[Αιώνια απορία] Γιατί χρησιμοποιείτε Windows τελικά;!

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Re: [Αιώνια απορία] Γιατί χρησιμοποιείτε Windows τελικά;!

Δημοσίευση από HeartDoc »

drcypher έγραψε:Προσφάτως έμαθα ότι υπάρχει η δυνατότητα να τρέξεις Windows πάνω σε Mac... ισχύει κάτι τέτοιο;
Yup! Το έχει μάλιστα και στη σελίδα της Apple στο section με τα tech specs των MacBookPro και iMac. :D

drcypher έγραψε:Κι αν όντως ισχύει, επαναφέρω το ερώτημα: ΓΙΑΤΙ?;! :evil:
Δανειζόμενος την ατάκα του τηλεοπτικού εβραίου συναδέλφου Howard Wolowitz: "Because we can" :mrgreen:
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Έστω ότι δουλεύεις σε μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί ένα κακοπρογραμματισμένο, άθλιο πραγματάκι που δουλεύει μόνο σε winblows... για ποιο λόγο να πιέσεις τον εαυτό σου να χρησιμοποιεί αυτό το λειτουργικό και τις υπόλοιπες 16 ώρες της ημέρας; :)

Άντε, για να βάλεις και κάνα παιχνίδι άμα είσαι πολύ καμένος...

Κατά τα άλλα, προφανώς OS X rulez :D

Άβαταρ μέλους
smartiger
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από smartiger »

Χρονια δουλευα μονο αρνουμενος πεισματικα να δοκιμασω οτιδηποτε αλλο. Ηταν σαν να μου ειχαν κανει πλυση εγκεφαλου. Περα απο την πλακα τα OS X απεχουν μονο λιγα ετη φωτος. Δε νομιζω οτι τα Windows θα ξαναμπουν στη ζωη μου μετα απο αυτο..:D
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

Xrismopoio windows giati variemai ...

Pleon to desktop mou periexei mono Linux(Ubuntu, an kai tha me endiefre kai to openSuse opote an to xrisimopoiei kapoiso pm)
To laptopaki mou exei dual boot. O kirioteros logos einai o eksis : Einai turbo X kai den kanei shutdown apo kamia dianomi linux

Sto linuxaki exo oti thelo, orismena me ligo psaksimo alla ta pada. Den mou epaizan kati DVD? pao sta documentation sto site tou Ubuntu kai vlepo how to play DVD, apla kano download 2 programata ..... Poli diskolo e??
Msn ? Exo
Skype? Exo
MS Office 2007??? EXO!!!
Age of Empires ??Exo
Warcraft 3 ??? exo !!
Latex? Ta Pada...
Tha simfoniso me ton dr oti ta win-paixnidia-agora hardware einai nas faulos kiklos. To ezisa sto petsi mou otan exontas winXP me 1 giga mnimi (sto linix einia mia xara ) sto laptop kai paizontas to The Battle For Middle Earth2 den eixa kanena povlima, molis evala ta (s)Vista pou exo plirosei me tin agora tou Ipologisti sernotan. Ta (s)Vista trone etsi apla 500Mb mnimis ---> pare allo ena giga anavathmise to pc sou ktl....

Ti kaliteri istoria omos tin afisa gia to telos. Exo agorasei ena Desktop apo gnosto magazi tis stiurnari (onomata den leme), apogoiteumenos giati mou to eferan me kamenes mnimes xarika poli otan to pira piso diapistosa oti eixan ksexasei ena authentiko cd winXp. Ta egathisto (exontas to authentiko key) sto Desktop kai meta ta sto Laptop mono pou otan ta evala sto Laptop vgike minima ton po..lo. Perno ti Microsoft hellas legotnas oti eimai nomimos katoxos logismikou tis. Apadisi ipallilou :

To Leitourgiko zei kai pethenei me to mixanima (me ENA mixanima)

Telos
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Qbric έγραψε:To Leitourgiko zei kai pethenei me to mixanima (me ENA mixanima)
Αυτή η καινούρια πολιτική της άδειας χρήσης για έναν συγκεκριμένο επεξεργαστή εξακολουθεί να με αφήνει άναυδο κάθε φορά που τη σκέφτομαι... Σε λίγο θα πληρώνεις τα Windows αναλόγως με το πόσα διαφορετικά δάχτυλα αγγίξανε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή στον οποίο μισοτρέχουν (όσο δεν κρασάρουν)...

