Εισαγωγή κωδικού σε ασύρματο δίκτυο

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Εισαγωγή κωδικού σε ασύρματο δίκτυο

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Ρε παιδιά, ξέρετε μήπως πώς μπορώ να βάλω κωδικό στο μόντεμ μου ώστε να μην μπαίνει ο κάθε ένας από τα γύρω διαμερίσματα με το δικό μου σήμα; Έχω ένα DLink που ήρθε πακέτο με τη σύνδεση της Forthnet.

Λίγο αναλυτικά, αν έχετε την καλοσύνη...

P.S Μου λείψατε ρε, με έφαγαν τα στρατά!
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Entreri

Re: Εισαγωγή κωδικού σε ασύρματο δίκτυο

Δημοσίευση από Entreri »

Ποιό dlink έχεις; Αν ψάξεις λίγο θα βρείς το manual του μοντέλου (από το site της dlink) και λογικά θα σου έχει όλα όσα χρειάζεσαι.

Πάντως η διαδικασία είναι λογικά απλή και γίνεται από το web interface της εκάστοτε συσκευής. Εκεί πρέπει να υπάρχει ένα tab που να έχει τίτλο wireless και λογικά θα πρέπει να επιλέξεις enable security ή κάτι παρόμοιο. Θα

Σου προτείνω wap2, ως πιο ασφαλές. Θα χρειαστείς να επιλέξεις ένα phrase το οποίο και θα χρησιμοποιείς σε όλους τους υπολογιστές που θα συνδέονται ασύρματα.

Ρϊξε μια ματιά εδώ http://www.usr.com/support/5465/5465-gr ... urity.html .

Είναι για άλλο modem\router, αλλά σου δίνει μια γενική ιδέα.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Re: Εισαγωγή κωδικού σε ασύρματο δίκτυο

Δημοσίευση από Wizard »

Επίσης για να είσαι σίγουρος ότι δε θα μπει κανένας στο δίκτυό σου, εκτός από wap2 μπορείς να χρησιμοποιήσεις και mac address filtering. Με αυτό το router επιτρέπει τη σύνδεση μόνο σε υπολογιστές οι mac addresses τους ανήκουν σε μια λίστα που δηλώνεις εσύ ως επιτρεπόμενες.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”