[Προεδρικές Εκλογές ΣΕΜΦΕ] 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Entreri

Re: [Προεδρικές Εκλογές ΣΕΜΦΕ] 10 Σεπτεμβρίου 2008

Δημοσίευση από Entreri »

Εύκολα :lol:
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Ο προεκλογικός αγώνας συνεχίζεται:
Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2008

Αγαπητοί συνάδελφοι, εργαζόμενοι και φοιτητές

Θέλοντας να συμβάλλω στην προσπάθεια που γίνεται από όλους μας, για την επίτευξη των στόχων της Σχολής μας, σας ενημερώνω ότι θα είμαι υποψήφια Αναπληρώτρια Πρόεδρος στις αυριανές εκλογές.

Ε. Κοντού

Neo
Real Name: Thomas Anderson
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Neo »

Ήταν ήδη γνωστό το ότι εάν "τόλμαγε" ο τομέας Φυσικής να κατεβάσει αντιπρόεδρο τα αντίποινα του Τομέα Μηχανικής θα ήταν άμεσα.

Και κατευθείαν έριξαν τις πυρηνικές...

Θα έχει πλάκα πάντως η αυριανή μέρα. Προσωπικά θα κρατήσω τη στάση της αποχής, καθώς τα όργανα εκλέγονται για να δρουν όταν υπάρχει πρόβλημα και δυστυχώς όποτε υπήρξε πρόβλημα ο καθένας κοίταζε μην του χαλάσει το image η αντίδρασή του, μένοντας στην απραξία στην οποία είναι καταδικασμένα τα διοικητικά όργανα εν Ελλαδιστάν.

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ψηφίζουμε εν μέσω εξεταστικής παίδες, είναι για να υπάρχει κόσμος στη σχολή και να αποθαρρυνθούν τα "επεισόδια". Λυπάμαι που το λέω, αλλά η διοίκηση της Σχολής πάντα έβαζε τους φοιτητές να βγάζουν το φίδι από την τρύπα. Το να κρύβεσαι σε αυτή τη χώρα είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να ανέβεις. Όταν μπαίνεις μπροστά, πάντα τρως το κεφάλι σου...
Άβαταρ μέλους
darth
Real Name: Dimitris

Δημοσίευση από darth »

Τελικά τι έγινε σήμερα ρε παιδιά? Έμαθε κανείς?
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

αποσο εμαθα αναβληθηκαν για την επομεν δευτερα... και εις αλλα με "υγεια"
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

ANAKOINΩΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ Ε.Μ.Π.

Προς τα εκλεκτορικά σώματα των Σχολών Αγρονόμων & Τοπογράφων
Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών και Εφαρμοσμένων
Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ):

Ανακοινώνεται ότι οι ματαιωθείσες εκλογές Προέδρων της 9ης και 10ης
Σεπτεμβρίου 2008 επαναλαμβάνονται την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008,
ώρα 10:00 π.μ., στις ίδιες αίθουσες:
- Σχολή Αγρ.- Τοπ.- Μηχ., Μεγάλο Αμφιθέατρο Κτηρίου Λαμπαδαρίου.
- Σχολή Μηχ. Μετ. – Μετ., Αμφιθέατρο 1 Κτηρίου Μεταλλειολόγων.
- Σχολή Εφαρμ. Μαθ. & Φυσ. Επιστ. (ΕΜΦΕ), Αίθουσα Τελετών, Κτήριο Διοίκησης.

Οι γραπτές επαναληπτικές εξετάσεις της Παρασκευής θα διεξαχθούν
κανονικά.
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΙΑΚΟΣ
Real Name: miltiades Chasapladakis
Facebook ID: 1547020261
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΣΤΕΙΑΚΟΣ »

drcypher έγραψε:Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι που οι προεδρικές τοποθετήθηκαν από την Διοίκηση σε μια περίοδο που οι φοιτητές διαβάζουμε για τις εξετάσεις μας (άρα αφήνουμε στο περιθώριο τα περισσότερα "λοιπά") ή ότι κάποιες παρατάξεις προσπαθούν να τις αποτρέψουν; Επειδή τελικά από το ύφος σου δεν κατάλαβα, εσύ θες να μην γίνουν καθόλου (διαφωνώντας με τον νόμο πλαίσιο), να γίνουν όποτε να'ναι (ακόμα και τώρα που οι φοιτητές δεν θα ασχοληθούν/συμμετάσχουν) ή να αναβληθούν μέχρι μετά το τέλος της εξεταστικής (όπου και πάλι οι φοιτητές δεν θα ασχοληθούν, αλλά χωρίς δικαιολογία);
Κώστα είμουν σαφής στο παραπάνω post. Είναι γνωστό σε όλους πια για ποιό λόγο αντιδρά η σηγκεκριμένη μερίδα φοιτητών - συνδικαλιστών στην εφαρμογή αυτού του μέτρου (της καθολικής ψηφοφορίας απο όλο το φοιτητικό σώμα δηλ ).
Επίσης είναι γνωστό ποιοί ευθύνονται για το γεγονός ότι αναβλήθηκαν οι εκλογές άνοιξη καιρού και΄τις όρισαν μες την εξεταστική. Τις κάλπες όλοι ξέρουμε ποιοί τις καίνε και αν δεν ξέρουμε μια βόλτα απο μιά Γ.Σ θα μας φωτίσει πλήρως για τις προθέσεις ορισμένων. :wink:
Ο κάθε λογικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να γίνεται μες την εξεταστική αυτές οι εκλογές.Το θέμα δεν είναι τί πιστεύω εγώ ο χ , y , z για το Νόμο Πλαίσιο αλλά ότι οι εκλογές αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά και οδηγούμαστε πολύ φοβάμε σε παρατεταμένη περίοδο λειτουεγικής και διοικητικής ανωμαλίας μες το ίδρυμα.Δεν χρειάζεται λοιπόν πολύ σκέψη ,οι εκλογές πρέπει να γίνουν και μάλιστα οσο πιο σύντομα γίνεται για πρακτικούς λόγους.
Υπάρχουν έτσι απ'τη μία οι πρωτοετείς όπου θα γραφτούν σε μια σχολή χωρίς διοίκηση και απ'την άλλη οι φοιτητές που θέλουν να πάρουν το αντίγραφο του πτυχίου τους και αυτό δεν γίνεται σε μια σχολή χωρίς Διοίκηση.
Από ότι βλέπω Κώστα έχεις διάθεση για φιλοσοφικές - δημοσιογραφικές ερωτήσεις και συνδικαλιστική κουβεντούλα και φαντάζομαι ότι έχεις χρόνο μιάς και δεν βρίσκεσαι σε αυτές τις δύο κατηγορίες φοιτητών.
Όταν ο δρόμος στο δάσος χώριζε , εγώ πήρα τον λιγότερο περπατημένο.
Κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Robert Frost (the road not taken )

http://edra.ntua.gr/
Άβαταρ μέλους
Giannis_G
Real Name: Γιαπιτζάκης Ιωάννης Άγγελος

Δημοσίευση από Giannis_G »

Eilikrina dn mporw na katalabw pws ginetai mia merida foititwn(giati sto sugkekrimeno thema merida einai) na kanei katalipsi tis prutaneias gia na min dieksaxthoun oi ekloges(etsi ematha...) kai poso malista..otan dn uparxei kapoia episimi apofasi toy foititikoy sullogou...Einai aparadexto auto to pragma...Poioi einai autoi poy xwris tin sugkatathesi twn foititwn prattoun me auto to tropo...Me poio dikaiwma...Egw thelw na psifiisw...giati me empodizoun...Epitrepste moy alla ola auta me odigoun oti alloi einai oi logoi....Dustuxws dn einai liges oi fores poy exw akousei oti se arketes sxoles uparxei paroxi boitheias apo kathigites(ennow na tous pernan mathimata..)pros foitites epeidi anikoun se ena sugkekrimeno politiko xwro...Prosoxi!!! Den anaferw oti kati tetoio ginetai sti sxoli mas(makari pote na min akoustei) alla exw akousei oti ayto sumbainei se alles sxoles(xwris kapoia episiimi apodeiksi ola apo koubentes filwn)....Pisteuw pws oloi theloume na ginoun autes oi ekloges..kai an oxi na ginoun...pisteuw oti i pleiopsifia twn foititon protimaei tis ekloges etsi para me to palio sistima...Ola auta tha fanoun pisteuw kai kata ti diarkeia twn g.s kai stis ekloges...M'aresei poy leme oti paleuome gia dimokratia alla oi idioi otan dn mas boleuei dn tin efarmozoume...Pisteuw kai thelw na sunexisw na pisteuw oti i nea genia dn tha kanei ta lathoi twn palaioterwn...Diladi ayto poy leme rousfeti,lamogia ktlp kai oti siga siga ta pragmata tha allazoun pros to kalutero (dn ennow oti i efarmogi toy nomou plaisiou einai orthi....apla sto sugkekrimeno kommati nai..)