Ως προς τη συγκεκριμένη ατάκα, και μιλώντας πάντα για τα Windows, θα του απαντούσα πως το λειτουργικό τους μάλλον ζει και πεθαίνει με το φύσημα του αέρα. [ανοίγει το πλάνο για να απευθυνθώ και στους υπόλοιπους]Αλλά επειδή δεν μπορείτε να πείσετε τη Microsoft να κόψει τις μ#$#@ίες, δεν είναι προτιμότερο να τις κόψετε εσείς =>και να πάτε να πάρετε κανά Mac ή να βάλετε Linux; :P[/κλείνει το πλάνο για να κάνω και καμιά δουλειά]
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Άντε πάλι τα ανούσια topic προπαγάνδας υπέρ του linux. Ρε, συνειδητοποιήστε το, τα windows όσο είναι τζάμπα (μαζί με αγορά laptop ή αγορά desktop ή σπασμένα) και όσο με αυτά μεγαλώνουμε στο σχολείο ή λόγω γονέων θα είναι και το επικρατέστερο λειτουργικό σύστημα. Είναι πολύ πιο user friendly από τα υπόλοιπα αλλά το πιο βασικό, τα έχουμε συνηθίσει. Όσον αφορά την ασφάλεια, τους ιούς, τα κρασαρίσματα, όσο πιο πολύ αρχίζουν να χρησιμοποιούνται άλλα λειτουργικά συστήματα τόσο θα μειώνεται και η διαφορά windows-άλλων σε αυτούς τους τομείς. Όταν οι μισοί θα χρησιμοποιούν linux οι καμένοι θα ασχοληθούν πολύ περισσότερο να εκμεταλλευτούν τις τρύπες που αναμφισβήτητα έχουν (εκτός αν νομίζετε πως οι εργαζόμενοι προγραμματιστές στην microsoft είναι κατώτεροι από αυτούς που αναφέρει ο sparc παραπάνω).

Όπως έχω πει και στο παρελθόν, έχω δοκιμάσει linux, μπορεί να είναι καλύτερο για κάποιον που έχει μάθει να το χειρίζεται, αλλά για μένα δεν αξίζει να ασχοληθείς να το μάθεις... Από το 2003 έχω το ίδιο pc με windows xp, δεν έχει φάει ποτέ κρασάρισμα, και δεν του έχω κάνει ποτέ format (από βαρεμάρα). Όλα δουλεύουν ρολόι, με χρήση πάνω από 3 ώρες τη μέρα και με τον υπολογιστή συνέχεια ανοιχτό. Αντίθετα, με linux αντιμετώπισα πολλά προβλήματα (λόγω ασχετοσύνης) τα οποία ήθελαν πολύ ψάξιμο ή πολύ πρήξιμο σε κάποιον που ξέρει. Απλό είναι, δεν γουστάρω να ασχοληθώ ατέλειωτες ώρες για να μάθω κάτι καινούργιο αφού αυτό που έχω τώρα με έχει βολέψει πάρα πολύ. Αν αναγκαστώ θα το κάνω. Αλλά μέχρι τότε η προπαγάνδα του drcypher δεν θα πιάσει :P. Και μην ψαρώνετε με φανφάρες :P. Όσοι πάντως έχετε χρόνο, ασχοληθείτε, ότι μαθαίνεις καλό είναι και πιθανώς να σας βολέψει και περισσότερο

Όσον αφορά γιατί να βάλεις windows σε mac, η απάντηση είναι γιατί έτσι θα τα προτιμήσει πολύ περισσότερος κόσμος. Κώστα, περιμένω σεντονάκι (ξέρω τι κάνω :D )
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

