Έξω τα κόμματα..

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Θα ήταν καλύτερο το πανεπιστήμιο χωρίς κόμματα..?

Ναι
106
82%
Όχι
19
15%
Δεν ξέρω
4
3%

Σύνολο ψήφων: 129

Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Re: Έξω τα κόμματα..

Δημοσίευση από O kanenas »

Μεταβαρόνος Isnogood έγραψε:Το "αν μας παίρνει" αφορα το αν μπορούμε να βγάλουμε τις αφίσες, ή το αν θα μας το επιτρέψουν τα καλόπαιδα?
Το "αν μας παίρνει" το είπα επειδή σε πολλούς παραταξιακούς δεν θα αρέσει που τους κατεβάσαμε τις αφίσες και συνήθως οι αντιδράσεις είναι τραμπούκικες...
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Μεταβαρόνος Isnogood

Δημοσίευση από Μεταβαρόνος Isnogood »

Α!, το δεύτερο δηλαδή...
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

@ asor

δε μας αναλυεις λιγο τις σκεψεις που περι κομματων. Ειμαι πραγματικα περιεργος να ακουσω τη θεση σου υπερ των κομματων ανεπτυγμενη με καποια σοβαροτητα.

ΥΓ: δεν εχω διαβασει το συνολο των προηγουμενων ποστς. Με μια συντομη αναγνωση παντως μου φανηκε πως η ουσια του τοπικ εχει χαθει απο την επιφανειακη ως οπαδικη αντιμετωπιση του θεματος.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
pasquale
Real Name: Λάμπρος

Δημοσίευση από pasquale »

Tόσες αφίσες δεν καταλαβαίνω γιατί τις θέλουν. Δεν μπορούν να περάσουν τα μηνύματα τους και να εκφράσουν τις ιδέες τους με λιγότερες,"στρατηγηκά' τοποθετημένες? είναι ανάγκη να γεμίζουν τους τοίχους απο κάτω μέχρι πάνω. Βέβαια αυτό είναι το λιγότερο. Και το γεγονός ότι οτι στήνουν παντού τα τραπεζάκια τους κ τις αφίσες τους δείχνει νοοτροπία του στυλ κομματικού μαγαζιού, με το έτσι θέλω ''κατάληψη'' του χώρου. Ο χώρος είναι δημόσιος και ανήκει σε όλους του φοιτητές (κ καθηγητές). Οι φοιτητές πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες για την διαμόρφωση του χώρου, όπως η ζωγραφική που είπατε πιο πριν, με την συναίνεση όλων βέβαια αν γίνεται. Και οι παρατάξεις να είναι υπεύθυνες να κάτεβάζουν τις παλιές αφίσες τους και να μην γεμίζουν σκουπίδια. Όπως τα παιδια στη κατάληψη που σκούπιζαν το αμφιθέατρο.
Άβαταρ μέλους
asor
Real Name: Ετσι ευκολα;

Δημοσίευση από asor »

Εμπρός της γης οι κολασμένοι
Των κομμάτων σκλαβοι εμπρός, εμπρός...
cool-Aleka we love you
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Το σωστό ερώτημα δεν είναι αν πρέπει να φύγουν, αλλά αν μπορούμε να κάνουμε χωρίς κόμματα-παρατάξεις. Ο νοών νοείτω ;)
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
asor
Real Name: Ετσι ευκολα;

Δημοσίευση από asor »

Τί είπες ρε φίλε τώρα; Σε σκέψεις μ'έβαλες... Στο avatar σου, πυραμίδα είναι αυτό που φαίνεται?
cool-Aleka we love you
Άβαταρ μέλους
Mexican
Real Name: Spock

Δημοσίευση από Mexican »

To asor απο που βγαίνει? Σόρρυ για το offtopic αλλά είναι πολύ σημαντικό θέμα όπως όλα αυτά που έχει γράψει μέχρι τώρα.
Normal's overrated.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

μεσα οι τιλντες!!! οεοεοεοεοε ~~~~~~~~
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

asor έγραψε:Τί είπες ρε φίλε τώρα; Σε σκέψεις μ'έβαλες... Στο avatar σου, πυραμίδα είναι αυτό που φαίνεται?
Λολ καμία σχέση με πυραμίδα, βουνό είναι, η Πάρνηθα συγκεκριμένα, πρόσεξε λίγο τα δέντρα και τα σύννεφα αριστερά.

