Πλαίσιο ή πώς καροιδεύω τον κόσμο γιατί μπορώ

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Qbric

Πλαίσιο ή πώς καροιδεύω τον κόσμο γιατί μπορώ

Δημοσίευση από Qbric »

Σε ένα άλλο topic γίνεται κουβέντα windows vs Linux. Λοιπόν απο τότε που εγκατέστησα το Linux στο laptop μου άρχισα να μαθαίνω καλύτερα τον υπολογιστή μου. Δυστυχώς μου βγήκαν και πολλά "προβλήματα" με το Linux και αρχικά πίστευα ότι ήταν μόνο ασυμβατότητας αρχάριου χρήστη (εγώ) και λειτουργικού. Το καλοκαίρι λοιπόν είχα πρόβλημα με τη θερμοκρασία. Έκλεινε το laptop, ένα λαπτοπ turbo-x. Εδώ αρχίζει το παραμύθι. Όταν κατάλαβα ότι το πρόβλημα ήταν η θερμοκρασία εγκατέστησα ΟΛΑ τα γνωστα προγράμματα παρακολούθησης της θερμοκρασίας υπολογιστή σε windows XP αλλά και το αντίστοιχο σε Ubuntu. Aυτό που διαπίστωσα ήταν ότι το εξής: Και στα δύο λειτουργικά η θερμοκρασία που εμφανιζόταν ήταν η αρχική θερμοκρασία του επεξεργαστή. Δεν ανανεωνόταν η θερμοκρασία, για να δώ τη θερμοκρασία έπρεπε να κάνω restart. Το πήγα για καθαρισμό, έστρωσε η θερμοκρασία ΟΜΩΣ το πρόβλημα της μη ανανέωσης παρέμεινε. Σημερα λοιπόν πήρα τη τεχνική υπηρεσία του ΠΛΑΣΙΟΥ και μου είπαν τα εξής ωραία:
1) Σε κανένα λαπτοπ δεν υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσεις τη θερμοκρασία από το bios
2)Η θερμοκρασία που βλέπω είναι "εικονική" και δεν υπάρχει δυνατότητα να δώ τη θερμοκρασία του λαπτοπ, όχι του δικού μου μόνο αλλα γενικώς.
3)Δεν έχω μητρική, έχω σασι. Δεν υπάρχει μητρική στο λαπτοπ μου μόνο σασι.(σε ερώτηση τι μητρικη έχω)
4)Να το πάω από εκεί ....(που αν ισχύουν τα προηγούμενα δεν υπάρχει λόγος προφανώς)
Δεν απάντησα, δεν μίλησα το έπαιξα χαζός. Δεν ξέρω αν έχουν άσχετους εργαζόμενους ή έχουν αυτές τις εντολές απο πάνω (σε 2 λεπτά να τους έχετε ξεφορτωθεί ή να τους στείλετε στη τεχνικη υπηρεσία). Φαντάζομαι ότι ένας άσχετος από υπολογιστές θα πλήρωνε 50 ευρώ για να το ... πάει απο εκεί.

Όποιος ξέρει τι παίζει με τους σενσορες θα ήθελα pm.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Πλαίσιο ή πώς καροιδεύω τον κόσμο γιατί μπορώ

Δημοσίευση από antony07 »

Πραγματικά, δεν έπρεπε να πάρεις laptop Turbo-X...έχεις την αμέριστη συμπαράστασή μου...
Η ξαδέρφη μου που αγόρασε περιχαρής ένα τέτοιο, μου το φέρνει συχνά γιατί "γίνονται περίεργα"....την προηγούμενη εβδομάδα είχε σταματήσει να δουλεύει το πληκτρολόγιο και το touchpad, έτσι....ξαφνικά :? :? . Θέλουν πολύ πολύ ξύλο στο Πλαίσιο...
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

Και εγώ έχω Turbo-X laptop.Πριν 1 εβδομάδα έβγαζε ξαφνικά μία μπλε οθόνη με κάτι ιερογλυφικά.Το πήγα από εκεί (ευτυχώς έχω ακόμα εγγύηση) και εκείνοι το πήραν για 5 λεπτά και πήγαν σε κάτι 'κρυφά εργαστήρια' και το εξέτασαν.Μου το δίνουν πίσω και ρωτώ 'Τί είχε;' και απαντάει ο 'ειδικός': 'Αλλάξαμε την μπαταρία'.Προσέξτε πονηριά!Δεν σου λένε τί είχε (προφανώς ήταν καμιά ελαττωματική μπαταρία) γιατί εσύ θα σχημάτιζες τη άποψη ότι κατασκευάζουν άχρηστα laptop.Και λέω εγώ μετά 'Καλά δικαιολογείται να τον έχω μόλις 1 χρόνο και να χαλάει η μπαταρία;' και απαντάει ο 'ειδικός': 'άμα τον έχετε συνέχεια ανοιχτό χαλάει΄.Μου την είπαν κιόλας!Έλεος...!
Άβαταρ μέλους
Ih8 mags
Real Name: ...........................................

