Μηχανική I (Στατική)

Παρακολουθώ όλα τα μαθήματα.

Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος
Facebook ID: 0

Re: Μηχανική I

Δημοσίευση από Chris »

Είμαι ο μόνος που θεωρεί τη Στατική το πιο ωραίο και εύκολο μάθημα δηλαδη ? :P
Άβαταρ μέλους
chelsea13
Real Name: Alex

Δημοσίευση από chelsea13 »

Βασικά είναι και ωραίο και εύκολο....αλλά όπως όλες οι μηχανικές εγώ έχω την εντύπωση ότι μας ζητούνται πολλά περισσότερα από όσο θα έπρεπε και στις εξετάσεις ειδικά σχεδόν ποτέ δεν φτάνει ο χρόνος.
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

Είναι βαρετό, άχρηστο, με ΆΠΕΙΡΕΣ πράξεις και ενώ έχει ΓΕΛΟΙΑ ύλη, καταφέρνει να είναι απο τα μαθημάτα με τους περισσότερους χρωστούντες [πιθανώς αδόκιμος όρος]
Chris έγραψε:Είμαι ο μόνος που θεωρεί τη Στατική το πιο ωραίο και εύκολο μάθημα δηλαδη ? :P

GTFO MY INTERNETS
Άβαταρ μέλους
vnsc
Real Name: Renos

Δημοσίευση από vnsc »

Re paidia mporei k na lew malakies alla exw provlhmatistei asxima me to thema 3 kanonikhs 2008..
paizei na einai lathos i na leipei kapoia dunami??
Άβαταρ μέλους
vnsc

Δημοσίευση από vnsc »

H mipws sth mia arthrwsi prepei na thewrisw th dunamh pros ta aristera oste na isxuei ΣFx=0??
Mporw na thewrisw kati tetoio? an dn varisete rixte mia matia... thx
Άβαταρ μέλους
1/2rizax

Δημοσίευση από 1/2rizax »

Προσπαθείς να βρεις τις αντιδράσεις στα στηρίγματα; Και στις 2 αρθρώσεις θα πάρεις τόσο οριζόντιες όσο και κάθετες συνιστώσες.

Βέβαια δε σου ζητάει να τις βρεις. Άμα κάνεις δυο τομές Ριττερ στα δεξιά, μπορείς να απαντήσεις στα ερωτήματα χωρίς να υπολογίσεις αντιδράσεις.
Άβαταρ μέλους
vnsc

Δημοσίευση από vnsc »

Nai profanws... omws den vgainei SFx=0 an to prosexeis.. ektos an 8ewrisw rhn mia orizontia dunamh ths arthrwsis pros thn antitheti meria alla den exw xanadei kati tetoio..
Den einai lathos th askhshs etsi?? giati thumamai axna otan eixa dwsei auta t themata kati na pigainei strava...
Άβαταρ μέλους
vnsc

Δημοσίευση από vnsc »

mporw na vrw tis dinameis xwris na vrw tis antidraseis?????
Άβαταρ μέλους
1/2rizax

Δημοσίευση από 1/2rizax »

Φυσικά και μπορείς να θεωρήσεις οριζόντια συνιστώσα προς την αντίθετη πλευρά. Συμβαίνει αρκετά συχνά. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δε μπορείς να υπολογίσεις τις κάθετες συνιστώσες γιατί δεν έχεις αρκετές εξισώσεις. Ο φορέας είναι υπερστατικός, σωστά;

εντιτ:
Για το α) ερώτημα απλά θα γράψεις τις εξισώσεις ισορροπίας στον κόμβο Α και βγαίνει αμέσως.
Για το β) κάνε μια τομή Ρίττερ στις ράβδους που σου ζητά, αντικατέστησε το αριστερό κομμάτι με τις άγνωστες δυνάμεις, και κράτησε το δεξί κομμάτι του σχήματος ως έχει. Υπολογίζεις ροπές ως προς κατάλληλα σημεία και βγαίνει. Πρόσεξε ότι οι μόνες δυνάμεις που συνισφέρουν ροπές είναι οι 4 Ρ και εκείνη στο Α. Γνωστές και οι 5.

