Πανεπιστημιακά Επεισόδια
Πανεπιστημιακά Επεισόδια
Δεν ξέρω αν υπήρχε παρόμοιο topic. Μου ήρθε στο e-mail το παρακάτω:
"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ
Η Πρυτανεία του Ε.Μ.Π. εκφράζει την βαθύτατη λύπη της για τα σημερινά καταδικαστέα και απαράδεκτα έκτροπα κατά την έναρξη του Συνεδρίου για την ΑΕΙΦΟΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος μας.
Καταδικάζει κατά τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα γεγονότα και θεωρεί ότι αποτελούν πλήγμα στην λειτουργία του Δημοσίου Πανεπιστημίου."
Ξέρει κανείς τι έγινε?
"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ
Η Πρυτανεία του Ε.Μ.Π. εκφράζει την βαθύτατη λύπη της για τα σημερινά καταδικαστέα και απαράδεκτα έκτροπα κατά την έναρξη του Συνεδρίου για την ΑΕΙΦΟΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος μας.
Καταδικάζει κατά τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα γεγονότα και θεωρεί ότι αποτελούν πλήγμα στην λειτουργία του Δημοσίου Πανεπιστημίου."
Ξέρει κανείς τι έγινε?
- Elli
- Real Name: Elli
Re: Πανεπιστημιακά Επεισόδια
Ναι ξέρω εγω γιατι ήμουν εκεί! Κατά τις 10πμ και ενώ είχε αρχίσει ενα συνέδριο με θέμα ''Βιώσιμη κατασκευή σε Ελλάδα και Κύπρο'' εμφανίστηκαν καμιά 20 αριά άτομα (ίσως και παραπάνω ) φορώντας κράνη , μπλούζες, μαύρες κουκούλες κτλ (γενικά οτι μπορεί να φανταστεί κανείς...αρκεί να μην φαίνεται το προσωπό τους ), κρατώντας κατι ρόπαλα να τα πω (τα οποία ήταν και αυτά τυλιγμένα με μαύρο ύφασμα ) ,αρχισαν να τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά. Αφού έσπασαν τζάμια ,έριξαν τα τραπέζια, τον μπουφέ που είχε στηθεί και οτι άλλο υπήρχε όρθιο μπήκαν στην αίθουσα μέσα και άρχισαν να πετάνε γιαούρτια. Μετά βγήκαν σαν κύριοι φωνάζοντας συνθήματα και έφυγαν.
Δεν ξέρω αν γνώριζαν το θέμα του συνεδρίου ( τι λόγο εχεις να πας και να κάνεις ζημιές? - μάλλον δεν το γνώριζαν
)ή αν απλώς έκαναν φασαρία επειδή ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παρόλα αυτά ολα στήθηκαν ξανά απο την αρχή και το Συνέδριο συνεχίστηκε.
Δεν ξέρω αν γνώριζαν το θέμα του συνεδρίου ( τι λόγο εχεις να πας και να κάνεις ζημιές? - μάλλον δεν το γνώριζαν
Παρόλα αυτά ολα στήθηκαν ξανά απο την αρχή και το Συνέδριο συνεχίστηκε.
Πραγματικός φίλος είναι αυτός που θα σου πει ''ότι έχεις ένα μαρούλι στο δόντι σου''
Οταν ο αρχικός στόχος είναι η κορυφή η πρώτη κατάληξη είναι ο πάτος.

Οταν ο αρχικός στόχος είναι η κορυφή η πρώτη κατάληξη είναι ο πάτος.

- Βραχνός Προφήτης
- Επικοινωνία:
"Σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων της πολυτεχνειούπολης το ΕΜΠ, μαζί με διάφορες κατασκευαστικές/τεχνικές εταιρείες διοργάνωνε ημερίδα για τη βιώσιμη ανάπτυξη έννοια κλειδί του πράσινου καπιταλισμού.Elli έγραψε:Δεν ξέρω αν γνώριζαν το θέμα του συνεδρίου ( τι λόγο εχεις να πας και να κάνεις ζημιές? - μάλλον δεν το γνώριζαν)ή αν απλώς έκαναν φασαρία επειδή ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
![]()
Οι τεχνοκράτες καθηγητάδες και πρυτάνεις του ΕΜΠ μάλιστα κάλεσαν και πολιτικούς από κόμματα για να χαιρετήσουν την εκδήλωση.
Διαφημίζοντας τις εταιρείες , οι τεχνοκράτες κλείνουν τις νέες μπίζνες με τις ευλογίες των καρεκλοκένταυρων πολιτικών που θεσπίζουν τη νομική κάλυψη τους μέσα στη Βουλή.
Μάλιστα πρώτη μούρη ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ως πρόεδρος της βουλής για θέματα περιβάλλοντος , ο οποίος αφού βγήκε αλώβητος από ένα ακόμα σκάνδαλο με τη Siemens για τα λευτά που έβαλε στη τσέπη του , έχει το θράσος να γυρίζει μέσα στα πανεπιστήμια , χτίζοντας ένα οικολογικό προφίλ.