Όσο αναφορά το θέμα, αν κατάλαβα σωστά, διακρίνω ένα συνεχές ειρωνικό στυλ διαφωνίας από εσένα. Αν διαφωνείς, γράψε την άποψή σου με επιχειρήματα, αλλιώς μην γράψεις καθόλου. Το να γράφεις μόνο για να ειρωνευτείς, καταντάει κουραστικό και ανούσιο..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Georgrinder
Real Name: Γιακουμης Πορδος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Georgrinder »

ta kommata stn vouli oi foitites stn sxoli.
ston agro oi psarades sthn thalassa oi voskoi. :ssss:
A set is a Many that allows itself to be thought of as a One.

-Georg Cantor
Άβαταρ μέλους
stroformi
Real Name: Δήμητρα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από stroformi »

με αφορμή αυτό που είπε ο kanenas, εν απουσία κομμάτων δλδ ο καθένας θα κοιτάει τη δουλίτσα του και μην το είδατε... όταν - γιατί αργά ή γρήγορα θα έρθει εκείνη η μέρα όπως είναι φανερό και από το Poll- δεν θα υπάρχουν πια αυτά τα ηλίθια κατασκευάσματα, οι ενδοπανεπιστημιακές (!) κομματικές (!) παρατάξεις (!), θα σχηματίσουμε ωραιότατους φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίοι θα μας εκπροσωπούν στις συνελεύσεις με τους καθηγητές κτλ. Θα τον εκλέγουμε με κάποιο τρόπο, πως κάναμε στο σχολείο και ψηφίζαμε κάτι κλέφτες να αποφασίζουν για τις πενθήμερες? Καλύτερα. Δεν θέλουν όλοι, από τον πρωθυπουργό και κάτω να μας κάνουν κακό όπως λες. Συνδικαλίζονται και σε άλλους κλάδους, αλλά μόνο εμείς τρώμε το 1/5 των σπουδών μας σε αυτό.
Γιατί μιας και μιλάμε με κλάσματα, είμαι 6ο έτος, δλδ περίπου 1000 μέρες μαθημάτων, ανάμεσα στις οποίες έχω χάσει πάνω από τις 200 παίζοντας το πολιτικό παιχνιδάκι κάποιων. Και μετά - που λέει ο λόγος, θα πάω Αγγλία και θα του πω έχω Master και θα μου πει με απλά μαθηματικά, όχι φιλαράκι, Bachelor έχεις.
Άβαταρ μέλους
zupiter
Real Name: kanenas

Δημοσίευση από zupiter »

Τα κομματα στη σχολη μας ειναι σαν μια τεραστια κουραδα μεσα σε ενα σαλονι ξενοδοχειου που κανενας δεν τη μαζευει.. Εχεσε δηλαδη ενας μ@λ@κ@ς και χαιρεται ενω οι τριγυρω κοιτανε. :
1) Ολοι υποφερουν απο τη μποχα και το αθλιο θεαμα (βλ αφισες και ολα αυτα τα σκατα)
2)Κανενας δεν τη μαζευει γιατι δεν ειναι η αρμοδιοτητα του, ετσι βρωμαει ολο και περισσοτερο. :e_confused: .(υποτιθεται οι καθαριστριες απεργουν)
3) ολο και καποιος μπορει να μολυνθει(στις εγγραφες π.χ. που σουρχονται τα μαλακιστιρια να σε παρουν και απο το χερακι)
4)Ειναι το επικεντρο της αιθουσας , χωρις λογο αφου ειναι μια κουραδα απλα!!
5)Ολοι διαμαρτυρονται αλλα κανεις δεν κανει κατι
6) Ωσπου ολοι συγχυζονται και φευγουν απο το μαγαζι........ :e_surprised: :ssss:

Α) Αν τωρα καποιος δειρει αυτον που εχεσε και του βαλει τη μουρη στα σκατα ,, θα τον πουν γραφικο , φασιστα ,, τραμπουκο
Β) Αν τωρα μαζεψει μονος τα σκατα ,, ολοι θα τον κοιτανε οχι επαινετικα αλλα υποτιμητικα

Συμπερασμα : Οσο δεν κανουμε κατι τα σκατα θα μας κυβερνανε σε λιγα χρονια ,, αφου σιγουρα στο μελλον καποιοι απο το ΕΜΠ θα ειναι βουλευτες ,, ως πρωην κομματοσκυλα..

