε ποιος λεει αυτο που συμφερει τους φοιτητες στην προκειμενη περιπτωση.Αλλωστε μια ψηφος δεν δεσμευει τις επομενες.Ελπιζω στην επομενη Γ.Σ. να δω περισσοτερο κοσμο απο τις δυο τελευταιες.

merged & edited by drcypher: Ο τίτλος έμοιαζε εφιαλτικά με το προϋπάρχον topic ( :P ). Επιπλέον, παρόλο που το κείμενο εχει νοηματικές ενότητες, η α-παραγραφική μορφή κάνει την ανάγνωση πολύ κουραστική, και πήρα την πρωτοβουλία :)
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Ενδιαφέρον. Ίσως ακουστώ σαν κομματόπουλο (τη βαρέθηκα την άλλη λέξη), αλλά θα το ρισκάρω.

Σε εκείνη την ανοιχτή συζήτηση είχα την ευκαιρία να δω μαζεμένα περίπου 20 παιδιά που δεν είχαν σχέση με τα συνδικαλιστικά, να αυτοοργανώνονται και να ζητούν δίκαιες και "νομότυπες" αποφάσεις εκ μέρους των φοιτητικών παρατάξεων. Άκουσα, επίσης, και τον αντίλογο των παρατάξεων.

Είναι περιττό να επαναλάβω τις απόψεις μου για την κομματική μάστιγα της Ελληνικής κοινωνίας. Γι' αυτό θα παραμείνω στα σημεία τους, τα οποία κατ' εμέ, στέκουν.

Θεωρώ οποιαδήποτε απαρτία δικαιοδοτεί ένα 10% ή 20% ενός πληθυσμού, να λαμβάνει αποφάσεις που θα καθορίζουν τη ζωή του υπόλοιπου 80%, ειδικά όταν οι αποφάσεις βρίσκουν το 80% αντίθετο. Φυσικά αναφέρομαι στις Γενικές Συνελεύσεις, όπως επίσης και στην Ελληνική βουλή. Συγκρίνετε, λίγο, τις δυο καταστάσεις.

Κάθε 4 χρόνια ψηφίζουμε για Κυβέρνηση. Κάθε χρόνο για Δοιηκτικό Συμβούλιο Φοιτητικού Συλλόγου. Σε εθνικό επίπεδο καθορίζεται μια απαρτία για λήψη απόφασης ανάμεσα στους 300 βουλευτές, το σύστημα είναι έμμεσο. Στο Πανεπιστήμιο η απαρτία οριζεται με βάση εκείνους που συμμετείχαν στη διαδικασία των εκλογών, ενώ το σύστημα είναι άμεσο.

Αυτοί οι 120 φοιτητές αποφάσισαν να κλείσουν τη σχολή. Εγώ διαφωνώ εν γένει με την κατάληψη. Είναι απλώς μη αποτελεσματικό και αναχρονιστικό μέτρο. Αλλά ας σταθούμε στο γιατί οι 100 φοιτητές (βγάλε τους 20 που το κάνουν γιατί απλώς έτσι τους προστάξανε). Η απάντηση είναι προφανής: Γιατί 150 άλλοι προσπαθούν να επιφέρουν αλλαγές στην Παιδεία που θεωρούν ότι θα αποβούν καταστροφικές. Για το πτυχίο μας, το επίπεδο μόρφωσης, τις απαιτήσεις σπουδών, και όλα αυτά.

Αυτό το μείζον ζήτημα μιας 150αδας ανθρώπων που προσπαθούν να αλλάξουν τη ζωή μας στο κοινοβούλιο απασχόλησε μόλις 120 φοιτητές από τη σχολή μας. Παρόλα αυτά, όταν εμφανίστηκε ο κίνδυνος να μετατεθεί το εξάμηνο ή να πέσουμε στη γνωστή εξεταστική-εξπρές, πολλοί ήταν αυτοί που ένιωσαν πνιγμένοι από την αδικία και την παρατυπία των 120, και ζήτησαν τον λόγο.

