Vista,DRM,rootkits.Μας νομίζουν για ζώα και το αξίζουμε!

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

theos έγραψε:Μου φαίνεται drcypher πως απλώς λες κάποια πράγματα μόνο και μόνο για να τα πεις. Ο σκοπός σου είναι να κερδίσεις εντυπώσεις παίζοντας με τις λέξεις. Όμως αυτό μπορώ να το κάνω κι εγώ.
Ok. Χαίρομαι που δεν το έκανες. Υποθέτω δεν ήθελες να το κάνεις :P Η μιζέρια ή η γκρίνια, όμως, δεν σε σώζει από την αντίφαση.
theos έγραψε:Αν κάποιος έχει windows και έχει μάθει να δουλεύει εκεί τότε κατά τη γνώμη μου καλύτερα να μην αλλάξει λειτουργικό. Παρά τα προβληματάκια που αντιμετωπίζει στα windows, έχει και πολλά πλεονεκτήματα. Έχει πλήρη συμβατότητα με όλα. Μπορεί να παίζει παιχνίδια. Από την άλλη, αν έχει linux στη δουλειά του που θα έχουν όλοι windows, δεν θα μπορεί να συνεργαστεί και να επικοινωνήσει.
Εν τέλει τα windows όντως έχουν προβληματάκια (άρα δεν μίλαγα στον αέρα, όπως έλεγες). Κι όμως, πάλι μιλάς για "προβληματάκια" του Linux που (ξαναεπισημαίνω πως) δεν έχεις την δυνατότητα να γνωρίζεις. Και τα οποία αμφισβητώ.
theos έγραψε:Αν εγώ, όμως βολεύομαι με αυτό που έχω και κάνω τη δουλειά μου, γιατί να φάω τον χρόνο μου να μάθω κάτι καινούργιο, που είναι αμφίβολο αν θα με βολεύει το ίδιο?
Κάντην όπως θες, απλώς μην μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις (ή δεν τόλμησες να γνωρίσεις) και έχε το νου σου μήπως αυτά που λες είναι αντιφάσεις ή λόγια του αέρα. Όσο καλές ή κακές, όμορφες ή άσχημες λέξεις κι αν χρησιμοποιήσω εγώ, αυτό που είπες είναι αυτό που είπες: "Δικαίωμά τους να το πουλάνε, και καλά κάνουν, αλλά και δικαίωμά μου να τους κλέβω". Όπως και να το διατυπώσεις, αν εσύ βγάλεις λογική εγώ περιττεύω. Φαντάζομαι ούτε η πρώτη φορά θα είναι ούτε η τελευταία.
theos έγραψε:Τώρα, όσοι έχετε πολύ και άπλετο χρόνο, ή όσοι φοβηθείτε και πειστείτε από τους συνομοσιολόγους που μπορεί να έχουν και δίκιο, ή όσοι γουστάρετε να τα δοκιμάζετε όλα και να βρίσκετε ποιό είναι το καλύτερο, βεβαίως ψάξτε το και εντρυφήστε κιόλας. Ίσως να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη και να κερδίσετε ένα καλύτερο υπολογιστικό περιβάλλον.
Κάποιος είτε θα είναι συνομωσιολόγος είτε ενδεχομένως θα έχει δίκιο. Το θέμα είναι ότι με τη λέξη χρωμάτισες ήδη εκείνους που σου λένε τι παίζει να συμβεί.  Ή μήπως πάλι εγώ παίζω με εκφραστικά σχήματα;

Τέλος πάντων, "για σένα" το λένε, εκείνοι δεν έχουν να κερδίσουν κάτι. Τουναντίον, κατά πάσα πιθανότητα ίσως κάποια στιγμή τους φας και χρόνο με αφελείς ερωτήσεις για πράγματα που είναι προφανή αλλά η προσκόλλησή σου στην "de facto αλήθεια" που έχεις κολλήσει στο κεφάλι σου (ότι το Linux θέλει άπειρες ώρες για να το μάθεις) δίχως εμπειρικό έρισμα δεν αφήνει τα μάτια σου να δουν πως έχουν τα πράγματα. Επιμένεις να εθελοτυφλείς; Μετά χαράς. Αλλά μην μπαίνεις σε χωράφια στα οποία επέλεξες να μην έχεις τα προσόντα να μπεις.

Δε θες να τ' ακούσεις όλα αυτά που λέγονται; Μην τ' ακούς. Απλώς τις εκφράσεις που χρησιμοποιείς να τις θυμάσαι όταν θα ζητάς τη βοήθειά τους, όπως τώρα ζητάς την βοήθεια των crackers για να τρέξεις παράνομα λογισμικό. Όχι μόνο windows, το οτιδήποτε...
theos έγραψε:Οι βάσεις που πατάω δεν είναι σαθρές.
Ό,τι πεις, εγώ δεν θα αλλάξω το (στραβό?) κεφάλι κανενός. Δεν έχω ούτε χρόνο ούτε διάθεση. Απλώς θα επαναλάβω για τελευταία φορά: Αφού δεν αντέχεις να βρεθείς πρακτικά κοντά σε κάτι, μείνε μακρυά του και θεωρητικά και εκφραστικά. Κατάντησε βαρετό.

Και εφ' όσον θεωρώ πως αυτά που είπες (και δεν έστεκαν) μπήκαν στη θέση τους (γιατί όσο και να επιμένεις να βαφτίσεις τα πράγματα "γνώμη μου" ή "ωραίες εκφράσεις" παραμένουν ορισμοί, και όποιος διαβάσει το καταλαβαίνει), θα κλείσω με τον τίτλο του topic τον οποίο περίτρανα επαλήθευσες: "Μας θεωρούν ζώα και το αξίζουμε". ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Έχετε πάει την συζήτηση σε κάτι εντελώς άσχετο με το θέμα του post...
Κώστα το παρατράβηξες, δεν κάνουμε προσυλιτισμό. Όλοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.
Το θέμα του topic είναι οι δολοπλοκίες που κάνει η παγκόσμια βιομηχανία πληροφορικής, με αρχηγό την M$, για να πληρώνουμε εμείς, σε λίγο καιρό, ακόμη και την κάθε έναρξη του υπολογιστή.
Ελπίζω να ξέρεται πως όταν το broadband internet γίνει η παγκόσμια σταθερά πολλές υπηρεσίες θα μεταφερθούν από τον σκληρό μας στο διαδίκτυο και θα γίνουν συνδρομητικές.
Υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, όπως η αναπαραγωγή multimedia, προσοχή όχι κάποιο πρόγραμμα αλλά ή εν γένη ικανότητα τέτοιας επεξεργασιάς απο τον υπολογιστή μέσω οποιουδήποτε προγράμματος!

Το linux έχει ανάγκη από υποστήριξη και αναγνώριση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Αν δεν ζητήσουμε αυτή την υποστήριξη από φοιτητές της ΣΕΜΦΕ, να πάω στην φιλοσοφική; Η μήπως στα τμήματα πληροφορικής που η μισοί δεν ξέρουν τι θα πεί front side bus;
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Γιατί έχω την αίσθηση πως αν γίνει κάτι τέτοιο αντί να στραφούν/με σε άλλα λειτουργικά συστήματα θα μειωθεί η χρήση του υπολογιστή από το ευρύ κοινό;

Ας μην ξεχνάμε ότι "Η Μ$ είναι αυτή που έφερε τον υπολογιστή στο σπίτι της κάθε νοικοκυράς".

Είναι λίγο ανόητη πάντως απο επιχειρισιακής πλευράς μια τέτοια ενέργεια. Ειδικά αν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι έχουν windows επειδή θεωρούνται εύχρηστα (από τις εποχές των 3.1) και "τζάμπα".

Άρα ουσιαστικά χάνουν τη "μάζα" (μιας και κέρδος, από τις εταιρίες παίρνουν), την αναγνώριση.

(Πάμε μαζί στη Φιλοσοφική  :oops: )
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

Κάνεις μεγάλο λάθος. Ζούμε στην Ελληνική πραγματικότητα που ο υπολογιστής είναι ακόμη χόμπυ. Στις "ανεπτυγμένες" χώρες, που αποφέρουν τα περισσότερα κέρδη στην Μ$, ο υπολογιστής πλέον είναι κάτι απαραίτητο, είναι κάτι που όσο ακριβό και να είναι ο κόσμος θα βρει τρόπο να το αγοράζει... Παράδειγμα είναι τα κινητά, κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ αλλα με τον Α ή Β τρόπο όλοι έχουμε ένα.
Όστώσο ο πλανήτης εθίστηκε όταν παντού μιράζανε τσάμπα συσκευές. Προσωπικά το πρώτο μου κινητό (Nokia 5130) το πήρα μαζί με ένα εισητήριο για το cinema. Δεν συμβαίνει πια αυτό, κι όμως μόνο μεγαλύτερη γίνεται η αγορά της κινητής.
Εξ άλλου η Μ$ δεν νοιάζεται και πολύ αφού, αν διαβάζατε όσα κουράστικα να συγκεντρώσω θα βλέπατε ότι, είτε προσπαθεί να εξαγωράσει τον ανταγωνισμό (Novell) είτε να τον καταστρέψει (πατέντες). Either way είναι κερδισμένοι.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Αναφερόμουν στην ελληνική πραγματικότητα και υπονοούσα ακριβώς αυτό που λες. Ότι ο μέσος χρήστης θεωρεί τον υπολογιστή ένα μέσο για να περάσει τον ελεύθερο του χρόνο, να χαζέψει λίγο στο internet άντε που και που να κάνει τίποτα για τη δουλειά του. :P

