Έγινε παρεξήγηση κι εξήγηση δε δόθηκε...
-
lou
- Real Name: loukia
- Facebook ID: 0
Έγινε παρεξήγηση κι εξήγηση δε δόθηκε...
Εδώ κ καιρό συγχίζομαι με τους τσακωμούς ΕΑΑΚ κ ΠΚΣ αλλά σήμερα παραέγινε το κακό.Οι μεν λένε ότι έχουμε αύριο συνέλευση,οι δε μαζεύουν υπογραφές για μεθαύριο.Ο καθένας για τους λόγους του,που όμως σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούν αυτή τη ξεροκεφαλιά.Για μία φορά ας κάνει κάποιος απ'τους 2 πίσω(ξέρω ότι αυτό είναι μάλλον ανέφικτο,αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία..)Τι θα γίνει εάν μαζέψει τις υπογραφές η ΠΚΣ?Θα κάνουμε συνέλευση και Τρίτη και Τετάρτη?Είμαστε σοβαροί?Με κάτι τέτοια απογοητεύονται οι ανένταχτοι φοιτητές και,τελικά,καταλήγουν να μην πατάνε στις συνελεύσεις κ να μην ασχολούνται γενικά με τα πολιτικά.
Είμαι ένα άτομο το οποίο δεν είναι αφελές σχετικά με τις παρατάξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Αν κ πρωτοετής,λόγω διάφορων παραγόντων,ήξερα αρκετά για τις παρατάξεις πριν καν μπω στη σχολή.Φυσικά,μπαίνοντας έμαθα ακόμη περισσότερα και συνεχίζω να μαθαίνω..Δεν είμαι ενταγμένη σε κάποια παράταξη και δεν θέλω προς το παρόν,όμως ιδεολογικά είμαι φιλικά προσκείμενη στην ΠΚΣ κ στα ΕΑΑΚ,αν κ δεν συμφωνώ απόλυτα με κάποιες τακτικές κ θέσεις τους.Μου προκαλεί,λοιπόν,φοβερή απογοήτευση και εκνευρισμό το να βλέπω να γίνονται πάντα ξεχωριστές πορείες,να τσακώνονται στις συνελεύσεις μεταξύ τους πολύ πιο άγρια απ'ό.τι με ΔΑΠ κ ΠΑΣΠ.(Δηλαδή,ΕΛΕΟΣ!)Συγκεκριμένα,στην τρίτη συνέλευση πραγματικά τρόμαξα από τις φωνές τους!Κάποιες φορές αλληλοκατηγορούνται τελείως άνευ λόγου και ουσίας.Και λένε πολύ βαριά πράγματα.
Έτσι σήμερα κόντεψα να εκραγώ μ'αυτή τους τη διαφωνία.Γιατί τόσο μένος,ρε παιδιά?Δε λέω,εντάξει,έχετε ιδεολογικές διαφωνίες,αλλά γιατί να πλακώνεστε τόσο πολύ δεν το καταλαβαίνω.Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων,βλέπω παιδιά της ΠΚΣ με παιδιά των ΕΑΑΚ να μιλάνε μόνο για να τσακωθούν(κ εκτός συνέλευσης).
Α!Κ να ξέρετε όσοι είστε οργανωμένα μέλη παρατάξεων πως το να ειρωνεύεστε κάποιον επειδή δεν ψήφισε τις θέσεις της παράταξής σας,να του μιλάτε συνεχώς στη συνέλευση "εμποδίζοντας" τον έτσι να παρακολουθήσει τα πλαίσια των άλλων και να τον περιστοιχίζετε στις συνελεύσεις με αποτέλεσμα να του ασκείτε ψυχολογική πίεση,είναι απωθητικό.Το αποτέλεσμα είναι στον ανένταχτο(κ όχι αφελή!)φοιτητή να δημιουργείται πολύ κακή εντύπωση για σας κ ίσως αρχίσει να μην πηγαίνει στις συνελεύσεις εξαιτίας των παραπάνω.
