Εμπρησμός στο ΕΜΠ - Ανακοίνωση πρυτανείας
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Εμπρησμός στο ΕΜΠ - Ανακοίνωση πρυτανείας
Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ Ε.Μ.Π.
Στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου το Σάββατο 29/11/08 στις πέντε η ώρα το πρωί, στα γραφεία της φοιτητικής παράταξης ΑΝΑΦΗ της Σχολής Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π., εκδηλώθηκε πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τον εσωτερικό χώρο, την επίπλωση, τη γραφική ύλη και κάθε τύπου εξοπλισμό της φοιτητικής παράταξης.
Με την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά την άμεση αντίδραση των φυλάκων που επόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο της Πολυτεχνειούπολης, αποφεύχθηκε η μετάδοση της πυρκαγιάς στο υπόλοιπο κτίριο της Σχολής Ηλεκτρολόγων.
Τόσο οι Πυροσβέστες που πήραν μέρος στην κατάσβεση όσο και οι εμπειρογνώμονες πυροτεχνουργοί που επόπτευσαν το χώρο στη συνέχεια, ήταν κατηγορηματικοί ότι επρόκειτο για ένα καλά οργανωμένο εμπρησμό, με τη χρήση εύφλεκτων υλικών που ανέπτυξαν μεγάλες θερμοκρασίες σε ελάχιστο χρόνο. Το γεγονός αυτό δεν μας επιτρέπει να προβούμε απλά σε μια έντονη διαμαρτυρία και καταγγελία των άγνωστων κύκλων που οργάνωσαν την εγκληματική αυτή πράξη με στόχο να δημιουργήσουν φοβικά ανακλαστικά και αισθήματα τρόμου σε όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής κοινότητας. Αντίθετα θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που τα ΑΕΙ της χώρας, με το Ε.Μ.Π. να πρωτοστατεί, αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Οι σειρήνες της ιδιωτικοποίησης και της εκστρατείας απαξίωσης των δημόσιων πανεπιστημίων, με τέτοιου τύπου φαινόμενα,
βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την επίτευξη των στόχων τους. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι έξωθεν επιθέσεις εναντίον μελών και συλλογικοτήτων της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, με στόχο την απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και την κατάλυση του Πανεπιστημιακού ασύλου.
Φοιτητές, δάσκαλοι και εργαζόμενοι στο Ε.Μ.Π. θα πρέπει συλλογικά, παρά τις όποιες διαφορές και αποχρώσεις, με τις οποίες τοποθετούνται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία στη χώρα μας, να δυναμώσουν την κοινή τους προσπάθεια για την απόκρουση κάθε επιθετικής πολιτικής και ενέργειας που απειλεί το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ Ε.Μ.Π.
Στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου το Σάββατο 29/11/08 στις πέντε η ώρα το πρωί, στα γραφεία της φοιτητικής παράταξης ΑΝΑΦΗ της Σχολής Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π., εκδηλώθηκε πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τον εσωτερικό χώρο, την επίπλωση, τη γραφική ύλη και κάθε τύπου εξοπλισμό της φοιτητικής παράταξης.
Με την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά την άμεση αντίδραση των φυλάκων που επόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο της Πολυτεχνειούπολης, αποφεύχθηκε η μετάδοση της πυρκαγιάς στο υπόλοιπο κτίριο της Σχολής Ηλεκτρολόγων.
Τόσο οι Πυροσβέστες που πήραν μέρος στην κατάσβεση όσο και οι εμπειρογνώμονες πυροτεχνουργοί που επόπτευσαν το χώρο στη συνέχεια, ήταν κατηγορηματικοί ότι επρόκειτο για ένα καλά οργανωμένο εμπρησμό, με τη χρήση εύφλεκτων υλικών που ανέπτυξαν μεγάλες θερμοκρασίες σε ελάχιστο χρόνο. Το γεγονός αυτό δεν μας επιτρέπει να προβούμε απλά σε μια έντονη διαμαρτυρία και καταγγελία των άγνωστων κύκλων που οργάνωσαν την εγκληματική αυτή πράξη με στόχο να δημιουργήσουν φοβικά ανακλαστικά και αισθήματα τρόμου σε όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής κοινότητας. Αντίθετα θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που τα ΑΕΙ της χώρας, με το Ε.Μ.Π. να πρωτοστατεί, αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Οι σειρήνες της ιδιωτικοποίησης και της εκστρατείας απαξίωσης των δημόσιων πανεπιστημίων, με τέτοιου τύπου φαινόμενα,
βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την επίτευξη των στόχων τους. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί οι έξωθεν επιθέσεις εναντίον μελών και συλλογικοτήτων της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, με στόχο την απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και την κατάλυση του Πανεπιστημιακού ασύλου.