Η πράσινη αυτή φιέστα έσπασε καθώς πρωτοβουλία ατόμων μπήκε στην αίθουσα και εκτόξευσε αυγά και γιαούρτια στους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες , που το μόνο πράσινο που έχουν πάνω τους είναι η γλίτσα.
Η κοροϊδία ξεπέρασε τα όρια πλέον.
Αυτοί που οργώνουν την επικράτεια με έργα κολοσσούς , όπως λιμάνια,αυτοκινητόδρομους,εργοστασια, φραγματα, αιολικα παρκα , χωρίς κανένα σεβασμό στα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και πάνω από όλα χωρίς κανένα σεβασμό στις περιβαλλοντικές ισορροπίες δε δικαιούνται να μιλάνε για κανενός είδους ανάπτυξη.
Ακόμα κ αν μιλάνε για πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη , γνωρίζουμε πολύ καλά , ότι ο καπιταλισμός θεοποιώντας το κέρδος , δε μπορεί παρά να εγκαθιδρύει σχέσεις εκμετάλλευσης και υποτέλειας με το φυσικό περιβάλλον.
Η υπερπροβολή ζητημάτων οικολογικού περιεχομένου καθώς και έτοιμων λύσεων από τους ίδιους καθιστά σαφή τη προσπάθεια από τη πλευρά της εξουσίας να διευθετήσει η ίδια τα ζητήματα αυτά , να εντείνει τον έλεγχο και τη στρατιωτικοποίηση πάνω στο φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία.
Τέλος οι διάφοροι βουλευτάδες , άρχοντες μαζί με τις συνοδείες τους δε μπορούν να αλωνίζουν με τρόπο χυδαίο και απροκάλυπτο πουλώντας πράσινα φούμαρα .
Σε κάθε ευκαιρία θα εκδηλώνονται αντιστάσεις καθώς
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
δε τρεφουμε ψευδαισθήσεις
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ"
πηγη
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
Βραχνός Προφήτης έγραψε:"Σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων της πολυτεχνειούπολης το ΕΜΠ, μαζί με διάφορες κατασκευαστικές/τεχνικές εταιρείες διοργάνωνε ημερίδα για τη βιώσιμη ανάπτυξη έννοια κλειδί του πράσινου καπιταλισμού.Elli έγραψε:Δεν ξέρω αν γνώριζαν το θέμα του συνεδρίου ( τι λόγο εχεις να πας και να κάνεις ζημιές? - μάλλον δεν το γνώριζαν)ή αν απλώς έκαναν φασαρία επειδή ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
![]()
Οι τεχνοκράτες καθηγητάδες και πρυτάνεις του ΕΜΠ μάλιστα κάλεσαν και πολιτικούς από κόμματα για να χαιρετήσουν την εκδήλωση.
Διαφημίζοντας τις εταιρείες , οι τεχνοκράτες κλείνουν τις νέες μπίζνες με τις ευλογίες των καρεκλοκένταυρων πολιτικών που θεσπίζουν τη νομική κάλυψη τους μέσα στη Βουλή.
Μάλιστα πρώτη μούρη ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ως πρόεδρος της βουλής για θέματα περιβάλλοντος , ο οποίος αφού βγήκε αλώβητος από ένα ακόμα σκάνδαλο με τη Siemens για τα λευτά που έβαλε στη τσέπη του , έχει το θράσος να γυρίζει μέσα στα πανεπιστήμια , χτίζοντας ένα οικολογικό προφίλ.
Η πράσινη αυτή φιέστα έσπασε καθώς πρωτοβουλία ατόμων μπήκε στην αίθουσα και εκτόξευσε αυγά και γιαούρτια στους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες , που το μόνο πράσινο που έχουν πάνω τους είναι η γλίτσα.
Αυτοί που οργώνουν την επικράτεια με έργα κολοσσούς , όπως λιμάνια,αυτοκινητόδρομους,εργοστασια, φραγματα, αιολικα παρκα , χωρίς κανένα σεβασμό στα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και πάνω από όλα χωρίς κανένα σεβασμό στις περιβαλλοντικές ισορροπίες δε δικαιούνται να μιλάνε για κανενός είδους ανάπτυξη.
Ακόμα κ αν μιλάνε για πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη , γνωρίζουμε πολύ καλά , ότι ο καπιταλισμός θεοποιώντας το κέρδος , δε μπορεί παρά να εγκαθιδρύει σχέσεις εκμετάλλευσης και υποτέλειας με το φυσικό περιβάλλον.
Η υπερπροβολή ζητημάτων οικολογικού περιεχομένου καθώς και έτοιμων λύσεων από τους ίδιους καθιστά σαφή τη προσπάθεια από τη πλευρά της εξουσίας να διευθετήσει η ίδια τα ζητήματα αυτά , να εντείνει τον έλεγχο και τη στρατιωτικοποίηση πάνω στο φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία.