Αναρρωτιέμαι: Όταν 120 συνάδελφοί σου αγωνιούν για αποφάσεις που θα επηρεάσουν όλους μας, και εσύ τους αφήνεις ακάλυπτους (τους γράφεις στα @@ σου), για ποιον λόγο να μην σε γράψουν και εκείνοι όταν την επόμενη μέρα εμφανιστείς στο ίδιο μέρος που ήταν κι αυτοί, για να σχολιάσεις πλέον όχι το ζήτημα καθ' εαυτό, αλλά το αν ήταν παράτυποι ή όχι;

Το μέλλον μας, δηλ., που πλέον επικαλούνται όλοι, περιορίζονται στο πότε και αν θα γίνει μια εξεταστική; Ή μήπως στο τι στα κομμάτια κάνουν αυτοί οι κερατάδες που κυβερνάνε;

Όλοι παραδέχτηκαν ότι η απόφαση είναι αντικαταστατική. Και πρώτη η ΠΚΣ. Και το συνόδευσαν (είτε εκπεφρασμένα, είτε υποννοώντας το) ότι δεν τους νοιάζει καν. Έχουν άραγε κανένα επιχείρημα; Για να δούμε...

Το μέτρο της απαρτίας διαμορφώνεται από την συμμετοχή στις εκλογές. Στις εκλογές που μας πέρασαν, συμμετείχε και η ΔΑΠ. Απέσπασε περίπου 200 ψήφους (ή παραπάνω). Αυτό σημαίνει ότι διαμόρφωσε σημαντικά την λεγόμενη "απαρτία", και μάλιστα προς τα πάνω. Θέτοντας, παράλληλα, υποψηφιότητα, δεσμεύτηκε να ασχοληθεί με τα κοινά και τα όργανα που σχετίζονται με αυτά: Γενικές Συνελεύσεις, Διοικητικά Συμβούλια, Όργανα Συνδιοίκησης.

Δεν γουστάρετε τις Γ.Σ.; Ούτε η ΔΑΠ; Καλά κάνετε... ούτε εγώ τις γουστάρω έτσι όπως κατάντησαν. Έκανα την προσπάθειά μου. Τι εισέπραξα; Γκρίνια και αποχή. Όπως σήμερα, όπως χτες, όπως πάντα. Και αποφάσισα ότι δεν αξίζει.

Αλλά η ΔΑΠ συνεχίζει. Και πως προσπαθεί να "φτιάξει" τις Γ.Σ..; Με το να απέχει απ' αυτές, αποδυναμώνοντάς τις. Εσείς πως προσπαθείτε να τις φτιάξετε; Με το να απέχετε απ' αυτές, και την επόμενη μέρα να διαμαρτύρεστε ότι ένα μάτσο φοιτητές αποφάσισαν να μας κλείσουν τη σχολή!

Αυτή τηνι στορία της "τεχνητής έλλειψης απαρτίας" την θεωρώ μεγάλη απάτη. Και κατά τη γνώμη μου, αν δε γουστάρεις να συμμετέχεις στις Γενικές Συνελεύσεις, να μην θέτεις εαυτόν υποψήφιο για ενασχόληση με τα κοινά. Από τη στιγμή που αποφασίζεις να σηκωθείς να φύγεις, παίρνεις μαζί σου και εκείνο το κομμάτι της απαρτίας που οφείλεται σε σένα.