theos έγραψε:τα windows όσο είναι τζάμπα (μαζί με αγορά laptop ή αγορά desktop ή σπασμένα)
Τα windows με καινούριο laptop ή pc δεν είναι τσάμπα, κι αυτό θα το καταλάβεις από την τιμή, όταν θα ζητήσεις (από desktop) να μην σου δώσουν cd ή να σου το δώσουν χωρίς λειτουργικό. Όσο για το δεύτερο που λες, αν το σκεφτείς μπορώ να σπάσω και να κλέψω ένα αυτοκίνητο... αυτό πως λέγεται; Κλοπή ή τσάμπα; :P
theos έγραψε:και όσο με αυτά μεγαλώνουμε στο σχολείο ή λόγω γονέων θα είναι και το επικρατέστερο λειτουργικό σύστημα.
Και κάπου εδώ θα βγάλω τα "ρατσιστικά" μου αισθήματα και θα το αποπροσωποποιήσω, κάνοντας αναφορά στην πάστα εκείνη την ανθρώπων που πιστεύουν στον Θεό, χρησιμοποιούν Windows και πλένουν τα δόντια τους επειδή "έτσι μας μάθανε στο σχολείο/οι γονείς"... Να υποθέσω ότι είναι καθαρά θέμα προγονικής ή παραδοσιακής τύχης το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κάποιος να σε βάλει στο δρόμο της Εκκλησίας ώστε τώρα δεν βγάινεις να κράζεις τους αλήτες του CERN που βομβαρδίζουν τον Ουρανό;
theos έγραψε:Όσον αφορά την ασφάλεια, τους ιούς, τα κρασαρίσματα, όσο πιο πολύ αρχίζουν να χρησιμοποιούνται άλλα λειτουργικά συστήματα τόσο θα μειώνεται και η διαφορά windows-άλλων σε αυτούς τους τομείς. Όταν οι μισοί θα χρησιμοποιούν linux οι καμένοι θα ασχοληθούν πολύ περισσότερο να εκμεταλλευτούν τις τρύπες που αναμφισβήτητα έχουν (εκτός αν νομίζετε πως οι εργαζόμενοι προγραμματιστές στην microsoft είναι κατώτεροι από αυτούς που αναφέρει ο sparc παραπάνω).
Ήμουν σίγουρος όλον αυτόν τον καιρό ότι κάτι δεν είχες πιάσει σωστά στο όλο θέμα της ασφάλειας, αλλά δεν μπορούσα να το εντοπίσω. Τα κρασαρίσματα και τα προβλήματα ασφάλειας κατά κανόνα δεν προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες αλλά από τον κακογραμμένο πυρήνα του λειτουργικού. Το επιχείρημά σου είναι παρόμοιο με κάτι σαν "το σπίτι μου είναι γαμάτο και στέρεο, κι αν που και που πέφτει κανά τοιχάκι φταίει ο αέρας όχι αυτός που το'στησε με λάσπη και σκατά".

Τα windows χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα από χρήστες και εταιρίες για εργασίες γραφείου. Αν αφήσεις απ' έξω την εταιρική κατασκοπία (που δεν μας ενδιαφέρει) και ασχοληθείς με τον μέσο χρήστη, θα καταλάβεις ότι για κάποιον που έχει κότσια και γνώσεις πάνω σε υπολογιστές, το συγκεκριμένο target group είναι μάλλον αδιάφορο. Τα "μεγάλα" θηρία είναι servers που κατά κανόνα τρέχουν Linux, και αυτά δέχονται και τις περισσότερες και πιο σοβαρές επιθέσεις. Αυτοί που "hackάρουν" το pc το δικό σου ή του γείτονα είναι συνήθως έφηβοι που τους φτήνουν οι γκόμενες. Το Linux, λοιπόν, και οι σημαντικές εφαρμογές που τρέχουν πάνω του δέχονται διαρκώς επιθέσεις, και μάλιστα ισχυρές.

