Μαθηματική Στατιστική
Συντονιστές: Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!
-
KARAB1NAS
- Real Name: spyros
- Facebook ID: 0
Re: Στατιστική
Thelo na ekfraso tin megali mou aganaktisi gia mia sumfoititria mas tin opoia eixame tin megali atuxia na exoume epitiritria sto amfitheatro 2 gia to mathima tis statistikis...
1)einai athlia se emfanisi
2)forouse laxani blouzaki san marouli kai ekrou padeloni
3)mou eipe enas filos mou oti einai metaptuxiaki ston sumvoni ton opoio subatho parepiptodos
H "daxtylodeiktoumeni" en logo "sumfoititria" mas irthe kai me allakse 3 theseis me ton diplano mou epeidi milisame stin arxi gia na kanoume mia epivevaiosi-oute kan adigrapsame kati!!! KAI san na min eftane auto...pige ston fouskaki kai me anefere san katadotria stin xouda kai meta egina kolos me ton fouskaki alla auto den einai to zitoumeno.Thelo na ekfraso tin orgi mou kai tin megali mou aganaktisi gi auti ti sumperifora legodas oti toulaxiston gia tous epitirites pou einai stin Hlikia mas kai molis tora skasane ap to augo tous na deixnoun ligi epioikeia apenanti stous sumfoitites tous kai na uparxi mia gami....ni allilegui.Prokeitai gia atoma pou tous krazane sto sxoleio kai vgazoun ola ta koblex tous ston foititako pou paei na perasei kana mathima.ELEOS kai AISXOS -NROPI KAI AHDIA !!!!
3)mou eipe enas filos mou oti einai metaptuxiaki ston sumvoni ton opoio subatho parepiptodos
H "daxtylodeiktoumeni" en logo "sumfoititria" mas irthe kai me allakse 3 theseis me ton diplano mou epeidi milisame stin arxi gia na kanoume mia epivevaiosi-oute kan adigrapsame kati!!! KAI san na min eftane auto...pige ston fouskaki kai me anefere san katadotria stin xouda kai meta egina kolos me ton fouskaki alla auto den einai to zitoumeno.Thelo na ekfraso tin orgi mou kai tin megali mou aganaktisi gi auti ti sumperifora legodas oti toulaxiston gia tous epitirites pou einai stin Hlikia mas kai molis tora skasane ap to augo tous na deixnoun ligi epioikeia apenanti stous sumfoitites tous kai na uparxi mia gami....ni allilegui.Prokeitai gia atoma pou tous krazane sto sxoleio kai vgazoun ola ta koblex tous ston foititako pou paei na perasei kana mathima.ELEOS kai AISXOS -NROPI KAI AHDIA !!!!
- maThemaGician™
- Real Name: Πραγματικό όνομα
- Facebook ID: 3
A ρε Σπυράκο γέλασα πολύ τώρα!! Και μαρέσει που είχα πει στον τρίτο της σειράς να μη φύγει και νωρίς (γιαυτόν το λόγο)....αλλός και αυτός στη 1 ώρα είχε τελειώσει! Καλά δε τη περίμενα τέτοια φάση από κείνη (Μαρία Αθανασάκη, Διδάκτωρ). Είναι γύρω στα 27 τελειόφοιτος ΗΜΜΥ και γενικά την συμπαθούσα πάντα! Όμως και συ δεν έπρεπε να πουλήσεις τσαμπουκά εκείνη την ώρα στον Φουσκα γιατί ήμασταν και σ' άλλο αμφιθέατρο μη ξεχνάς! Anyway, ελπίζω να το πέρασες man!!

Μάθε
ΝΗ κι ας τηνε!!
- thangus
- Real Name: Θανος
Skywalkre αποτι ξερω οντως για καθε γραπτο που διορθονουν παιρνουν παταπανω λεφτα τωρα αν αυτο ειναι τισ ταξης του 10ευρω το γραπτο ή λιγοτερο δεν το γνωριζω.στο θεμα της επιτηρησης θα συμφωνησω πολυ με τον καραμπινα.Μερικοι(γιατι εχω πετιχει καποιους αν οχι πολλους) μεταπτυχιακοι βγαζουνε το αχτυ τους πανω μας.Δηλαδη αυτοι πως πηρανε πτυχειο ιταν οι κυριοι κ κυριες τελειες?κ ακομα κ ετσι ημαρτον οταν απλα κανεις μια επιβεβαιωση με τον διπλανο σου ή γενικα ανταλασεις μια αποψη που δεν διαρκει παραπανω απο λιγα δευτερολεπτα, δεν ειναι λογος για ν κανεις τετοιο σαματα....
