Έξω τα κόμματα..
- Tzanampets
- Real Name: Call me 'mate'
- Facebook ID: 0
Re: Έξω τα κόμματα..
Βασικά όσον αφορά τις αφίσες ευτυχώς ή δυστυχώς αυτό που φταίει περισσότερο απο το πώς αντιδράμε εμείς στην αφισοκόλληση είναι το μυαλό που λείπει απο αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την αφισοκόλληση.
Γιατί το γέμισμα κάθε ελεύθερου τοίχου με δεκάδες αφίσες μόνο αποτελεσματικός τρόπος διαφήμισης δεν είναι.
Μία ευμέγεθες αφίσα σε ένα κατάλληλο μέρος ενός καθαρού τοίχου είναι πολύ πιο εμφανής, ξεκάθαρη και πολύ αποτελεσματικότερος τρόπος για να τραβήξει το βλέμμα και το ενδιαφέρον κάποιου περαστικού.
Εγώ, και φαντάζομαι πολλοί άλλοι, δεν προσέχω τις αφίσες πλέον. Ξέρω οτι υπάρχει μία τεράστια μάζα χαρτιού που καλήπτει τους τοίχους και το μόνο που κάνει είναι να τον βρωμίζει.
Και πιστέψτε με οι μεμονομένες αφίσες που με έχω πιάσει να διαβάζω/παρατηρώ σε διάφορα σημεία είναι πολύ περισσότερες.
Και σκεφτείτε οτι πληρώνονται και λεφτά για όλο αυτό το χαρτομάνι που μόνο τον στόχο του δεν πετυχαίνει.
Γιατί το γέμισμα κάθε ελεύθερου τοίχου με δεκάδες αφίσες μόνο αποτελεσματικός τρόπος διαφήμισης δεν είναι.
Μία ευμέγεθες αφίσα σε ένα κατάλληλο μέρος ενός καθαρού τοίχου είναι πολύ πιο εμφανής, ξεκάθαρη και πολύ αποτελεσματικότερος τρόπος για να τραβήξει το βλέμμα και το ενδιαφέρον κάποιου περαστικού.
Εγώ, και φαντάζομαι πολλοί άλλοι, δεν προσέχω τις αφίσες πλέον. Ξέρω οτι υπάρχει μία τεράστια μάζα χαρτιού που καλήπτει τους τοίχους και το μόνο που κάνει είναι να τον βρωμίζει.
Και πιστέψτε με οι μεμονομένες αφίσες που με έχω πιάσει να διαβάζω/παρατηρώ σε διάφορα σημεία είναι πολύ περισσότερες.
Και σκεφτείτε οτι πληρώνονται και λεφτά για όλο αυτό το χαρτομάνι που μόνο τον στόχο του δεν πετυχαίνει.
Elen síla lúmenn' omentielvo.

For those about to troll... we salute you!

For those about to troll... we salute you!
Εγώ να θέσω ένα εύλογο ερώτημα?
Αφού οι ΔΑΠίτες πληρώνονται για την αφισοκόλληση, γιατί να μην γίνουμε όλοι ΔΑΠιτες και να χεστούμε στο τάληρο?Έυκολο χρήμα στην υγεία των κοροϊδων!
Αφού οι ΔΑΠίτες πληρώνονται για την αφισοκόλληση, γιατί να μην γίνουμε όλοι ΔΑΠιτες και να χεστούμε στο τάληρο?Έυκολο χρήμα στην υγεία των κοροϊδων!
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
θεμα αξιοπρεπειαςC0n έγραψε:Εγώ να θέσω ένα εύλογο ερώτημα?

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
-
rage against
- Real Name: manthos
Λοιπον για να τελειωνει αυτο το ψευτοδειλημα για τα κομματα...Φυσικα και εξω τα κομματα απο τις σχολες. Και οχι μονο απο τις σχολες θα ελεγα. Φανταστειτε τι ωραια που θα ηταν η φοιτητικη ζωη αν εμπαινες σε μια σχολη με καταλευκους τοιχους οπου οι φοιτητες θα συζητουσαν για τα πραγματικα ερωτημτα που τους αφορουν οπως : για τη γενικη θεωρια της σχετικοτητας, τη θεωρια των υπερχορδων και αλλα τετοια πραγματικα ερωτηματα...Επιστημονες ειμαστε βρε αδερφε! Τι μας νοιαζει αν δε θα βρουμε δουλεια ή αν οι γονεις μας ειναι χρεωμενοι! Αν διαβασουμε πολυ εξαλλου και εχουμε και τα απαραιτητα κονε ολο και καπου θα χωθουμε! Τα κομματα ειναι κακα...Του διαβολου! Αυτοι που ειναι εκει ειναι τεμπεληδες ή θα γινουν βουλευτες! Αυτα για τα κομματα....Οτι τα κομματα ειναι κακα το ειπα?
Jusqu 'ici tout va bien..
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
@ rage against (τινος; )
θεωρεις πως για την πολιτικοποιηση του ατομου τα κομματα ειναι απαραιτητα; και για ποιο λογο;
θεωρεις πως για την πολιτικοποιηση του ατομου τα κομματα ειναι απαραιτητα; και για ποιο λογο;

