[Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!
- NickNafplio
- Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...
- Facebook ID: 0
Λιγες ερωτησεις για τη σχολη
Καλησπερα σας, ειμαι νεος στο φορουμ
Μολις τελειωσα το λυκειο και αυτες τις μερες θα καταθεσω μηχανογραφικο. Αυτο που θελω ειναι να προχωρησω στο χωρο των μαθηματικων, διοτι μου αρεσουν τα μαθηματικα (και ιδιαιτερα τα δυσκολα, ολυμπιαδες μαθηματικων κλπ) και ως μεγαλυτερο στοχο μου εχω μια ακαδημαικη καριερα στο χωρο των μαθηματικων, ετσι εδω και αρκετους μηνες σκευτομαι να δηλωσω σαν 1η επιλογη τη ΣΕΜΦΕ. Οι καθηγητες μου λενε οτι η σχολη δεν εχει κατοχυρομενα επαγγελματικα δικαιοματα, αλλα εγω επιμενω να δηλωσω 1η επιλογη τη ΣΕΜΦΕ, διοτι εχω μιλησει και με αλλους φοιτητες και μου εχουν πει οτι ειναι μια εξεραιτικη σχολη με πολυ υψηλο επιπεδο μαθηματικων και με καλες προοπτικες στα διδακτορικα. Χτες συγκρινα τα μαθηματα της ΣΕΜΦΕ με αυτα του απλου μαθηματικου, και απ οσο ειδα στη ΣΕΜΦΕ δεν υπαρχει το μαθημα Απειρωστικος Λογισμος καθος και καποια αλλα στον τομεα των Θεωρητικων Μαθηματικων, θα ηθελα αρχικα να μου πειτε αν η ελειψη αυτων των μαθηματων απο τη σχολη μπορουν να σταθουν εμποδιο σε καποιον που του αρεσουν τα μαθηματικα και θελει να προχωρησει στο χωρο των μαθηματικων στη ζωη του. Επισεις θα ηθελα να μου πειτε αν απο τη συγκεκριμενη σχολη, μπορει καποιος να στοχευει σε καποια ακαδημαικη καριερα στο χωρο των μαθηματικων, διοτι απ οσο ειδα και στον τομεα διδακτικης των μαθηματικων στη ΣΕΜΦΕ δεν υπαρχουν τα μαθηματα: Διδακτικη Απειροστικου λογισμου, και Εισαγωγη νεων τεχνολογιων στη διδακτικη των μαθηματικων.
Τελος θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο ασχετο: υπαρχει διαφορα μεταξυ των μαθηματων: Θεωρια Συνολων, και Θεωρια Ομαδων;
Ευχαριστω
Μολις τελειωσα το λυκειο και αυτες τις μερες θα καταθεσω μηχανογραφικο. Αυτο που θελω ειναι να προχωρησω στο χωρο των μαθηματικων, διοτι μου αρεσουν τα μαθηματικα (και ιδιαιτερα τα δυσκολα, ολυμπιαδες μαθηματικων κλπ) και ως μεγαλυτερο στοχο μου εχω μια ακαδημαικη καριερα στο χωρο των μαθηματικων, ετσι εδω και αρκετους μηνες σκευτομαι να δηλωσω σαν 1η επιλογη τη ΣΕΜΦΕ. Οι καθηγητες μου λενε οτι η σχολη δεν εχει κατοχυρομενα επαγγελματικα δικαιοματα, αλλα εγω επιμενω να δηλωσω 1η επιλογη τη ΣΕΜΦΕ, διοτι εχω μιλησει και με αλλους φοιτητες και μου εχουν πει οτι ειναι μια εξεραιτικη σχολη με πολυ υψηλο επιπεδο μαθηματικων και με καλες προοπτικες στα διδακτορικα. Χτες συγκρινα τα μαθηματα της ΣΕΜΦΕ με αυτα του απλου μαθηματικου, και απ οσο ειδα στη ΣΕΜΦΕ δεν υπαρχει το μαθημα Απειρωστικος Λογισμος καθος και καποια αλλα στον τομεα των Θεωρητικων Μαθηματικων, θα ηθελα αρχικα να μου πειτε αν η ελειψη αυτων των μαθηματων απο τη σχολη μπορουν να σταθουν εμποδιο σε καποιον που του αρεσουν τα μαθηματικα και θελει να προχωρησει στο χωρο των μαθηματικων στη ζωη του. Επισεις θα ηθελα να μου πειτε αν απο τη συγκεκριμενη σχολη, μπορει καποιος να στοχευει σε καποια ακαδημαικη καριερα στο χωρο των μαθηματικων, διοτι απ οσο ειδα και στον τομεα διδακτικης των μαθηματικων στη ΣΕΜΦΕ δεν υπαρχουν τα μαθηματα: Διδακτικη Απειροστικου λογισμου, και Εισαγωγη νεων τεχνολογιων στη διδακτικη των μαθηματικων.