Βέβαια,τώρα ξέρω πως αν δουν το post αυτό παιδιά των ΕΑΑΚ κ της ΠΚΣ,θα εισπράξω φοβερή αποδοκιμασία,όμως αυτή είναι άποψή όχι μόνο δική μου αλλά και πολλών άλλων μη ενταγμένων σε παρατάξεις.Κ ειλικρινά στενοχωριέμαι κ απογοητεύομαι πολύ που είναι έτσι τα πράγματα..
edited by el_greco: Μετέτρεψα τον τίτλο σε πεζά, από κεφαλαία...
Είμαι ένα άτομο το οποίο δεν είναι αφελές σχετικά με τις παρατάξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Αν κ πρωτοετής,λόγω διάφορων παραγόντων,ήξερα αρκετά για τις παρατάξεις πριν καν μπω στη σχολή.Φυσικά,μπαίνοντας έμαθα ακόμη περισσότερα και συνεχίζω να μαθαίνω..Δεν είμαι ενταγμένη σε κάποια παράταξη και δεν θέλω προς το παρόν,όμως ιδεολογικά είμαι φιλικά προσκείμενη στην ΠΚΣ κ στα ΕΑΑΚ,αν κ δεν συμφωνώ απόλυτα με κάποιες τακτικές κ θέσεις τους.Μου προκαλεί,λοιπόν,φοβερή απογοήτευση και εκνευρισμό το να βλέπω να γίνονται πάντα ξεχωριστές πορείες,να τσακώνονται στις συνελεύσεις μεταξύ τους πολύ πιο άγρια απ'ό.τι με ΔΑΠ κ ΠΑΣΠ.(Δηλαδή,ΕΛΕΟΣ!)Συγκεκριμένα,στην τρίτη συνέλευση πραγματικά τρόμαξα από τις φωνές τους!Κάποιες φορές αλληλοκατηγορούνται τελείως άνευ λόγου και ουσίας.Και λένε πολύ βαριά πράγματα.
Έτσι σήμερα κόντεψα να εκραγώ μ'αυτή τους τη διαφωνία.Γιατί τόσο μένος,ρε παιδιά?Δε λέω,εντάξει,έχετε ιδεολογικές διαφωνίες,αλλά γιατί να πλακώνεστε τόσο πολύ δεν το καταλαβαίνω.Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων,βλέπω παιδιά της ΠΚΣ με παιδιά των ΕΑΑΚ να μιλάνε μόνο για να τσακωθούν(κ εκτός συνέλευσης).
Α!Κ να ξέρετε όσοι είστε οργανωμένα μέλη παρατάξεων πως το να ειρωνεύεστε κάποιον επειδή δεν ψήφισε τις θέσεις της παράταξής σας,να του μιλάτε συνεχώς στη συνέλευση "εμποδίζοντας" τον έτσι να παρακολουθήσει τα πλαίσια των άλλων και να τον περιστοιχίζετε στις συνελεύσεις με αποτέλεσμα να του ασκείτε ψυχολογική πίεση,είναι απωθητικό.Το αποτέλεσμα είναι στον ανένταχτο(κ όχι αφελή!)φοιτητή να δημιουργείται πολύ κακή εντύπωση για σας κ ίσως αρχίσει να μην πηγαίνει στις συνελεύσεις εξαιτίας των παραπάνω.
Βέβαια,τώρα ξέρω πως αν δουν το post αυτό παιδιά των ΕΑΑΚ κ της ΠΚΣ,θα εισπράξω φοβερή αποδοκιμασία,όμως αυτή είναι άποψή όχι μόνο δική μου αλλά και πολλών άλλων μη ενταγμένων σε παρατάξεις.Κ ειλικρινά στενοχωριέμαι κ απογοητεύομαι πολύ που είναι έτσι τα πράγματα..
edited by el_greco: Μετέτρεψα τον τίτλο σε πεζά, από κεφαλαία...