Η διαφορά (στο θέμα των επιθέσεων και των ιών) των Windows και του Linux, λοιπόν δεν έγκειται στο πόσοι αδαείς τα χρησιμοποιούν. Έγκειται στο ότι το ένα έχει κλειστό κώδικα και ένα μάτσο σαδιστές κωδικογράφους που πάνε να βγάλουνε λεφτά ενώ το άλλο έχει ανοιχτό κώδικα και μια κοινότητα που προσπαθεί να φτιάξει ασφαλή και ποιοτικό κώδικα.
theos έγραψε:Όπως έχω πει και στο παρελθόν, έχω δοκιμάσει linux, μπορεί να είναι καλύτερο για κάποιον που έχει μάθει να το χειρίζεται, αλλά για μένα δεν αξίζει να ασχοληθείς να το μάθεις...
Κοίτα, για να υπάρχουν ανέκδοτα με ξανθιές πρέπει να υπάρχουν και ξανθιές... Αν δεν υπήρχαν, λοιπόν, (συνειδητοί!) χρήστες Windows στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, με ποιον θα γέλαγαν οι "δήθεν" Linuxάκηδες; :P
theos έγραψε:Από το 2003 έχω το ίδιο pc με windows xp, δεν έχει φάει ποτέ κρασάρισμα, και δεν του έχω κάνει ποτέ format (από βαρεμάρα).
Δοκίμασες να το κάνεις power on από τότε που το αγόρασες; :P
theos έγραψε:δεν γουστάρω να ασχοληθώ ατέλειωτες ώρες για να μάθω κάτι καινούργιο αφού αυτό που έχω τώρα με έχει βολέψει πάρα πολύ. Αν αναγκαστώ θα το κάνω.
[..]
Όσοι πάντως έχετε χρόνο, ασχοληθείτε, ότι μαθαίνεις καλό είναι και πιθανώς να σας βολέψει και περισσότερο
Ακούς φωνές ή παράγεις αυθόρμητα αυτές τις αντιφάσεις; :P Εγώ πάντως θα πετάω σκουπίδια στο δρόμο γιατί είναι βολικό, αλλά εσείς να μην πετάτε γιατί δεν είναι βολικό :oops:
theos έγραψε:Όσον αφορά γιατί να βάλεις windows σε mac, η απάντηση είναι γιατί έτσι θα τα προτιμήσει πολύ περισσότερος κόσμος.
Και ερχόμαστε στο ερώτημα: Τετριμμένη απάντηση ή τερματικός κόμβος στην αλυσίδα των εξηγήσεων; Μια ισοδύναμη (λέω εγώ) αναδιατύπωση του παραπάνω, είναι το Λαιδηαντζελίστικο "ο κόσμος θα προτιμήσει να βάλει windows σε mac γιατί προτιμάει να βάζει windows σε mac"... Το ζήτημα δεν είναι γιατί η Apple το επιτρέπει, αλλά γιατί το κάνει ο κόσμος ;)
theos έγραψε:Κώστα, περιμένω σεντονάκι (ξέρω τι κάνω :D )
Υ.Γ.: Σε περιμένω το βράδυ με το παπλωματάκι σου :P
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Elli
Real Name: Elli

Δημοσίευση από Elli »

:lol: θα γελάσουμε πάλι!! :lol: :lol: :lol:
Πραγματικός φίλος είναι αυτός που θα σου πει ''ότι έχεις ένα μαρούλι στο δόντι σου''

Οταν ο αρχικός στόχος είναι η κορυφή η πρώτη κατάληξη είναι ο πάτος.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Έχω dual boot, παρόλ' αυτά, ποτέ δεν μπαίνω στο Ubuntu. Οι λόγοι είναι οι εξής:
1) Έχω ηχεία 5.1 και ακούγονται μόνο τα 2 μπροστινά. Έφαγα αρκετή ώρα ψάχνοντας τη λύση στο διαδίκτυο. Το μόνο που αποκόμισα ήταν η παρηγοριά ότι δεν είμαι ο μοναδικός στον κόσμο με αυτό το πρόβλημα. Λύση όμως δεν κατάφερα να βρω.
2) Δεν μπορώ να κάνω την κάρτα τηλεόρασής μου να δουλέψει
3) Ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιώ κατά κόρον δε βγαίνει για linux, δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχό του για linux και δε δουλεύει καλά με το wine.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

timos_m έγραψε:1) Έχω ηχεία 5.1 και ακούγονται μόνο τα 2 μπροστινά. Έφαγα αρκετή ώρα ψάχνοντας τη λύση στο διαδίκτυο. Το μόνο που αποκόμισα ήταν η παρηγοριά ότι δεν είμαι ο μοναδικός στον κόσμο με αυτό το πρόβλημα. Λύση όμως δεν κατάφερα να βρω.
Το Linux παίζει μόνο με ακέραιο αριθμό ηχείων :P
timos_m έγραψε:2) Δεν μπορώ να κάνω την κάρτα τηλεόρασής μου να δουλέψει
Πάρε τηλεόραση. Βάλτης Linux :P
timos_m έγραψε:3) Ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιώ κατά κόρον δε βγαίνει για linux, δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχό του για linux και δε δουλεύει καλά με το wine.
Αυτό το βάζουν πρώτο (αν όχι μοναδικό), γιατί είναι το σημαντικότερο. Γλιτώνεις και τα εξυπναδίστικα σχόλια από κάτι γλιτσερούς τύπους σαν την αφεντιά μου :P

Υ.Γ.: Έχω ένα τασάκι που συνδέεται στο pc με usb αλλά δεν υπάρχουν drivers για Linux... Πιγκουϊνοφρικιά! :P
Άβαταρ μέλους
Ih8 mags
Real Name: ...........................................
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Ih8 mags »