Τέλος οι διάφοροι βουλευτάδες , άρχοντες μαζί με τις συνοδείες τους δε μπορούν να αλωνίζουν με τρόπο χυδαίο και απροκάλυπτο πουλώντας πράσινα φούμαρα .
Σε κάθε ευκαιρία θα εκδηλώνονται αντιστάσεις καθώς
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
δε τρεφουμε ψευδαισθήσεις
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ"
πηγη
ρε τι γινεται.... + απειρο

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
- Facebook ID: 0
Ειλικρινά λυπάμαι να βλέπω φοιτητές, μελλοντικούς επιστήμονες, που θα έπρεπε να σκέφτονται κριτικά, να είναι τόσο τυφλωμένοι από πολιτικό φανατισμό-δογματισμό, που να φτάνουν στο σημείο να υιοθετούν και να υπερασπίζονται βανδαλιστικές τακτικές. Παλεύετε την μιζέρια και την απαξίωση, με μιζέρια και απαξίωση και δεν το καταλαβαίνετε. Λυπάμαι πολύ.. 
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- Βραχνός Προφήτης
- Επικοινωνία:
Γιατι ισοπεδωνεις τα παντα; Ειναι το ιδιο αυτοι που πχ χτιζουν λιθανθρακικες μοναδες σκορπωντας τον καρκινο και εντεινοντας την υπερθερμανση του πλανητη με αυτους που διαμαρτυρονται σε αυτο πετωντας γιαουρτια και αυγα;Hengeo έγραψε:Παλεύετε την μιζέρια και την απαξίωση, με μιζέρια και απαξίωση και δεν το καταλαβαίνετε.
Και δεν λυπασαι που βλεπεις τους καθηγητες σου να γινονται γλαστρες του Κυριακου (και του καθε Κυριακου) που δεν εχει ιδεα τι σημαινει περιβαλλον και προστασια του; Δηλαδη το προβλημα δεν ειναι τι πολιτικη εφαρμοζει και υπερασπιζεται ο (καθε) Κυριακος, ουτε γιατι στεκεται σουζα μπροστα του το "αλας της γης", αλλα τα 5-10 γιαουρτια;Hengeo έγραψε:Ειλικρινά λυπάμαι να βλέπω φοιτητές, μελλοντικούς επιστήμονες, που θα έπρεπε να σκέφτονται κριτικά, να είναι τόσο τυφλωμένοι από πολιτικό φανατισμό-δογματισμό, που να φτάνουν στο σημείο να υιοθετούν και να υπερασπίζονται βανδαλιστικές τακτικές.
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
-
O_Xamenos
- Επικοινωνία:
ερωτηματα:
τα γιαουρτια ειχαν πετσα?
ηταν σε πηλινο δοχειο?
τα αβγα ειχαν την ενδικτικη πρασινη σφραγιδα?
ηταν φρεσκα?
τα παντα βρωμανε ακαδημαικη σαπιλα, καθηγηταδες που δεν δεχονταν τον νομο πλαισιο γινονται υποστηρικτες του "στο ονομα του δημοσιου πανεπιστημιου"
βαζουν απο την πισω πορτα εταιριες μεσα στο πανεπιστημιο για να καταπολεμησουν δηθεν οικολογικα προβληματα, την ιδια ωρα που φυτευουν κεραιες στις εστιες
ολοι πρεπει να ειμαστε ανοιχτομυαλοι μπροστα στον νεοφιλελευθερισμο, η δραση αναγεται σε ξεπεσμο και υποκουλτουρα εναντι στην κουλτουρα των πολυεθνικων...
να το συζητηηηησουμε βρε παιδια, θα την βρουμε την λυση... καααατσε να τελιωσει η εξεταστικηηηηη, να γινουν οι εγγραφες! να μην διαταραξουμε το εξαμηνο!
αυτη η αφυψηλου μετριοπαθεστατη/μεσοβεζικη δηθεν εκπολιτισμενη ακημαικιστικη σταση ειναι που με εξοργιζει... και οχι μονο σε εσενα χανγκεο που δεν νομιζω να σε ξερω προσωπικα, αλλα νομιζω οτι γινεσαι θυμα της αν μου επιτρεπεις να σε σχολιασω...
ολα στο ονομα της κονομας/της επιστημης/της τεχνης/της κουλτουρας/του επιπεδου/του πολιτισμου/του υγιους σκεπτομενου ΜΕΣΟΥ φοιτητη, ΜΕΣΟΥ ανθρωπου...
νομιζω πως καποια στιγμη πρεπει να φτασουμε στα ακρα και να αφησουμε το γκρι που μας σκεπαζει...
τα γιαουρτια ειχαν πετσα?
ηταν σε πηλινο δοχειο?
τα αβγα ειχαν την ενδικτικη πρασινη σφραγιδα?