Κοίτα ένα παρόμοιο, εδώ οι αντιδράσεις μπορούν να υπολογιστούν, αλλά δεν χρειάζονται:
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος 1/2rizax την Τρί Φεβ 17, 2009 7:01 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
vnsc

Δημοσίευση από vnsc »

nai 3 exiswseis 4 agnwstoi
mallon apla paraeimai asxetos :)
an einai eukolo na mu exigiseis pos me 2 tomes ritter lunetai xwris n vrw tis antidraseis tha me voithuses polu..
thx gia t endiaferon outos i allos.
Άβαταρ μέλους
vnsc

Δημοσίευση από vnsc »

nomizw to piasa.. seuxaristw para polu re file.. an perasw tha xrwstaw se sena kapoio komati:P
Άβαταρ μέλους
remilt
Real Name: Καραμανλής Μίλτος

Δημοσίευση από remilt »

Ρε παιδια να ρωτήσω, το πρώτο υποερώτημα του πρώτου θέματος της επαναληπτικής του 2007 βγαίνει με κάποιον άλλο ποιό έξυπνο τρόπο εκτός από ένα εκατομύριο πράξεις ;
nick7913

Δημοσίευση από nick7913 »

Ευχαριστώ για το δικτύωμα τους 1/2rizax και Hengeo. Ουφ, απάλευτο μου φαίνεται πάντα αυτό το μάθημα, μπακαλίστικο και άσκοπο. Είναι απαράδεκτο ότι δεν έχει δικό του βιβλίο (μετά μας το παίζει και συνειδητοποιημένος καθηγητής ο Κουρκουλής, κάνε ένα πακέτο σημειώσεις μπας και το περάσει κανείς το κωλο-μάθημά σου!) και το επίπεδο των θεμάτων δεν έχει καμία επαφή με αυτά που διδάσκονται. Δε με βλέπω να το περνάω αύριο.
Παρεπιπτώντως, Επιφανειακες ροπες και γεωμετρικά κέντρα από πού να τα διαβάσω; Αυτά δεν τα είχα ξανακούσει! Έχω Βουθούνη και Γκαρούτσο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Wizard την Τρί Φεβ 17, 2009 11:42 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Ας προσέχουμε τις εκφράσεις μας...
anapdj
Real Name: ilias

Δημοσίευση από anapdj »

nick7913 δεν θελω να σε δυσαρεστησω αλλα αν εισαι στο τμημα του κουρκουλη ο γκαρουτσος θα σε καταστρεψει....Η μονη λυση ειναι σημειωσεις του μαθηματος.....(Α και πολλες προσευχες....σε οτι πιστευει ο καθενας δεν θα τα χαλασουμε... :wink: )
nick7913

Δημοσίευση από nick7913 »

6ο έτος σου λέει τίποτα; Δεν έχω καταφέρει σε 5 χρόνια να βρω σημειώσεις ολοκληρωμένες για τη Μηχανική και φέτος δεν έψαξα καν. Η μ@λ@κια είναι ότι λόγω επωνύμου το γραπτό μου πάει στον Κουρκουλή και ξέρω ότι δεν την παλεύω να περάσω. Πάντως από σημειώσεις που έχω δει, το επίπεδο δεν είχε καμία σχέση με αυτά που βάζει. Είναι τελείως τραλαλά-τραλαλού και μετά σου βάζει κάτι σαν το 1ο θέμα της Επαναληπτικής του 2008. Οκ, καταλαβαίνω τα βασικά, ναι, μπορώ να αναλύσω ένα διάνυσμα στον χώρο, αλλά αυτό είναι απλά σαδισμός. Το πιο αστείο δε είναι ότι αυτό το θέμα που εμένα θα μου πάρει 1,5 ώρα να το λύσω μπορείς να το λύσεις με ένα προγραμματάκι σε δευτερόλεπτα. Καταλαβαίνω πώς δουλεύει αλλά πρέπει να με βάλεις να κάνω 1000 πράξεις; Αυτό αποδυκνύει τί για τον καθηγητή; Ότι είναι έξυπνος και σκέφτηκε αυτό το θέμα να το βάλει. Βάλε μια απλή εφαρμογή ρε άνθρωπε! Το χρωστάνε 1000 άτομα το μάθημά σου. Αλλά βέβαια, στο Ελλαδιστάν αυτό απλά σημαίνει ότι είναι δύσκολο το μάθημα και άρα είναι πολύ καλός ο καθηγητής που το διδάσκει...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρώτο Έτος”