ξεχασα να αναφερω πριν για τα γραπτα πως οι καθηγητες ειναι απλα υποχρεωμενοι να περνουν σε καθε εξεταση ενα συγκεκριμενο ποσοστο φοιτητων που δινουν το οποιο δεν θυμαμαι
pao132003 merged posts
ξεχασα να αναφερω πριν για τα γραπτα πως οι καθηγητες ειναι απλα υποχρεωμενοι να περνουν σε καθε εξεταση ενα συγκεκριμενο ποσοστο φοιτητων που δινουν το οποιο δεν θυμαμαι
pao132003 merged posts
- theos
- Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017
Πρώτον, αυτό που λες ότι είναι άθλια σε εμφάνιση δεν είχες κανένα λόγο να το πεις... Κανένα απολύτως... Δεύτερον, ο κάθε άνθρωπος βλέπει τα πράγματα από την δική του πλευρά και τα ερμηνεύει όπως του γουστάρουν, ή του αρέσουν. Φοράει δηλαδή τα ροζ γυαλιά όσον αφορά τον εαυτό του και ασκεί πολλές φορές υπερβολική και άδικη κριτική στους άλλους.KARAB1NAS έγραψε:Thelo na ekfraso tin megali mou aganaktisi gia mia sumfoititria mas tin opoia eixame tin megali atuxia na exoume epitiritria sto amfitheatro 2 gia to mathima tis statistikis...
Ήμουν και εγώ μέσα στο αμφιθέατρο. Είδα τι έγινε... Ορίστε τα πράγματα από τη δική μου πλευρά:
Μέχρι και εγώ που ήμουν από την άλλη πλευρά του αμφιθεάτρου σε είδα να μιλάς... Και όταν η κοπελίτσα σου είπε να πας να κάτσεις στην άκρη εσύ αρνήθηκες. Αυτή τότε σου πήρε την κόλλα και στην έβαλε στην ακριανή θέση (στην ίδια σειρά δηλαδή 3 θέσεις πιο δίπλα) εσύ την έγραψες και πήρες την κόλλα σου και συνέχισες να γράφεις στο ίδιο σημείο. Καλά σου έκανε, λοιπόν, και σε "έδωσε" στο Φουσκάκη, ο οποίος ήρθε ευγενέστατα και σου είπε να κάτσεις μπροστά. Του είπες μισό λεπτό να τελειώσεις αυτό που γράφεις και θα πας... Ξαναήρθε ο Φουσκάκης μετά από 3 λεπτά και εσύ ήσουν ακόμα εκεί... Δεν σκόπευες να κουνηθείς. Και όταν σου ξαναείπε να πας μπροστά άρχισες να διαμαρτύρεσαι. Από αυτά λοιπόν, εμένα δεν μου κάνει καταδότρια η κοπελίτσα... Αλλά συμφωνώ με αυτά που σου είπε ο Φουσκάκης στη συνέχεια... Όσοι ήταν μέσα τα άκουσαν
Επίσης σαν γενικό σχόλιο να πω πως η συγκεκριμένη κοπέλα είναι πολύ χαλαρή στην επιτήρηση εκεί που την παίρνει. Τι θέλω να πω με αυτό? Έχω δει τον Φουσκάκη να κράζει άσχημα επιτηρητή γιατί ήταν απλά αυστηρός και όχι κέρβερος. Η κοπελίτσα, λοιπόν, είναι εκεί για να κάνει μια δουλειά και δεν καταλαβαίνω γιατί χρωστάει στον οποιονδήποτε να κάνει τα στραβά μάτια όταν κινδυνεύει να της την πουν στην ίδια. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο οποιοσδήποτε είναι θρασύς και προκλητικός.
Όσον αφορά τα θέματα εμένα μου φάνηκαν πολύ δύσκολα... Έπρεπε να είσαι πάρα πολύ καλά διαβασμένος για να πάρεις το 5 και να έχεις κατανοήσει το μάθημα πάαρα πολύ καλά για να πάρεις 7-8...
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
Στις εξετάσεις πας για να γράψεις και όχι για να μιλάς, ούτε για να "ανταλάξεις" απόψεις με τον οποιοδήποτε. Από την στιγμή που θα το κάνεις, δίνεις δικαίωμα (και ΟΧΙ αφορμή) στον επιτηρητή να κάνει ότι θεωρεί πρέπον. Εγώ, όπως και τόσοι άλλοι συμφοιτητές που γνωρίζω, ήταν πάντα αξιοπρεπείς στις εξετάσεις και κάνεις δεν τους μίλησε ποτέ. Τυχαίο είναι;KARAB1NAS έγραψε:Thelo na ekfraso tin megali mou aganaktisi gia mia sumfoititria mas tin opoia eixame tin megali atuxia na exoume epitiritria sto amfitheatro 2 gia to mathima tis statistikis...