Από εκεί και πέρα, θέλω να ελπίζω πως ανταγωνισμός για την 'κακή' Μ$ πάντα θα υπάρχει. ;)
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
Velazquez

Δημοσίευση από Velazquez »

Δηλαδή παιδά
"LINUX OR DEATH"?
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

Velazquez έγραψε:Δηλαδή παιδά
"LINUX OR DEATH"?
Υπερβολές... Θα έλεγα καλήτερα:
Linux or Pay up now and forever.

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι πολύ φανερό ούτε και η οποιαδήποτε μετάβαση θα είναι απότομή.

Τα Vista και όλη η κατάσταση που επικρατεί στην βιομηχανία δείχνουν ότι πειρατεία τέρμα, είναι τόσο απλό. Ο πλανήτης εθίστηκε!
Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Και φυσικά, όχι απαραίτητα Linux... ;)
Υπάρχει και το MacOS! Που θα έλεγε και ο el :P
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Να αγιάσει το στόμα σου.... once you go mac, you never go back. Ναι, εμείς πληρώνουμε και γουστάρουμε, ο Steve έχει ανάγκη από λεφτά! :)

Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

HeartDoc έγραψε:Και φυσικά, όχι απαραίτητα Linux... ;)
Υπάρχει και το MacOS! Που θα έλεγε και ο el :P
                                         :?:
Δηλωνω ασχετος και ρωτω:
Τι παιζει με MacOS;
Πανε πακετο με τους αντιστοιχους υπολογιστες;
Απο πλευρας συμβατοτητας προγραμματων τι γινεται;
Υπαρχει καποια αντιστοιχια με τη m$, ειτε απο πλευρα ποιοτητας-αποδοτικοτητας, ειτε απο πλευρα πολιτικης εταιρειας;
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Ουφ...ας ανασκουμπωθώ και ας προσπαθήσω να απαντήσω με όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια, γιατί είναι δύσκολο να γίνει παρουσίαση ενός λειτουργικού μέσα από ποστ σε ένα φόρουμ...

Το Mac OS είναι το λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών της Apple. Τουτέστιν είναι συμβατό - θεωρητικά - μόνο με τους αντίστοιχους υπολογιστές, με τους οποίους έρχεται και πακέτο. Παρ'όλα αυτά, έγιναν κάποιες επιτυχημένες προσπάθειες να "σπάσει", με το "osx86project" αν θυμάμαι καλά το όνομα, και να τρέξει κανονικά σε υπολογιστές αρχιτεκτονικής x86 (τα γνωστά μας pc που έχετε όλοι).

Μάλλον υπάρχουν ακόμα κάποιες ασυμβατότητες της "σπασμένης" έκδοσης με το υλικό των pc, καλό είναι να μας διαφωτίσει εδώ κάποιος που το δοκίμασε.

Από εκεί και πέρα, σε υπολογιστή της Apple, το Mac OS τρέχει χωρίς προβλήματα. Επειδή ο πυρήνας του είναι unix-based, υπάρχουν όλα τα θετικά του GNU/Linux σε θέματα ασφάλειας, δοσμένα όμως με ένα εξαιρετικό User interface που κάνει το Mac OS ίσως το ευκολότερο και φιλοκότερο προς το χρήστη λειτουργικό σύστημα που κυκλοφορεί - ενώ παράλληλα, λόγω του "γερού" πυρήνα του, προσφέρει άπειρες δυνατότητες παραμετροποίησης για τους πιο "ψαγμένους" - όπως ακριβώς και το Linux. Ιοί, spyware, adware απλά δεν υφίστανται.