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
Re: Έγινε παρεξήγηση κι εξήγηση δε δόθηκε...
Συμφωνώ με όλα αυτά που είπες. Ας συμβιβαστούν επιτέλους μπας και γίνει σωτή δουλειά 
- otinanai
- Real Name: χμ..αλεξανδρος
Χμ.. Συμφωνω.. Αλλα πλεον εχω σταματησει την προσπαθεια να βγαλω ακρη με τις παραταξεις(κυριως αυτες).. Και τα παιδια που συμμετεχουν σε αυτες ως μαριονετες συνεχιζουν να παπαγαλιζουν τις εντολες που ερχονται απο "πανω".. Συνεχιζουν να σου απαντουν σε ερωτησεις που τους θετεις με το δογμα της μαζικης πιστης (ποτε δεν θα σου πουν: "εγω πιστευω" παντα: "εμεις πιστευουμε"), λες και ειναι κακο να εχεις διαφορετικη γνωμη απο ατομα που ισως στα περισσοτερα να ειστε μαζι και να εχετε επιλεξει να ειστε σε μια ομαδα (δεν θα κατσω να κρινω αυτο).. Αυτο εχει αμεση συνεπεια ολοι αυτοι να εχουν κατοχυρωμενη ψηφο, δηλαδη δεν ειναι πλεον αναγκη να κατσεις μεχρι το τελος της ΓΣ για να ξερεις το αποτελεσμα.. Αρκει να καταμετρησεις τα παιδια των παραταξεων και θα βρεις το τελικο αποτελεσμα με μια αποκλιση +-5(λογω των ελαχιστων ανεξαρτητων που ειναι στην αιθουσα)..Το θεμα ειναι οτι ολοι αυτοι δεν δινουν στον αλλον το περιθωριο να τους πεισει (εστω και σε ενα επιμερους θεμα οτι εχει δικιο-αυτο ελειπε!!να κανει λαθος το Κομμα..)
Προσωπικα διαφωνω σε αρκετα ουσιαστικα θεματα και με την ΠΚΣ και με τα ΕΑΑΚ(κυριως σε θεματα που αφορουν το εσωτερικο του πανεπιστημιου) αλλα αυτο δεν εχει καμια σημασια.. Ακομα και απο την θεση που βρισκομαι μπορω να δω οτι και οι μεν και οι δεν εθελοτυφλουν και αρνουνται να δουν ποσο κοντα βρισκονται ιδεολογικα και η διαφωνια στο 99% των περιπτωσεων εχει γινει αυτοσκοπος τους (πχ το ζητημα που αναφερεις για την μερα της ΓΣ)..
Η ολη κατασταση ειναι πολυ λυπηρη γιατι ετσι χανεται η μοναδικη ευκαιρια που μας παρουσιαζεται για πραγματικη και ουσιαστικη αμεση δημοκρατια στις σχολες..
Προσωπικα διαφωνω σε αρκετα ουσιαστικα θεματα και με την ΠΚΣ και με τα ΕΑΑΚ(κυριως σε θεματα που αφορουν το εσωτερικο του πανεπιστημιου) αλλα αυτο δεν εχει καμια σημασια.. Ακομα και απο την θεση που βρισκομαι μπορω να δω οτι και οι μεν και οι δεν εθελοτυφλουν και αρνουνται να δουν ποσο κοντα βρισκονται ιδεολογικα και η διαφωνια στο 99% των περιπτωσεων εχει γινει αυτοσκοπος τους (πχ το ζητημα που αναφερεις για την μερα της ΓΣ)..
Η ολη κατασταση ειναι πολυ λυπηρη γιατι ετσι χανεται η μοναδικη ευκαιρια που μας παρουσιαζεται για πραγματικη και ουσιαστικη αμεση δημοκρατια στις σχολες..