Είναι θράσος να προσπαθείς να αποκτήσεις καταχρηστικά δικαιώματα σε βάρος των άλλων, αλλά είναι αχαρακτήριστο (κατ'εμέ) να τα θεωρείς τόσο κεκτημένα, ώστε να γράφεις με τουπέ αδικημένου. Πραγματικά, αν ήταν ο υποφαινόμενος στην θέση της, δεν θα είχες κόλλα στην δεύτερη προειδοποίηση. Τέτοια αλληλεγγύη (η "μεταξύ κλεφτών ειλικρίνεια") ανήκει μόνο στα κατώτερα στρώματα νεοελλήνων, και όχι στο Πανεπιστήμιο.
Η κριτική σου στην εμφάνισή της, απλά απαράδεκτη & κακεντρεχής: χαρακτηρίζει πλήρως την οπτική σου. Το ΕΜΠ δεν είναι πασαρέλα για να υπάρχει και οφθαλμόλουτρο στη επιτήρηση.
Και όσο για την υπεροψία στην περιγραφή της....σιγά ρε Μπραντ Πιτ...που σου κάνει μόνο από Φαρμάκη και πάνω...
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
-
kingdiamond
- Real Name: tasos
Ρε φιλαρακι δεν το παιζω δικηγορος κανενος αλλα οφειλω να στο πω.Ολα μα ολα σου τα topic ειναι ψωνισμενα μεχρι εκει που δεν παει.Με συγχωρεις αλλα επρεπε να στο πω.Ξεκαβαλα οσο ειναι νωρις.Και αλλοι ειναι καλοι φοιτητες αλλα δεν το λενε σε καθε topic.Κανε μας τη χαρη λοιπον......
Και για να διευκρινισω σε ποιον μιλουσα αναφερομουνα σε εσενα Anthony07.Εισαι τρελο ψωνιο.......
Και για να διευκρινισω σε ποιον μιλουσα αναφερομουνα σε εσενα Anthony07.Εισαι τρελο ψωνιο.......
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pao132003 την Σάβ Σεπ 20, 2008 8:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: merged posts
Λόγος: merged posts
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
Καραμπίνα,εγώ θα σε είχα καρφώσει χωρίς δεύτερη σκέψη...Πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τον κόπο του άλλου.Και για σένα αυτό ισχύει διπλά.Αφ' ενός πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τον κόπο των συμφοιτητών σου,που έστρωσαν το κωλαράκι τους κάτω και διάβασαν,και αφ' ετέρου να μάθεις να σέβεσαι τον κόπο των επιτηρητών που εκτελούν καθήκοντα.Αν δε σου αρέσει μη πατήσεις καθόλου το πόδι σου για να γράψεις.Δε σε αναγκάζει κανένας.
Ήθελα να 'ξερα,αν σε πήγαιναν σε κανένα πειθαρχικό ή σε καμιά Σύγκλητο τί θα έκανες;Θα κατηγορούσες την επιτηρήτρια ως 'ρουφιάνα' ή θα της κρατούσες μούτρα;;Άσε ρε μεγάλε,που το παίζεις και αδικημένος....
Ήθελα να 'ξερα,αν σε πήγαιναν σε κανένα πειθαρχικό ή σε καμιά Σύγκλητο τί θα έκανες;Θα κατηγορούσες την επιτηρήτρια ως 'ρουφιάνα' ή θα της κρατούσες μούτρα;;Άσε ρε μεγάλε,που το παίζεις και αδικημένος....
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
Παρακαλώ μόνο μην αρχίσουμε να μιλάμε γενικά για αντιγραφές και επιτηρήσεις. Υπάρχει άλλο topic για αυτό το θέμα -με πάρα πολλές απαντήσεις κιόλας.