Τελος θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο ασχετο: υπαρχει διαφορα μεταξυ των μαθηματων: Θεωρια Συνολων, και Θεωρια Ομαδων;
Ευχαριστω
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
- apolski
- Real Name: ---
Re: Λιγες ερωτησεις για τη σχολη
Γεια σου Νίκο. Ξέρεις ποιος είμαι έτσι?
Καλά κάνεις και ρωτάς γιατί υπάρχουν αρκετοί φοιτητές εδώ που έχουν πάρει κατεύθυνση Μαθηματικα Εφαρμογών και θα ξέρουν να σου απαντήσουν με σιγουριά.
Απλά μια παράκληση προς τους διαχειριστές να μεταφέρουν το τοπικά αυτό στα Ειδικά Θέματα.
Καλά κάνεις και ρωτάς γιατί υπάρχουν αρκετοί φοιτητές εδώ που έχουν πάρει κατεύθυνση Μαθηματικα Εφαρμογών και θα ξέρουν να σου απαντήσουν με σιγουριά.
Απλά μια παράκληση προς τους διαχειριστές να μεταφέρουν το τοπικά αυτό στα Ειδικά Θέματα.
loipon...tha se diafwtisw gia to mathima tou apeirostikou logismou...yparxei sti semfe kai einai to legomeno 'analysi'...to exoume sta 2 prwta eti opou einai gia olous kai einai xwrismeno se 4 katigories... analysi 1,2,3 kai migadiki...isws i yli pou kanei to mathimatiko na min einai i idia alla i alitheia einai oti isws to mathimatiko na kanei perissotero ekseidikeumena pramata...sto trito etos pou tha dialekseis roi (mathimatikou i fysikou) tha deis poses akoma analyseis exoume...pragmatiki,synartisiaki,analysi pinakwn,analysi xronoseirwn....o,ti goustareis...mathima didaktiki twn mathimatikwn yparxei episis..opws kai nees texnologies stin ekpaideusi ...(san epilogis)..apo ti sxoli mas mia xara akadimaiki kariera tha kaneis an theleis...kai gia metaptyxiaka einai polu kali sxoli..to thema einai oti kat'eme ,an thes na mpeis sti semfe prepei na exeis trela me ta mathimatika i ti fysiki...den einai eukoli i sxoli.kai oso pane ta pramata kai dyskoleuoun...thelw na pisteuw apo auta pou egrapses oti tha asxolitheis..giati einai sxoli pou an tin afiseis tha se afisei...twra metaksy mathimatikou kai semfe an einai na dialekseis na ksereis oti semfe exei 59 mathimata gia ptyxio kai diplwmatiki enw to mathimatiko exei 36 xwris diplwmatiki...o,ti se fwtisei to myalo sou...pantws skepsou to kala...kai apo thema mathimatwn kai apo thema dyskolias kai apo thema metaptyxiakou...me kalo bathmo eimaste perizititoi..(diladi panw apo 7-7.5)...ate.kali tyxi
Φυσικά και υπάρχει απειροστικός λογισμός και στη ΣΕΜΦΕ, απλά ονομάζεται αλλιώς: Μαθηματική Ανάλυση 1,2 και 3...Συνολικά και στα 3 μαθήμτα γίνεται (σχεδόν) η ίδια ύλη με τους αντίστοιχους 3 απειροστικούς λογισμούς του μαθηματικού.
