Απόδραση Παλαιοκώστα

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
_VooDoo Chile*
Real Name: Νο Νame
Facebook ID: 0

Re: Απόδραση Παλαιοκώστα

Δημοσίευση από _VooDoo Chile* »

Είμαι σίγουρος οτι η επόμενη αποδραση παλαιοκωστα θα ειναι με υποβρυχιο απο την αποχετευση των φυλακών Κορυδαλλου!!! (lol). Τι prison break και μαλ...ιες μου λέτε... Εδώ μιλάμε για καθαρο reality show!!!
ge99020
Real Name: Panagiotis A.

Δημοσίευση από ge99020 »

na sai kala re o_apolytos gia to post!! : )))
molis to metefraza se filous portogallous, me eidan na lypo8imaw apo ta gelia!!!!
EPIC WIN!
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Δημοσίευση από o_apolytos »

Είναι εργόχειρο δικό μου το σηματάκι, κατ'απαίτηση Hengeo! Χαχα! Πες τα voodoo! Με υποβρύχιο από την αποχέτευση, ακόμα κι αν αυτή είναι άδεια (σε περίπτωση που δε χέζουν ούτε κρατούμενοι ούτε φύλακες)! Παλαιοκώστας για πρωθυπουργός;
Έμμηνος ρήση φιλοσοφηθείσα - πούπουλα λευκά και μαύρη... άσφαλτρος (Βωδελαίρ).-
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Ευχαρηστώντας τους moderators για την τειρηση της ελευθεροτυπιας να πω κι εγω δυο λογια. Οχι πολλα γιατι κι εμενα με καλυψαν τα παραπανω posts-τοποθετησεις.
Καταρχας να πω για τον παλαιοκωστα, και καθε παλαιοκωστα, για καθε ανθρωπο που διεκδικει την ελευθερια του, οτι στο μελλον θα τον θαυμαζουν. Θα θαυμαζουν αυτους που δεν υποταχθικαν. Που υπερασπιστικαν την αξιοπρεπια τους. Οσο για τους υπολοιπους... τι να πουν? Τι να πουν οταν κοιταξουν πισω και δουν οτι υποστηριζαν οτι ειναι σωστο να κλεινεις καποιον σε τεσερεις τοιχους για ποσα χρονια? Οπως εμεις σημερα θαυμαζουμε τον Σπαρτακο.
Ο Hengeo δεν μου κανει καμια εντυπωση... Αρκετες φορες εχει χρειαστει να ψαξω επιχειρηματα για τα αυτονοητα. Να εξηγησω γιατι καποιος πρεπει να ειναι ελευθερος, να εχει το δικαιωμα να μιλαει, να γραφει. Τι ειναι αξιοπρεπεια, τι ειναι αγαπη για τη ζωη. Συνηθως δεν με καταλαβαινουν. Και δεν ειναι ευκολο. Δεν μπορεις να καταλαβεις πραγματικα τι ειναι ζωη αν δεν εχεις ζησει. Να καταλαβεις τι ειναι ονειρο αν δεν εχεις ονειρευτει. Αν σαν το φουκαρα το Κυρ Παντελη μετρας κουκια.
Οι ελευθεροι κι ωραιοι ζουν σε καποιες φυλακες λεει ενα τραγουδι... Αυτοι που σεβονται τη ζωη, σεβονται τον ανθρωπο, και τον υπερασπιζονται. Που μπαινουν μπροστα. Αυτοι που πολλοι λετε <<αποβρασματα>>, <<εγκληματιες>>, <<καραγκιοζηδες>> ενιοτε... Που απαιτειτε να δεχτουν οτι η κοινωνια δεν τους χοραγε. Πως δεν υπηρχε πολυ φαι γιατι καποιοι τρωνε παραπανω απο τους αλλους. Επειδη καποιοι ζουν στη χλιδη. Καποιο αλλοι πεθενουν απ την πεινα. Καποιοι αποφασιζουν μονοι τους. Καποιοι δεν το δεχονται. Καποιοι σκοτωνουν εργαζομενους στα ορυχεια και τα σαπιοκαραβα τους. Καποιοι αντιστεκονται.
"Να περπατας με το μετοπο ψιλα. Να το βλεπει ο ηλιος και να το σημαδευει. Να κυκλοφορεις περιφανος. Αλλιως, ο ανθρωπος χανει την αξιοπρεπεια του." Che Guevara
Ο αγωνας συνεχιζεται
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος που κλέβει και απαγάγει να περπατά με το μέτωπο ψηλά... But that's just me...