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
- Falgorn
- Real Name: Hector-Xavier
- Επικοινωνία:
Κοίτα, προσωπικά αντιπαθώ τη στενά κομματική αντίληψη της πολιτικής. Και είναι όντως προτιμότερο η πολιτικοποίηση να ξεκινά όσο γινεται μακρύτερα από κόμματα (ειδικά το να κομματικοποιείσαι από τα 15-16, όπως συχνά βλέπω, είναι τουλάχιστον καταστρεπτικό...)
Το πρόβλημα είναι ότι συχνά με πρόσχημα τη συχνά σπαστική δράση της χ,y παράταξης, προωθείται μια λογική πλήρους απολιτικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής, όπου εκεί βρίσκεται και ο κίνδυνος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι σε αρκετές σχολές πριν τα χριστούγεννα στις συνελεύσεις κατέβαινε με πλαίσιο ένας τύπος μόνος του, λεγοντας "Είμαι ο τάδε, προτείνω να μείνει ανοιχτή η σχολή και να γίνονται κανονικά τα μαθήματα και στα καμπανάκια μου τι γίνεται έξω από τις αίθουσες και τους τοίχους του σπιτιού μου." Φυσικά και είναι δικαίωμα του καθενός να το κάνει αυτό, αλλά διαφωνώ κάθετα με τέτοιες πρακτικές, επειδή σε μια πολιτική διαδικασία όπως είναι η συνέλευση εκφράζουν μια απολίτικη αντιμετώπιση επιπέδου Δημοτικού-Γυμνασίου της ακαδημαϊκής ζωής, μια αντίληψη ότι "εδώ είμαστε απλά για να διαβάζουμε και να δίνουμε". Ε, όχι ρε, δεν είναι Δημοτικό, ούτε και κνένας μας 5χρονο! Καλείσαι να πάρεις θέση ως φοιτητικός σύλλογος απέναντι σε πράγματα και καταστάσεις, και να διεκδικήσεις συλλογικά και με δυναμικό τρόπο πράγματα που αφορούν την εκπαίδευση και τη μορφή της κοινωνίας όπου θα ζεις!
Το πρόβλημα είναι ότι συχνά με πρόσχημα τη συχνά σπαστική δράση της χ,y παράταξης, προωθείται μια λογική πλήρους απολιτικοποίησης της πανεπιστημιακής ζωής, όπου εκεί βρίσκεται και ο κίνδυνος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι σε αρκετές σχολές πριν τα χριστούγεννα στις συνελεύσεις κατέβαινε με πλαίσιο ένας τύπος μόνος του, λεγοντας "Είμαι ο τάδε, προτείνω να μείνει ανοιχτή η σχολή και να γίνονται κανονικά τα μαθήματα και στα καμπανάκια μου τι γίνεται έξω από τις αίθουσες και τους τοίχους του σπιτιού μου." Φυσικά και είναι δικαίωμα του καθενός να το κάνει αυτό, αλλά διαφωνώ κάθετα με τέτοιες πρακτικές, επειδή σε μια πολιτική διαδικασία όπως είναι η συνέλευση εκφράζουν μια απολίτικη αντιμετώπιση επιπέδου Δημοτικού-Γυμνασίου της ακαδημαϊκής ζωής, μια αντίληψη ότι "εδώ είμαστε απλά για να διαβάζουμε και να δίνουμε". Ε, όχι ρε, δεν είναι Δημοτικό, ούτε και κνένας μας 5χρονο! Καλείσαι να πάρεις θέση ως φοιτητικός σύλλογος απέναντι σε πράγματα και καταστάσεις, και να διεκδικήσεις συλλογικά και με δυναμικό τρόπο πράγματα που αφορούν την εκπαίδευση και τη μορφή της κοινωνίας όπου θα ζεις!
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει
Κανείς δεν τη λέει βίαιη.
Bertolt Brecht
Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
-
rage against
Rage against των κομματων φυσικα...noir. Οι ατομικότητες μας δεν αντεχουν αλλο την καταπιεση αυτων των οργανωμενων... Αυτοργανωση noir, αυτοργανωση και χαρα. Πολιτικοποιηση βεβαιως και μπορει να γινει και χωρις τα κομματα...Και στις συνελευσεις? Να πηγαινουμε σαν ατομικοτητες όποτε μας κανει κεφι, και να μην προτεινουμε και τιποτα...Αλλα μετα noir αν ολα αυτα γινουν... τι θα κανουμε μετα? Ποιους θα βριζουμε μετα? Το σκεφτηκες ποτέ?
- despondency
- Real Name: Despondency
- Επικοινωνία:
Ενδιαφέρουσα άποψη! Από rage against, δεν λέω, αλλά κάπως ουτοπική δεν νομίζεις;
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Αν πετύχει τότε δε θα χρειάζεται να βρίζεις κάποιον...rage against έγραψε:Rage against των κομματων φυσικα...noir. Οι ατομικότητες μας δεν αντεχουν αλλο την καταπιεση αυτων των οργανωμενων... Αυτοργανωση noir, αυτοργανωση και χαρα. Πολιτικοποιηση βεβαιως και μπορει να γινει και χωρις τα κομματα...Και στις συνελευσεις? Να πηγαινουμε σαν ατομικοτητες όποτε μας κανει κεφι, και να μην προτεινουμε και τιποτα...Αλλα μετα noir αν ολα αυτα γινουν... τι θα κανουμε μετα? Ποιους θα βριζουμε μετα? Το σκεφτηκες ποτέ?
Αν δεν πετύχει, όπως εσύ πιστεύεις και υπερασπίζεσαι με ειρωνία, τότε κάποιοι εξυπνάκιδες θα βρεθούν και θα ξαναφτιάξουν κάποιο κόμμα. Συνεπώς μην αγχώνεσαι, σύμφωνα με αυτά που πιστεύεις δεν κινδυνεύει το κομματάκι σου. Σταμάτα να διαστρεβλώνεις λοιπόν απόψεις και συζήτησε σοβαρά και χωρίς τις (κομματικές ίσως; ) παρωπίδες.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Τρελοκομειο?rage against έγραψε: με καταλευκους τοιχους
EDIT: καλο θα'τανε να μην διαλεγετε nicknames με βαση το topic στο οποιο θα postαρετε.
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