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
- antony07
- Forum Moderator

- Επικοινωνία:
Ποιός σου είπε ότι είμαι καλός φοιτητής; Αν ήμουν, θα είχα πάρει πτυχίο τον Ιούνη. Το ότι δέχομαι χωρίς να έχω την παραπάνω αντίληψη να (ξανα)δίνω μαθήματα χωρίς σκονάκια, αντιγραφές, ομιλίες κλπ, δείχνει μάλλον σεβασμό προς την διαδικασία και προς αυτά που έχει να σου δώσει το πανεπιστήμιο, παρά "ψώνισμα". Ξέρεις, όλοι έχουν ένα infimum αποδοχής και ανέχειας στην επαφή με το κοινωνικό τους περιβάλλον. Το ότι δεν το κατεβάζουν καθημερινώς, επειδή "έτσι γίνεται γύρω τους", δεν είναι ψώνισμα, είναι κυρίως αξιοπρέπεια.kingdiamond έγραψε:Ρε φιλαρακι δεν το παιζω δικηγορος κανενος αλλα οφειλω να στο πω.Ολα μα ολα σου τα topic ειναι ψωνισμενα μεχρι εκει που δεν παει.Με συγχωρεις αλλα επρεπε να στο πω.Ξεκαβαλα οσο ειναι νωρις.Και αλλοι ειναι καλοι φοιτητες αλλα δεν το λενε σε καθε topic.Κανε μας τη χαρη λοιπον......
-
kingdiamond
- Real Name: tasos
Ακου ρε φιλε κατι.Εγω συμφωνω σε ολα οσα λες.Στην εξεταση πας για να βγαλεις αυτο που ξερεις.Το θεμα ειναι να ειναι υπαρχει παιδεια καταλληλη,ωστε να μην υπαρχει αντιγραφη.Να βγαινεις εσυ και οποιοσδηποτε αλλος και να κραζει δε βλεπω σε τι ωφελει.Και στο λεει καποιος που δεν εχει αντιγραψει ποτε.Τον καθωσπρεπισμο δεν τον γουσταρει κανεις.....
- antony07
- Forum Moderator

- Επικοινωνία:
Αυτό έλειπε, να ανεχόμαστε τον κάθε ένα που βγαίνει και διεκδικεί την αντιγραφή ως κεκτημένο δικαίωμα. Προτιμάς να σιωπούμε όλοι; Τότε, σε λίγο καιρό (για πλήρη αποθράσυνση) θα προσφέρουν ντενεκέδες λάδι στους επιτηρητές για να κάνουν τα στραβά μάτια. Αρκετοί Βουλγαράκηδες υπάρχουν, δεν χρειαζόμαστε άλλους.
- armaos
- Real Name: Αρμαος
- Επικοινωνία:
Εχω να κανω μια ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:
Καταρχας θεωρωντας οτι η συντριπτικη πλειοψηφια συμφωνει οτι τα θεματα ηταν ανεξηγητα δυσκολα και εξεζητημενα και παγιδες και υπουλα και και και(να μην ανοιξουμε τη συζητηση περι προσωπικων αποψεων,οποιος εκατσε λιγο μετα την εξεταση καταλαβε), εχω να κανω μια ερωτηση:
δεν σας κινησε την περιεργεια γιατι εβαλε τοσο πιο δυσκολα απο τα ηδη δυσκολα θεματα της στατιστικης;
λοιπον,ανοιξτε τον καταλογο της βιβλιοκαρτας http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=15&t=2216 και δειτε.
Ο Φουσκακης εκδιδει το πρωτο του βιβλιο στατιστικης μεσα στο 2009!!!
Καταρχας να τον συγχαρουμε και εις ανωτερα αλλα εμεις τι φταιμε;
Δεν συνεχιζω γιατι θα συγχιστω.
Θεωρω παντως πως αν δεν κανει μια πολυ καλη κανονικοποιηση στους βαθμους κατι θα πρεπει να κανουμε..

Καταρχας θεωρωντας οτι η συντριπτικη πλειοψηφια συμφωνει οτι τα θεματα ηταν ανεξηγητα δυσκολα και εξεζητημενα και παγιδες και υπουλα και και και(να μην ανοιξουμε τη συζητηση περι προσωπικων αποψεων,οποιος εκατσε λιγο μετα την εξεταση καταλαβε), εχω να κανω μια ερωτηση:
δεν σας κινησε την περιεργεια γιατι εβαλε τοσο πιο δυσκολα απο τα ηδη δυσκολα θεματα της στατιστικης;
λοιπον,ανοιξτε τον καταλογο της βιβλιοκαρτας http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=15&t=2216 και δειτε.
Ο Φουσκακης εκδιδει το πρωτο του βιβλιο στατιστικης μεσα στο 2009!!!
Καταρχας να τον συγχαρουμε και εις ανωτερα αλλα εμεις τι φταιμε;
Δεν συνεχιζω γιατι θα συγχιστω.
