Lucid dreams (aka συνειδητά όνειρα)

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Lucid dreams (aka συνειδητά όνειρα)

Δημοσίευση από drcypher »

Δεν ξέρω σε πόσους έχει τύχει (ή πόσοι το'χετε πάρει πρέφα την ώρα που συμβαίνει) αλλά είναι από τα πιο ενδιαφέροντα "παιχνίδια" που μπορεί κανείς να κάνει με το μυαλό (χωρίς ψυχοτρόπα και παραισθησιογόνα :P ). Τα συνειδητά (ή διαυγή) όνειρα είναι εδώ για να μας ξεχωρίσουν από τα σκυλιά, που η μόνη τους ευχαρίστηση είναι το φαΐ, η ξάπλα και ο αυνανισμός (μεγάλη η χάρη του).

Επειδή βαριέμαι να βάλω δικά μου λογάκια, θα αντιγράψω από ένα blog (ίσως διορθώνοντας κάποια ορθογραφικά/γραμματικά :oops: ):
Ονειρολόγιο (?) έγραψε:Το ξέρατε ότι με τα συνειδητά όνειρα μπορείτε να πετάξετε και με τη θέληση σας;
Τα συνειδητά (lucid) όνειρα είναι όταν ξαφνικά μέσα στα όνειρά σας αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι όντως ονειρεύεστε και μπορείτε λίγο πολύ να κάνετε ότι θέλετε. Ο βαθμός συνείδησης μπορεί να κυμαίνεται από όνειρο σε όνειρο. Μπορεί απλώς για μια στιγμή να το συνειδητοποιήσατε και να συνεχίσατε να παίζετε το ρόλο σας όπως το ορίζει το όνειρο σας, μπορεί να συνειδητοποιήσατε όντως ότι ονειρεύεστε και να κάνετε ό,τι θέλετε (συνειδητά πια) με τα πρόσωπα ή τα αντικείμενα που βλέπετε στα όνειρα σας, μπορείτε επίσης να αλλάξετε όλο το όνειρο, να πετάξετε, να δημιουργήσετε καινούρια πρόσωπα για να τα ρωτήσετε ή να κάνετε μαζί τους ότι θέλετε (ναι μπορεί να παει ο νους σας στο πονηρό). Μπορείτε να φτάσετε σε τέτοιο βαθμό συνείδησης που θα νιώθετε το σώμα σας να κοιμάται και να πάλλεται/δονείται (λόγω της αδρανοποιήσης - “μουδιάσματος” των μυών σας) μέ ένα ίσως βουητό στα αυτιά σας.

Όλοι το παθαίνουμε κάποτε στη ζωή μας (συνήθως στην αρχή της εφηβείας μας). Με κάποια εξάσκηση μπορείτε να τα προκαλείτε κιόλας. (Το σημαντικότερο είναι να αρχίζετε να θυμάστε καλά τα όνειρά σας, να γράφετε ονειρολόγια, να μιλάτε για αυτά μπλα μπλα) Μπορείτε ας πούμε να βάλετε κάποιες συνήθειες σας στην καθημερινή σας ζωή να τις βαλέτε να σας ξυπνούν μέσα στα όνειρά σας, όπως το να κοιτάτε το ρολόι σας. (Κάθε φορά που βλέπετε το ρολόι, θα αναρωτιέστε, ονειρεύεστε τώρα;)

[..]
Πηγή: Ονειρολόγιο

Αν πατήσετε να δείτε την πηγούλα έχει από κάτω κάποια links. Να'χουμε να ασχολούμαστε τώρα που τέλειωσαν οι εξετάσεις :P Πάντως το θέμα είναι κάθε άλλο παρά υπερφυσικό ή κάτι τέτοιο (για να μην αρχίσουμε με ονειροκρίτες και άλλα άσχετα). Έχω πετάξει αρκετές φορές και είναι Γ.Α.Μ.Α.Τ.Α. :D
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Re: Lucid dreams (aka συνειδητά όνειρα)

Δημοσίευση από O kanenas »

Το'χω πάθει μια φορά στη ζωή μου, αλλά εκείνη την ώρα δεν μου'κοψε να το εκμεταλλευτώ για να κάνω ό,τι θέλω στο όνειρό μου. Απλά, προσπαθούσα να πείσω τον παππού μου να με τσιμπήσει για να βεβαιωθώ. Τελικά δεν με πίστεψε που του'λεγα ότι όλο αυτό είναι ένα όνειρο και δεν με τσίμπησε :P

Ένα άλλο που μου'χει τύχει είναι, όταν βρίσκομαι σε κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, να καταλαβαίνω αν θα δω εφιάλτη. Πραγματικά, χρήσιμο. 8)
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Είχα μια φορά ένα τέτοιο.. Άποφάσισα στο όνειρο να ακολουθήσω μία γκόμενα.(Ανάμεσα από κάποιες επιλογές) Μετά δε θυμάμαι τι έγινε.