P.S: 1on)Sorry gia ta greeklish
2on)Ithela kapou na ta pw... :D
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε:Από ότι βλέπω Κώστα έχεις διάθεση για φιλοσοφικές - δημοσιογραφικές ερωτήσεις και συνδικαλιστική κουβεντούλα και φαντάζομαι ότι έχεις χρόνο μιάς και δεν βρίσκεσαι σε αυτές τις δύο κατηγορίες φοιτητών.
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι έχεις πάλι διάθεση να ανταλλάξουμε φιλοφρονήσεις, και το λάθος είναι δικό μου που σου ξανααπηύθηνα το λόγο. Μπορείς να συνεχίσεις αυτό που κάνεις σαν να μην σου μίλησα καθόλου, δεν έχω την όρεξή σου...
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Giannis_G

Σημερα ηταν οι εκλογες αλλα και παλι εγινε καταληψη στο χωρο που ψηφιζαν οι φοιτητες και ψηφισαν μονο τα μελη ΔΕΠ....Αυτο ειναι απαραδεχτο και πρεπει να αντιδρασουμε..κατανοω οτι η πλειοψηφια των φοιτητων που θελει να παρει το πτυχιο και να τελειωσει για να βρει καποια δουλεια και δν ειναι χωμενοι σε ΔΑΠ-ΠΑΣΠ(για να γινουν Υπουργοι, η Γενικοι Γραμματεις) ή στα ΕΑΑΚ-ΚΝΕ(ωστε να γινουν επαγγελματιες συνδικαλιστες,γιατι με τις γνωσεις που εχουν σε αυτο που σπουδαζουν ζητω που καηκαμε...σημειωση : Υπαρχουν ορισμενοι και δυστυχως μονο ορισμενοι που ανηκουν σε αυτουσ τουσ χωρους(με ενεργο σημετοχη) οι οποιοι ειναι αξιοι θαυμασμου και τα καταφερνουν εξισου...το κακο ειναι οτι ειναι λιγοι....)θελουν να διαβασουν και δν εχουν και τοσο χρονο για να ασχοληθουν με αυτο το θεμα(φταιει η σχολη η οποια θα πρεπε να προγραμματισει σε διαφορετικη περιοδο τις εκλογες...)οποτε η κατασταση συνεχιζεται....Αυτο εχει πολλες συνεπειες,διοτι μια ακεφαλη σχολη δν θα μπορει να εχει ενα ωρολογιο προγραμμα(αφου ειναι υποχρεωση του-της Προεδρου) δν μπορουν να παρουν οι αποφοιτοι τα διπλωματα τους....και αλλα τοσα....Για αυτο προτεινω οτι σε περιπτωση που θα ξαναγινουν εκλογες να μαζευτουμε και να παμε ολοι μαζι...με σκοπο οχι να πιαστουμε στις μπουνιες αλλα για να δειξουμε οτι αυτες οι εκλογες ειναι καθολικο αιτημα των φοιτητων(αν πραγματικα ειναι...)
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Giannis_G έγραψε:αυτες οι εκλογες ειναι καθολικο αιτημα των φοιτητων(αν πραγματικα ειναι...)
Είναι καθολικό αίτημα των φοιτητών; Ξέρεις γιατί οι συγκεκριμένοι φοιτητές εμπόδισαν την ψηφοφορία;
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Giannis_G

Κοιτα αυτο δν το γνωριζω...για αυτο και αλλωστε εβαλα εντος παρενθεσεων το αν πραγματικα ειναι....Αλλα τουλαχιστον απο συζητησεις που εχω κανει ,οι περισσοτεροι μου λενε οτι προτιμουν να ψηφιζουν και αυτοι απο το να ψηφιζουν μονο οι εκπροσωποι των παραταξεων για να αποφευγονται οι πελατιακεσ σχεσεις αναμεσα στου καθηγητες και στους φοιτητες...Εδω θελω να επισημανω 2 σημεια 1ον τονιζω οτι τα συμπερασματα που εχω βγαλει ειναι μεσα απο συζυτησεις επομενως θα ηταν αστειο να κανω γενικευσεις και 2ον δν λεω οτι υπαρχουν πελατιακες σχεσεις αναμεσα σε καθηγητες και φοιτητες(δν γνωριζω κατι τουλαχιστον)...Οσο για το 2ο που με ρωτας οι λογοι ειναι πολλοι γιατι ο καθενας ακολουθει το δικο ιδεολογικο του αξονα και εξυπηρετει τα δικα του συμφεροντα..Οι κυριοτεροι λογοι ειναι η μη εφαρμογη του νομου πλαισιου σε καθολικο επιπεδο.. ο αλλοςειναι οτι μερικοι πιστευουν οτι στο πανεπιστημιο πρεπει να εχουν κυριο λογο οι φοιτητες επομενως η εξουσια πρεπει να περασει στουσ φοιτητες...και ο αλλος λογος(αυτο που δν λεγεται,αλλα υπαρχει κατω απο το τραπεζι) ειναι να μην χαθουν τα προνομια των λιγων.....Κατα καιρους εχω ακουσει απο συναδελφους αποψεις για την πιο ενεργη συμμετοχη των πολιτων στα κοινα..τωρα ορισμενους απο αυτους τους βλεπω αντιθετα στην καθολικη ψηφοφορια...γιατι αραγε??? Εγω θετω τους προβληματισμους μου ,παρακολουθωντας τις εξελιξεις...οι οποιες ηταν και αναμενομενες...
rontrigez