Φοιτητές, δάσκαλοι και εργαζόμενοι στο Ε.Μ.Π. θα πρέπει συλλογικά, παρά τις όποιες διαφορές και αποχρώσεις, με τις οποίες τοποθετούνται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία στη χώρα μας, να δυναμώσουν την κοινή τους προσπάθεια για την απόκρουση κάθε επιθετικής πολιτικής και ενέργειας που απειλεί το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
- prochatz
- Real Name: Πρόδρομος
- Facebook ID: 0
Re: Εμπρησμός στο ΕΜΠ - Ανακοίνωση πρυτανείας
Η πυροσβεστική και οι εμπειρογνώμονες πυροτεχνουργοί πώς μπήκαν μέσα στις 5 το πρωί;Wizard έγραψε: Με την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά την άμεση αντίδραση των φυλάκων που επόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο της Πολυτεχνειούπολης, αποφεύχθηκε η μετάδοση της πυρκαγιάς στο υπόλοιπο κτίριο της Σχολής Ηλεκτρολόγων.
Τόσο οι Πυροσβέστες που πήραν μέρος στην κατάσβεση όσο και οι εμπειρογνώμονες πυροτεχνουργοί που επόπτευσαν το χώρο στη συνέχεια, ήταν κατηγορηματικοί ότι επρόκειτο για ένα καλά οργανωμένο εμπρησμό, με τη χρήση εύφλεκτων υλικών που ανέπτυξαν μεγάλες θερμοκρασίες σε ελάχιστο χρόνο.
Την ουρά τη φάγαμε. Το γαϊδούρι έμεινε...
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Τι εννοείς; Πόσο δύσκολο είναι να μπούνε μέσα;
Εκτός κι αν εννοείς για το άσυλο, οπότε δεν ξέρω τι παίχτηκε.
Εκτός κι αν εννοείς για το άσυλο, οπότε δεν ξέρω τι παίχτηκε.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Νομίζω ότι όταν έχουμε... πυρκαγιά στην Πολυτεχνειούπολη, η απόφαση για άρση ασύλου (αλήθεια, τι καταστολή ιδεών επιβάλει η... πυροσβεστική) λαμβάνεται με συνοπτικές διαδικασίες, αν όχι αυτοδίκαια... Στα ιστορικά κτήρια του ΕΜΠ, και μάλιστα στις... 17 Νοεμβρίου τα πράγματα είναι διαφορετικά...
- prochatz
- Real Name: Πρόδρομος
Thanx! Απλά το είχα απορία.el_greco έγραψε:Νομίζω ότι όταν έχουμε... πυρκαγιά στην Πολυτεχνειούπολη, η απόφαση για άρση ασύλου (αλήθεια, τι καταστολή ιδεών επιβάλει η... πυροσβεστική) λαμβάνεται με συνοπτικές διαδικασίες, αν όχι αυτοδίκαια... Στα ιστορικά κτήρια του ΕΜΠ, και μάλιστα στις... 17 Νοεμβρίου τα πράγματα είναι διαφορετικά...
Την ουρά τη φάγαμε. Το γαϊδούρι έμεινε...
μου μυριζει δουλεια εκ των εσω...δεν ειναι οντως λιιιγο περιεργο το πως μπηκε μεσα η πυροσβεστικη? το ποσο γρηγορα το καταλαβανε οι φρουροι?
λεω εγω τωρα...
απλα μου φαινεται, ισως και να ειναι ιδεα μου, οτι για την καταλυση του ασυλου ακομα και ολοκληρο το Ε.Μ.Π. θα καιγανε... (που λεει ο λογος δηλαδη....)
λεω εγω τωρα...
απλα μου φαινεται, ισως και να ειναι ιδεα μου, οτι για την καταλυση του ασυλου ακομα και ολοκληρο το Ε.Μ.Π. θα καιγανε... (που λεει ο λογος δηλαδη....)

Believe you can and you're halfway there.
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And Today? Today is a gift. That's why we call it the present.
But only in their dreams can men be truly free. It was always thus and always thus will be.
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
η πυροσβεστικη δεν εντασεται στο ιδιο πραγμα με την αστυνομια (δεν ξερω πως σκατα λεγονται σωματα ασφαλειας η οτιδηποτε...)

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- neli
- Real Name: Fanny
- Facebook ID: 750420449
Arxika, gia na min yparxoun paranoiseis, i pyrosvestiki entassetai sta somata asfaleias opos k i astynomia k alles ypiresies opos i ethniki ypiresia pliroforion. O nomos peri Panepistimiakou Asylou apagorevei tin epemvasi opoioudipote ek ton somaton asfaleias stous xorous tou Panepistimiou ektos an arthei to asylo apo to idio to Idryma. Ostoso,mporei aftepaggelta na epemvei airontas to asylo se periptosi aftoforou adikimatos i apeilis anthropinis zois k fantazomai pos o embrismos einai aftoforo adikima. Isos na kano k lathos vevaia. Ostoso, nomothetika isxyoun ta parapano.