Ta windows einai apla aparadekta,to ixera panta, alla to suniditopoiisa otan agorasa ton macbook ton aplo persu ton augousto,eipa amin...Ektote o sta8eros o pc dn exei anoixei.....Exw xexasei ti paei na pei restart drivers ya usb flash memory stick,vriskw oti programma 8elw kai einai para polu eukolo sti xrhsh tou.eidika ta leopard de paizontai.Einai isws paraxeno na ta suni8iseis afou exeis suni8isei ta windows alla molis ta ma8eis katalavaineis oti einai polu pio praktika kai user friendly paroti ta windows sou dinoun tin allin edupwsi..Kai na mi xexname to uper oti dn exeis ious kai tetoies mal@@@es.....
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Η άποψή μου είναι ότι, ο μόνος λόγος για να χρησιμοποιείς windows πλέον, πέρα από τα παιχνίδια, είναι ορισμένα εξειδικευμένα προγράμματα που δεν τρέχουν σε linux. Το επιχείρημα της ευκολίας-συμβατότητας, αν και παλιότερα είχε βάση, πλέον είναι ξεπερασμένο. Υπάρχουν διανομές (π.χ. ubuntu), που μπαίνουν το ίδιο εύκολα με τα windows, οι περισσότερες συσκευές μπαίνουν αυτόματα, και όσες λίγες χρειαστούν λίγο ψάξιμο, σίγουρα δεν θα χρειστούν παραπάνω από όσες λίγες δεν βλέπουν και τα windows αυτόματα.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

Oreo kai auto propaganda yper tou linux........
Re paides imarton dld profanos ena leitourgiko anoiktou kodika einai diaforetiko apo ta windows den diafonoume se auto alla anaferete kati to opoio den ginetai se linux kai ginetai se windows ...
Apadhsh ston eauto mou : na kathetai to sistima kai na troei 750 MB mnimis (sVista)
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

βασικα με κατι τετοια τοπικς, νοιωθεις πως χρειαζεται να απολογηθεις για την επιλογη σου να χρησιμοποιεις windows... Αλλα γιατι να μη χρησιμοποιω τα σταθερα XP που δε μου βγαζουν μπλε οθονες, που συνεργαζονται απολυτα με ο,τι hardware εχω, και μπορω ανα πασα στιγμη να βρω drivers? Και αν μαλσιτα διατηρεις και τη registry καθαρη και αποφευγεις βαρεια προγραμματα να φορτωνουν μονα τους και να τρεχουν, τρεχουν μια χαρα χωρις να τρωνε πολυ μνημη ακομα και σε αρκετα παλια μηχανηματα.

Νταξει μια διανομη linux μπορει να τρεξει και σε ακομα πιο σαπιο μηχανημα, και αυτο ειναι στα +.

Αλλα, οταν εγω, ο ικανοποιημενος χρηστης XP, κανω το βημα να βαλω linux και ακομα και στην εγκατασταση βρισκω προβληματα (πχ με τη καρτα γραφικων), ή βλεπω αλλους να τρεχουν linux και εχουν δειαρκως μικρα προλβηματκια για τα οποια πρεπει να ψαχνουν χωρις απαραιτητα να βρισκουν λυση (αναγνωριση συσκευων, συνδεση στο ιντερνετ, codecs και πολλα μικρα bugs), θα βολευτω με τα XP, μεχρι να υπαρξει μια εξισου πληρης διανομη ωστε να μη χασω το χρονο μου και την υπομονη μου ψαχνωντας.

Και αναφερομαι συγκεκριμενα στα XP, επειδη αν μιλαγαμε για αλλη εκδοση πχ 98 ή vista, εννοειται πως θα εβαζα κατευθειαν ubuntu ή debian χωρις δευτερη σκεψη...

by the way, θα δοκιμασω παλι να εγκαταστησω ubuntu, οταν βγει η νεα σταθερη κεδοση τον οκτωβρη, ελπιζοντας αυτη τη φορα να πανε ολα καλα... (για ο,τι προκυψει, υπευθυνος θα ειναι ο wizard που μου εβαλε εμμεσως την ιδεα! :twisted: )
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

noir έγραψε:βασικα με κατι τετοια τοπικς, νοιωθεις πως χρειαζεται να απολογηθεις για την επιλογη σου να χρησιμοποιεις windows... Αλλα γιατι να μη χρησιμοποιω τα σταθερα XP που δε μου βγαζουν μπλε οθονες, που συνεργαζονται απολυτα με ο,τι hardware εχω, και μπορω ανα πασα στιγμη να βρω drivers?

την απάντηση τη δίνεις στην υπογραφή σου

Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”