prg_man έγραψε:Την χορηγία την βάλαμε (AVANTI Cafe) για τις αφίσες.(πλήρωσαν συμμετοχή και βρήκαν και τυπογραφείο το οποίο έκανε και την γραφιστικη δουλειά)Κατα τα άλλα έχουμε:
1.Μηχανήματα ήχου
2.Φωτισμός
3.Κάβα
4.Ποτήρια
5.Πάγος(πολύ δύσκολα βρήκαμε και τις 2 φορές)
και τέλος βασικότατο να εξασφαλίσεις ψυγείο αλλιώς δεν παλεύεται με τίποτα!(εγώ είχα πάει και εγγυήθηκα προσωπικά στον ιδιοκτήτη του κυλικείου και τα πήραμε δανεικά 2 ψυγεία και μπόλικα τραπεζοκαθίσματα).
Δεν εχω καμια τεραστια εμπειρια στις διοργανωσεις αν και εχω τη τυχη (και την ατυχια

) να συμμετασχω σε μερικες διοργανωσεις συναυλιων/γλεντιων οι οποιες τις περισσοτερες φορες πηγαν καλα. Γραφω λοιπον βασει αυτων των εμπειριων:
Κατ εμε το βασικο εξοδο ειναι τα μηχανηματα ηχου. Αφισες δε βρισκω λογο να βγουν πολλες οποτε μπορουμε να γλιτωσουμε το τυπογραφειο. Αυτο περα απο το οικονομικο εξυπηρετει και το πρακτικο κομματι της περιφρουρησης, αφου θα αποφευχθει να ερθει πολυς ασχετος κοσμος.
Φωτισμο παλι μπορουμε να βολευτουμε με αρκετα περιορισμενα εξοδα νοικιαζοντας κατι μη εξηζητημενο, οποτε θεωρητικα θα κοστισει πολυ λιγοτερο απο τον ηχο. Για να μη πω πως θα μπορουσε να παραληφθει και να αυτοσχεδιασουμε στις ηδη υπαρχουσες εγακταστασεις φωτισμου.
Τωρα στο θεμα της καβας. Μπορουμε να συνεννοηθουμε με καβες που δεχονται επιστροφη οσων περισσεψαν,και μπορει φυσικα να συνδραμει ο κσομος φερνωντας και κανα μπουκαλι που ενδεχομενως περρισευει σπιτι του κλπ. Θα αναπτυξω παρακατω αυτο το κομματι.
Ποτηρια πλαστικα (μικρο κοστος), και με παγο δε συναντησα ποτε προβλημα. Για να μη πω πως εχει τυχει να βρω ακομα και σε περιεργες ωρες οποτε υπηρχε ελλειψη. Αντι ψυγειου ειθιστε και το κολπο του βαρελιου με παγο και νερο. Το ποτο γινεται σχεδον κυριοολεκτικα παγος, φθηνο και βγαζεις ολοκληρη νυχτα...
Nasia! έγραψε:Ψήνομαι!

Μόνο που κατά τη γνώμη μου θα ήταν καλύτερα να γίνει κάπου στις εστίες το πάρτυ.
Έτσι και "περιφρούρηση" δε θα χρειαστούμε και πιο εύκολα βρίσκουμε φωτισμούς, ψυγεία, μπάρες και όλα τ' αλλα που αναφέρθηκαν.
noir έγραψε:μπορουμε να (αυτο)οργανωσουμε κατι για να βγουν τα πιθανα εξοδα με ενδεικτικες τιμες πχ 1 ευρω ή αν παιξουν και εσοδα ....
Κάτσε, σαν πολύ φτηνά δεν τα υπολογίζεις; Έστω ότι τα έξοδα ήταν μόνο τα ποτά, με 1 ευρώ το άτομο μας αντιστοιχεί από 1/10 του μπουκαλιού!!

Άκου να βγάλουμε και από πάνω!
Άλλωστε είμαι σίγουρη ότι όλο και κάποιο έξτρα έξοδο θα βρεθεί, ακόμα κι αν δανειστούμε ηχοσυστήματα, τραπεζοκαρέκλες, κτλ..
Όσο για το φαί, θα συμφωνήσω ότι δεν είναι απαραίτητο σ' ένα πάρτυ, αλλά σιγά, δεν είναι δύσκολο να κάνουμε τη χάρη στα κορίτσια και να βάλουμε και πατατάκια!

(Φτάνει να αρκεστούν σε αυτά..

)
Προσωπικα θα προτιμουσα να γινει στις γενικες εδρες, επειδη ειναι και ο "φυσικος μας χωρος". Βεβαια και οι εστιες ειναι μια λυση που μας βγαζει (; ) απο διαφορες ανησυχιες. Τεσπα, κατα τη γνωμη μου περιφρουρηση χρειαζεται παντου. Και η καλυτερη περιφρουριση ειναι η προληπτικη που εχει να κανει αφενως με εμας του ιδιους (που δε θα μ ανησυχουσε, οι σεμφιτες "τα σπαμε" με αλλη εννοια

) αλλα και με τη προωθηση του παρτυ, το οποιο ειναι μεχρι ενα βαθμο ελεγχομενο.
Τωρα σχετικα με φαι και γω το θεωρω περιττο, κανα πατατακι και κανας ξηροκαρπος ωστοσο θεωρω πως επιβαλλεται.
Παμε παλι στο οικονομικο-εισοδο-ποτα. Κατ εμε εισοδος δε χρειαζεται, αν και οικονομικη ενισχυση ειναι παντα επιθυμητη. Για τα ποτα, εχω διαπιστωσει πως εστω και με ενα ευρω τη
μπυρα, ακομα και με 300 μπυρες μπορει να συγκεντρωθει ενα αξιολογο ποσο. Αλλα και εναμισι να το κανουμε για σιγουρια παλι αξιοπρεπης τιμη ειναι. Για αλλου τυπου ποτα ασ πουμε ουισκι, ουζο, βοτκα κλπ 2 ευρω το ποτηρι παλι εξασφαλιζει ενα ασφαλες κερδος ωστε να μην υπαρχει ζημια.
Αυτα απο μενα για τωρα, και αμα σκεφτω κατι αλλο συμπληρωνω. Αμα μας ενδιαφερει μπορω να ρωτησω απο βδομαδα για καβα/ηχοσυστηματα ή να δωσω σε καποιον/α τηλεφωνα για να ρωτησει (ειμαι εξαιρετικα πνιγμενος τις προσχεις μερες) ωστε να μπορουμε να μιλαμε για πιο συγκεκριμενα πραγματα και να θεσουμε πιο συγκεκριμενους στοχους στο οικονομικο πεδιο.