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
την προηγουμενη εβδομαδα ξεκινησε να γινεται μια συνελευση στην οποια απειχαν ΠΚΣ και ΔΑΠ. συγκεκριμενα η ΠΚΣ εβγαλε μια ανακοινωση και πηρε τον πουλο ενω η ΔΑΠ παρεμεινε και την εκανα στα μουλοχτα μετα την εναρξη τησ διαδικασιας. Το θεμα ειναι πως υπηρχαν πολλοι ανθρωποι στην συνελευση οχι ομως αρκετοι ωστε να μπορεσει να βγαλει αποφαση... Αυτο που εγινε ειναι να "αποφασισει" η συνελευση (μπορει το ρημα "αποφασιζω" να μην ειναι σωστο αφου νομιζω ετσι οριζει το καταστατικο) να γινει εξ αναβολης συνελευση μια βδομαδα μετα (δηλ αυριο) και μαλιστα με μειωμενη απαρτια...
Δεν ξερω τον λογο για τον οποιο η ΠΚΣ δεν μπηκε την προηγουμενη βδομαδα στο αμφιθεατρο αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι φερθηκε ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ, ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ και ΑΝΕΥΘΥΝΑ και πρεπει να απολογηθει....
Δεν ξερω τον λογο για τον οποιο η ΠΚΣ δεν μπηκε την προηγουμενη βδομαδα στο αμφιθεατρο αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι φερθηκε ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ, ΑΦΕΡΕΓΓΥΑ και ΑΝΕΥΘΥΝΑ και πρεπει να απολογηθει....

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- otinanai
- Real Name: χμ..αλεξανδρος
Γενικα ειμαι υπερ στο να γινεται γενικη συνελευση οποιαδηποτε στιγμη (ακομα και χωρις συγκεκριμενο-προκαθορισμενο θεμα)μια συζητηση ποτε δεν βλαπτει..O_Xamenos έγραψε:την προηγουμενη εβδομαδα ξεκινησε να γινεται μια συνελευση στην οποια απειχαν ΠΚΣ και ΔΑΠ. συγκεκριμενα η ΠΚΣ εβγαλε μια ανακοινωση και πηρε τον πουλο ενω η ΔΑΠ παρεμεινε και την εκανα στα μουλοχτα μετα την εναρξη τησ διαδικασιας. Το θεμα ειναι πως υπηρχαν πολλοι ανθρωποι στην συνελευση οχι ομως αρκετοι ωστε να μπορεσει να βγαλει αποφαση... Αυτο που εγινε ειναι να "αποφασισει" η συνελευση (μπορει το ρημα "αποφασιζω" να μην ειναι σωστο αφου νομιζω ετσι οριζει το καταστατικο) να γινει εξ αναβολης συνελευση μια βδομαδα μετα (δηλ αυριο) και μαλιστα με μειωμενη απαρτια...
Παρολαυτα επειδη αυτο το οργανο δεν συζηταει απλως, αλλα βγαζει και αποφαση που υποτιθεται οτι εκφραζει την πλειοψηφια του συνολου των φοιτητων της σχολης, πιστευω οτι οταν υπαρχουν αντικειμενικες δυσκολιες που επιρρεαζουν την προσελευση των φοιτητων στη ΓΣ καλο θα ηταν να μην γινεται συνελευση(ασχετα αν εχει συμπληρωθει ο τυπικος αριθμος ατομων που ειναι απαραιτητος για να ειναι εγκυρη αυτη-και θα εξηγησω παρακατω γιατι)..
Την περασμενη Τριτη που εγινε αυτο που λες ειχαν απεργια οι καθηγητες που σημαινει οχι μαθηματα που σημαινει ερημη πολυτεχνειουπολη..Τωρα θα μου πεις ας πηγαιναν οι φοιτητες για την ΓΣ μονο..συμφωνοι αυτο θα ηταν το ιδανικο..Αλλα ολοι ξερουμε οτι ανεξαρτητοι φοιτητες με το ζορι ερχονται σε κανονικες συνθηκες ποσο μαλλον οταν δεν εχουν μαθηματα (και αυτο μην το φορτωσετε στο οτι ειναι και καλα απολιτικοι γιατι κατα την γνωμη μου δεν ειναι και αν ειναι δεν φερουν αυτοι την ευθυνη αλλα η συνελευση που εχει αποτυχει να τους προσελκυσει)
Απο εκει και περα συνελευση τυπικα μπορει να γινει με minimum 110 ατομα νομιζω.. ειναι ομως αυτα αρκετα;; κατα την γνωμη μου οχι και μαλιστα οταν εκει περα ειναι μονο ατομα απο παραταξεις και αποφασιζουν στο ονομα ολων των φοιτητων μπορει να γινει και επικινδυνο..
