Μάλλον δεν έχεις πληροφορηθεί καλά. Υπάρχουν πολλές προσφορές που σου δίνουν απολύτως τζάμπα το cd των vista μαζί. Είτε το δεχτείς είτε όχι η τιμή ίδια. Όσον αφορά τις κλοπές των αυτοκινήτων τελείως άτοπο. Η microsoft ξέρει πολύ καλά ότι την κλέβουν αλλά απλώς δεν την ενδιαφέρει (όσο το φαινόμενο παρατηρείται στην κλοπή από απλούς users). Όταν θα σταματήσει να το κάνει αυτό επειδή ΄πεχει ήδη διαφημιστεί επαρκώς τότε θα ισχύει αυτό που λες. Άμα δεν την έκλεβαν, οι χρήστες θα είχαν εξοικειωθεί με άλλα συστήματα και έτσι τα windows δεν θα προτιμούνταν σε επιχειρήσεις, πανεπιστήμια κ.λ.π. Έτσι βγάζει λεφτά η microsoft, και όχι από μένα, από σένα και από τον κάθε απλό user. Ένα αυτοκίνητο έχει κόστος παραγωγής. Ένα cd των windows δεν έχει. Τι θέλω να πω με αυτό? Αν εγώ μαζέψω μερικούς χιλιάδες μάγκες και καταφέρουμε να σχεδιάσουμε ένα αυτοκίνητο, του οποίου η παραγωγή από κει και πέρα θα ήταν με μηδενικό κόστος, πολύ θα με βόλευε να αφήνω να μου το κλέβουν οι απλοί άνθρωποι έτσι ώστε να έχω τζάμπα διαφήμιση και να το πουλάω κατά 100άδες κομμάτια σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.drcypher έγραψε:
Τα windows με καινούριο laptop ή pc δεν είναι τσάμπα, κι αυτό θα το καταλάβεις από την τιμή, όταν θα ζητήσεις (από desktop) να μην σου δώσουν cd ή να σου το δώσουν χωρίς λειτουργικό. Όσο για το δεύτερο που λες, αν το σκεφτείς μπορώ να σπάσω και να κλέψω ένα αυτοκίνητο... αυτό πως λέγεται; Κλοπή ή τσάμπα;
Όσο και να μη θες να το παραδεχτείς, πολλά από αυτά που κάνεις και λες σήμερα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν είχες άλλους γονείς... Δεν είπα όλα, αλλά κάποια απλά και καθημερινά πράματα τα κάνεις μόνο και μόνο επειδή έτσι σε μάθανε. Όταν σε εξοικειώνουν από μικρό με κάτι τότε δύσκολα ξεβολεύεσαι και το αλλάζεις. Για να το αλλάξεις πρέπει να έχεις πολύ χρόνο και να είσαι και ψαγμένος γενικά. Ή εναλλακτικά να βρεθεί κάποιος που να σου κάνει προπαγάνδα και υπερβολική κριτική σε αυτό που κάνεις έτσι ώστε να σε κάνει να αλλάξεις. XAXA Πάω στοίχημα ότι την προπαγάνδα που κάνεις εσύ τώρα σου την έκανε κάποιος στο παρελθόν και την έτρωγες με το στόμα ανοιχτό σαν χάνος.drcypher έγραψε:
Και κάπου εδώ θα βγάλω τα "ρατσιστικά" μου αισθήματα και θα το αποπροσωποποιήσω, κάνοντας αναφορά στην πάστα εκείνη την ανθρώπων που πιστεύουν στον Θεό, χρησιμοποιούν Windows και πλένουν τα δόντια τους επειδή "έτσι μας μάθανε στο σχολείο/οι γονείς"... Να υποθέσω ότι είναι καθαρά θέμα προγονικής ή παραδοσιακής τύχης το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κάποιος να σε βάλει στο δρόμο της Εκκλησίας ώστε τώρα δεν βγάινεις να κράζεις τους αλήτες του CERN που βομβαρδίζουν τον Ουρανό;
Μα αυτό σου λέω και εγώ. Για να βρεις τις τρύπες ενός κακογραμμένου πηρύνα θέλει πολύ ψάξιμο. Πιστεύω ότι αν αρχίσει να χρησιμοποιείται κατά κόρον το linux τότε θα ασχοληθούν να βρουν και τις τρύπες αυτού του κώδικα και τότε ίσως αντιληφθείτε ότι δεν είναι τόσο καλογραμμένος όσο νομίζετε ότι είναι.drcypher έγραψε:
Ήμουν σίγουρος όλον αυτόν τον καιρό ότι κάτι δεν είχες πιάσει σωστά στο όλο θέμα της ασφάλειας, αλλά δεν μπορούσα να το εντοπίσω. Τα κρασαρίσματα και τα προβλήματα ασφάλειας κατά κανόνα δεν προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες αλλά από τον κακογραμμένο πυρήνα του λειτουργικού. Το επιχείρημά σου είναι παρόμοιο με κάτι σαν "το σπίτι μου είναι γαμάτο και στέρεο, κι αν που και που πέφτει κανά τοιχάκι φταίει ο αέρας όχι αυτός που το'στησε με λάσπη και σκατά".
