Είναι φίνο φανταράκι...
Συντονιστής: AlexandraDC
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
- Facebook ID: 0
Re: Είναι φίνο φανταράκι...
Πηρε το ματι μου τον Ντοκτωρα εδω μεσα αλλα μαλλον βγηκε τωρα...Τεσπα,αυτο το βιντεακι ειναι οτι πρεπει για εκεινον....Αφιερωμενο!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-fHiEnD91P4[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-fHiEnD91P4[/youtube]
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Ευχαριστώ για τις ευχές, αν και λόγω της θητείας τελικά δεν προλάβαμε να βγάλουμε την καινούρια έκδοση του semfe.gr (καθένας τον καημό του
).
Κάποιες πρώιμες (μόλις 10 ημερών ψαράκι είμαι ακόμα) και σκόρπιες σκέψεις σχετικά με το ΚΕΥΠ και τον Στρατό. Κατ' αρχάς, απ' όσο έχω ακούσει από άλλους κι απ' όσο έχω δει από μέσα, το κέντρο στη Λαμία είναι όντως πιο χαλαρό. Και κούραση υπάρχει και φωνές και βαρεμάρα και ένα σωρό, αλλά σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα είναι υποκειμενικά. Προσωπικά δεν ένιωσα ούτε στιγμή την ανάγκη να "σηκωθώ να φύγω από εδώ μέσα" ή "γιατί με ζορίζουν τόσο πολύ". Την ίδια ώρα που είναι μαζεμένος ένας λόχος και εκτελεί τις ίδιες οδηγίες και τα ίδια παραγγέλματα του τάδε αξιωματικού, ο διπλανός έχει ανατριχιάσει από περηφάνεια, ο από πίσω κοντεύει να βάλει τα κλάματα που δεν μπορεί να μιλήσει στη μάνα του, ο μπροστινός αναπτύσσει θεωρίες σχετικά με το πόσο άσκοπος και παράλογος είναι ο στρατός και οι στρατιωτικοί, στις τελευταίες 2 σειρές θα ήθελαν να πιαστούν στα χέρια για τα αθλητικά ενώ κάπου στη μέση κανά δυο χαζογελάνε για 7η μέρα με το όνομα του λοχία... Πέντε-έξι ψιθυρίζουν με ψευτοθυμό και δήθεν μαγκιά ότι "αν μας βάλει και για 4η μεταβολή θα τους γα#$@ω" ενώ ένας-δυο ψάχνουν την ευκαιρία για να "παραπονεθούν" ότι "κύριε ανθυπολοχαγέ ο διπλανός μου άναψε τσιγάρο την ώρα της λειτουργίας".
Κατά τα άλλα η υπόθεση (αν δεν το πάρει κανείς τελείως στα σοβαρά) έχει αρκετό γέλιο ένεκα φαιδρότητας, νευρικότητας ή ουσίας. Μου φάνηκε, π.χ. αρκετά αστείο το ότι ο ταγματάρχης μου αισθανόταν ικανοποιημένος και μας επιβράβευε που σε μερικές μόλις ημέρες (!?) παιδιά 18-30 χρόνων "καταφέραμε" να εκτελούμε προσοχές, μεταβολές και βήμα, σαν να αποκτήσαμε κανένα προσόν απαραίτητο ή ενδιαφέρον για τη ζωή μας. Μου φάνηκε αστείο όταν μετά από συζήτηση με παιδιά σχετικά με διάφορα θέματα περί υπολογιστών ή μαθηματικών κλπ στο ΚΨΜ (ό,τι έχει σπουδάσει ο καθένας), βγήκαμε για να κάνουμε ημιανάπαυση και σημειωτόν (αυτό δηλ. που σπούδασε ο τάδε υπαξιωματικός).