Υπάρχει πληθώρα προγραμμάτων για το Mac OS, τα οποία όμως δεν είναι τα ίδια με τα windows. Δηλαδή δεν κατεβάζουμε από κάπου ένα αρχείο .exe και το τρέχουμε στο mac - απλά υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις. Χρησιμοποιώ αποκλειστικά Mac τα τελευταία δυόμιση χρόνια, και δεν είχα ποτέ πρόβλημα συμβατότητας - έχω το MS Office for mac, το MATLAB, το Mathematica καθώς και ό,τι άλλο χρειάστηκα ποτέ για ήχο, εικόνα, surfing, messenger clients κλπ.

Παρ'όλα αυτά, όλοι οι νέοι macs έχουν Intel αρχιτεκτονική, που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος σε κάποιο partition του δίσκου του να εγκαταστήσει τα windows, αν χρειάζεται κάποιο πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα που να παίζει μόνο σε win (πχ κάποιο ειδικό πρόγραμμα εταιρίας)

Τέλος, άλλο ένα καλό της Apple, είναι ότι ένα μεγάλο τμήμα (αλλά όχι όλόκληρο) του κώδικα του λειτουργικού συστήματος είναι open source, και υπάρχει μεγάλο feedback με την κοινότητα, που οδηγεί σε πολύ ικανοποιητική υποστήριξη για ο,τιδήποτε προκύψει.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι αντίθετες φωνές, που λένε ότι η Apple, αν μπορούσε, θα ήταν μια Microsoft στη θέση της Microsoft - και ίσως έχουν δίκιο. Ο CEO της Apple σαν επιχειρηματίας, ο Steve Jobs, ίσως κάνει τον επικατάρατο Gates να ομοιάζει με αδελφή του ελέους - απλά κάποια στιγμή την προηγούμενη δεκαετία μια σειρά τυχαίων γεγονότων έφεραν την M$ στην πρωτοκαθεδρία και την Apple, καθώς και την κοινότητα του UNIX σε δεύτερη μοίρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κόσμο που ξέρουμε σήμερα για τους υπολογιστές... Όπως και να έχει, το μέλλον προμηνύεται ζοφερό (επειδή έκατσα και διάβασα την ανάλυση του sparc για να μη γκρινιάζει, την οποία by the way μου είχε κάνει και διά ζώσης λίγες ώρες πριν στο σπίτι μου :p), και αυτό που μένει είναι ότι σίγουρα όσοι έχουμε μάθει στο τζάμπα - το εντελώς τζάμπα σε ό,τι αφορά τους υπολογιστές μας, μάλλον σιγά σιγά είναι καιρός να το ξεχάσουμε, γιατί η πρωτοκαθεδρία της Microsoft αυτή τη στιγμή ξεκινάει να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο... και η ευκολία που δημιουργήθηκε σε όλους μας με το -παράνομα- δωρεάν λογισμικό μάλλον σύντομα θα εκλείψει με τη μορφή που την ξέρουμε. Η λύση είναι να στραφούμε στο free software, και όχι "free as in free beer, but free as in freedom" όπως λέει και το πιο γνωστό λογοπαίγνιο που τα περιγράφει όλα αυτά...

Για λίγο περισσότερο ψάξιμο πάντως θα σε παρέπεμπα στα εξής sites :

Apple - Get a mac
Apple - Mac OS X
Free Software Foundation

Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Ησουν ακρως διαφωτιστικος.
Απο ο,τι καταλαβαινω καλυτερη κινηση προς το παρον ειναι τα linux. Παντως αν κρινω, απο το τι γινεται σε περιπτωσεις πραγματων που εινα free, αργα η γρηγορα θα βρουν τροπο να τα εμπορικοποιησουν και αυτα.

Οπως και να χει, μου δινει αισιοδοξια, ολη η προσπαθεια και ο χρονος που εχουν αφιερωσει εκατονταδες ανθρωποι για να παραμεινει οσο γινεται ο χωρος της πληροφορικης, των λειτουργικων συστηματων και εν γενει των εφαρμογων για υπολογιστες οσο γινεται πιο προσιτος.

Παρολαυτα με βαζει σε σκεψεις πως θεωρουμε δεδομενο πως πχ ενα λειτουργικο συστημα πρεπει να ειναι ελευθερο και προσπαθουμε ειτε να το διατηρησουμε ετσι, ειτε να το καταστησουμε τετοιο, ενω κατα τα τα αλλα δεν κανουμε τπτ για αλλες υπηρεσιες ή αγαθα, εξω απο το χωρο των υπολογιστων, τα οποια ακριβοπληρωνουμε, και το θεωρουμε και δεδομενο.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”