ηταν φρεσκα?
τα παντα βρωμανε ακαδημαικη σαπιλα, καθηγηταδες που δεν δεχονταν τον νομο πλαισιο γινονται υποστηρικτες του "στο ονομα του δημοσιου πανεπιστημιου"
βαζουν απο την πισω πορτα εταιριες μεσα στο πανεπιστημιο για να καταπολεμησουν δηθεν οικολογικα προβληματα, την ιδια ωρα που φυτευουν κεραιες στις εστιες
ολοι πρεπει να ειμαστε ανοιχτομυαλοι μπροστα στον νεοφιλελευθερισμο, η δραση αναγεται σε ξεπεσμο και υποκουλτουρα εναντι στην κουλτουρα των πολυεθνικων...
να το συζητηηηησουμε βρε παιδια, θα την βρουμε την λυση... καααατσε να τελιωσει η εξεταστικηηηηη, να γινουν οι εγγραφες! να μην διαταραξουμε το εξαμηνο!
αυτη η αφυψηλου μετριοπαθεστατη/μεσοβεζικη δηθεν εκπολιτισμενη ακημαικιστικη σταση ειναι που με εξοργιζει... και οχι μονο σε εσενα χανγκεο που δεν νομιζω να σε ξερω προσωπικα, αλλα νομιζω οτι γινεσαι θυμα της αν μου επιτρεπεις να σε σχολιασω...
ολα στο ονομα της κονομας/της επιστημης/της τεχνης/της κουλτουρας/του επιπεδου/του πολιτισμου/του υγιους σκεπτομενου ΜΕΣΟΥ φοιτητη, ΜΕΣΟΥ ανθρωπου...
νομιζω πως καποια στιγμη πρεπει να φτασουμε στα ακρα και να αφησουμε το γκρι που μας σκεπαζει...

ο χαμένος τα παίρνει όλα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Καταρχάς πως μπορείς εσύ να πεις ποιος έχει δικαίωμα να μιλάει και ποιος όχι (δεν το λέω αυτό για να σε προσβάλλω συγκεκριμένα, θέλω να καταλήξω κάπου). Πέρα από τον καπιταλισμό, έχουμε και δημοκρατία.Βραχνός Προφήτης έγραψε: Η πράσινη αυτή φιέστα έσπασε καθώς πρωτοβουλία ατόμων μπήκε στην αίθουσα και εκτόξευσε αυγά και γιαούρτια στους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες , που το μόνο πράσινο που έχουν πάνω τους είναι η γλίτσα.
πηγη
Τα άτομα που μπήκαν και τα σπάσανε όλα, μάλλον πιστεύανε και αυτά πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχαν δικαίωμα να μιλήσουν. Δεν υποστηρίζω πως είχαν, διότι δεν με ενδιαφέρει αν είχαν ή όχι. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος (όχι για να μιλήσω εναντίον σου αλλά για να γίνει κατανοητό αυτό που θέλω να πω). Το επιχείρημα για τον Μητσοτάκη πως είναι ανήθικος δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να μιλήσει, αλλά δίνει στον καθένα ένα επιχείρημα να τεκμηριώσει την άποψη του. Το δικαίωμα του καθένα είναι να τον ακούσει ή όχι. Σε καμία περίπτωση (τουλάχιστον στα πλαίσια της δημοκρατίας) δεν έχει το δικαίωμα να του απαγορέψει να μιλήσει, ιδιαίτερα σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο προσφέρει ασυλία σε οποιαδήποτε άποψη, ασχέτως από ποιον εκφράζεται αυτή η άποψη.
Δεύτερον δεν ξέρουμε αν αυτά τα άτομα ανήκουν σε μια πράσινη φιέστα. Διότι πολύ απλά κρύβουν την ταυτότητα τους, όποια και αν είναι αυτή, αφού έχουν κρυμμένα τα πρόσωπα τους. Επίσης το άσχημο κατά την γνώμη μου (και για το οποίο ειλικρινά λυπάμαι) είναι πως άτομα που καταφεύγουν σε τέτοιες συμπεριφορές εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο αυτό που οι ίδιοι καταπατούν. Το άσυλο.
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Σου φαίνεται δημοκρατικό το γεγονός ότι ο λόγος του Μητσοτάκη (και λίγων ακόμα) έχουν πολύ μεγαλύτερο βάρος από τον λόγο τόσων απλών πολιτών? Έχει γίνει καραμέλα η λέξη "δημοκρατία". Πού την βλέπετε ρε παιδιά?congi έγραψε:Πέρα από τον καπιταλισμό, έχουμε και δημοκρατία.
[...]