Αστείοι μου φάνηκαν διάφοροι συνάδελφοι που υπερέβαλαν στις ευχαριστίες και στο γλείψιμο μετά από ένα μπράβο του αξιωματικού (επειδή π.χ. αναφέρθηκαν με δυνατή φωνή) ή εκείνους που από την δεύτερη ημέρα μίλαγαν για την έξω ζωή λες και είχαν περάσει ένα χρόνο στο νησί του Lost. Γουστάρω πολύ τον χαβαλέ από τον πιο μαζεμένο μέχρι τον πιο έξω-καρδιά ακόμη και την ώρα που η αντοχή ή η διάθεση έχουν πάρει την φθίνουσα. Τέλος, μου φάνηκε πολύ αστείο (και θα φανεί περισσότερο και σε όσους με ξέρουν) όταν διαπίστωσα ότι επικεφαλής της διμοιρίας μου είναι μια 23χρονη ανθυπολοχαγός την οποία πρέπει να υπακούω και να προσφωνώ σε πληθυντικό αριθμό
Εν ολίγοις οι συνθήκες, οι εντυπώσεις και τα συναισθήματα ποικίλλουν έντονα, από μονάδα σε μονάδα, από όπλο σε όπλο, από διοικητή σε διοικητή, από χρόνο σε χρόνο, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κι αυτό δεν είναι εν τέλει κάποιο ιδίωμα του στρατού. Ίσως στον στρατό για διάφορους λόγους απλά χαρακτηριστικά φαίνονται πιο έντονα, αλλά ο κομπλεξικός, ο χαλαρός, ο σταρχιδιστής, ο κλανιάρης, ο χαβαλές, ο ρουφιάνος, ο φιδέμπορας, ο ζόρικος, ο χαζούλης, ο μπεσαλής υπάρχει παντού.. στους συναδέλφους μας (στη δουλειά, στο στρατό, στη σχολή), στους ανωτέρους μας, στους καθηγητές μας, στους γονείς μας, στους φίλους μας, στους γείτονές μας. Ό,τι κι αν ακούγεται στον περίγυρο, καθένας θα το αντιμετωπίσει με τον δικό του τρόπο, συνεπώς οι θετικές ή αρνητικές συνολικές προκαταλήψεις μάλλον περιττεύουν
Υ.Γ.: sky, Λαμία είμαι... Όταν θα αρχίσουν οι έξοδοι κανόνισε να σε πετύχω κανένα Σ/Κ πάνω να με ξεναγήσεις στα Internet Cafe
Κάποιες πρώιμες (μόλις 10 ημερών ψαράκι είμαι ακόμα) και σκόρπιες σκέψεις σχετικά με το ΚΕΥΠ και τον Στρατό. Κατ' αρχάς, απ' όσο έχω ακούσει από άλλους κι απ' όσο έχω δει από μέσα, το κέντρο στη Λαμία είναι όντως πιο χαλαρό. Και κούραση υπάρχει και φωνές και βαρεμάρα και ένα σωρό, αλλά σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα είναι υποκειμενικά. Προσωπικά δεν ένιωσα ούτε στιγμή την ανάγκη να "σηκωθώ να φύγω από εδώ μέσα" ή "γιατί με ζορίζουν τόσο πολύ". Την ίδια ώρα που είναι μαζεμένος ένας λόχος και εκτελεί τις ίδιες οδηγίες και τα ίδια παραγγέλματα του τάδε αξιωματικού, ο διπλανός έχει ανατριχιάσει από περηφάνεια, ο από πίσω κοντεύει να βάλει τα κλάματα που δεν μπορεί να μιλήσει στη μάνα του, ο μπροστινός αναπτύσσει θεωρίες σχετικά με το πόσο άσκοπος και παράλογος είναι ο στρατός και οι στρατιωτικοί, στις τελευταίες 2 σειρές θα ήθελαν να πιαστούν στα χέρια για τα αθλητικά ενώ κάπου στη μέση κανά δυο χαζογελάνε για 7η μέρα με το όνομα του λοχία... Πέντε-έξι ψιθυρίζουν με ψευτοθυμό και δήθεν μαγκιά ότι "αν μας βάλει και για 4η μεταβολή θα τους γα#$@ω" ενώ ένας-δυο ψάχνουν την ευκαιρία για να "παραπονεθούν" ότι "κύριε ανθυπολοχαγέ ο διπλανός μου άναψε τσιγάρο την ώρα της λειτουργίας".
