TOEFL ή IELTS;

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
P4NOS

TOEFL ή IELTS;

Δημοσίευση από P4NOS »

Παρακαλώ όποιος έχει δώσει ένα από τα παραπάνω διπλώματα να μοιραστεί την εμπειρία του και να προτείνει ποιο από τα δύο θεωρεί πιο εύκολο.
Για το TOELF οι εξετάσεις στο ίντερνετ, οι γραπτές και αυτές σε υπολογιστή έχουν διαφορά δυσκολίας; Τι προτείνετε;
ge99020
Real Name: Panagiotis A.
Facebook ID: 0

Re: TOELF ή IELTS;

Δημοσίευση από ge99020 »

To toefl (internet based) einai arketa pio eykolo. kyriws e3etazesai sthn ikanothta sou na katalaveis akadhmaika 8emata, san na hsoun px foithths prwtoeths se panepisthmio agglofwno kai na parakolou8ouses. kapoios me advanced+ tou cambridge kata 95% to exei eykola. einai 100% dld li3ilogio kai katanohsh para grammatikh. egw etsi to ais8an8hka. se sxesh me to proficiency einai toulaxiston asteio, alla einai kai teleiws diaforetiko format.
jiana
Real Name: Eleni

Re: TOELF ή IELTS;

Δημοσίευση από jiana »

Έδωσα IELTS, που είναι αρκετά γελοίο, κάτι πιο εύκολο από First Certificate (Lower για τους παλιότερους :wink: ).
Ήθελα να δώσω TOEFL, αλλά φοβήθηκα μην κάτσει καμιά βλακεία με τους υπολογιστές και χάσω χρόνο και πρέπει να ξαναπηγαίνω. Ναι, ναι, ξέρω, θα μου πείτε τα προσέχουν αυτοί αυτά, αλλά με την γκαντεμιά που κουβαλώ ποτέ δε λέω ποτέ! :roll: :D
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Re: TOEFL ή IELTS;

Δημοσίευση από sparc »

Το IELTS δεν είναι ακριβώς γελοίο, εξάλλου είναι από το Cambridge. Αυτό έδωσα και εγώ. Αν κάποιος έχει Proficiency και το αξίζει θα πάρει άνετα 7 στα 9 το οποίο σημαίνει Proficiency με Β- και ξεπερνάει τις απαιτήσεις των περισσότερων μεταπτυχιακών στην Ευρώπη (για θετικές επιστήμες πάντα). Ωστόσο, μεγαλύτερη βαθμολογία δεν είναι καθόλου εύκολη.

Με άλλα λόγια, το IELTS είναι ένα σύστημα που θα σου δείξει ακριβώς που βρίσκεσαι, χωρίς ιδιαίτερη, έως καμία, προετοιμασία για το ύφος του test. Ακόμη και το Cambridge το διαφημίζει ως δείκτη κατάστασης και όχι ως πτυχίο, δίπλωμα ή κάτι αντίστοιχο.

Στον αντίποδα το TOEFL είναι ένα πιο δύσκολο σύστημα με την λογική ότι η αυξομείωση του επίπεδου δυσκολίας δεν είναι τόσο αμβλεία. Ωστόσο, αν κάποιος προετοιμαστεί κατάλληλα, aka λύσει πολλά θέματα από το Internet, για το τυποποιημένο ύφος της εξέτασης, μπορεί να πάρει υψηλή βαθμολογία, ακόμη και αν δεν το αξίζει.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
jiana
Real Name: Eleni

Δημοσίευση από jiana »

Θα συμφωνήσω μαζί σου, αν και έχω τις ενστάσεις μου όσον αφορά το "δεν είναι γελοίο, αφού είναι από το Cambridge".
Έχει τύχει να συνεργαστώ με ομάδες που οργανώνουν εξετάσεις για διπλώματα και, ειδικά τέτοιου τύπου εξετάσεις, γίνονται περισσότερο για το κέρδος κι όχι για να υπάρχει επίπεδο στις σπουδές στο εξωτερικό. Όποιος σπουδάσει Αγγλία, π.χ., θα παρατηρήσει ότι οι μη Ευρωπαίοι που βρίσκονται εκεί διαφέρουν αρκετά στο επίπεδό τους. Στα υπόλοιπα, πάντως, και ειδικά για όσα είπες για το TOEFL θα συμφωνήσω. Όπως και να'χει νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να πας ένα μήνα πιο μπροστά στην ξένη χώρα για να ενσωματωθείς στο πανεπιστημιακό τους σύστημα, αλλά και για να παρακολουθήσεις σεμινάρια γλώσσας εξειδικευμένα σε πανεπιστημιακή ορολογία. Αλλά όλα είναι απόψεις! :D
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Ο λόγος που ανέφερα ότι το IΕLTS δεν είναι γελοίο, είναι το γεγονός ότι εστιάζουν περισσότερο στην ίδια την γλώσσα και όχι τόσο στο περιεχόμενο. Για παράδειγμα στα προφορικά, αμέσως μετά τα προκαταρκτικά, η εξετάστρια με ρώτησε για τα ενδιαφέροντά μου και εστίασε όλη την κουβέντα σε αυτά, αφαιρώντας έτσι το γνωστό πρόβλημα "τι στο δ***** να απαντήσω τώρα;".

Μπορεί αυτό το σύστημα να βοηθάει αρκετά αλλά δεν χαρίζει βαθμούς. Επιτρέπει απλά να γίνει σωστή κουβέντα. Εξάλλου ένα δίπλωμα γλωσσομάθειας δεν πρέπει να εξετάζει το περιεχόμενο του λόγου αλλά την σύνταξη, την γραμματική και το λεξιλόγιο. Την ίδια λογική ακολουθούν και τα υπόλοιπα modules του IELTS. Δεν υπάρχει καμία ερώτηση πουθενά, η οποία να απαιτεί γνώσεις που δεν δίνονται κάπου μέσα στο ίδιο το test, είτε είναι reading, listening ή ακόμη και στην έκθεση.

Ειδικά στην έκθεση όπου ζητείται ελεύθερη ανάπτυξη πολύ γνωστών θεμάτων, στην ανάλυση της βαθμολογίας φαίνεται ότι το περιεχόμενο μετράει λίγο συγκριτικά με τα υπόλοιπα κριτήρια.

Δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο με το TOEFL, από γνώμες φίλων όμως νομίζω ότι δεν ισχύει. Όσο για τα λεφτά, αυτό είναι γεγονός για όλα τα πτυχία γλωσσομάθειας.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”