edit: με πρόλαβε ο DrCox..!
edit: με πρόλαβε ο DrCox..!
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Και η Θεωρία Ομάδων με τη Θεωρία Συνόλων είναι πολύ διαφορετικά αντικείμενα 
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου!
). Και γενικότερα, όπου ακούς την λέξη "διδακτική", σημαίνει αυτό. Η ακαδημαϊκή καρριέρα δεν προϋποθέτει εκπαιδευτικές ευαισθησίες
!
Η Θεωρία Ομάδων, που ανήκει στον κλάδο της Άλγεβρας (Abstract Algebra), μελετάει με την έννοια της άλγεβρας (δλδ πράξεις και εξισώσεις) το πιο απλό αλγεβρικό "πράγμα" που υπάρχει: Ένα σύνολο και μία πράξη, η οποία δεν σε βγάζει έξω από το σύνολο αυτό (δλδ κλειστή). Ένα τέτοιο σύνολο, με κάποιες επιπλέον ιδιότητες, ονομάζεται Ομάδα. Ένα παράδειγμα είναι οι πραγματικοί αριθμοί με πράξη την πρόσθεση. Άθροισμα πραγματικών είναι πραγματικός, οπότε η πράξη είναι κλειστή! Επίσης, εκτός τις ιδιότητες των ομάδων, η Θεωρία Ομάδων μελετάει και απεικονίσεις (συναρτήσεις) μεταξύ ομάδων, που διατηρούν την δομή τους, και ονομάζονται "ομομορφισμοί".
Αν σου αρέσουν τα Μαθηματικά, θα λατρέψεις την ΣΕΜΦΕ, και σου την προτείνω ανεπιφύλακτα!
Απλώς...θέλει διάβασμα!
Λάθος στα λένε: Η ΣΕΜΦΕ έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα στο χώρο της εκπαίδευσης, και ακριβή επαγγελματικό προσανατολισμό/προφίλ, αλλά φαντάζομαι ότι θα συνεχίσεις και σε μεταπτυχιακά, οπότε αυτό δεν είναι άμεσο, μιας και απευθύνεται σε πτυχιούχους ΣΕΜΦΕ χωρίς άλλους τίτλους.NickNafplio έγραψε:Καλησπερα σας, ειμαι νεος στο φορουμ
Οι καθηγητες μου λενε οτι η σχολη δεν εχει κατοχυρομενα επαγγελματικα δικαιοματα
Αυτό ισχύει. Έχει πολύ περισσότερα μαθήματα από το Μαθηματικό και το Φυσικό ΕΚΠΑ, και ορισμένα θεωρούνται στο εξωτερικό μεταπτυχιακού επιπέδου. Αυτό σημαίνει υψηλό επίπεδο από την μία, και πολύ διάβασμα από την άλλη. Οι προοπτικές στα μεταπτυχιακά είναι πολλές, με την προϋπόθεση ότι είσαι καλός φοιτητής! πχ ένας απόφοιτος με 5,5 ΜΟ και τετριμμένη διπλωματική, δεν θα έχει ευκαιρίες...NickNafplio έγραψε: εχω μιλησει και με αλλους φοιτητες και μου εχουν πει οτι ειναι μια εξεραιτικη σχολη με πολυ υψηλο επιπεδο μαθηματικων και με καλες προοπτικες στα διδακτορικα.