Όταν κανείς επικαλείται τον νόμο ή τον τύπο, οφείλει να είναι ο ίδιος τίμιος. Ειδάλλως είναι καιροσκόπος. Εγώ ξέρω πως αν όλα αυτά τα χρόνια οι 20, 50, 100, 200 που διαφωνούν με τις αλλόγιστες καταλήψεις, τις κομματικές καφρίλες, κτλ. κτλ., κατέβαιναν στις Γ.Σ., σήμερα θα είχε εξαφανιστεί και το τελευταίο φίλαυτο ή ετερόκλητο προς το Ακαδημαϊκό γίγνεσθαι στοιχείο.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την αυθαιρεσία που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια σε επίπεδο Δήμου, Σχολής, Κράτους. Αφήνουμε την τύχη μας σε άλλους με μοναδική αξίωση να βγούμε την επόμενη να τους κράξουμε. Αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά.

Δεν σας υποχρεώνει κανένας να κατεβάσετε έναν άνθρωπο να μιλήσει και να πει "όχι στην κατάληψη". Εμένα προσωπικά ένα απλό "όχι στην κατάληψη" δεν θα με κάλυπτε, γιατί σημασία έχει να αναλυθεί το θέμα που οδηγεί στην κατάληψη, και να προταθεί μια εναλλακτική λύση. Και είμαι σίγουρος ότι ο περισσότερος κόσμος αυτό θα ήθελε.

Τι λέμε λοιπόν;
Όχι στη συμμετοχή στις Γ.Σ. (τα έχουν κάνει σκατά)
Όχι στις εκλογές (φταίνε τα κόμματα, βγάλτε οι άλλοι το φίδι από την τρύπα)
Όχι στην εκθεμελίωση κάθε υγιούς θεσμού σε αυτή τη χώρα (αλλά εγώ θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ/ΝΔ)
Όχι στην υποβάθμιση της παιδείας (αλλά ας κάνει η κυβέρνηση ό,τι γουστάρει)
Όχι στις καταλήψεις (αλλά εκείνη τη μέρα εγώ θα λείπω)
Όχι!

Ούτε ο Μεταξάς, συνάδελφοι... Αν έχετε φωνή και άποψη, να πάτε να την πείτε την κατάλληλη ώρα, στο κατάλληλο μέρος και όργανο. Έχω τα ίδια συναισθήματα για τα κόμματα, αλλά πλέον δεν ξέρω αν έχω χειρότερα για εκείνους που μια ζωή αδιαφορούν για τα σημαντικά και μείζονα, και ξαφνικά κραυγάζουν για 2 ώρες ή δυο βδομάδες μαθημάτων.

Το ζήτημα δεν είναι να μαζευτούμε να κρατήσουμε τη σχολή ανοιχτή. Αυτά είναι αστεία πράγματα, και είναι ντροπή μας να φέρουμε τέτοια νοοτροπία. Σημασία έχει να κρατήσουμε το μυαλό μας ανοιχτό, και να είμαστε παρόντες στα κέντρα λήψης αποφάσεων, σε κάθε περίσταση. Ειδάλλως είμαστε κουτοπόνηρα παρτάλια. Γιατί μπορεί να την φέρουμε στα ΕΑΑΚ 2-3 φορές, αλλά την ίδια ώρα θα μας την φέρνει η κυβέρνηση από πίσω.

Δεν φταίνε ούτε τα κόμματα, ούτε η κυβέρνηση, ούτε κανείς. Η αδιαφορία του καθενός μας φταίει. Γιατρέψτε πρώτα αυτή και μετά ξαναμιλάμε για τους άλλους ;)

Υ.Γ.: Το κείμενο δεν πάει στο παιδί από πάνω. Πάει σε όλους εκείνους που ξαφνικά θυμήθηκαν τι σημαίνει συλλογικότητα και έσπασαν τη σιωπή τους με τρόπο μικρό, για πράγματα μικρά. Και νιώθω αμήχανα που θεωρώ για πρώτη φορά πως μέσα στην αυθαιρεσία τους, ακόμα και η ΠΚΣ και τα ΕΑΑΚ έχουν στην ουσία δίκιο. Και τους το δώσατε εσείς, όπως το δίνατε πάντα! ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Νάξιος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Πραγματικά, παρατηρείται μια δυσαρμονία σε κάθε κύτταρο-πυρήνα της Δημοκρατίας της χώρας μας. Αυτά τα κύτταρα δεν μπορεί να είναι άλλα παρά οι δήμοι, οι Κοινότητες και κυρίως τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η όλη αυτή δυσαρμονία μεταφέρεται όπως είναι επόμενο σ’ όλη τη δομή του κράτους.