- asor
- Real Name: Ετσι ευκολα;
Παιδιά κι εμένα μου φαίνεται ότι ο rage against συζητάει με παρωπίδες. ΑΣΟΒΑΡΑ. Τι θα γίνει πάλι με δαύτον τον περίεργο; Πάλι καλά που το επισήμανες Wizard, για να μπορεί να συνεχιστεί η κουβέντα. Με το κάθε κωλόπαιδο...
cool-Aleka we love you
- surf_tha_curl
ξερετε κατι, μεσα σε αυτη την πολη(και ισως σε καθε πολη) εχουμε σταματησει να κοιταμε πραγματικα τον ουρανό, καπου καπου τον περνει το ματι μας αλλα δεν του δινουμε σημασια, πλεον οι ανθρωποι νομιζουν εγιναν πιο σημαντικοι απο τον ουρανο. Αυτα....
-
rage against
Λοιπον σοβαρα τωρα, γιατι πολυ το συζηταμε. Τελικα αφου η ετυμηγορια ειναι ξεκαθαρα υπερ του εξω τα κομματα θα κανουμε κατι για αυτο. Εγω προτεινω να αναλαβουμε δραση αμεσως. Να παμε και να τους διωξουμε, ΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ! Να τους πεταξουμε εξω απο τη σχολη μας και να μη μεινουμε εκει... Θα προτεινα επισης να τους διαπομπεψουμε, να τους ξυρισουμε και να τους κρεμασουμε ταμπέλες που θα γραφουν ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ! Να τους φτυνει ο κοσμος για να μην ξανατολμησουν να μολυνουν το λικνο της γνωσης μας...και σταματαω εδω για να μην με πειτε υπερβολικο!
-
uorinopuot
- Real Name: Theo
Πες τα Χρυσοστομε!
- Mexican
- Real Name: Spock
Μπράβο στους rage against και asor που με επιχειρήματα και εύστοχα σχόλια διαφώτισαν το ταπεινό και μικρό μυαλό μας και μας άνοιξαν τα μάτια, ώστε να να δούμε ολη την αλήθεια πίσω απο τα κόμματα και να τα αγαπήσουμε! Είμαι πολύ χαρούμενος! Σας ευχαριστώ!
πραγματικά κλαίω απο την χαρά μου...
Οργάνωση, οργάνωση και χαρά!
( Είπα να γίνω και εγώ λίγο ειρωνικός ώστε να εκπέμπουμε στα ίδια μήκη κύματος, μη με παρεξηγήσετε..
)
Οργάνωση, οργάνωση και χαρά!
( Είπα να γίνω και εγώ λίγο ειρωνικός ώστε να εκπέμπουμε στα ίδια μήκη κύματος, μη με παρεξηγήσετε..
Normal's overrated.