Φυσική III (Ταλαντώσεις και Κύματα) και Εργαστήριο
Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!
- kamari
- Real Name: Μαριάννα
- Facebook ID: 0
Re: Φυσική 3 (Κυματική)
Μακάρι να ήταν για τις ασκήσεις που έδωσε τώρα,αλλά δυστυχώς είναι για το σύνολο τους,για όσα φυλλάδια δηλαδή δώσει..
Και βασικά αυτό το είπε ο Φωκίτης,οπότε δεν ξέρω τί και αν θα μετρήσει σαν bonus στο τμήμα του Ράπτη.
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
- apolski
- Real Name: ---
Εσυ το υπολογισες? Αν ναι τοτε γραψε σε παρακαλω το τελικο αποτελεσμα.kamari έγραψε:Ναι! Ακριβώς αυτό βρήκα κι εγώ μόνο που υπολόγισε και το ολοκλήρωμα. Τί το περίεργο..![]()
- kamari
Αν το υπολόγισα σωστά το ολοκλήρωμα,πρέπει να βγαίνει τόσο :
 = xo + [(wo^2*xo^2+uo^2)^0.5*sin(wo*t-wo*to)]/wo)
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι ήθελα να γράψω
.. Το 0,5 ήταν η δύναμη που είναι υψωμένη η παρένθεση..ήθελα να βάλω ρίζα,αλλά δεν ξέρω πώς.. 
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι ήθελα να γράψω
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
kamari έγραψε:Αν το υπολόγισα σωστά το ολοκλήρωμα,πρέπει να βγαίνει τόσο :
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι ήθελα να γράψω.. Το 0,5 ήταν η δύναμη που είναι υψωμένη η παρένθεση..ήθελα να βάλω ρίζα,αλλά δεν ξέρω πώς..
Αυτό ήθελες να γράψεις? Πάτα Quote να δεις πως γράφεται.
Αν δεν έχετε το Mathematica μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για ολοκληρώματα:
http://integrals.wolfram.com/index.jsp
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
- apolski
Δεν μπορω να καταλαβω πως το εκανες.kamari έγραψε:Αν το υπολόγισα σωστά το ολοκλήρωμα,πρέπει να βγαίνει τόσο :
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι ήθελα να γράψω.. Το 0,5 ήταν η δύναμη που είναι υψωμένη η παρένθεση..ήθελα να βάλω ρίζα,αλλά δεν ξέρω πώς..
Εγω βρηκα:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος apolski την Τετ Οκτ 15, 2008 10:24 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- kamari
@ Wizard : Ναι! Αυτό ήθελα να γράψω!
Thnx!
@apolski : Σε ένα σημείο νομίζω βρήκα αυτό που γράφεις,αλλά μετά το έφερα στην μορφή χ=χ(t)..Δεν ξέρω ,όμως, όπως είπα, αν το υπολόγισα σωστά..
@apolski : Σε ένα σημείο νομίζω βρήκα αυτό που γράφεις,αλλά μετά το έφερα στην μορφή χ=χ(t)..Δεν ξέρω ,όμως, όπως είπα, αν το υπολόγισα σωστά..
- Artemoila
- Real Name: Artemis
- Facebook ID: 1003775262
σημερα το διευκρινισε ο Ραπτης οτι ειναι κοινο το μπονους 1 μοναδας αν ειναι ολα σωσταkamari έγραψε:Μακάρι να ήταν για τις ασκήσεις που έδωσε τώρα,αλλά δυστυχώς είναι για το σύνολο τους,για όσα φυλλάδια δηλαδή δώσει..Και βασικά αυτό το είπε ο Φωκίτης,οπότε δεν ξέρω τί και αν θα μετρήσει σαν bonus στο τμήμα του Ράπτη.
[imgr 300x250]http://www.michaeljohngrist.com/wp-cont ... ion-02.jpg[/imgr]
-
thalia
- Real Name: Θάλεια
Οποιος θέλει ας ρίξει μια ματιά σε αυτό το site:
http://yako.physics.upatras.gr/waves/
Εχει θεωρία και λυμένες ασκήσεις....!!!!!
http://yako.physics.upatras.gr/waves/
Εχει θεωρία και λυμένες ασκήσεις....!!!!!
- spartiatisgx
παιδες εχει κανεις κοιταξει την ασκηση 3 του φυλλαδιου?
περα απο το γεγονος οτι δεν εχω καταλαβει τι παιζει με τα προσημα της τριβης
γενικως (σε αυτη την ασκηση ειναι - η +?) θα ηθελα μια βοηθεια για το 3ο ερωτημα....
περα απο το γεγονος οτι δεν εχω καταλαβει τι παιζει με τα προσημα της τριβης
γενικως (σε αυτη την ασκηση ειναι - η +?) θα ηθελα μια βοηθεια για το 3ο ερωτημα....
η συγκεκριμένη άσκηση είναι περισσότερο κινηματική (μηχανική ΙΙΙ) παρά κυματική, οπότε θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το βιβλίο της μηχανικής (και ο γκαρούτσος καλός είναι). σε γενικές γραμμές, η μηχανική λέει ότι την τριβή την παίρνεις με τυχαία φορά και ανάλογα με το πρόσημο που θα σου βγει τη διορθώνεις ή όχι στο τέλος. Στο 3ο ερώτημα η συνθήκη που θέλεις είναι Τ<μΝ, όπου Τ τριβή, μ συντελεστής τριβής και Ν κάθετη αντίδραση δαπέδου (ίση με mg).πάντως, όπως είπα, ένα βιβλίο κινηματικής θα σε διαφωτίσει περισσότερο.
I wonder why I wonder why. I wonder why I wonder. I wonder why I wonder why I wonder why I wonder.
— Richard Feynman
Wir müssen wissen. Wir werden wissen.
— David Hilbert
— Richard Feynman
Wir müssen wissen. Wir werden wissen.
— David Hilbert
- spartiatisgx
ωραια φιλε μου...σ'ευχαριστω...αλλα εχω μια απορια.....στισ διαφορικες εξισωσεις κινησης την δυναμη του ελατηριου την βαζιυμε παντα -kx!η σχεση αυτη ειναι διανυσματικη......επομενως μηπως στις διαφορικες εξισωσεις εχουμε σαν μεγεθη διανυσματα.....διοτι αλλιως δεν θα επρεπε η δυναμη ελατηριου να ειναι -kx ανεξαρτητως το αν το σωμα κινειται αριστερα η δεξια.....
paidia iparxei periptosi na dothei kamia paratasi?
-
bozo
- Real Name: georgia
Και εγώ έχω βρει αυτή τη διαφορά Arcsin. Ξέρει κανείς πώς μπορώ να τα απλοποιήσω; Έχω κολλήσει σε αυτό το σημείο... 
- apolski
sin και στα δυο μελη και τελειωσες 
spartiatisgx: η τριβη εχει αντιθετη φορα απο την δυναμη ελατηριου. Επισης η εξισωση της κινησης δεν ειναι διανυσματικη.
spartiatisgx: η τριβη εχει αντιθετη φορα απο την δυναμη ελατηριου. Επισης η εξισωση της κινησης δεν ειναι διανυσματικη.
-
thalia
- Real Name: Θάλεια
apolski:καλησπέρα,γιατί η τριβή έχει αντίθετη φορά από τη δύναμη ελατηρίου πάντα;Σκέψου το σώμα να κινείται προς τη θέση που θα έχει τη μέγιστη απομάκρυνση(το ελατήριο επιμηκύνεται) όπου Fελ και Τ έχουν την ίδια φορά!!