ΟΤΕ-ΔΕΗ-Ολυμπιακή-Λιμάνι

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Re: ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ-ΛΙΜΑΝΙ

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Katestramenos έγραψε:Μηχανικοί θα γίνουμε κάποια μέρα(σύντομα ελπίζω με το καλό) και μηχανικός είναι αυτός που δίνει λύση σε προβήματα....
Μην το λες αυτό ρε παιδάκι μου, παθαίνω ταράκουλο κάθε φορά που το ακούω!! Τη λένε που τη λένε την παπαριά τους οι μηχανικοί, είναι ανάγκη να τη λέμε κι εμείς? Τέλος πάντων, εγώ θα σου πω το εξής:
Οι μηχανικοί δίνουν λύση στα προβλήματα που δημιουργούν οι ίδιοι.

Όσον αφορά το θέμα συζήτησης, Κατεστραμμένε, κάτι προσπάθησες να πεις αλλά κάπου τα μπέρδεψες. Τα ρουσφέτια, οι βολεμένοι, η δημοσιοϋπαλληλική νοοοτροπία, ο κακός εννοούμενος συνδικαλισμός κλπ, δεν αρέσουν σε κανέναν, ούτε σε εκείνους που αντιτίθενται στην πώληση της Ολυμπιακής.
Άλλο αυτό όμως και άλλο να επιρρίπτουμε την ευθύνη σε αυτήν την κατάσταση.
Επίσης, η μία πλευρά παραθέτει νούμερα, η άλλη τα αμφισβητεί και νόημα δε βγαίνει. Ο ένας λέει ότι χρωστάει ο άλλος και τούμπαλιν. Άκρη δε βγάζεις.

Εκείνο όμως που μπορείς να πεις με σιγουριά είναι ότι υπήρχε και υπάρχει πρόθεση να ιδιωτικοποιηθούν πολλά και διάφορα. Όταν βλέπεις να ιδιωτικοποιούνται κερδοφόρες ή έστω μη προβληματικές δημόσιες εταιρείες, γίνεσαι καχύπτοτος απέναντι σε τέτοιες πρακτικές. Ό,τι και αν σου πούν μετά, ό,τι νούμερα και αν σου δείξουν, ακόμα και αν φαινομενικά έχουν δίκιο, εσύ έχεις κάθε λόγο να μην τους πιστέψεις.
Εικόνα

Don't worry be happy...
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

ειναι αυτο που λεει ο ντιτζεη μανος και ειναι και οι "μανατζαρεοι" που ηρθαν απο τα εξωτερικα με απειρα λεφτα για να την "εξυγειανουν" και τα εφαγαν χοντρα και εφυγαν... το θεμα ειναι πολιτικο και πως διαχειριστηκε απο τις κυβερνησεις που διοριζαν ατομα να κανουν κουμαντο ανικανα... (απο τον υπουργο συγκοινωνιων μεχρι διοικητες κλπ)
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Hengeo »

Θα συμφωνήσω για το θέμα της κακοδιαχείρισης. Η μητέρα μου δούλευε αρκετά χρόνια στο κεντρικό ταμείο, οπότε έβλεπε από πρώτο χέρι το φαγοπότι, δεν περιγράφονται μέσα από ένα φόρουμ. Απλώς επιγραμματικά θα πω, ότι έβλεπε διάφορα πιτσιρίκια κομματόσκυλα να μπαίνουν σε θέσεις ανώτερες από αυτή, που δούλευε 20 χρόνια, και να πέρνουν διάφορα τρελά επιδώματα (συμπεριλαμβάνονται και γνωστά ονόματα σε αυτούς). Όλα αυτά από που έβγαιναν; Από τις τσέπες τον φορολογύμενων! Αντί όμως να πηγαίνουν για την ορθή λειτουργία της εταιρίας, καταλήγουν στις τσέπες των βολεμένων κομματόσκυλων. Οπότε, δεν είναι ψέμμα η έλλειψη χρηματοδότησης σε κάποιους τομείς, που προφανώς δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν αποκούμπι βολεμένων. Ότι χρήματα δεν έπεφταν εκεί όμως, έπεφταν πολλαπλάσια σε αυτά που έγραψα πιο πάνω, και τελικά η ολυμπιακή βγαίνει ζημιογόνος. Η αλήθεια δηλαδή τελικά είναι στη μέση! Από το να πληρώνω λοιπόν μέσο φόρων το κάθε βολεμένο κομματόσκυλο, και να μην λειτουργεί σωστά η εταιρία, καλύτερα να την πάρει ένας ιδιώτης, που θα την λειτουργήσει σωστά, και το κράτος να επεμβαίνει μόνο εκεί που υπάρχει απόλυτη ανάγκη (επιδοτήσεις για άγονες γραμμές, ο έλεγχος για την ύπαρξη ασφάλεια που αναφέρθηκε σε άλλο μήνυμα, κ.λ.π.).