Στην ΣΕΜΦΕ τα μαθήματα αυτά ονομάζονται Ανάλυση Ι, ΙΙ, ΙΙΙ (αντίστοιχα με το Απ.Λογισμός Ι,ΙΙ,ΙΙΙ) και καλύπτουν ίδια ύλη: δλδ Διαφορικό και Ολοκληρωτικό Λογισμό συναρτήσεων μιάς και περισσότερων μεταβλητών.NickNafplio έγραψε: Χτες συγκρινα τα μαθηματα της ΣΕΜΦΕ με αυτα του απλου μαθηματικου, και απ οσο ειδα στη ΣΕΜΦΕ δεν υπαρχει το μαθημα Απειρωστικος Λογισμος καθος και καποια αλλα στον τομεα των Θεωρητικων Μαθηματικων, θα ηθελα αρχικα να μου πειτε αν η ελειψη αυτων των μαθηματων απο τη σχολη μπορουν να σταθουν εμποδιο σε καποιον που του αρεσουν τα μαθηματικα και θελει να προχωρησει στο χωρο των μαθηματικων στη ζωη του.
Βεβαίως και μπορεί. Τα μαθήματα που αναφέρεις δεν απευθύνονται σε ακαδημαϊκή καρριέρα, αλλά σε καρριέρα φροντιστή/καθηγητή στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (NickNafplio έγραψε: Επισεις θα ηθελα να μου πειτε αν απο τη συγκεκριμενη σχολη, μπορει καποιος να στοχευει σε καποια ακαδημαικη καριερα στο χωρο των μαθηματικων, διοτι απ οσο ειδα και στον τομεα διδακτικης των μαθηματικων στη ΣΕΜΦΕ δεν υπαρχουν τα μαθηματα: Διδακτικη Απειροστικου λογισμου, και Εισαγωγη νεων τεχνολογιων στη διδακτικη των μαθηματικων.
Τεράστια! Η Θεωρία Συνόλων μελετάει σύνολα αντικειμένων, και (όπως διδάσκεται στην ΣΕΜΦΕ), επεκτείνεται στην Αξιωματική Συνολοθεωρία, δλδ την θεμελίωση των μαθηματικών με αξιώματα πάνω στα σύνολα, μιας και όλα τα μαθηματικά αντικείμενα (πχ αριθμοί, συναρτήσεις κλπ) που υπάρχουν σήμερα και οι σχέσεις μεταξύ τους τους ανάγονται σε σε σύνολα και σχέσεις μεταξύ συνόλων! Η Θεωρία Συνόλων ανήκει στον κλάδο των Μαθηματικών Θεμελίων (Foundations of Math) ή Μεταμαθηματικών (metamathematics).NickNafplio έγραψε: Τελος θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο ασχετο: υπαρχει διαφορα μεταξυ των μαθηματων: Θεωρια Συνολων, και Θεωρια Ομαδων;
Η Θεωρία Ομάδων, που ανήκει στον κλάδο της Άλγεβρας (Abstract Algebra), μελετάει με την έννοια της άλγεβρας (δλδ πράξεις και εξισώσεις) το πιο απλό αλγεβρικό "πράγμα" που υπάρχει: Ένα σύνολο και μία πράξη, η οποία δεν σε βγάζει έξω από το σύνολο αυτό (δλδ κλειστή). Ένα τέτοιο σύνολο, με κάποιες επιπλέον ιδιότητες, ονομάζεται Ομάδα. Ένα παράδειγμα είναι οι πραγματικοί αριθμοί με πράξη την πρόσθεση. Άθροισμα πραγματικών είναι πραγματικός, οπότε η πράξη είναι κλειστή! Επίσης, εκτός τις ιδιότητες των ομάδων, η Θεωρία Ομάδων μελετάει και απεικονίσεις (συναρτήσεις) μεταξύ ομάδων, που διατηρούν την δομή τους, και ονομάζονται "ομομορφισμοί".