Το επιχείρημα για τον Μητσοτάκη πως είναι ανήθικος δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να μιλήσει, αλλά δίνει στον καθένα ένα επιχείρημα να τεκμηριώσει την άποψη του. Το δικαίωμα του καθένα είναι να τον ακούσει ή όχι.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Ο λόγος του κάθε Μητσοτάκη έχει βάρος επειδή υπάρχουν κάποιοι που τον ακούν. Δημοκρατικό (δεν μου φαίνεται) είναι πως αν θέλει κάποιος να τον ακούσει τον ακούει. Αυτο που δεν είναι δημοκρατικό είναι όποιος γουστάρει να μπαίνει στο πανεπιστήμιο και να κάνει ότι γουστάρει χωρίς να σέβεται τους συμφοιτητές του.
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Θέλω με αφορμή την αναφορά σου στην δημοκρατία και στα δικαιώματα (ομιλίας, κλπ) να σου κάνω μια ερώτηση: Αν εσύ συλληφθείς να κλέβεις το αξιοσέβαστο ποσό π.χ. των 5.000 ευρώ από μια τράπεζα, από μια "δημόσια ταμειακή μηχανή" (αυτή που κρατάει τα λεφτά του κοσμάκη) ή κάτι παρεμφερές, θα πας φυλακή; Να σου απαντήσω εγώ: Θα πας. Θα μαυρίσει το μητρώο σου; Θα μαυρίσει. Θα διασυρθείς; Θα διασυρθείς.congi έγραψε:Πέρα από τον καπιταλισμό, έχουμε και δημοκρατία.
:
:
Το επιχείρημα για τον Μητσοτάκη πως είναι ανήθικος δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να μιλήσει, αλλά δίνει στον καθένα ένα επιχείρημα να τεκμηριώσει την άποψη του. Το δικαίωμα του καθένα είναι να τον ακούσει ή όχι. Σε καμία περίπτωση (τουλάχιστον στα πλαίσια της δημοκρατίας) δεν έχει το δικαίωμα να του απαγορέψει να μιλήσει, ιδιαίτερα σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο προσφέρει ασυλία σε οποιαδήποτε άποψη, ασχέτως από ποιον εκφράζεται αυτή η άποψη.
Ας υποθέσουμε, τώρα, ότι ο Κυριάκος, ο Βουλγαράκης, ο Ρουσόπουλος και όλοι αυτοί οι φρουροί της δημοκρατίας και του καπιταλισμού μας βάζουν το δάχτυλο στο μέλι και λαδώνουν εαυτούς από κρατικούς κουμπαράδες με τα περισσότερο αξιοσέβαστα ποσά π.χ. των 500.000 ευρώ. Θα πάνε φυλακή; Να σου απαντήσω πάλι εγώ: Δεν θα πάνε. Τι θα κάνουν; Δηλώσεις.
Υπάρχουν άνθρωποι πως πιστεύουν ότι στο πλαίσιο της Δημοκρατίας επιτρέπεται (θεσμικά ή "ηθικά") το μεγάλο ψάρι (π.χ. ο Μητσοτάκης) να τρώει το μικρό (ή τα λεφτά του). Υπάρχουν άλλοι που δεν το πιστεύουν, και προκειμένου να διασώσουν έναν συλλογισμό εναντίον της βίας ή του τραμπουκισμού (όπως αυτός που έλαβε χώρα στην Πρυτανεία) είναι διατεθειμένοι να ισχυριστούν ότι οι θεματοφύλακες της Δημοκρατίας μας είναι εκ των προτέρων ηθικοί και νομιμόφρονες, ώστε τελικά η ισονομία και ισοπολιτία εξασφαλίζεται αυτόματα. Υπάρχουν άλλοι (όπως εγώ) που θεωρούν ότι πολλά από τα άτομα που περιφέρονται σε ημερίδες, δεξιώσεις και λοιπές λαμπρές εκδηλώσεις τρώνε λεφτά... τρώνε πολλά λεφτά, τα λεφτά του μπαμπάκα μου, του μπαμπάκα του φίλου μου, του ίδιου του φίλου μας, του κόσμου όλου. Και τι κάνουν γι'αυτό; Γκρινιάζουν μπροστά στις τηλεοράσεις ή πετάνε κανένα ειρωνικό σχόλιο ανάμεσα στις κραυγές των ειδήσεων των 9.
Υπάρχουν και άλλοι που έχουν ξενερώσει με τη ζωή τους, βγήκαν λίγο πιο "ζόρικοι" (ή έτσι θέλουν να δείχνουν) και αποφασίζουν στον οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό τραμπουκισμό/εξευτελισμό που χωρίς καμία ντροπή πουλάνε μούρες σαν τον Κυριάκο και τους συν αυτώ, να απαντήσουν με τσαμπουκά και ρόπαλα. Αυτοί που κοροϊδεύουν τον κόσμο ευθέως δείχνουν τα μούτρα τους (παντού) αλλά κρύβουν τις τσέπες και τις προθέσεις τους. Αυτοί που κρατάνε τα ρόπαλα δείχνουν τις προθέσεις τους και κρύβουν τα μούτρα τους.