Κατά τα άλλα η υπόθεση (αν δεν το πάρει κανείς τελείως στα σοβαρά) έχει αρκετό γέλιο ένεκα φαιδρότητας, νευρικότητας ή ουσίας. Μου φάνηκε, π.χ. αρκετά αστείο το ότι ο ταγματάρχης μου αισθανόταν ικανοποιημένος και μας επιβράβευε που σε μερικές μόλις ημέρες (!?) παιδιά 18-30 χρόνων "καταφέραμε" να εκτελούμε προσοχές, μεταβολές και βήμα, σαν να αποκτήσαμε κανένα προσόν απαραίτητο ή ενδιαφέρον για τη ζωή μας. Μου φάνηκε αστείο όταν μετά από συζήτηση με παιδιά σχετικά με διάφορα θέματα περί υπολογιστών ή μαθηματικών κλπ στο ΚΨΜ (ό,τι έχει σπουδάσει ο καθένας), βγήκαμε για να κάνουμε ημιανάπαυση και σημειωτόν (αυτό δηλ. που σπούδασε ο τάδε υπαξιωματικός).
Αστείοι μου φάνηκαν διάφοροι συνάδελφοι που υπερέβαλαν στις ευχαριστίες και στο γλείψιμο μετά από ένα μπράβο του αξιωματικού (επειδή π.χ. αναφέρθηκαν με δυνατή φωνή) ή εκείνους που από την δεύτερη ημέρα μίλαγαν για την έξω ζωή λες και είχαν περάσει ένα χρόνο στο νησί του Lost. Γουστάρω πολύ τον χαβαλέ από τον πιο μαζεμένο μέχρι τον πιο έξω-καρδιά ακόμη και την ώρα που η αντοχή ή η διάθεση έχουν πάρει την φθίνουσα. Τέλος, μου φάνηκε πολύ αστείο (και θα φανεί περισσότερο και σε όσους με ξέρουν) όταν διαπίστωσα ότι επικεφαλής της διμοιρίας μου είναι μια 23χρονη ανθυπολοχαγός την οποία πρέπει να υπακούω και να προσφωνώ σε πληθυντικό αριθμό
Εν ολίγοις οι συνθήκες, οι εντυπώσεις και τα συναισθήματα ποικίλλουν έντονα, από μονάδα σε μονάδα, από όπλο σε όπλο, από διοικητή σε διοικητή, από χρόνο σε χρόνο, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κι αυτό δεν είναι εν τέλει κάποιο ιδίωμα του στρατού. Ίσως στον στρατό για διάφορους λόγους απλά χαρακτηριστικά φαίνονται πιο έντονα, αλλά ο κομπλεξικός, ο χαλαρός, ο σταρχιδιστής, ο κλανιάρης, ο χαβαλές, ο ρουφιάνος, ο φιδέμπορας, ο ζόρικος, ο χαζούλης, ο μπεσαλής υπάρχει παντού.. στους συναδέλφους μας (στη δουλειά, στο στρατό, στη σχολή), στους ανωτέρους μας, στους καθηγητές μας, στους γονείς μας, στους φίλους μας, στους γείτονές μας. Ό,τι κι αν ακούγεται στον περίγυρο, καθένας θα το αντιμετωπίσει με τον δικό του τρόπο, συνεπώς οι θετικές ή αρνητικές συνολικές προκαταλήψεις μάλλον περιττεύουν
Υ.Γ.: sky, Λαμία είμαι... Όταν θα αρχίσουν οι έξοδοι κανόνισε να σε πετύχω κανένα Σ/Κ πάνω να με ξεναγήσεις στα Internet Cafe
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
"Και επιστήμων να είσαι, σκατά θα καθαρίζεις. Αυτό είναι το νόημα της στρατιωτικής θητείας παντού και πάντα" (ή κάπως έτσι το 'λεγε)drcypher έγραψε: Μου φάνηκε αστείο όταν μετά από συζήτηση με παιδιά σχετικά με διάφορα θέματα περί υπολογιστών ή μαθηματικών κλπ στο ΚΨΜ (ό,τι έχει σπουδάσει ο καθένας), βγήκαμε για να κάνουμε ημιανάπαυση και σημειωτόν (αυτό δηλ. που σπούδασε ο τάδε υπαξιωματικός).P
ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑΤΡΕ!!
