Πηγή: Γραμματεία ΣΕΜΦΕΑνακοινώνονται στους νεοεισαχθέντες φοιτητές–τριες της Σχολής μας τα ακόλουθα:
Η εγγραφή των πρωτοετών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 104, στον 1ο όροφο του κτιρίου Α΄(Συγκρότημα Σχολής Ε.Μ.Φ.Ε. – Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου) τις ακόλουθες ημερομηνίες:
Δευτέρα 22-9-08 Από το γράμμα Α-Λ 10:00-13:00
Τρίτη 23-9-08 Από το γράμμα Μ-Ω 10:00-13:00
Καταληκτική ημερομηνία των εγγραφών, όπως ορίζεται από το ΥΠΕΠΘ, είναι η 30-9-2008.
Για την εγγραφή θα πρέπει να προσκομισθούν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
Κατά την ώρα της εγγραφής θα δοθεί από τη Γραμματεία της Σχολής, η Αίτηση εγγραφής σε εξάμηνο/υπεύθυνη δήλωση. Θα δοθούν ακόμα: Πιστοποιητικό εγγραφής και Δελτίο Φοιτητικού Εισιτηρίου(ΠΑΣΟ).
- Απολυτήριο Λυκείου ή αποδεικτικό του Λυκείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
- Βεβαίωση πρόσβασης.
- Έξι(6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας (πίσω από τις φωτογραφίες να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο με κεφαλαία γράμματα).
- Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή πρόσφατο πιστοποιητικό γέννησης.
- Ακτινογραφία θώρακος (παλιές ακτινογραφίες ισχύουν για ένα χρόνο), παθολογική και δερματολογική εξέταση από κρατικό νοσοκομείο, τα οποία θα κατατεθούν στην ιατρική υπηρεσία του Ε.Μ.Π. στις κάτωθι ημερομηνίες:
Δευτέρα 22-9-08, από τα γράμματα Α-Λ, κατα τις ώρες 9:00-11:00
Τρίτη 23-9-08, από τα γράμματα Μ-Ω, κατά τις ώρες 9:00-11:00
[22-23 Σεπ. 08] Εγγραφές πρωτοετών ΣΕΜΦΕ
Συντονιστές: constant, φιάλη klein, AlexandraDC, Ryu, markelos
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
[22-23 Σεπ. 08] Εγγραφές πρωτοετών ΣΕΜΦΕ
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
Re: [22-23 Σεπ. 08] Εγγραφές πρωτοετών ΣΕΜΦΕ
το έβαλα και στην κεντρική, αλλά δεν ξέρω πώς κάνουν λίστα 
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-Άγνωστου
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
- Facebook ID: 0
Τι χαρτούρα είναι αυτή!
! Τη δερματολογική εξέταση τη θέλουν για να δούμε αν έχουμε σύφιλη ή κάτι παρόμοιο τέλως πάντων? 
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Ουσιαστικά.... ναι
Μην ανησυχείς, θα πας στο "Ανδρέας Συγγρός" μαζί με εκατοντάδες άλλους φοιτητές, θα σου δώσουν έτοιμο ένα χαρτί που λέει ότι "είσαι καλά", και επειδή δεν προλαβαίνουν θα σου πουν να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου εσύ πάνω στη γνωμάτευση σπίτι σου. Πήγαινε αρκετά νωρίς το πρωί όμως, σε περίπτωση που ακόμα δίνουν χαρτάκια προτεραιότητας... 
- prochatz
- Real Name: Πρόδρομος
Καλά αυτές οι εξετάσεις είναι ένα μεγάλο παραμύθι απ' ότι καταλαβαίνω... Ξέρω τόσα παιδιά που δεν τις έχουν πάει και δεν είδα να αντιμετώπισαν ποτέ κανένα πρόβλημα. Δε λέω, το σωστό είναι να τις κάνουμε και να τις πηγαίνουμε στο Ιατρείο της σχολής. Αλλά όταν λέμε να τις κάνουμε εννοούμε να τις κάνουμε. Διότι εγώ όταν πήγα να τις κάνω, πρέπει να έφαγα γύρω στα 25 ολόκληρα δευτερόλεπτα στο γραφείο του παθολόγου. Μιλάμε για εξωνυχιστικές εξετάσεις!!!