Αν σου αρέσουν τα Μαθηματικά, θα λατρέψεις την ΣΕΜΦΕ, και σου την προτείνω ανεπιφύλακτα!
Απλώς...θέλει διάβασμα!
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
- apolski
- Real Name: ---
Re: [Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!
Πολυ σωστά τα λέει ο antony07. Φιλε Νικο ελα στην Σεμφε χωρις δεύτερη σκέψη, θα σου αρέσει σίγουρα
Επίσης θα έχεις πολλές ευκαιρίες να ασχοληθείς με μαθηματικούς διαγωνισμούς. Φέτος για παράδειγμα έγινε εσωτερικός διαγωνισμός για όλους τους φοιτητές του ΕΜΠ για να επιλεγεί ομάδα για τον ΙΜΟ.
Επίσης θα έχεις πολλές ευκαιρίες να ασχοληθείς με μαθηματικούς διαγωνισμούς. Φέτος για παράδειγμα έγινε εσωτερικός διαγωνισμός για όλους τους φοιτητές του ΕΜΠ για να επιλεγεί ομάδα για τον ΙΜΟ.
-
andreasPhD
- Real Name: andreas
Καλησπέρα!!!!Καταρχήν να πω ότι η διαδικασία συγκρίσεων είναι άκυρη από κάποιες σκοπιές, δηλαδή αν κάτι είναι καλύτερο ή όχι, ποια σχολή κάνει αυτό κ.τ.λ. Μην ξεχνάτε ότι όλες οι σχολές του Πολυτεχνείου κάνουν μαθηματικά και φυσική και τους είναι απαραίτητα για να κάνουν σωστή δουλεία και έρευνα.
Απλά για όσους δεν ξέρουν (μάλλον όλοι) από τους απόφοιτους του έτους 2005 στο Πολυτεχνείο υπήρχε ένα Ναυπηγός που τον επέλεξαν σε όλα τα Πανεπιστήμια στην Αμερική που έκανε αίτηση για Μεταπτυχιακές σπουδές με full υποτροφία. Μάλιστα τον δέχτηκαν στο MIT στο Department of Mathematics!!!!!Και αυτό γιατί πολύ απλά είχε δημοσιευμένη εργασία πάνω σε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά σε μη γραμμική δυναμική!!!!!
Για να μην πολυλογώ, μία σχολή κρίνεται από τους αποφοίτους που βγάζει. Για να μιλήσω για τον ευατό μου είχα πάει στην Αγγλία πέρσι (Φλεβάρης 2007) και πέρασα από συνέντευξη με σκοπό να συνεχίσω για Διδακτορικό. Την ΣΕΜΦΕ δεν την ήξεραν αλλά ήξεραν το Πολυτεχνείο, μου είπαν συγκεκριμένα NTUA, σημαντικό γιατί ακούγεται στο εξωτερικό. Από αυτά που θεωρούσαν απαραίτητα να σας πω ότι σχεδόν όλα τα είχαμε καλύψει στο προπτυχιακό (είχα κατεύθυνση Μαθηματικού με ροές Ανάλυση και Μηχανική).
Παρ' όλα αυτά σημασία έχει αν θα μπορεσεις να ανταποκριθείς ανάλογα-το ίδιο ισχύει και για το προπτυχιακό γιατί αν καεί ο εγκέφαλος και δεν μπορείς να διαβάσεις καλύτερα να απασχοληθείς στην παροχή υπηρεσιών...
Απλά για όσους δεν ξέρουν (μάλλον όλοι) από τους απόφοιτους του έτους 2005 στο Πολυτεχνείο υπήρχε ένα Ναυπηγός που τον επέλεξαν σε όλα τα Πανεπιστήμια στην Αμερική που έκανε αίτηση για Μεταπτυχιακές σπουδές με full υποτροφία. Μάλιστα τον δέχτηκαν στο MIT στο Department of Mathematics!!!!!Και αυτό γιατί πολύ απλά είχε δημοσιευμένη εργασία πάνω σε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά σε μη γραμμική δυναμική!!!!!