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Τις προάλλες ήμουν "σκατοφύλακας". Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι 8ωρη και συνίσταται στο να βρίσκεσαι στις τουαλέτες και κάθε φορά που κάποιος μπαινοβγαίνει να τσεκάρεις αν τράβηξε καζανάκι, αν "βρήκε στόχο", κλπ.. Το ειρωνικό της υπόθεσης δεν είναι η "μακρινή" σκέψη ότι κάποιος μετά από χρόνια σπουδών αναλώνει το χρόνο του για να φυλάει σκατά, αλλά ότι κάποιος άλλος επίσης σπουδαγμένος χρειάζεται μπάστακα για να τραβήξει καζανάκι.antony07 έγραψε:"Και επιστήμων να είσαι, σκατά θα καθαρίζεις. Αυτό είναι το νόημα της στρατιωτικής θητείας παντού και πάντα" (ή κάπως έτσι το 'λεγε)
Γι' αυτό σ' λέω, τα πράγματα έχουν πολλές αναγνώσεις και οπτικές
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
Γενικα στον στρατο εχουν αναγαγει σε 'επαγγελμα' το ξυσιμο @ρχιδιων.
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
drcypher έγραψε:Τις προάλλες ήμουν "σκατοφύλακας"
Έτσι κι αλλιώς ο στρατός, μαζεύοντας άτομα από διάφορα μέρη, κοινωνικές ομάδες κλπ και στοιβάζοντάς τα μαζί,μας δείχνει τι κυκλοφορεί γύρω μας, που κανονικά (εγώ τουλάχιστον) δεν το θυμόμαστε και πολύ, μιας και ο κύκλος του καθένα μας, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι συναφής με αυτόν.
Γιατρέ, ότι και να δεις...χαμογέλα!
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
καλο κουράγιο dr , και εγώ χθες ορκίστικα και νιώθω ακριβώς τι λες.Τα γρήγορα συμπεράσματα που έβγαλα είναι ότι
καλύτερα σκατοφύλακας 4 ώρες κάθε μέρα , παρά να καθαρίζω αυτό το πράγμα . Πόσο μάλλον όταν το να είσαι μέσα στην ομάδα κρούσης 2 φορές μέσα σε 2 μέρες έχει πιθανότητα 10/250 * 10/250 =1/625 , αν και η επιλογή των τουαλετιστών αποτελεί απλό τυχαίο περίπατο,οπότε δεν υπάρχει μνήμη.
Δεν υπάρχει παράλογο στο στρατό.Υπάρχει μόνο λογική, απλά βασίζεται σε διαφορετικά αξιώματα από αυτά που ήξερες.Το πρώτο αξίωμα είναι : Κάτι πρέπει να φαίνεται καλό και όχι να είναι απαραίτητα.
Το να ψάχνεις να βρεις λογική βάση των όσων είχες συνηθίσει/μάθει , αυτό είναι το πραγματικά παράλογο.
Οι συνεχείς μεταβολές, οι φωνές και η ορθοστασία εξημερώνουν το στράτευμα.
Ο (χαμένος εξαρχης) χρόνος μπορεί να είναι φίλος ή εχθρός . Δεν διαλέγεις πάντα .
ΣΕ 70 ΩΡΕΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

καλύτερα σκατοφύλακας 4 ώρες κάθε μέρα , παρά να καθαρίζω αυτό το πράγμα . Πόσο μάλλον όταν το να είσαι μέσα στην ομάδα κρούσης 2 φορές μέσα σε 2 μέρες έχει πιθανότητα 10/250 * 10/250 =1/625 , αν και η επιλογή των τουαλετιστών αποτελεί απλό τυχαίο περίπατο,οπότε δεν υπάρχει μνήμη.