Την ουρά τη φάγαμε. Το γαϊδούρι έμεινε...
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
Εγω οταν τις ειχα κανει (πριν 3 χρονια) με εξετασαν κανονικα στο Ανδρεας Συγγρος....Δεν μου εδωσαν ετοιμο χαρτι.Η δερματολογικη εξεταση ειναι οχι μονο για συφιλη....Μπορει να εχεις λεπρα,χρονια μυκητιαση,κλπ και να την μεταδωσεις και σε αλλους.Το ιδιο και η πνευμονολογικη.Μπορει καποιος να εχει χρονια βρογχιτιδα ή κατι παρομοιο και να το μεταδωσει στους υπολοιπους.
Τελος παντων,για να μη σας φρικαρω αλλο......Καλως ηρθαν οι νεοι!!!
Τελος παντων,για να μη σας φρικαρω αλλο......Καλως ηρθαν οι νεοι!!!

- drcypher
- Portal Administrator

Θυμάμαι κι εγώ με νοσταλγία, όταν τέτοιες μέρες πριν από 2 χρόνια περνούσα τις εξετάσεις, εξετάζεις στις οποίες με κοίταγαν από μακριά και πιστοποιούσαν ότι είμαι "ok", χωρίς διάβασμα, χωρίς κόλλες με σφραγίδα του Τομέα Φυσικής ή με εκνευριστικά τετραγωνάκια του Τομέα Μαθηματικών... 
Το αστείο, πάντως, είναι ότι το ενδεχόμενο κανείς να φέρει μεταδιδόμενα νοσήματα γίνεται σημαντικό όταν πρόκειται να γραφτεί σε μια σχολή. Η δημόσια υγεία περιορίζεται σε ακαδημαϊκή, κι αν δεν περάσεις σε ένα τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το κράτος σου επιτρέπετει να κυκλοφορείς στο μετρό ή στους δρόμους σαν τα νοσήματα αυτά να μην είναι πια μεταδιδόμενα
Αλλά ποιος είμαι εγώ που θα σχολιάσω τον Ελληνικό Νόμο, ειδικά μετά την πρόσφατη δήλωση του σεμνού και ταπεινού Βουλγαράκη ότι "το νόμιμο είναι και ηθικό";
Το αστείο, πάντως, είναι ότι το ενδεχόμενο κανείς να φέρει μεταδιδόμενα νοσήματα γίνεται σημαντικό όταν πρόκειται να γραφτεί σε μια σχολή. Η δημόσια υγεία περιορίζεται σε ακαδημαϊκή, κι αν δεν περάσεις σε ένα τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το κράτος σου επιτρέπετει να κυκλοφορείς στο μετρό ή στους δρόμους σαν τα νοσήματα αυτά να μην είναι πια μεταδιδόμενα
Αλλά ποιος είμαι εγώ που θα σχολιάσω τον Ελληνικό Νόμο, ειδικά μετά την πρόσφατη δήλωση του σεμνού και ταπεινού Βουλγαράκη ότι "το νόμιμο είναι και ηθικό";
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- pao132003
- Επικοινωνία:
Θα τις χρειαστούν για να πάρουν το πτυχίο. Οπότε, εμείς που τις πήγαμε με την εγγραφή, ξεμπερδέψαμε.prochatz έγραψε:Ξέρω τόσα παιδιά που δεν τις έχουν πάει και δεν είδα να αντιμετώπισαν ποτέ κανένα πρόβλημα.