Για να μην πολυλογώ, μία σχολή κρίνεται από τους αποφοίτους που βγάζει. Για να μιλήσω για τον ευατό μου είχα πάει στην Αγγλία πέρσι (Φλεβάρης 2007) και πέρασα από συνέντευξη με σκοπό να συνεχίσω για Διδακτορικό. Την ΣΕΜΦΕ δεν την ήξεραν αλλά ήξεραν το Πολυτεχνείο, μου είπαν συγκεκριμένα NTUA, σημαντικό γιατί ακούγεται στο εξωτερικό. Από αυτά που θεωρούσαν απαραίτητα να σας πω ότι σχεδόν όλα τα είχαμε καλύψει στο προπτυχιακό (είχα κατεύθυνση Μαθηματικού με ροές Ανάλυση και Μηχανική).
Παρ' όλα αυτά σημασία έχει αν θα μπορεσεις να ανταποκριθείς ανάλογα-το ίδιο ισχύει και για το προπτυχιακό γιατί αν καεί ο εγκέφαλος και δεν μπορείς να διαβάσεις καλύτερα να απασχοληθείς στην παροχή υπηρεσιών...
-
kingdiamond
- Real Name: tasos
Kαταρχήν μικρέ όποιος βιάζεται σκοντάφτει σε αυτή τη ζωή!!!Μη σκέφτεσαι λοιπόν στόχους όπως διδακτορικό και τέτοια πριν καν μπεις στη σχολή!!!Ήμαρτον....Έλα πρώτα,δες αν μπορείς να αντεπεξέλθεις,τελείωσε τη σχολή με καλό βαθμό και μετά σκέφτεσαι τα υπόλοιπα...Έχουν έρθει κατα καιρούς σπουδαία μυαλά και στη σχολή και στο πολυτεχνείο.Και έφυγαν νύχτα...Μιλάμε για παιδιά με 19.000 και μόρια....!Οπότε μικρό καλάθι.Σχεδόν όλα τα μαθήματα του Μαθηματικού προσφέρονται και στη σχολή,εκτός από Αλγεβρική Τοπολογία,Γενική Τοπολογία και κάποιες εξειδικευμένα θέματα Άλγεβρας(Θεωρία προτύπων κτλ).Άπό την άλλη στη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. υπάρχει τεράστια ποικιλία μαθημάτων που δεν υπάρχουν στο Μαθηματικό!Θα σου αρέσει η σχολή μας σίγουρα....Αλλά μην διαβάζω βλακείες για διδακτορικά!!!!
- el_greco
- Επικοινωνία:
Και ναι, είναι γεγονός, είναι η πρώτη φορά που εφημερίδα γράφει κάτι θετικό για τη ΣΕΜΦΕ!
Στο "Έθνος" υπάρχει θέμα με τίτλο
«Κρυμμένες» σχολές που ανοίγουν δρόμους
Ποιες είναι οι «άγνωστες» για τους πολλούς σχολές, που προσφέρουν καλύτερη και ταχύτερη επαγγελματική αποκατάσταση από τις περιζήτητες
Στο "Έθνος" υπάρχει θέμα με τίτλο
«Κρυμμένες» σχολές που ανοίγουν δρόμους
Ποιες είναι οι «άγνωστες» για τους πολλούς σχολές, που προσφέρουν καλύτερη και ταχύτερη επαγγελματική αποκατάσταση από τις περιζήτητες
ΠηγήΕΘΝΟΣ έγραψε: Στη χώρα μας συμβαίνει το εξής παράδοξο: η αγορά εργασίας να λέει «όχι» στη μαζική παραγωγή γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών, οι υποψήφιοι, όμως, να δηλώνουν τις συγκεκριμένες σχολές, οι βάσεις τους να εκτοξεύονται κάθε χρόνο στα ύψη και οι απόφοιτοι αυτών των ΑΕΙ να παραμένουν άνεργοι στις ουρές!