Προτεινω νεα ψηφοφορια. :lol: :lol: :lol: ........ Ποσοι προσφερονται να τους ξυλωσουμε τις αφισες και αν παιχτει τσαμπουκας τους γαμαμε κιολας... Εγω ειμαι μεσα!!! :twisted: :twisted:

Κομματοσκυλα γ@...... το νιμου ...........(ξερετε τι εννοω)
Άβαταρ μέλους
Μεταβαρόνος Isnogood

Δημοσίευση από Μεταβαρόνος Isnogood »

zupiter έγραψε: Προτεινω νεα ψηφοφορια. :lol: :lol: :lol: ........ Ποσοι προσφερονται να τους ξυλωσουμε τις αφισες και αν παιχτει τσαμπουκας τους γαμαμε κιολας... Εγω ειμαι μεσα!!! :twisted: :twisted:

Κομματοσκυλα γ@...... το νιμου ...........(ξερετε τι εννοω)
Δε ξέρω κατα πόσο στη πλάκα εννοείς το κομμάτι με το σεξ, αλλα απο κει και πέρα δε θα δαφωνούσα στο να μαζέψουμε υπογραφές..
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Κι εγώ μέσα είμαι, αν και θα μ'άρεσε ακόμα περισσότερο αν, μαζί με το ξήλωμα, αφήναμε και την δική μας καλλιτεχνική πινελιά... :e_biggrin:
Αλλά τις υπογραφές να τις μαζέψουμε για να τις δώσουμε σε ποιον και να τις κάνει τι? Σιγά μη δεχτεί οποιαδήποτε παράταξη να αδειάσει τοίχος!

Δηλαδή, αν είναι να γίνει η δουλειά, απλά πάμε και την κάνουμε τόσο "δημοκρατικά" όσο έβαλαν κι αυτοί τις ταπετσαρίες τους. :)
stroformi έγραψε:με αφορμή αυτό που είπε ο kanenas, εν απουσία κομμάτων δλδ ο καθένας θα κοιτάει τη δουλίτσα του και μην το είδατε... όταν - γιατί αργά ή γρήγορα θα έρθει εκείνη η μέρα όπως είναι φανερό και από το Poll- δεν θα υπάρχουν πια αυτά τα ηλίθια κατασκευάσματα, οι ενδοπανεπιστημιακές (!) κομματικές (!) παρατάξεις (!), θα σχηματίσουμε ωραιότατους φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίοι θα μας εκπροσωπούν στις συνελεύσεις με τους καθηγητές κτλ.
Το point μου είναι ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα σχηματιστούν αυτοί οι ωραιότατοι (δεν το λέω ειρωνικά, αν και είναι αρκετά υποκειμενική έννοια το "ωραίο") φοιτητικοί σύλλογοι. Το τι θα κάνουμε με τον ακομμάτιστο πλέον ΦΣ μας, το αν θα τον κρατήσουμε, αν θα τον ομορφύνουμε, αν θα διατηρήσουμε την ίδια κατάσταση ξαναφτιάχνοντας κομματικές παρατάξεις ή αν θα τον διαλύσουμε, εξαρτάται φυσικά από μας τους ίδιους. Τώρα, όσον αφορά την εκπροσώπηση και την εκλογή (που γράφεις παρακάτω στο post σου), προσωπικά δεν τα θεωρώ καθόλου ωραία, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

ΥΓ: Πάντως, ένα poll σε ένα forum φοιτητών δεν λέει και πολλά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Κυρ Φεβ 01, 2009 1:56 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”