Για την κακοδαιμονία μας είμαστε υπεύθυνοι εμείς και μόνο εμείς, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά. Προσωπικά, θεωρώ πολύ επικίνδυνη την άποψη και τη θέση πως υπαίτιοι για τις συμφορές και για τη δυστυχία μας είναι άλλοι. Μεμψιμοιρούμε και αγανακτούμε για τις τόσες ατυχίες που μας βρήκαν και περιμένουμε τον «από μηχανής θεό». Αλίμονο αν η ζωή και η «τύχη» μας δε βρίσκεται στα δικά μας χέρια.

Δε θέλω να επεκταθώ στο πρόβλημα της λειτουργίας της Δημοκρατίας στην κοινωνία μας. Θα εστιάσω μονάχα στα πολιτικά δρώμενα και προβλήματα της Σχολής μας.

Τόσο οι προτάσεις για κατάληψη όσο και οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για την απόφαση περί καταλήψεως της Σχολής θεωρώ πως δεν έγιναν λόγω συλλογικής Συνείδησης αλλά με κριτήριο το ατομικό συμφέρον. Δεν εξετάζω το ζήτημα αν η απόφαση για κατάληψη ήταν σύμφωνη με το καταστατικό ή όχι. Τα επιχειρήματα πάντως που υποστήριζαν την κατάληψη τα θεωρώ ανεπαρκή. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να κερδίσουμε κάτι όταν συνεχώς βγαίνουμε ζημιωμένοι. Τι κερδίσαμε που έγιναν τέσσερις μέρες κατάληψης;

Ο τρόπος που δρούμε και «αντιδρούμε», τόσο οι απλοί φοιτητές όσο και οι παρατάξεις σα σώματα, δεν ανταποκρίνεται στη ιδέα της  Συλλογικής Συνείδησης. Το τι είναι δίκαιο και τι άδικο εξαρτάται από τα συμφέροντά μας κι αυτό μου φέρνει έντονα στο νου την εικόνα  του διαβόητου Προκρούστη.

Μπορεί κάποιοι από μας  να θεωρούν πως με το να ενταχτούν σε κάποια παράταξη που διακηρύσσει ότι αγωνίζεται για ιδανικά και αξίες που εξυπηρετούν το κοινό καλό ότι θα προσφέρουν περισσότερα και πράγματι όντως έτσι να είναι. Δε με ενδιαφέρει αυτό όμως. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το γιατί δεν εμπιστευόμαστε πια τη Γενική Συνέλευση αλλά και το πώς θα πεισθούμε να βρεθούμε οι μη επιθυμούντες να ενταχτούμε σε κάποια παράταξη  στη Γενική Συνέλευση ώστε οι αποφάσεις της Γενικής συνέλευσης να είναι αποφάσεις του Συλλόγου ΣΕΜΦΕ  

Ως εκ τούτου δε θεωρώ πως οι παρατάξεις έχουν δίκιο. Ο τρόπος που έδρασαν αποδεικνύει ότι το κίνητρο όλων τους ήταν να περάσει το πλαίσιό ή  η «γραμμή» τους  στηρίζοντας τα μικροκομματικά τους συμφέροντα ,όχι το κοινό καλό.