Από που θέλετε να πρωτοπιάσουμε την Δημοκρατία μας για να δικαιολογήσουμε τους μεν ή τους δε;
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
drcypher δεν διαφωνώ σε αυτά που λες. Επίσης για να απαντήσω στο ερώτημα σου οι συμπεριφορές των μεν και των δε δεν δικαιολογούνται αλλά καταδικάζονται από όπου και να "πιάσουμε" την δημοκρατία μας.
Λες "Υπάρχουν άλλοι (όπως εγώ) που θεωρούν ότι πολλά από τα άτομα που περιφέρονται σε ημερίδες, δεξιώσεις και λοιπές λαμπρές εκδηλώσεις τρώνε λεφτά... τρώνε πολλά λεφτά, τα λεφτά του μπαμπάκα μου, του μπαμπάκα του φίλου μου, του ίδιου του φίλου μας, του κόσμου όλου.". Τουλάχιστον από όσους ακούω γύρω μου δεν είσαι ένας από τους λίγους. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι αυτό θεωρούν.
Το συμπέρασμα, αν κατάλαβα σωστά, αυτών που λες είναι πως η δημοκρατία μας δεν λειτουργεί σωστά. Στην ουσία όμως το πολιτικό μας σύστημα δηλαδή το πως εφαρμόζουμε την δημοκρατία (έτσι ώστε να γίνει δημοκρατία μας) είναι αυτό που δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό όμως είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε και είναι άμεσα στο χέρι μας εξαιτίας της δημοκρατίας.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω (και δεν δέχομαι) και ήταν βασικά ο λόγος για τον οποίο έγραψα αρχικά είναι το γιατί συμπεριφορές σαν αυτές με ρόπαλα κλπ. δικαιολογούνται ή γίνονται ανεκτές και δεν καταδικάζονται συνεχώς και συστηματικά από όλους τους φοιτητές ώστε να σταματήσουν. Το ίδιο βέβαια δεν καταλαβαίνω και δεν δέχομαι για τους άλλους που περιέγραψες και το οποίο δεν αφορά, όμως, μόνο τους φοιτητές αλλά και όλους τους πολίτες.
Επίσης αυτοί με τα ρόπαλα δεν απαντούν μόνο στα πρόσωπα που αναφέρεις αλλά καταχρούνται - καταστρέφουν έναν χώρο που ανήκει σε μένα αλλά και σε όλους. Διότι σε αντιστοιχία με αυτό που είπες όλων μας οι μπαμπάδες έχουν πληρώσει (χωρίς να λέω πως έχει πληρώσει ο καθένας το ποσό που θα ήταν δίκαιο να πληρώσει).
Συνεπώς, γιατί πολύ το κούρασα, αυτό που περίμενα ή μάλλον δεν περίμενα να δω είναι πως τέτοιες συμπεριφορές και τέτοια επεισόδια αποτελούν ρουτίνα στο πανεπιστήμιο (στο δεύτερο έτος μπαίνω). Κάτι το οποίο δείχνει πως τέτοιες συμπεριφορές έμμεσα ή άμεσα έχουν γίνει ανεκτές. Αυτό αποτελούσε τον αρχικό μου προβληματισμό.
Λες "Υπάρχουν άλλοι (όπως εγώ) που θεωρούν ότι πολλά από τα άτομα που περιφέρονται σε ημερίδες, δεξιώσεις και λοιπές λαμπρές εκδηλώσεις τρώνε λεφτά... τρώνε πολλά λεφτά, τα λεφτά του μπαμπάκα μου, του μπαμπάκα του φίλου μου, του ίδιου του φίλου μας, του κόσμου όλου.". Τουλάχιστον από όσους ακούω γύρω μου δεν είσαι ένας από τους λίγους. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι αυτό θεωρούν.
Το συμπέρασμα, αν κατάλαβα σωστά, αυτών που λες είναι πως η δημοκρατία μας δεν λειτουργεί σωστά. Στην ουσία όμως το πολιτικό μας σύστημα δηλαδή το πως εφαρμόζουμε την δημοκρατία (έτσι ώστε να γίνει δημοκρατία μας) είναι αυτό που δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό όμως είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε και είναι άμεσα στο χέρι μας εξαιτίας της δημοκρατίας.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω (και δεν δέχομαι) και ήταν βασικά ο λόγος για τον οποίο έγραψα αρχικά είναι το γιατί συμπεριφορές σαν αυτές με ρόπαλα κλπ. δικαιολογούνται ή γίνονται ανεκτές και δεν καταδικάζονται συνεχώς και συστηματικά από όλους τους φοιτητές ώστε να σταματήσουν. Το ίδιο βέβαια δεν καταλαβαίνω και δεν δέχομαι για τους άλλους που περιέγραψες και το οποίο δεν αφορά, όμως, μόνο τους φοιτητές αλλά και όλους τους πολίτες.