Δημοσίευση από Ih8 mags »

To 8ema me ta turbo x laptop einai oti dn einai ergostasiaka ftiagmena..ta sunarmologoun oi plaisiotzides monoi tous..Twra an einai "eidikoi" autoi pou kanoun ti douleia i vazoun opoion na nai,dn einai kai pl duskolo na sunarmologiseis ena laptop an sou deixei kapoios,de xerw.
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

Το ζήτημα με τις μεγάλες εταιρείες είναι οτι όλοι πάνε και ψωνίζουν εκεί γιατί έχει ΠΟΛΛΑ. Τίποτα άλλο δεν έχει ένα πολυκατάστημα, ούτε πιο χαμηλές τιμές ούτε καλύτερο service. Ψωνίζει αρκετός κόσμος άσχετος από υπολογιστές και πολύ ευκολα γινεται πολιτική της εταιρείας "έλα απο εδώ... ". Το ζήτημα θα το ψάξω λίγο πιο σοβαρά, με νομοθεσίες κτλ, δεν γινεται να λενε στο καθένα μπαρούφες ...
Άβαταρ μέλους
diosak
Real Name: Διονύσης

Δημοσίευση από diosak »

προσωπικα για pc πιστευω οτι το πλαισιο εχει και μεγαλη γκαμα και γνωστες εταιριες και καλη ποιοτητα.μπορει σε μερικα υποκαταστηματα οι υπαλληλοι να ειναι λιγο ασχετοι αλλα σε γενικες γραμμες ειναι σωστοι στη δουλεια τους.τωρα απο τα υπολοιπα προιοντα τους...δεν θα επαιρνα ουτε οθονη ουτε camera turbo-x.για κινητα το μονο προβλημα εως τωρα που ξερω το ειχε ενας φιλος μου με το sony ericsson k850 λογω λογισμικου και το πηγε γυρω στις 3 φορες μεχρι να βρουν τι εφταιγε...
τα υπολοιπα ok! :)

*P.S. Οι τιμες ειναι πιο φθηνες και απο γερμανο και απο multirama...δεν εχω συγκρινει με e-shop.
**P.S. Εχουμε την τιμη να εχουμε και καινουργιο (mini)πλαισιο στο ΕΜΠ :D
Εικόνα
Εικόνα
Believe you can and you're halfway there.
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And Today? Today is a gift. That's why we call it the present.
But only in their dreams can men be truly free. It was always thus and always thus will be.
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

e-shop ftw !!
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Εχώ έχω turbo-x σταθερό από το 2003 με windows xp και δεν μου έχει παρουσιάσει ΠΟΤΕ πρόβλημα. Το ίδιο και ο αδερφός μου. Ένα HP laptop (το πρώτο μου laptop), έβγαλε προβλήματα από τον πρώτο μήνα και το service απαράδεκτα αργό και αναποτελεσματικό. Ο πατέρας μου πήρε πριν ένα χρόνο laptop turbo-x και μετά από ένα χρόνο δεν είχε κανένα πρόβλημα μέχρι που του έπεσε και του έσπασε η οθόνη. Εγώ νομίζω πως είναι να μην σου τύχει... Θεωρώ το πλαίσιο αρκετά καλό για υπολογιστές και η εμπειρία μου μέχρι τώρα (2 desktop και 3 laptop turbo-x) μου το επιβεβαιώνει...

PS: Οι τιμές των turbo-x είναι υπερβολικά μικρές σε σχέση με αυτά που σου δίνουν. Δεν ξέρω άμα το έχουν μπουρδελέψει από το 2003 μέχρι τώρα, εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος απόλυτα...
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

theos και εγώ ήμουν, μέχρι σήμερα που κατάλαβα το εξής:
Είναι καλοί με τα απλά προβλήματα γιατί σπάνια το ψάχνεις και όποιος το ψάχνει πιθανώς να μη πάρει από το πλαίσιο.
Χθές μου λέγανε τέτοιες μπαρούφες που έμεινα μλκας. Δε το πίστευα. Αν το πάω από εκεί, ναι σε 4 ώρες θα είναι έτοιμο. Το ζήτημα είναι αν όντως θα κάνουν κάτι ή θα μου πούν τις ίδιες @@@ 4 ώρες μετά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”