Ο περιβόητος Νόμος-Πλαίσιο βάσει αυτών που ακούγονται επιδιώκει να επιφέρει «τρομαχτικές» αλλαγές όχι μόνο στην Ανώτατη εκπαίδευση αλλά στην ίδια μας την κοινωνία. Ως εκ τούτου λόγο έχουν όλοι οι πολίτες της χώρας. Η αλαζονική στάση των κυβερνώντων να το περάσουν με το «έτσι γουστάρω» προφανώς και με κάνει να αγανακτώ και να απαιτώ μια αντίδραση από το φοιτητικό σώμα. Η αντίδραση όμως που θα εκδηλώσουμε πρέπει να την καθορίσουμε εμείς. Όλοι έχουν διαπιστώσει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην Παιδεία. Το ότι πολώνεται το κλίμα από τις παρατάξεις δε νομίζω πως εξυπηρετεί το κοινό καλό αλλά τους κρατούντες εξουσία γιατί με την τακτική αυτή διατηρούν και ανανεώνουν τη δύναμή τους.

Αφιερώνω σε όλους μας το παρακάτω ποίημα του Κώστα Βάρναλη υπό τον τίτλο:

ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ

Μες στην υπόγεια ταβέρνα,
Μέσα σε καπνούς και σε βρισιές,
(απάνω στρίγκλιζε η λατέρνα),
όλη η παρέα πίναμε εψές,
εψές σαν όλα τα βραδάκια,
να πάνε κάτου τα φαρμάκια.

Σφιγγόταν ο ένας πλάι στον άλλο
Και κάπου εφτυούσε καταγής,
Ώ, πόσο βάσανο μεγάλο
Το βάσανο είναι της ζωής!
Όσο κι ο νους αν τυραννιέται
Άσπρην μέρα δε θυμιέται.

Του ενού ο πατέρας χρόνια δέκα
Παράλυτος, ίδιο στοιχειό
Του άλλου κοντόμερη η γυναίκα
Στο σπίτι λιώνει το χτικιό
Στο Παλαμήδη ο γιος του Μάζη
Κι η κόρη του Γιαβή στο Γκάζι.

-Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
-Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
-Φταίει πρωτ’ απ’ όλα το κρασί!
Ποιος φταίει;…ποιος φταίει;…
Κανένα στόμα
Δεν το ‘βρε και δεν το ‘πε ακόμα.

Έτσι, στη σκοτεινή ταβέρνα
Πίνουμε πάντα σκυφτοί
σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα
όπου μας έβρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα!
Κακίας απέχου.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

μια ακομα προβληματικη ειναι το πως χειριζομαστε τον νομο (ειτε αυτο υπαγεται στο συνταγματικο νομο ή σε κατι απλουστερο οπως το καταστατικο της σχολη)
πολυ ευκολα ξεχιλωνουμε τους νομους για να μας διευκολυνουν και με τον ιδιο ακριβως τροπο επικαλουμαστε το "γραμμα" του νομου παλι για να βολευτουμε
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Νάξιος

Δημοσίευση από Νάξιος »

O_Xamenos έγραψε:μια ακομα προβληματικη ειναι το πως χειριζομαστε τον νομο (ειτε αυτο υπαγεται στο συνταγματικο νομο ή σε κατι απλουστερο οπως το καταστατικο της σχολη)
πολυ ευκολα ξεχιλωνουμε τους νομους για να μας διευκολυνουν και με τον ιδιο ακριβως τροπο επικαλουμαστε το "γραμμα" του νομου παλι για να βολευτουμε
Ακριβώς αυτό συνάδελφε Ο_Χamenos εννούσα όταν αναφερόμουν στον Προκρούστη... :yawinkle:
Κακίας απέχου.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

το θεμα ειναι αν ειναι επιλογη σου εκ των προτερων να βρισκεις τροπο ετσι ωστε η εκαστωτε νομοθεσια να εξυπηρετει συμφεροντα του συνολου (και ακομα και ας θιγει τα δικα σου συμφεροντα)
εγω αυτην την ταση υποστηριζω
η δευτερη ειναι η τυφλη υπακοη στους νομους
και η τριτη ειναι η μεθοδος ακορντεον
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”