Επίσης αυτοί με τα ρόπαλα δεν απαντούν μόνο στα πρόσωπα που αναφέρεις αλλά καταχρούνται - καταστρέφουν έναν χώρο που ανήκει σε μένα αλλά και σε όλους. Διότι σε αντιστοιχία με αυτό που είπες όλων μας οι μπαμπάδες έχουν πληρώσει (χωρίς να λέω πως έχει πληρώσει ο καθένας το ποσό που θα ήταν δίκαιο να πληρώσει).
Συνεπώς, γιατί πολύ το κούρασα, αυτό που περίμενα ή μάλλον δεν περίμενα να δω είναι πως τέτοιες συμπεριφορές και τέτοια επεισόδια αποτελούν ρουτίνα στο πανεπιστήμιο (στο δεύτερο έτος μπαίνω). Κάτι το οποίο δείχνει πως τέτοιες συμπεριφορές έμμεσα ή άμεσα έχουν γίνει ανεκτές. Αυτό αποτελούσε τον αρχικό μου προβληματισμό.
-
O_Xamenos
- Επικοινωνία:
να κανουμε μια συμβαση? να μπει και στους κανονες του φορουμ αν θελετε, ετσι να γινει πιο επισημο... να μην αναφερομαστε στην δημοκρατια σαν επιχειρημα... ειναι τετριμμενο νομιζω και ακουγονται τα ιδια πραγματα... ή πως πρεπει να δουλευει η δημοκρατια ή τι ειναι δημοκρατια ή τι ειναι κοινοβουλευτικη προεδρευομενη δημοκραττια ή για την δημοκρατια της αρχαιας ελλαδας και τετοια... ε?

ο χαμένος τα παίρνει όλα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Πιο είναι το πολίτευμα της Ελλάδας?
Να υπενθυμίσω οτι στην χώρα μας δεν έχουμε έτσι γενικά και αόριστα "Δημοκρατία" αλλά "Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία".
Να διατυπώσω και και μια άλλη θέση? Η δημοκρατία υπάρχει όταν οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς, μπορούν να διατυπώσουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να διεκδικήσουν τα δικαιωματά τους.
Αλήθεια στην Ελλάδα υπάρχει αυτου του τύπου η Δημοκρατία?
Ας τολμήσει κάποιος να αναπτύξει σε ιδιωτική εταιρία συνδικαλιστική( αληθινά ταξική, όχι τύπου ΓΣΕΕ) δράση να δει τι τον περιμένει.(Αυτό σε σημαίνει οι πρέπει να μας κυριεύει ο φόβος, απλά το αναφέρω για τονίσω οτι οι αγώνες χρειάζονται αγώνα, κόπο και θυσίες)
Χαρακτηριστικά ν αναφέρω :9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές σύμφωνα με μελέτη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.Τυχαία?
Θα συμφωνήσω με τον Χαμένο. Ας αφήσουμε τις ηθικοπλαστικότητες για τη δημοκρατία. Η ηθική που επικρατεί στην κοινωνία είναι αντανάλαση των πολιτικοοικονομικών σχέσεων που κυριαρχούν σ αυτή. Για τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής κάθετι που μπορεί να επιφέρει γρήγορο και μεγάλο κέρδος είναι ηθική αξία απαράβατη.
Και για να τελείωσω επειδή στο χώρο του ΕΜΠ υπάρχει(;) ακαδημαικό άσυλο δε σημαίνει οτι κάθε τυχάρπαστος μπορεί να κάνει εκδηλώσεις. Ας πληρώσουν χρήματα σε συνεδριακούς χώρους για κάνουν τις κομπινολαμογιοδουλειές τους για την "πράσινη" ανάπτυξη. Άλλωστε τόσο κονδύλια θα φάνε από την ΕΕ και το Κράτος.
Αλήθεια τόσα χρόνια αυτοί (ΕΕ και εν Ελλάδι πολιτικοί) που ευαγγελίζονται τώρα τις "πράσινες" πολιτικές, τι έκαναν για το περιβάλλον? Τώρα τους έπιασε ο πόνος?
Να υπενθυμίσω οτι στην χώρα μας δεν έχουμε έτσι γενικά και αόριστα "Δημοκρατία" αλλά "Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία".
Να διατυπώσω και και μια άλλη θέση? Η δημοκρατία υπάρχει όταν οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς, μπορούν να διατυπώσουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να διεκδικήσουν τα δικαιωματά τους.
Αλήθεια στην Ελλάδα υπάρχει αυτου του τύπου η Δημοκρατία?
Ας τολμήσει κάποιος να αναπτύξει σε ιδιωτική εταιρία συνδικαλιστική( αληθινά ταξική, όχι τύπου ΓΣΕΕ) δράση να δει τι τον περιμένει.(Αυτό σε σημαίνει οι πρέπει να μας κυριεύει ο φόβος, απλά το αναφέρω για τονίσω οτι οι αγώνες χρειάζονται αγώνα, κόπο και θυσίες)
Χαρακτηριστικά ν αναφέρω :9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές σύμφωνα με μελέτη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.Τυχαία?
