Λοιπον εχω ενα εξωτερικο σκληρο δισκο και εξωτερικη θηκη.Μεχρι χτες ολα λειτουργουσαν καλα.Απο χτες ξαφνικα ο δισκος ειναι νεκρος.Τον αναβω και δεν κουνιεται φυλο.ειναι νεκρος.τον εβγαλα απο την θηκη και τον δοκιμασα πανω σε ενα desktop pc καποιου φιλου.Τιποτα παλι.Ειναι σαν μην τροφοδοτειται με ρευμα.Υπαρχει καποιος τροπος να παρο τα αρχεια που υπηρχαν μεσα??
Μην μου πειτε για τεχνικους κτλ.Ειναι πανακριβα και δεν εχο οθτε χρονο ουτε χρημα.Προτιμω λυσεις τις οποιες θα παλεψω μονος
δεν με νοιαζει να σωθει ο δισκος μονο τα αρχεια μου θελω.
Ευχαριστω..
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ
ΚΙ' ΟΣΟ ΘΑ ΣΤΕΚΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ' ΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!
Δύσκολα τα πράγματα... δεν έχει καμία απόκριση ο δίσκος; Σαν να μην υπάρχει καν; Εμένα ο δικός μου "χτύπησε" πάντως πριν κάμποσο καιρό, και εν τέλει τον πέταξα...
Μου ειχε συμβει και μενα κατι παρομοιο καποτε. Πριν αρκετο καιρο βεβαια... Ο σκληρος ηταν νεκρος (δεν ακουγοταν καν) και δεν τον αναγνωριζε ο υπολογιστης, μεχρι που μου ηρθε η ιδεα να ψαξω για drivers (ή firmware ηταν;; ...τεσπα) στο internet, τους οποιος και κατεβασα, ακολουθησα και καποιες οδηγιες που βρηκα σε καποιο φορουμ (παει αρκετος καιρος οποτε ολα αυτα ειναι πολυ στο περπου), και λειτουργησε μετα κανονικα.... αν εισαι τυχερος θα ειναι κατι παρομοιο.
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά! Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
δοκιμασε να κατεβασεις ενα προγραμμα που λεγεται r-studio....
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς... Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω... Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά! ο χαμένος τα παίρνει όλα
Efxaristo gia tis mexri tora apantiseis.
Paratiriseis:
1)Nai,den kanei ouite koukou.teleios nekros kai oute to computer ton anagnorizei.
2)ta drivers den einai to pc pou voithoun?den einai to provlima oti den ton anagnorizei(einai kai afto) alla to oti den doulevei kan.eite ine anammenos eite kleistos den kanei diafora.
3)to r-studio einai ena programma pou kanei recover.gia na mporeso omos na kano recover prepei na leitourgisei o diskos kai na ton vrei to pc.den einai?
Σωστός Jason, όλα αυτά που έγραψες ισχύουν. Νομίζω (χωρίς να είμαι ειδικός επί του θέματος) ότι η μόνη σου ελπίδα είναι να έχει καεί η τροφοδοσία του δίσκου χωρίς να τον καταστρέψει...
Αν είναι πολύ σημαντικά τα αρχεία μάλλον θα πρέπει να τον πας στην εταιρία να δεις αν μπορεί να αλλαχθεί το τροφοδοτικό του. Αλλιώς ίσως να έψαχνες μήπως υπάρχει κανένα manual για τεχνικούς στο διαδίκτυο ώστε να το αλλάξεις μόνος σου, αλλά και πάλι λίγο επίφοβο...
Δε νομίζω ότι υπάρχει λύση που να μη σου κοστίσει αρκετά
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
timos_m έγραψε:Αν απλώς έχει καεί η τροφοδοσία του, μπορείς να ανοίξεις τη θήκη και να τον συνδέσεις απευθείας στο pc (εσωτερικά).
Μετά βέβαια μη ζητήσεις εγγύηση
i thiki einai xexoristi.ton enosa apeftheias kai se pc.pali den pernei revma.i moni lisi pou vrika sto internet alla enperiexei arketo risko einai na agoraso xana akrivos ton idio disko kai allaxo tin plaketa trofodosias. Otan anakalipso oti einai simantika afta pou itan mesa kai oti sigoura einai afto to provlima tha to epixeiriso.
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ
ΚΙ' ΟΣΟ ΘΑ ΣΤΕΚΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ' ΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!
Αυτό εννοούσα εγώ πριν στο post μου. Αλλά δεν είναι μόνο ρίσκο για την περίπτωση που δεν κάνεις κάτι σωστά...
Υπάρχει πάντα η πιθανότητα αν χάλασε η πλακέτα τροφοδοσίας να έφυγε με το κεφάλι ψηλά, παίρνοντας μαζί της και τον ίδιο το σκληρό... Δε φεύγουν έτσι εύκολα αυτά τα ρημάδια τα τροφοδοτικά... Υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες συνήθως. Μακάρι να πάνε όλα καλά αν είναι τόσο σημαντικά τα αρχεία σου.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
δεν ειχα καταλαβει οτι δεν επαιρνε καν ρευμα ο δισκος....
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς... Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω... Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά! ο χαμένος τα παίρνει όλα