Μεσιτικό γραφείο 'Βατοπεδίον'...

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Re: Μεσιτικό γραφείο 'Βατοπεδίον'...

Δημοσίευση από O kanenas »

dj manos έγραψε:Αν θέλουν να ζουν και να συμπεριφέρονται όπως εμείς οι υπόλοιποι τότε να πάνε να ξυριστούν,να πετάξουν τα μαύρα και να αποκτήσουν όσο πλούτο θέλουν.
Ο πλούτος αποκτάται εις βάρος αυτών που τον παράγουν, αφού πάντα οι φτωχότεροι δουλεύουν για τους πλουσιότερους. Και αυτό δεν είναι δική μας επιλογή (όταν λέω "μας", εννοώ ημών των απλών πολιτών), αλλά ο κόσμος ολόκληρος είναι δομημένος έτσι, λόγω των συμφερόντων λίγων μπινέδων. Τα χρήματα δεν κατανέμονται δίκαια, αφού για να έχει κάποιος περισσότερα, κάποιοι άλλοι πρέπει να'χουν λιγότερα. Η διαφορά που βρίσκω σημαντική είναι ότι μερικοί ζουν έτσι, απλά επειδή σε ένα τέτοιο σύστημα γεννήθηκαν, και βγάζουν τα προς το ζειν, ενώ άλλοι πατάνε όσο το δυνατόν περισσότερο σ'αυτούς τους (γενικούς) κανόνες και μπαίνουν κι αυτοί στο παιχνίδι της απληστίας εκμεταλλευόμενοι (από επιλογή φυσικά) ό,τι βρίσκεται γύρω τους.

Βάζω, λοιπόν, τις εξής τρεις περιπτώσεις:
  • Είμαι λαμόγιο, αλλά στον υπόλοιπο κόσμο λέω ότι είμαι αγαθός και με πιστεύουν.
  • Είμαι λαμόγιο και το δηλώνω.
  • Είμαι λαμόγιο και στα φρύδια μου τι πιστεύει ο κόσμος.
Και στις τρεις περιπτώσεις, η κατάσταση δεν σώζεται, αφού παραμένω λαμόγιο και ζω εις βάρος των υπόλοιπων. Οπότε, το θέμα δεν είναι οι πνευματικοί να ξεγίνουν πνευματικοί και να συνεχίσουν τις μπινιές τους, αλλά να μην κάνουν μπινιές.

Γι'αυτό, την φράση του dj manos θα την άλλαζα κάπως έτσι:
Αν θέλουν να ζουν και να συμπεριφέρονται όπως εμείς οι υπόλοιποι τότε να πάνε να ξυριστούν,να πετάξουν τα μαύρα και να αρχίσουν να ζουν και να συμπεριφέρονται όπως εμείς οι υπόλοιποι.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

Ναι,O_kanenas,συμφωνώ.Απλά αυτό που ήθελα να πω εγώ,με λίγα λόγια,είναι ότι είμαι πιο ανεκτικός απέναντι σε αυτούς που 'είναι λαμόγια και στα φρύδια τους τί λέει ο κόσμος' παρά σε αυτούς που 'είναι λαμόγια και παριστάνουν τους αθώους/φτωχούς' (λέγε με παπαδαριό).Για να το πω και αλλιώς,μου είναι too much να λέει ο άλλος 'είμαι πνευματικός αλλά δικαιούμαι το 51% των μετοχών της Εθνικής γιατί είμαι και πολίτης'.Αυτό μου θυμίζει υπόθεση Μαγγίνα.Από αυτούς,που (θέλουν να) αυτο-αποκαλούνται 'πνευματικοί',έχω περισσότερες απαιτήσεις.Όχι επειδή είμαι 'καλός χριστιανός' (αυτό μου έλειπε) αλλά επειδή μου τη δίνουν στα νεύρα. :mrgreen:

Αναμφίβολα,ωστόσο,συμφωνώ στο ότι ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν λαμόγια.
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

dj manos έγραψε:Ναι,μόνο που αυτοί οι 'άνθρωποι',Ευάγγελε,αυτο-αποκαλούνται 'Πνευματικοί'.Εμείς δεν αυτο-αποκαλούμαστε 'Πνευματικοί'

Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα!Συμφωνώ , αυτό εννοώ και ποιο πάνω.

Αλλά το πρόβλημα , τουλάχιστον για εμένα , ξεκινάει απο τη στιγμή που ιεραρχείται η εκκλησία.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι να διαφθείρουν τους ανθρώπους , πνευματικούς ή μη(απλά περιμένεις απο τους πνευματικούς να έχουν μεγαλύτερες αντιστάσεις) και ο βασικότερος είναι η εξουσία.
Βεβαίως όλα τα υπόλοιπα έπονται.Είναι παράγωγα της ιεράρχησης της εκκλησίας.Ο μπίζνες , οι ανωμαλίες , τα χρυσαφικά κ.τ.λ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”