Δημοσίευση από rontrigez »

Βλέπω να γράφονται πολλά για τις προεδρικές εκλογές, αλλά νομίζω οτι δεν φτάνουμε στην ουσία.

Κατά τη γνώμη μου, η εννοία του πρύτανη και του προέδρου, μετά την ψήφιση του νόμου πλαισίου και στην προσπάθεια εφάρμογης του, αλλάζει περιεχόμενο και μεταπίπτει ολοκληρωτικά στο νέο μοντέλο ιδιωτικοποιήσης της ανώτατης εκπαίδευσης που ο νόμος πλαίσιο προστάζει.

Θα χει αξία να ανατρέξουμε σε εκείνα τα άρθρα του νόμου που αναφέρονται στα όργανα διοίκησης. Εύκολα παρατηρει πως πλέον οι διοίκησεις των Ανωτάτων Ιδρυμάτων έχουν σα βασική μέριμνα την εύρεση πόρων για τη λειτουργία των ιδρυμάτων, "τη τήρηση και τον έλεγχο αποτελεσμάτων του του 4ετους επιχερησιακού σχεδίου (bussines plan)", "την εύρυθμη και αδιάκοπη λειτουργία των ιδρυμάτων", "την τήρηση του ακαδημαικού ασύλου το οποίο περιορίζεται στους χώρους διδασκαλίας και έρευνας " (για όσους δεν κατάλαβαινουν, οποιαδήποτε αγωνιστική μορφή πάλης θα διώκεται!!) , " την επίτευξη των επιδιωκόμενων απότελσματών από τις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας "(είδατε; το περιεχόμενο της αξιολόγησης συμπίτπει με το γνωστό ISO και όχι με ακαδημαικές και άλλες σάλτσες που λέγανε ) κτλ.

Ύστερα από τα παραπάνω έχει άξια κάποιος φοιτητής, αλλά ακόμα και μέλος ΔΕΠ να νομιποποίησει τις διοικήσεις , αναξαρτήτως προθέσεων προσώπων, μέσα από την ψήφο του;
Άβαταρ μέλους
ath

Δημοσίευση από ath »

ti egine telika re pedia,de katalava.vgalame proedro i oxi?
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Πραγματικά αισθάνομαι αηδία και λύπη με αυτά που διαβάζω!

Αν θέλουμε να λέμε ότι υπάρχει ίχνος σοβαρότητας πλέον, θα πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές, με αίτημα να επέμβει η αστυνομία και να συλλάβει αυτούς που κάνουν αυτές τις καταλήψεις. Ξέρω, τώρα ήδη πολλοί θα με λέτε φασίστα και αντιδημοκράτη, αλλά περισσότερο φασίστας και αντιδημοκράτης από αυτούς, που εμποδίζουν ότι πιο δημοκρατικό, την ψηφοφορία δεν είμαι. Και δεν είναι θέμα πολιτικών απόψεων εδώ, αλλά στοιχειώδους λογικής. Ακόμα και δίκιο να έχεις, δεν μπορείς να επιβάλεις την άποψή σου με αυτόν τον τρόπο, παρεμποδίζοντας μία εκλογική διαδικασία, και παραλύοντας διοικητικά μία ολόκληρη σχολή! Η πλάκα είναι ότι νομίζουν πως είναι προοδευτικοί κιόλλας, αλλά τότε όλοι αυτοί που αγωνίστηκαν και επαναστάτησαν, για να έχουμε τώρα το δικαίωμα της καθολικής ψήφου, και να το ποδοπατάμε έτσι, τι ήταν; Έλεος δηλαδή, είμαστε στο 2008, όχι στο 1600, υπάρχουν πιο πολιτισμένοι και λογικοί τρόποι να αντιδράσουμε-διεκδικήσουμε, αντί να αυτοεξεφτελιζόμαστε!
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”