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο γελάω με αυτούς που ξεκινούν να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν linux και ρίχνουν τις άπειρες χριστοπαναγίες για να κάνουν το πιο απλό πράγμα και στο τέλος τα παρατάνε. Προσωπικά πάντως έχω δει πιο πολλούς στα πρόθυρα νευρικής κρίσης λόγω δοκιμής linux, παρά λόγω χρήσης των windows.drcypher έγραψε: Κοίτα, για να υπάρχουν ανέκδοτα με ξανθιές πρέπει να υπάρχουν και ξανθιές... Αν δεν υπήρχαν, λοιπόν, (συνειδητοί!) χρήστες Windows στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, με ποιον θα γέλαγαν οι "δήθεν" Linuxάκηδες;![]()
XAXAXAdrcypher έγραψε:Δοκίμασες να το κάνεις power on από τότε που το αγόρασες;theos έγραψε:Από το 2003 έχω το ίδιο pc με windows xp, δεν έχει φάει ποτέ κρασάρισμα, και δεν του έχω κάνει ποτέ format (από βαρεμάρα).
Ελπίζω να κατάλαβες ότι δεν είναι αντίφαση τώρα με το bold. Όσοι δεν έχουν πάααρα πολύ χρόνο να διαθέσουν να μην κάνουν τη βλακεία να αλλάξουν τα ωραιότατα windows τους.drcypher έγραψε:Ακούς φωνές ή παράγεις αυθόρμητα αυτές τις αντιφάσεις;theos έγραψε:δεν γουστάρω να ασχοληθώ ατέλειωτες ώρες για να μάθω κάτι καινούργιο αφού αυτό που έχω τώρα με έχει βολέψει πάρα πολύ. Αν αναγκαστώ θα το κάνω.
[..]
Όσοι πάντως έχετε χρόνο, ασχοληθείτε, ότι μαθαίνεις καλό είναι και πιθανώς να σας βολέψει και περισσότεροΕγώ πάντωςtheos:... λογοκρίνεται... Εξυπναδίστικη αντίφαση. Μπορώ να βρω και εγώ πολλές τέτοιες
![]()
Επαναδιατυπώνω: Πολύς κόσμος έχει συνηθίσει τα windows και οτιδήποτε άλλο του φαίνεται εντελώς άβολο. Η apple γιατί να τους χάνει από πελάτες αν μπορεί να τους έχει?drcypher έγραψε:Και ερχόμαστε στο ερώτημα: Τετριμμένη απάντηση ή τερματικός κόμβος στην αλυσίδα των εξηγήσεων; Μια ισοδύναμη (λέω εγώ) αναδιατύπωση του παραπάνω, είναι το Λαιδηαντζελίστικο "ο κόσμος θα προτιμήσει να βάλει windows σε mac γιατί προτιμάει να βάζει windows σε mac"... Το ζήτημα δεν είναι γιατί η Apple το επιτρέπει, αλλά γιατί το κάνει ο κόσμοςtheos έγραψε:Όσον αφορά γιατί να βάλεις windows σε mac, η απάντηση είναι γιατί έτσι θα τα προτιμήσει πολύ περισσότερος κόσμος.
Ήμουν πολυ καλός, ξέρεις εσύ γιατί
PS: Μην απαντήσεις σήμερα. Αύριο πάλι