Θα μου πείτε βέβαια, η ιδιωτικοποίηση των πάντων είναι η λύση; Όχι. Θα πρέπει το κράτος να δει σε ποιές περιπτώσεις συμφέρει η ιδιωτικοποίηση και σε ποιές όχι. Θα πρέπει να κρατήσει την διαχείριση εκεί που το κοινωφελές συμφέρον υπερτερεί του κερδοσκοπικού (επειδή αναφέρθηκε, είναι λάθος να περιμένει το κράτος αύξηση του ΑΕΠ από τα κέρδη δημοσίων επιχειρήσεων, αφού αυτές υποτίθεται ότι χρηματοδοτούνται ούτως ή άλλως από τους φόρους, για κοινωφελείς και όχι κερδοσκοπικούς σκοπούς, μόνο με αύξηση της παραγωγικότητας των πολιτών-ιδιωτών μπορεί να επιτευχθεί η αύξηση αυτή).
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Katestramenos έγραψε:Και ρωτάω.Που σκατά σας φένεται αυτό παράλογο;;;;
[...]
Υ.Γ.2 : Μην αναλωθείτε στο τι έγινε στο παρελθόν.Μηχανικοί θα γίνουμε κάποια μέρα(σύντομα ελπίζω με το καλό) και μηχανικός είναι αυτός που δίνει λύση σε προβήματα....
Θα συμφωνησω πληρως για την κακοδιαχειριση και το τεραστιο ελλειμα της ολυμπιακης. Ομως ποιος ειναι αυτος που το δημιουργησε; Ποιος διοριζε τοσο καιρο αχρηστους και αργοσχολους κομματικους υπαλληλους; Το πασοκ και η νδ. Ω, τι συμπτωση, τα κομματα που στο προγραμμα τους μιλανε ξεκαθαρα για ιδιωτικοποιησεις! Και φυσικα πιο ευκολα ο κοσμος υιθετει μια ιδιωτικοποιηση οταν η εταιρεια ειναι ελλειματικη παρα οταν ειναι κερδοφορα. Εδω λοιπον βρισκεται το παραλογο. Καποιος που απο θεση αρχης θελει να ξεπουλησει τις δημοσιες υπηρεσειες, αρχικα τις υπονομευει και μετα ερχεται ως "πραγματιστης" και "καινοτομος" και λεγοντας "δεν παει αλλο" (στο προβλημα που ιδιος δημιουργησε) τις ιδιωτικοποιει!

Υ.Γ.1 χρονια μου απορια: γιατι πρεπει ντε και καλα οι δημοσιες επιχειρησεις να ειναι κερδοφορες;;; Ας ειναι ζημιογονες, αρκει να εχουν οι ανθρωποι στις ακριτικες περιοχες τουλαχιστον τα υποτυπωδη.

Υ.Γ.2 οταν εχει τοση ομιχλη ωστε να μην εχει κλεισει ενα αεροδρομιο, αλλα να μην ειναι και 1000% ασφαλης η προσγειωση, ο πιλοτος της ολυμιακης προσγειωνεται σε καποιο αλλο, γιατι απλα δεν τον ενδιαφερει το κοστος των καυσιμων και των διανυκτερευσεων των επιβατων, παρα μονο η ασφαλεια του. Σε αντιστοιχη περιπτωση στις ιδιωτικες προσγειωνονται γιατι θα χασουν διαφορα μπονους και θα επιβαρυνθουν στις μελλοντικες κρισεις τους. Και αυτο δεν μπορει να αποτιμηθει σε ευρω.

Υ.Γ.3 Αν μηχανικος σημαινει 'δινω λυση στα προβληματα κοιταζοντας μονο το παρων και οχι τις καταστασεις που με οδηγησαν μεχρει εδω', τοτε ευτυχως που δεν ειμαστε (τυπικα) μηχανικοι, αλλα επιστημονες!
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”