Δεν υπάρχει παράλογο στο στρατό.Υπάρχει μόνο λογική, απλά βασίζεται σε διαφορετικά αξιώματα από αυτά που ήξερες.Το πρώτο αξίωμα είναι : Κάτι πρέπει να φαίνεται καλό και όχι να είναι απαραίτητα.
Το να ψάχνεις να βρεις λογική βάση των όσων είχες συνηθίσει/μάθει , αυτό είναι το πραγματικά παράλογο.
Οι συνεχείς μεταβολές, οι φωνές και η ορθοστασία εξημερώνουν το στράτευμα.
Ο (χαμένος εξαρχης) χρόνος μπορεί να είναι φίλος ή εχθρός . Δεν διαλέγεις πάντα .
ΣΕ 70 ΩΡΕΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
Συνταξη στα 18
Στρατευση στα 100
Στρατευση στα 100

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
χοχοχο φίλε drcypher δε σε ξέρω άλλα ένιωσα ένα περίεργο συναίσθημα όταν διάβασα ότι μπήκες λαμία και είπα να γράψω καμμια γραμμή.. η 23χρονη που αναφέρεις ποια είναι?? εγώ παρουσιάστηκα αύγουστο στο κευπ και τώρα είμαι σε μονάδα στη σάμο.. one word of advice.. όσο κάθετος κι αν είσαι στην ιδέα (κι εγώ ήμουν περίπου, και το πληρώνω τώρα) κάνε Ο,ΤΙ μπορείς για να μείνεις στο ίδιο σώμα, γιατί αν πάρεις μετάταξη θα ξενερώσεις ΑΣΧΗΜΑ !!! εγώ είμαι σάμο στο μηχανικό, αφού πέρασα έξτρα εκπαίδευση οδηγού στο ναύπλιο, και στην αρχή έφαγα μεγάλη φρίκη...όταν πήγα ναύπλιο για δυο βδομάδες δεν πίστευα πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να χει ένα στρατόπεδο απ το άλλο.. και από εγκαταστάσεις και από αυστηρότητα.. κι εδώ στη μονάδαχαλαρά είναι εν τέλει, αλλά δε συγκρίνεται με το ΥΠ, και επιπλέον εδώ εμπλοκή σημαίνει ΕΜΠΛΟΚΗ, ενώ ΥΠ εξακολουθείς να είσαι άνετος...
τεσπα καλή συνέχεια σου εύχομαι, και να ξέρεις ότι υπάρχουν πολύ χειρότεροι αξιωματικοί από τον Γιωτό ..τον εκτίμησα όταν έφυγα μόνο..
btw τι λόχο είσαι; εύχομαι όχι στου Ψύλλα..
τεσπα καλή συνέχεια σου εύχομαι, και να ξέρεις ότι υπάρχουν πολύ χειρότεροι αξιωματικοί από τον Γιωτό ..τον εκτίμησα όταν έφυγα μόνο..
btw τι λόχο είσαι; εύχομαι όχι στου Ψύλλα..
- philip
- Real Name: Φίλιππος
Όσο παράλογα ή όχι φαίνονται τα πράγματα στο στρατό ένα πράγμα είναι σίγουρο (που μας το είχε πει την πρώτη μέρα που παρουσιαστήκαμε στην Τρίπολη ο Συνταγματάρχης): Οτι ο στρατός είναι μεγάλο σχολείο από κάθε άποψη. Και σίγουρα όπως είπε ο antony βλέπεις και γνωρίζεις κόσμο που όυτε φανταζόσουν ότι υπάρχει. Εμένα αυτός που έγινε κόλλητος μου στη μονάδα είναι ένας τύπος με τον οποίο δεν θα έκανα πότε μα ποτέ παρέα στην έξω ζωή, ούτε κάτα διάνοια!
Είναι σχολείο..!
Είναι σχολείο..!
Genius is 20% inspiration and 80% perspiration...