Θα συμφωνήσω με τον Χαμένο. Ας αφήσουμε τις ηθικοπλαστικότητες για τη δημοκρατία. Η ηθική που επικρατεί στην κοινωνία είναι αντανάλαση των πολιτικοοικονομικών σχέσεων που κυριαρχούν σ αυτή. Για τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής κάθετι που μπορεί να επιφέρει γρήγορο και μεγάλο κέρδος είναι ηθική αξία απαράβατη.
Και για να τελείωσω επειδή στο χώρο του ΕΜΠ υπάρχει(;) ακαδημαικό άσυλο δε σημαίνει οτι κάθε τυχάρπαστος μπορεί να κάνει εκδηλώσεις. Ας πληρώσουν χρήματα σε συνεδριακούς χώρους για κάνουν τις κομπινολαμογιοδουλειές τους για την "πράσινη" ανάπτυξη. Άλλωστε τόσο κονδύλια θα φάνε από την ΕΕ και το Κράτος.
Αλήθεια τόσα χρόνια αυτοί (ΕΕ και εν Ελλάδι πολιτικοί) που ευαγγελίζονται τώρα τις "πράσινες" πολιτικές, τι έκαναν για το περιβάλλον? Τώρα τους έπιασε ο πόνος?
-
o_apolytos
- Real Name: Πραγματικό Όνομα
Αν και άνοιξε σχετικό τόπικ, να πω σύντομα πως η δημοκρατία δεν είναι φρουφρού κι αρώματα, δεν είναι τα παιδιά που παίζουν ανέμελα χωρίς να καραδοκεί κάνας παιδόφιλος στη γωνία, δεν είναι τα γεμάτα πορτοφόλια, δεν είναι "να βγω έξω και να φωνάξω: @#$^$ ο Καραμανλής!" χωρίς να με συλλάβει (ή καταδώσει) κανείς, όπως πολλές φορές έχω ακούσει να λέγεται.
Η δημοκρατία είναι απλώς η δικτατορία της πλειοψηφίας. Ο μικρός αλητήριος (ονόματι Κυριάκος Μητσοτάκης), της γνωστής οικογενείας (με τόνο στο ιώτα), έχει το 42% του εκλογικού πλαδαρού σώματος. Επομένως, είμαστε σαφώς, σαφέστατα αντιδημοκρατικοί, φασίστες, αντιρουσσικοί (κατά το "διαφωνώ με ό,τι λες... κτλ κτλ), όταν δεν αφήνουμε έναν εκφραστή του ελληνικού λαού να μιλήσει οπουδήποτε και πόσο μάλλον σε έναν τέτοιο χώρο που είναι ταγμένος να προσφέρει κυρίως ιδεολογική ασυλία.
Έτσι όπως είναι το όμορφο συστηματάκι μας, η αντιδημοκρατικότητα (κατά hengeo) μερικές φορές είναι μονόδρομος. Μπράβο στα παιδιά που ελπίζω να απέτρεψαν τουλάχιστον μελλοντικές ανάλογες φιέστες και πολύ σωστά φορούσαν κουκούλες "αφού στη ρουφιανιά οι δημοκράτες (τύπου Βουλγαράκη, με υπεράκτιες εταιρίες για φοροδιαφυγή και τα συναφή) είναι μανούλες".
Η δημοκρατία είναι απλώς η δικτατορία της πλειοψηφίας. Ο μικρός αλητήριος (ονόματι Κυριάκος Μητσοτάκης), της γνωστής οικογενείας (με τόνο στο ιώτα), έχει το 42% του εκλογικού πλαδαρού σώματος. Επομένως, είμαστε σαφώς, σαφέστατα αντιδημοκρατικοί, φασίστες, αντιρουσσικοί (κατά το "διαφωνώ με ό,τι λες... κτλ κτλ), όταν δεν αφήνουμε έναν εκφραστή του ελληνικού λαού να μιλήσει οπουδήποτε και πόσο μάλλον σε έναν τέτοιο χώρο που είναι ταγμένος να προσφέρει κυρίως ιδεολογική ασυλία.
Έτσι όπως είναι το όμορφο συστηματάκι μας, η αντιδημοκρατικότητα (κατά hengeo) μερικές φορές είναι μονόδρομος. Μπράβο στα παιδιά που ελπίζω να απέτρεψαν τουλάχιστον μελλοντικές ανάλογες φιέστες και πολύ σωστά φορούσαν κουκούλες "αφού στη ρουφιανιά οι δημοκράτες (τύπου Βουλγαράκη, με υπεράκτιες εταιρίες για φοροδιαφυγή και τα συναφή) είναι μανούλες".
Έμμηνος ρήση φιλοσοφηθείσα - πούπουλα λευκά και μαύρη... άσφαλτρος (Βωδελαίρ).-