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-Άγνωστου
-Άγνωστου
- el_greco
- Επικοινωνία:
Τόσο στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών, όσο και στους ΗΜΜΥ, στις εγγραφές πρωτοετών ενεργοποιήθηκε η διάταξη του νόμου-πλαίσιο για τη "βιβλιοκάρτα" - συγκεκριμένα δίνεται μια λίστα με "προτεινόμενα συγγράμματα" για κάθε μάθημα, από τα οποία οι εγγραφόμενοι επιλέγουν ένα και μόνο, φαντάζομαι με την πανάρχαια μέθοδο "μυρίζω τα νύχια μου".
Από Δευτέρα που γράφονται και οι δικοί μας ροφοί, για να δούμε τι έχει να γίνει...
Από Δευτέρα που γράφονται και οι δικοί μας ροφοί, για να δούμε τι έχει να γίνει...
Σε όποιο έτος και να είμαστε απο εδώ και πέρα θα μας δείνουν μια βιβλιοκάρτα με την οποία από ένα σύνολο συγγραμάτων θα επιλέγουμε εμείς για κάθε μάθημα ποιο σύγγραμμα θέλουμε να πάρουμε; Επίσης αν ένα σύγγραμμα έχει 25 ευρώ και ένα άλλο 35 ευρώ όποιο και να επιλέξουμε θα το πάρουμε δωρεάν, ή η τιμή του κάθε συγγράμματος παίζει ρόλο;
- el_greco
- Επικοινωνία:
Τις λεπτομέρειες μένει να τις δούμε. Κρίμα, πολύ άσχημη εξέλιξη - βόμβα που εκρήγνυται στα θεμέλια του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου όπως το γνωρίσαμε. Σχετικά με το ό,τι γίνεται στους ΗΜΜΥ υπάρχει αυτή η συζήτηση στο shmmy...
- drcypher
- Portal Administrator

[εμπρηστικό mode]Νομίζω ότι έχουμε στα χέρια μας έναν πολύ καλό λόγο να εμποδίσουμε τις εγγραφές των πρωτοετών. Δηλ. αν το καλοσκεφτείτε, ο νόμος-πλαίσιο έχει τόσες διατάξεις (μια σημαντική από τις οποίες είναι περί κρίσεων καθηγητών, η οποία εφαρμόζεται ήδη) και η μόνη (ή από τις λίγες) που παρεμποδίστηκε προκειμένου ο νόμος να "μείνει στα χαρτιά" ήταν αυτή των εκλογών για πρόεδρα σχολής 
Από την άλλη ίσως θα ήταν πιο "ωφέλιμο" κανείς να βρίσκεται στις εγγραφές για να μοιράσει (κομματικά?) φυλλάδια στους νέους συναδέλφους αντί να κλείσει την πόρτα της γραμματείας στα μούτρα τους και να την σφραγίσει με πολύχρωμα πανό...
Δεν ξέρω, υπάρχει άραγε μια λύση που να συνδυάζει αρμονικά την προπαγάνδα και την αγωνιστικότητα;
[/εμπρηστικό mode]
Από την άλλη ίσως θα ήταν πιο "ωφέλιμο" κανείς να βρίσκεται στις εγγραφές για να μοιράσει (κομματικά?) φυλλάδια στους νέους συναδέλφους αντί να κλείσει την πόρτα της γραμματείας στα μούτρα τους και να την σφραγίσει με πολύχρωμα πανό...
Δεν ξέρω, υπάρχει άραγε μια λύση που να συνδυάζει αρμονικά την προπαγάνδα και την αγωνιστικότητα;
- pao132003
- Επικοινωνία:
Η συζήτηση για το ποια βιβλία να επιλέξετε οι πρωτοετείς μεταφέρθηκε εδώ http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=9&t=2266
-Άγνωστου
-Άγνωστου
Ρε παιδια εμεις ποτε θα παμε να δηλωσουμε μαθηματα και να αλλαξουμε πασο?
- Artemoila
- Real Name: Artemis
- Facebook ID: 1003775262
ακουσα οτι οι εγγραφες μας θα αρχισουν στις 6
[imgr 300x250]http://www.michaeljohngrist.com/wp-cont ... ion-02.jpg[/imgr]