Το εκπαιδευτικό μας σύστημα παράγει πολύ περισσότερους απ όσους χρειαζόμαστε γιατρούς, δικηγόρους, καθηγητές, ενώ αντίθετα στην αγορά υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση σε επαγγέλματα που αφορούν την πληροφορική, την οικονομία, τη διατροφή, τις τηλεπικοινωνίες, τον αθλητισμό, τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις.
Ο υποψήφιος της Ιατρικής που θα έχει αφιερώσει ατέλειωτες μέρες και νύχτες πάνω από το βιβλίο για να βγάλει το 19 της εισαγωγής, θα «χτυπάει» βάρδιες για χρόνια στα νοσοκομεία με μισθό λίγο πάνω από του εργάτη, τη στιγμή που ο τελειόφοιτος των ΤΕΙ Δημοσίων Σχέσεων, Εμπορίας και Διαφήμισης θα είναι, σχεδόν, πριν από τη λήψη του πτυχίου... μεγαλοστέλεχος εταιρείας.
Αγνωστες για τους πολλούς σχολές, που υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελλαδικών 2008, που θα συμπληρώνεται από τους υποψηφίους μέχρι και την 15η Ιουλίου, προσφέρουν καλύτερη και ταχύτερη επαγγελματική αποκατάσταση από τα περιζήτητα τμήματα.
....
18 Προτάσεις για σωστές επιλογές
...
6. Οι απόφοιτοι του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών Ε.Μ.Π. εντάσσονται στο ΠΕ 03 Μαθηματικών, & στο ΠΕ 04 Φυσικών...
....
- el_greco
- Επικοινωνία:
Από τη σελίδα του Επιστημονικού Συλλόγου Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ :
"Το νομοσχέδιό μας"
Στις 26/6/2008 κατατέθηκε στην Βουλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Θέματα προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες διατάξεις». Είναι το νομοσχέδιο, που λύνει ολοκληρωτικά το θέμα της διδασκαλίας των Διπλωματούχων της Σχολής μας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, άδεια διδασκαλίας σε φροντιστήρια). Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα συζητηθεί την Τρίτη 8/7 το απόγευμα στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και μετά θα φύγει για την ολομέλεια της Βουλής.
Αιτιολογική Έκθεση Νομοσχεδίου (pdf)
"Το νομοσχέδιό μας"
Στις 26/6/2008 κατατέθηκε στην Βουλή, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Θέματα προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες διατάξεις». Είναι το νομοσχέδιο, που λύνει ολοκληρωτικά το θέμα της διδασκαλίας των Διπλωματούχων της Σχολής μας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, άδεια διδασκαλίας σε φροντιστήρια). Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα συζητηθεί την Τρίτη 8/7 το απόγευμα στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και μετά θα φύγει για την ολομέλεια της Βουλής.
Αιτιολογική Έκθεση Νομοσχεδίου (pdf)
-
maria_20
- Real Name: Μαρία
Επιτέλους κάτι καλό... Να δω κ τι θα πει ο ακατανόμαστος "ειδικός μηχανογραφικού" Κάτσικας που μας έκραζε συνέχεια επειδή δν είχαμε επαγγελμάτικα...
Υ.Γ.: Μήπως ήρθε η ώρα ν' ανέβει η βάση...??