Kai mallon kaneis den tha exei provlima na arthei to asylo gia tin Pyrosvestiki...
Oso epafyetai sti diki mou logiki toulaxiston...
Kai mallon kaneis den tha exei provlima na arthei to asylo gia tin Pyrosvestiki...
Oso epafyetai sti diki mou logiki toulaxiston...
Zwei Dinge sind unendlich: das Universum und die menschliche Dummheit. Aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher - Albert Einstein
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Τι άλλο θα ακούσουμε/διαβάσουμε. Κάποιοι νομίζουν ότι προασπίζουν το άσυλο/κάνουν επανάσταση κάνοντας καταλήψεις, σπάζοντας, και καίγοντας. Δηλαδή έπρεπε να αφεθεί μία πυρκαγιά να καίει ανεξέλεγκτη, για να μην θεωρηθεί παράβαση του ασύλου; Τρία πουλάκια κάθονται..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
pas kala mwre esu o teleutaios??? diabases katholou ti exei ginei i apla apofasises na bgaleis to axti sou? an diabazes estw kai tin prwti grammi tou keimenou tis prutaneias tha katalabaines oti i epaggelmatiki, opws lene oi empeirognwmones epithesi (ki ara oxi apo atoma kai xwro pou uponnoeis esu, alla mallon apo to akribws antitheto...), egine sto steki autwn pou (kala kanoun kai) kanoun tis katalipseis.. apla mallon brikes eukairia na peis to poiimataki sou...
Επαγγελματική!! χαχαχαχαχα!
Συγγνώμη αλλά δεν άντεξα... Hmmmm conspiracy... Οι Νεφελίμ το έκαναν!!!
Μην το ψάχνετε όμως γιατί θα μας πάρουν στα τάρταρα και όχι τίποτα άλλο, δεν θα μπορούμε να κάνουμε και καταλήψεις εκεί!!!

Συγγνώμη αλλά δεν άντεξα... Hmmmm conspiracy... Οι Νεφελίμ το έκαναν!!!
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
+1ΕΛ-Juan έγραψε:Επαγγελματική!! χαχαχαχαχα!![]()
![]()
Συγγνώμη αλλά δεν άντεξα... Hmmmm conspiracy... Οι Νεφελίμ το έκαναν!!!Μην το ψάχνετε όμως γιατί θα μας πάρουν στα τάρταρα και όχι τίποτα άλλο, δεν θα μπορούμε να κάνουμε και καταλήψεις εκεί!!!
![]()

Believe you can and you're halfway there.
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And Today? Today is a gift. That's why we call it the present.
But only in their dreams can men be truly free. It was always thus and always thus will be.
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Μια χαρά πάω, και διάβασα την ανακοίνωση. Το σχόλιό μου ήταν γενικό, με αφορμή το συγκεκριμένο, αλλά ο έχων την μύγα.. Δεν ξέρω ούτε με ενδιαφέρει ποιός κάνει αυτές τις ενέργειες, τις καταδικάζω γενικά. Με λύπη μου όμως βλέπω αρκετούς, αντί να τα καταδικάζουν όλα αυτά γενικώς, να λένε 'ναι μεν αλλά'. 'ήταν στημμένο', και άλλες τέτοιες απολυταρχικές και οφθαλμός αντί οφθαλμού λογικές, που μόνο πίσω μας πάνε! Το άσυλο υποτίθεται ότι προστατεύει την ελευθερία έκφρασης-σκέψης. Είναι τρομερά ειρωνικό, έως τραγικό, αυτοί που υποτίθεται ότι το προασπίζονται, να χρησιμοποιούν ή να υποστηρίζουν (ακόμα και η μη γενική καταδική, είναι υποστήριξη-ανόχη σε ένα βαθμό), μεθόδους και πράξεις, που κάθε άλλο παρά με την ελευθερία έκφρασης-σκέψης συμβαδίζουν!monep έγραψε:pas kala mwre esu o teleutaios??? diabases katholou ti exei ginei i apla apofasises na bgaleis to axti sou? an diabazes estw kai tin prwti grammi tou keimenou tis prutaneias tha katalabaines oti i epaggelmatiki, opws lene oi empeirognwmones epithesi (ki ara oxi apo atoma kai xwro pou uponnoeis esu, alla mallon apo to akribws antitheto...), egine sto steki autwn pou (kala kanoun kai) kanoun tis katalipseis.. apla mallon brikes eukairia na peis to poiimataki sou...
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό