Ρε παιδιά, ξέρετε μήπως πώς μπορώ να βάλω κωδικό στο μόντεμ μου ώστε να μην μπαίνει ο κάθε ένας από τα γύρω διαμερίσματα με το δικό μου σήμα; Έχω ένα DLink που ήρθε πακέτο με τη σύνδεση της Forthnet.
Λίγο αναλυτικά, αν έχετε την καλοσύνη...
P.S Μου λείψατε ρε, με έφαγαν τα στρατά!
Εισαγωγή κωδικού σε ασύρματο δίκτυο
Συντονιστές: kostas213, markelos
- Remali tis Fokionos Negri
- Real Name: KX
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Εισαγωγή κωδικού σε ασύρματο δίκτυο

"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Re: Εισαγωγή κωδικού σε ασύρματο δίκτυο
Ποιό dlink έχεις; Αν ψάξεις λίγο θα βρείς το manual του μοντέλου (από το site της dlink) και λογικά θα σου έχει όλα όσα χρειάζεσαι.
Πάντως η διαδικασία είναι λογικά απλή και γίνεται από το web interface της εκάστοτε συσκευής. Εκεί πρέπει να υπάρχει ένα tab που να έχει τίτλο wireless και λογικά θα πρέπει να επιλέξεις enable security ή κάτι παρόμοιο. Θα
Σου προτείνω wap2, ως πιο ασφαλές. Θα χρειαστείς να επιλέξεις ένα phrase το οποίο και θα χρησιμοποιείς σε όλους τους υπολογιστές που θα συνδέονται ασύρματα.
Ρϊξε μια ματιά εδώ http://www.usr.com/support/5465/5465-gr ... urity.html .
Είναι για άλλο modem\router, αλλά σου δίνει μια γενική ιδέα.
Πάντως η διαδικασία είναι λογικά απλή και γίνεται από το web interface της εκάστοτε συσκευής. Εκεί πρέπει να υπάρχει ένα tab που να έχει τίτλο wireless και λογικά θα πρέπει να επιλέξεις enable security ή κάτι παρόμοιο. Θα
Σου προτείνω wap2, ως πιο ασφαλές. Θα χρειαστείς να επιλέξεις ένα phrase το οποίο και θα χρησιμοποιείς σε όλους τους υπολογιστές που θα συνδέονται ασύρματα.
Ρϊξε μια ματιά εδώ http://www.usr.com/support/5465/5465-gr ... urity.html .
Είναι για άλλο modem\router, αλλά σου δίνει μια γενική ιδέα.
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Re: Εισαγωγή κωδικού σε ασύρματο δίκτυο
Επίσης για να είσαι σίγουρος ότι δε θα μπει κανένας στο δίκτυό σου, εκτός από wap2 μπορείς να χρησιμοποιήσεις και mac address filtering. Με αυτό το router επιτρέπει τη σύνδεση μόνο σε υπολογιστές οι mac addresses τους ανήκουν σε μια λίστα που δηλώνεις εσύ ως επιτρεπόμενες.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...