Απο τις τρεις πρώτες παραδόσεις κατάλαβα οτι πολύ δύσκολα περνάς αυτό το μάθημα. Το επίπεδο ανεβασμένο, δυσνόητες ασκήσεις και η δυσκολία του καθηγητή να συντάξει μια σωστή πρόταση, με οδήγησαν στο να ψάξω ένα βιβλίο μοντέρνας θερμοδυναμικής που να καλύπτει την ύλη. Στα ελληνικά δεν βρήκα κάτι, όμως στα αγγλικά βρήκα το "Modern Thermodynamics" των Kondepudi και Prigogine (εκδόσεις Wiley) όπου με μια πρώτη ματιά κάτι έλεγε. Όποιος ξέρει για αυτό το βιβλίο ας μας διαφωτίσει ή ας προτείνει κάποιο άλλο.
Ευχαριστώ.
Αν και δε γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο διδάσκει το μάθημα ο κ. Παπαντωνόπουλος, επίτρεψέ μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με το αν το επίπεδο είναι πιο ανεβασμένο στη Θερμοδυναμική από την εποχή του κ. Λιαροκάπη...
Ένα πολύ καλό βιβλίο είναι το "Heat and Thermodynamics" των Zemansky και Dittman, από τις εκδόσεις McGraw - Hill.
Επίσης, για θέματα κατανόησης μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο OpenCourseWare του MIT, που σήμερα δημοσίευσε το υλικό για δύο μαθήματα, Statistical Physics I και Statistical Mechanics I
Δεν ξέρω πως ήταν την εποχή του κ. Λιαροκάπη, πρώτη φορά είναι που κάνω το μάθημα. Όμως το επίπεδο είναι κάπως ανεβασμένο, εκτός και αν εμένα μου έχει φανεί έτσι, προσωπική γνώμη πάντα εκφράζω.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
barbara έγραψε:χαχα...πες μου οτι ειναι τσιτσιμπιρδι στη φωτο!
Βρήκα τυχαία αυτό το site με ασκήσεις,ίσως σας βοηθήσει λίγο...Το έχω περάσει το μάθημα και δεν ξέρω αν είναι ίδια η ύλη αλλά... http://www.fme.aegean.gr/physics/
Όποιος έχει φετινές σημειώσεις του μαθήματος μέχρι τώρα και μπορεί να τις σκανάρει, παρακαλείτε θερμά να το κάνει!!! Και με ραντεβού για φωτοτυπίες πάντως τη βγάζουμε την άκρη και αναλαμβάνω εγώ το σκανάρισμα, προς μεγάλη χαρά (φαντάζομαι!) όλων των παλαιών, στην μετα-Λιαροκαπική εποχή!
Darth έχω κάμποσες σημειώσεις, όχι όλες αλλά μπορεί να σε βοηθήσουν να πάρεις μια ιδέα. Δεν είμαι και πολύ τυπικός στις παρακολουθήσεις. Πάντως μέχρι πριν τις καταλήψεις έχω τις περισσότερες, αν δεν τις έχεις βρει και θες στείλε μου!
Mexican έγραψε:Darth έχω κάμποσες σημειώσεις, όχι όλες αλλά μπορεί να σε βοηθήσουν να πάρεις μια ιδέα. Δεν είμαι και πολύ τυπικός στις παρακολουθήσεις. Πάντως μέχρι πριν τις καταλήψεις έχω τις περισσότερες, αν δεν τις έχεις βρει και θες στείλε μου!
Ναι, θα τις ήθελα! Όποτε μπορείς στείλε μου ένα pm αν είναι να βρεθούμε στη σχολή να τις βγάλω μια φωτοτυπία.Σ'ευχαριστώ!
Μπορεί κάποιος να ανεβάσει τις σειρές ασκήσεων που έχει δώσει ο Παπαντωνόπουλος; Είπε ότι τα θέματα θα είναι στο ίδιο στυλ (Ότι και αν μπορεί να σημαίνει αυτό )
jimmykarily έγραψε:Μπορεί κάποιος να ανεβάσει τις σειρές ασκήσεων που έχει δώσει ο Παπαντωνόπουλος; Είπε ότι τα θέματα θα είναι στο ίδιο στυλ (Ότι και αν μπορεί να σημαίνει αυτό )
Λιαροκαμένος εδώ! Ανεβάστε τις,σας ικετεύουμε μπας και πάρουμε ποτέ πτυχίο!!! Πόσες σειρές ασκήσεων μοίρασε; Και κάτι ακόμα, τις έλυσε ποτέ στην τάξη; please βοηθείστε!!!