- el_greco
- Επικοινωνία:
Καλά, θα έλεγα καμιά κουβέντα για τον Κάτσικα...ο άνθρωπος έχει "προσωπικά" κόμπλεξ όχι μόνο με τη ΣΕΜΦΕ, αλλά σχεδόν με όλες τις θετικές (μη πολυτεχνικές) σχολές, από την εποχή που έδινα εγώ πανελλήνιες το 2000... Απλά έχει βρει τα κορόιδα και λέει τα δικά του. Κανείς δεν τον έχρισε γνώστη ενός αντικειμένου στο οποίο έχει μαύρα μεσάνυχτα. Τη φιλοσοφική ΑΠΘ έχει τελειώσει, και είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στα Γιάννενα, σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής. Αμπελοφιλοσοφίες και των γονέων, με στατιστικά πινακάκια από εφημερίδες κάνω κι εγώ περισπούδαστες αναλύσεις.
Όσο για τη βάση της Σχολής, μη σώσει κι ανέβει. Απλά να έρχονται παιδιά που θέλουν να περάσουν εδώ και τη δηλώνουν ψηλά στις επιλογές του μηχανογραφικού τους. Έτσι μόνο ανεβαίνει και το επίπεδο - αυτό θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει περισσότερο από ότι το παζάρι των βάσεων...
Όσο για τη βάση της Σχολής, μη σώσει κι ανέβει. Απλά να έρχονται παιδιά που θέλουν να περάσουν εδώ και τη δηλώνουν ψηλά στις επιλογές του μηχανογραφικού τους. Έτσι μόνο ανεβαίνει και το επίπεδο - αυτό θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει περισσότερο από ότι το παζάρι των βάσεων...
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
+1el_greco έγραψε:Όσο για τη βάση της Σχολής, μη σώσει κι ανέβει. Απλά να έρχονται παιδιά που θέλουν να περάσουν εδώ και τη δηλώνουν ψηλά στις επιλογές του μηχανογραφικού τους. Έτσι μόνο ανεβαίνει και το επίπεδο - αυτό θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει περισσότερο από ότι το παζάρι των βάσεων...

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
- el_greco
- Επικοινωνία:
Από το site του Συλλόγου Αποφοίτων:
Σήμερα ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων κατ’ άρθρο ο νόμος του Υπουργείου Παιδείας «Θέματα προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες διατάξεις». Με αυτό τον νέο νόμο, τροποποιείται ο νόμος 1566/1985 (που διέπει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και πλέον εντάσσει στον κλάδο Π.Ε. 4 των Φυσικών, τους Εφαρμοσμένους Φυσικούς του Ε.Μ.Π. καθώς και στον κλάδο Π.Ε. 3 των Μαθηματικών, τους Εφαρμοσμένους Μαθηματικούς του Ε.Μ.Π. Την σημερινή συνεδρίαση της Βουλής παρακολούθησαν μέσα από το κοινοβούλιο και δύο μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Σήμερα λοιπόν, τελειώνει ένας μεγάλος σε χρόνο και κόπο αγώνας για την κατοχύρωση μας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αξίζουν θερμές ευχαριστίες στους διατελέσαντες αυτόν τον αγώνα.
Σήμερα ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων κατ’ άρθρο ο νόμος του Υπουργείου Παιδείας «Θέματα προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες διατάξεις». Με αυτό τον νέο νόμο, τροποποιείται ο νόμος 1566/1985 (που διέπει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και πλέον εντάσσει στον κλάδο Π.Ε. 4 των Φυσικών, τους Εφαρμοσμένους Φυσικούς του Ε.Μ.Π. καθώς και στον κλάδο Π.Ε. 3 των Μαθηματικών, τους Εφαρμοσμένους Μαθηματικούς του Ε.Μ.Π. Την σημερινή συνεδρίαση της Βουλής παρακολούθησαν μέσα από το κοινοβούλιο και δύο μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Σήμερα λοιπόν, τελειώνει ένας μεγάλος σε χρόνο και κόπο αγώνας για την κατοχύρωση μας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αξίζουν θερμές ευχαριστίες στους διατελέσαντες αυτόν τον αγώνα.