Θεωρω παντως πως αν δεν κανει μια πολυ καλη κανονικοποιηση στους βαθμους κατι θα πρεπει να κανουμε..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pao132003 την Σάβ Σεπ 20, 2008 9:57 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: έφτιαξα το link
Λόγος: έφτιαξα το link
- Katsarola
- Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
- Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG
Wow, να νιώθω πολύ περήφανος ή/και τυχερός που το πέρασα με την πρώτη τελικά, ε; :Ρ
Πάντως είναι πολύ δύσκολο μάθημα, όντως. Όταν το διάβαζα πονούσε το κεφάλι μου (και απ' όσο έμαθα όχι μόνο το δικό μου, αλλά και άλλων^^)
Αυτό που με εκνευρίζει πάντως είναι που όταν λέω σε κάποιον που δεν είναι στην ΣΕΜΦΕ για την στατιστική με κοιτάζει με μισό μάτι σκεφτόμενος "καλά, βρίσκουν τόσο δύσκολο να προσθέσουν τέσσερις αριθμούς και να τους διαιρέσουν με 4;"
Που να 'ξεραν
Πάντως είναι πολύ δύσκολο μάθημα, όντως. Όταν το διάβαζα πονούσε το κεφάλι μου (και απ' όσο έμαθα όχι μόνο το δικό μου, αλλά και άλλων^^)
Αυτό που με εκνευρίζει πάντως είναι που όταν λέω σε κάποιον που δεν είναι στην ΣΕΜΦΕ για την στατιστική με κοιτάζει με μισό μάτι σκεφτόμενος "καλά, βρίσκουν τόσο δύσκολο να προσθέσουν τέσσερις αριθμούς και να τους διαιρέσουν με 4;"
Που να 'ξεραν
-
KARAB1NAS
- Real Name: spyros
ta suberasmata pou mporei na vgalei enas episkeptis sto sugekrimeno forum einai poly apla oti auti i koblexiki suberifora den einai memonomeni periptosi alla anaparagetai san faulos kuklos.thelo na apantiso se ola ta "ithika" stoixeia tis sxolis mas pou vrethikan sto amfitheatro oti gia arxi den kaname kamia adigrafi alla ap oti fainetai to vioniko auti ollonon pou mporei na epeksergastei suxnotites apo xiliometra iksere kai ti legame.Telos padon - ksupniste ligo apo ton lithargo tis apoxavnosis apo to diavasma kai suniditopoiiste oti i sxoli den einai gia na pairnei kefalia.Sugekrimena gia osous itan sto amfitheatro kai ap oti fainetai eixan ta vlemata epano mou para sto grapto tous thelo na po oti ALLAKSA thesi stin arxi kai EKSORGISTIKA otan me "edose" kai ston fouskaki - Telos padon katalavaino tin prothesi kapoion na prostatepsoun to "pareaki" tous alla exo dikaioma na asko kritiki opos nomizo kai me vasei ta dika mou kritiria eite aresei eite den aresei.Eseis loipon oi osoi upermaxoi tis ithikis molis akousete pote kanena na milisei na ton "dosete" kai seis gia na glupsete kana kokalaki apo ton kathigiti....
armaos ίσως να μην έγινε κατανοητό αυτό που έγραψα, οπότε επέτρεψε μου να εξηγήσω: στο πρώτο, δεύτερο και τρίτο θέμα, τα 2 πρώτα υποερωτήματα τα βλέπω καρμπόν σε παλαιότερα θέματα με απλά άλλη σ.π. γι αυτό και έγραψα τη λέξη "κλασσικά", που απ'ότι φαίνεται μάλλον θα έπρεπε να είχα αποφύγει. επίσης, όπως επισήμανε κάποιος/α συνάδελφος, στο τέταρτο θέμα, α' ερώτημα υπήρχε ένα κομμάτι θεωρίας το οποίο δεν το έχω ξαναδεί σε παλιότερα θέματα, οπότε ως προς αυτό το προηγούμενο post μου στο θέμα αυτό ήταν εσφαλμένο.
επίσης να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι ούτε εγώ ευχαριστημένος με αυτά που έγραψα και ελπίζω μόνο πως ο διδάσκων θα μου επιτρέψει να προχωρήσω προς το πτυχίο χωρίς να χρειαστεί να πάρω το καινούριο βιβλίο του...
επίσης να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι ούτε εγώ ευχαριστημένος με αυτά που έγραψα και ελπίζω μόνο πως ο διδάσκων θα μου επιτρέψει να προχωρήσω προς το πτυχίο χωρίς να χρειαστεί να πάρω το καινούριο βιβλίο του...
I wonder why I wonder why. I wonder why I wonder. I wonder why I wonder why I wonder why I wonder.
— Richard Feynman
Wir müssen wissen. Wir werden wissen.
— David Hilbert
— Richard Feynman
Wir müssen wissen. Wir werden wissen.
— David Hilbert