Και δεν εχω καμια ρατσιστικη διαθεση απεναντι στα παιδια απο ΠΚΣ ΕΑΑΚ ΔΙΚΤΥΟ ΔΑΠ κλπ απλα με το δεδομενο της κατοχυρωμενης ψηφου(που εξηγησα στο προηγουμενο post) αρκει μια παραταξη να κατεβασει τον κοσμο της (αυτο δεν το μπορουν ολες, μονο αυτες που εχουν την δυναμη..δηλ σε εμας ΠΚΣ ΕΑΑΚ ΔΑΠ) για να βγαλει μια αποφαση στο ονομα ολων των φοιτητων..
Οποτε κατα την γνωμη μου καλα εκανε η ΠΚΣ στην συγκεκριμενη περιπτωση..(ισως μονο ο τροπος να ηταν λιγο αψυχολογητος...)
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
- prochatz
- Real Name: Πρόδρομος
Σύμφωνα με ΟΛΕΣ (ανεξαιρέτως) τις παρατάξεις της σχολής, έχω εισπράξει ότι ευθύνονται οι ίδιοι οι φοιτητές που δεν πατούν στις συνελεύσεις. Κι αυτό διότι είναι τεμπέληδες, "ωχαδερφιστές", χωρίς ενδιαφέρον για τα ζητήματα της σχολής κλπ κλπ κλπlou έγραψε: Κ ειλικρινά στενοχωριέμαι κ απογοητεύομαι πολύ που είναι έτσι τα πράγματα..
Είσαι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς.
Είμαι τόσα χρόνια στη σχολή και το μόνο που είδα είναι επιδείνωση αντί για βελτίωση σε ότι αφορά τη γενική συνέλευση. Δε θα αργήσεις να καταλάβεις ότι μερικοί ονειρεύονται να χτίσουν πολιτική καριέρα μέσα από τα αμφιθέατρα. Λυπάμαι πολύ που το λέω, αλλά είμαστε ανέτοιμοι/ανίκανοι να υποστηρίξουμε ένα "πολιτικό σύστημα" στο μικρόκοσμο μιας σχολής ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Και σε τελική ανάλυση, αν θες τη γνώμη μου, η ύπαρξη πολιτικών παρατάξεων είναι ΑΧΡΗΣΤΗ μέσα στις σχολές. Το μόνο που έχει καταφέρει τόσα χρόνια είναι να διασπά το φοιτητικό σύλλογο. Όσο για τη συμμετοχή στις συνελεύσεις ας μην το συζητήσουμε καν. Όπως θα έχεις παρατηρήσει συμμετέχουν μέγιστο 250 άτομα, άντε 300(highscore). Αν αναλογιστείς ότι κάθε χρόνο εισέρχονται στη σχολή περίπου 300 φοιτητές και ότι δεν αποφοιτούν όλοι οι φοιτητές στα 5 έτη σπουδών, τότε θα συνειδητοποιήσεις ποιό είναι το πραγματικό ποσοστό που συμμετέχει στη συνέλευση.
Δεν έχω διάθεση να αντιπαρατεθώ με κανένα. Ούτε θα προσπαθήσω να πείσω κάποιον. Απλά λέω τη γνώμη μου. Όποιος συμφωνεί "καλώς", όποιος διαφωνεί πάλι "καλώς".
Την ουρά τη φάγαμε. Το γαϊδούρι έμεινε...