Υ.Γ. Εχτές είδα ότι είμουν στο σχολείο (φτου! μόνο η λέξη μου προκαλεί αηδία) και είχα συμμαθητή τον Κακαουνάκη. Μιλάμε δεν έβαζε γλώσσα μέσα. Όλη την ώρα μίλαγε :roll: . Επίσης μία άλλη φορά, είδα ότι είχα διπλανό τον Jeffrey-Παπανδρέου :lol: .
Άβαταρ μέλους
Artemoila
Real Name: Artemis
Facebook ID: 1003775262

Δημοσίευση από Artemoila »

μερικες φορες δεν μπορω να ξερω αν κατι το ονειρευτηκα ή εγινε πραγματικοτητα...ειναι μεσα στα ορια αυτου;
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Αυτό δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αλλά είναι διαφορετικό... Το lucid είναι αρκετά συγκεκριμένη κατάσταση όπου την ώρα που κοιμάσαι, και ενώ θα έπρεπε να είσαι "στον αυτόματο" μέσα σε κάποιο όνειρο, συνειδητοποιείς ότι κοιμάσαι και ονειρεύεσαι αποκτώντας έλεγχο του ονείρου. Δηλ. αντί να το πας σε πάει. Έχω την αίσθηση πως όποιος έχει ζήσει τέτοιο πράγμα δεν το ξεχνάει ή το μπερδεύει εύκολα με κάτι άλλο :P
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

το εχω παθει αυτο χωρις ομως να εχω τον ελεγχο του ονειρου... σε πολυ εντονα ονειρα-κυριως δυσαρεστα- καθως βλεπω τον εαυτο μου ειναι σαν να γυριζει και μου λεει(ή σκεφτεται) ονειρο ειναι θα ξυπνησω σε λιγο... η μαλακια ειναι στα ομορφα ονειρα που μου λεει συνελθε σε λιγο θα ξυπνησεις... εν πασει περιπτωση εχω "νιωσει οτι ονειρευομαι" και μαλιστα μουχει περασει η ιδεα απο το μυαλο οτι μπορω να κανω οτι θελω χωρις να μπορω να το καταφερω...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

O_Xamenos έγραψε:το εχω παθει αυτο χωρις ομως να εχω τον ελεγχο του ονειρου... σε πολυ εντονα ονειρα-κυριως δυσαρεστα- καθως βλεπω τον εαυτο μου ειναι σαν να γυριζει και μου λεει(ή σκεφτεται) ονειρο ειναι θα ξυπνησω σε λιγο... η μαλακια ειναι στα ομορφα ονειρα που μου λεει συνελθε σε λιγο θα ξυπνησεις... εν πασει περιπτωση εχω "νιωσει οτι ονειρευομαι" και μαλιστα μουχει περασει η ιδεα απο το μυαλο οτι μπορω να κανω οτι θελω χωρις να μπορω να το καταφερω...
Και εγώ μέχρι αυτό το επίπεδο έχω φτάσει. Θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα εμπειρία το να αποκτήσεις και τον έλεγχο.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Hengeo έγραψε:
O_Xamenos έγραψε:το εχω παθει αυτο χωρις ομως να εχω τον ελεγχο του ονειρου... σε πολυ εντονα ονειρα-κυριως δυσαρεστα- καθως βλεπω τον εαυτο μου ειναι σαν να γυριζει και μου λεει(ή σκεφτεται) ονειρο ειναι θα ξυπνησω σε λιγο... η μαλακια ειναι στα ομορφα ονειρα που μου λεει συνελθε σε λιγο θα ξυπνησεις... εν πασει περιπτωση εχω "νιωσει οτι ονειρευομαι" και μαλιστα μουχει περασει η ιδεα απο το μυαλο οτι μπορω να κανω οτι θελω χωρις να μπορω να το καταφερω...
Και εγώ μέχρι αυτό το επίπεδο έχω φτάσει. Θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα εμπειρία το να αποκτήσεις και τον έλεγχο.
Δεν ξέρω κατά πόσο οι "οδηγίες" που προσφέρονται στο site έχουν κάποιο αποτέλεσμα, αλλά φαίνεται πως εκτός των άλλων είναι και ζήτημα εξάσκησης. Π.χ. μου'χει τύχει να καταλαβαίνω ότι είμαι σε όνειρο και να αισθάνομαι ότι βαριέμαι να το συνεχίσω με δική μου πρωτοβουλία... Προφανώς και δεν μπορείς να "βαριέσαι" να συνεχίσεις ένα lucid dream. Απλώς για κάποιον λόγο (που θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πριν γίνουμε λίπασμα ή αστερόσκονη) αυτές τις φορές δεν είμαι σε θέση να το συνεχίσω.

