theos έγραψε:τα windows όσο είναι τζάμπα (μαζί με αγορά laptop ή αγορά desktop ή σπασμένα)
Τα windows με καινούριο laptop ή pc δεν είναι τσάμπα, κι αυτό θα το καταλάβεις από την τιμή, όταν θα ζητήσεις (από desktop) να μην σου δώσουν cd ή να σου το δώσουν χωρίς λειτουργικό. Όσο για το δεύτερο που λες, αν το σκεφτείς μπορώ να σπάσω και να κλέψω ένα αυτοκίνητο... αυτό πως λέγεται; Κλοπή ή τσάμπα;
theos έγραψε:και όσο με αυτά μεγαλώνουμε στο σχολείο ή λόγω γονέων θα είναι και το επικρατέστερο λειτουργικό σύστημα.
Και κάπου εδώ θα βγάλω τα "ρατσιστικά" μου αισθήματα και θα το αποπροσωποποιήσω, κάνοντας αναφορά στην πάστα εκείνη την ανθρώπων που πιστεύουν στον Θεό, χρησιμοποιούν Windows και πλένουν τα δόντια τους επειδή "έτσι μας μάθανε στο σχολείο/οι γονείς"... Να υποθέσω ότι είναι καθαρά θέμα προγονικής ή παραδοσιακής τύχης το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κάποιος να σε βάλει στο δρόμο της Εκκλησίας ώστε τώρα δεν βγάινεις να κράζεις τους αλήτες του CERN που βομβαρδίζουν τον Ουρανό;
theos έγραψε:Όσον αφορά την ασφάλεια, τους ιούς, τα κρασαρίσματα, όσο πιο πολύ αρχίζουν να χρησιμοποιούνται άλλα λειτουργικά συστήματα τόσο θα μειώνεται και η διαφορά windows-άλλων σε αυτούς τους τομείς. Όταν οι μισοί θα χρησιμοποιούν linux οι καμένοι θα ασχοληθούν πολύ περισσότερο να εκμεταλλευτούν τις τρύπες που αναμφισβήτητα έχουν (εκτός αν νομίζετε πως οι εργαζόμενοι προγραμματιστές στην microsoft είναι κατώτεροι από αυτούς που αναφέρει ο sparc παραπάνω).
Ήμουν σίγουρος όλον αυτόν τον καιρό ότι κάτι δεν είχες πιάσει σωστά στο όλο θέμα της ασφάλειας, αλλά δεν μπορούσα να το εντοπίσω. Τα κρασαρίσματα και τα προβλήματα ασφάλειας κατά κανόνα δεν προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες αλλά από τον κακογραμμένο πυρήνα του λειτουργικού. Το επιχείρημά σου είναι παρόμοιο με κάτι σαν "το σπίτι μου είναι γαμάτο και στέρεο, κι αν που και που πέφτει κανά τοιχάκι φταίει ο αέρας όχι αυτός που το'στησε με λάσπη και σκατά".
Τα windows χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα από χρήστες και εταιρίες για εργασίες γραφείου. Αν αφήσεις απ' έξω την εταιρική κατασκοπία (που δεν μας ενδιαφέρει) και ασχοληθείς με τον μέσο χρήστη, θα καταλάβεις ότι για κάποιον που έχει κότσια και γνώσεις πάνω σε υπολογιστές, το συγκεκριμένο target group είναι μάλλον αδιάφορο. Τα "μεγάλα" θηρία είναι servers που κατά κανόνα τρέχουν Linux, και αυτά δέχονται και τις περισσότερες και πιο σοβαρές επιθέσεις. Αυτοί που "hackάρουν" το pc το δικό σου ή του γείτονα είναι συνήθως έφηβοι που τους φτήνουν οι γκόμενες. Το Linux, λοιπόν, και οι σημαντικές εφαρμογές που τρέχουν πάνω του δέχονται διαρκώς επιθέσεις, και μάλιστα ισχυρές.
Η διαφορά (στο θέμα των επιθέσεων και των ιών) των Windows και του Linux, λοιπόν δεν έγκειται στο πόσοι αδαείς τα χρησιμοποιούν. Έγκειται στο ότι το ένα έχει κλειστό κώδικα και ένα μάτσο σαδιστές κωδικογράφους που πάνε να βγάλουνε λεφτά ενώ το άλλο έχει ανοιχτό κώδικα και μια κοινότητα που προσπαθεί να φτιάξει ασφαλή και ποιοτικό κώδικα.
theos έγραψε:Όπως έχω πει και στο παρελθόν, έχω δοκιμάσει linux, μπορεί να είναι καλύτερο για κάποιον που έχει μάθει να το χειρίζεται, αλλά για μένα δεν αξίζει να ασχοληθείς να το μάθεις...
Κοίτα, για να υπάρχουν ανέκδοτα με ξανθιές πρέπει να υπάρχουν και ξανθιές... Αν δεν υπήρχαν, λοιπόν, (συνειδητοί!) χρήστες Windows στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, με ποιον θα γέλαγαν οι "δήθεν" Linuxάκηδες;
theos έγραψε:Από το 2003 έχω το ίδιο pc με windows xp, δεν έχει φάει ποτέ κρασάρισμα, και δεν του έχω κάνει ποτέ format (από βαρεμάρα).
Δοκίμασες να το κάνεις power on από τότε που το αγόρασες;
theos έγραψε:δεν γουστάρω να ασχοληθώ ατέλειωτες ώρες για να μάθω κάτι καινούργιο αφού αυτό που έχω τώρα με έχει βολέψει πάρα πολύ. Αν αναγκαστώ θα το κάνω.
[..]
Όσοι πάντως έχετε χρόνο, ασχοληθείτε, ότι μαθαίνεις καλό είναι και πιθανώς να σας βολέψει και περισσότερο
Ακούς φωνές ή παράγεις αυθόρμητα αυτές τις αντιφάσεις;

Εγώ πάντως θα πετάω σκουπίδια στο δρόμο γιατί είναι βολικό, αλλά εσείς να μην πετάτε γιατί δεν είναι βολικό
theos έγραψε:Όσον αφορά γιατί να βάλεις windows σε mac, η απάντηση είναι γιατί έτσι θα τα προτιμήσει πολύ περισσότερος κόσμος.
Και ερχόμαστε στο ερώτημα: Τετριμμένη απάντηση ή τερματικός κόμβος στην αλυσίδα των εξηγήσεων; Μια ισοδύναμη (λέω εγώ) αναδιατύπωση του παραπάνω, είναι το Λαιδηαντζελίστικο "ο κόσμος θα προτιμήσει να βάλει windows σε mac γιατί προτιμάει να βάζει windows σε mac"... Το ζήτημα δεν είναι γιατί η Apple το επιτρέπει, αλλά γιατί το κάνει ο κόσμος
theos έγραψε:Κώστα, περιμένω σεντονάκι (ξέρω τι κάνω

)
Υ.Γ.: Σε περιμένω το βράδυ με το παπλωματάκι σου