Πάντως η κατάσταση στην οποία κανείς ξεκινάει να διαπραγματεύεται τα δεδομένα του ονείρου του και μπορεί με ενσυνείδητες λογικές σκέψεις να καταλήξει στο ότι πραγματικά βιώνει όνειρο είναι ένα πρώτο βήμα. Ίσως τώρα που το'χεις στο μυαλό σου ως δυνατότητα αν σου τύχει να το εκμεταλλευτείς. Και θα σου πρότεινα να το κάνεις πριν φτάσουμε στην εποχή που θα μανατζάρει και τα όνειρά μας το Google :P
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

drcypher έγραψε:Το lucid είναι αρκετά συγκεκριμένη κατάσταση όπου την ώρα που κοιμάσαι, και ενώ θα έπρεπε να είσαι "στον αυτόματο" μέσα σε κάποιο όνειρο, συνειδητοποιείς ότι κοιμάσαι και ονειρεύεσαι αποκτώντας έλεγχο του ονείρου. Δηλ. αντί να το πας σε πάει.
Μάλλον ήθελες να πεις, "αντί να σε πάει, το πας". :P

Anyway, χθες έγινε αυτό ακριβώς που έγραψες (και όχι αυτό που μάλλον ήθελες να γράψεις), αλλά σε τεράστια επίπεδα. Δεν ξέρω ακριβώς τι ονειρευόμουν, δεν έχω σαφή εικόνα. Το μόνο σαφές είναι ότι το όνειρό μου με έκανε να νομίζω ότι είμαι βιβλίο (ω ναι). Για κάποιο λόγο ξύπνησα και πέταξα διάφορες αρλούμπες με κορυφαία, σύμφωνα με τον συγκοιμούμενό μου, την "Αυτά τα βιβλία ταιριάζουν απόλυτα". Θυμάμαι επίσης ότι ήμουν βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο και ότι το σεντόνι που με σκέπαζε το αντιλαμβανόμουν σαν ντύσιμο του εξώφυλλού μου.

Μετά απ'αυτό, νιώθω την ανάγκη για πρώτη φορά να τελειώσω κι εγώ ένα post μου με ένα σύνθημα/τσιτάτο γραμμένο στα κεφαλαία.
ΣΚΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ!

ΥΓ: :alright:
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
NickNafplio
Real Name: Νικος (mod(p^n)) ...

Δημοσίευση από NickNafplio »

Μου τυχαινε σχεδον συνεχεια πριν 2 χρονια περιπου. Τωρα πια ομως οχι. Ισος να εχει οντος να κανει με την ηλικια και μετα την εφηβια να σταματαει οπως γραφει πιο πανω.
Ο νεοφιλελές της διπλανής πόρτας
Άβαταρ μέλους
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Νάσια παραγοντικό
Facebook ID: 1169014285

Δημοσίευση από Nasia! »

Δεν γράφει ότι σταματάει μετά την εφηβεία, αλλά ότι τότε είναι πιο έντονο. Εν πάσει περιπτώσει εγώ το παθαίνω (ή μήπως θα έπρεπε να πω το καταφέρνω; :P) αρκετά συχνά. Είναι πραγματικά πολύ ωραίο, παρόμοιο με όταν έχεις μία φαντασίωση στον ξύπνιο σου (δεν εννοώ κάτι το πονηρό!!) αλλά στο πολύ πιο ζωντανό! Σαν να συμμετέχεις σε έργο που σκηνοθετείς επί τόπου..

Εντωμεταξύ καμιά φορά τυχαίνει να ξαναγυρίσει από το lucid mode στο κανονικό mode και είναι απίστευτα ξενέρωτο... Μία φορά έβλεπα ότι πετούσα (και ναι dr είναι όντως ΓΑΜΑΤΑ!) και σε μία προσγείωση έχασα τον "έλεγχο" του ονείρου, οπότε δεν μπορούσα να ξαναπετάξω..... Δεν μπορείτε να φανταστείτε με τι νεύρα ξύπνησα μετά!! :lol:
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
Άβαταρ μέλους
Ulm
Real Name: ?

Δημοσίευση από Ulm »

Τελικά συμβαίνει σε πολυ κόσμο και εγώ νομιζα οτι μονο τα δικά μου ονειρα είναι περίεργα.

Εμένα μου έχει τύχει κατά την διάρκεια του ονείρου να καταλαβαινω οτι αρχιζω να ξυπνάω και να πιέζω τον εαυτό μου να συνεχίσει να κοιμάται!!
Έχει τυχει να ανοιξω τα ματια μου στιγμιαια και να τα ξανακλεισω και να συνεχίζω να βλέπω το όνειρο.

Επίσης μπορεί να δω καποιο όνειρο που ξέρω οτι το έχω ξαναδεί και να του δίνω διαφορετική κατεύθυνση από την προηγούμενη φορά, σαν εναλλακτικη επιλογή!
Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”