Κατά τα άλλα, όχι δε θα αποκλείσουμε καμιά άποψη.
Επίσης πέρα του ότι ο άνθρωπος είναι ένας εγκληματίας κι εγώ έλιωσα στο γέλιο όταν ξαναδραπέτευσε, πόσο μάλλον δεδομένου ότι διέφυγε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκανε και την πρώτη φορά και μάλιστα μια μέρα πριν δικαστεί για αυτό :P

Δε χάρηκα που ένας εγκληματίας είναι πάλι στους δρόμους, αλλά μου φάνηκε πολύ αστείος ο εμπαιγμός και η κινηματογραφική αυτή εικόνα.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
papagalakos

Νομιζω σου απαντησα ακριβως απο πανω.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Μάλιστα θέλεις δηλαδή εξήγηση των αυτονόητων;
Δεν ξέρεις τι είναι δίκαιο; Δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει κλοπή, απαγωγή;
Τι ακριβώς από αυτά δεν καταλαβαίνεις; Υπάρχουν αρκετά βιβλία που σου εξηγούν και πολλά νομικά βιβλία που εξηγούν τον λόγο που φτάσαμε στο νομικό σύστημα που ισχύει αυτή τη στιγμή.
Αν εσύ προτιμάς το "όλοι ελεύθεροι" πρέπει να βρεις κι έναν τρόπο να "ελέγχεις" αυτούς τους ελεύθερους που θα σου στερούν τη δική σου ελευθερία με αντάλλαγμα χρήματα, που θα σε κλέβουν, που θα σου βιάζουν τη γυναίκα, που θα δίνουν ναρκωτικά στα παιδιά σου, που... που... που...
Έχει αποδειχθεί ότι το λυντσάρισμα δεν είναι λύση.

Τέλος πάντων, δε νομίζω ότι έχει νόημα η συζήτηση αυτή και δεν είχα καμία διάθεση να μπλεχτώ σε αυτή. Εγώ αποχωρώ.
Χρίστε τον και εθνικό ήρωα... Πολύ που με ένοιαξε :P

Όσο για τα τραγούδια που μπήκαν κάτω από το όνομα Παλαιοκώστας εγώ προσωπικά θα ντρεπόμουν ακόμα και να τα βάλω εδώ :(
Συμβολίζουν κάποια πράγματα τα οποία δε θα μπορούσα ποτέ να τα συνδιάσω με αυτόν τον κλέφτη :(
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Αφού με ξεσκεπάσατε, μπορώ να το πω ελεύθερα: Χάι Χίτλερ! Ζήτω η εθνοσωτήριος επανάσταση της 21ης Απριλίου! :lol:

Για να σοβαρευτούμε τώρα. Δεν έχω το κουράγιο να απαντήσω σε όσα γράφτηκαν, ούτε νομίζω ότι έχει νόημα, είναι εμφανές ότι διαφωνούμε σε κάποια καίρια σημεία στον τρόπο σκέψης, οπότε απλώς θα συνεχιστεί το κλίμα κόντρας, κάτι που δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να συμβεί, όταν έστειλα το αρχικό post. Να πω μόνο ότι δεν μου υπαγορεύει κανείς τίποτα, σαφώς και διαφωνώ με τον αυταρχικό και αναποτελεσματικό (αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα εξάλλου) τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα. Απλώς έχω διαμορφώσει την άποψη ότι αυτό που χρειάζεται είναι να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, και όχι να φωνάζουμε γενικά και αόριστα για την κατάργησή του. Οργανωμένη κοινωνία, χωρίς κάποιου είδους σωφρονιστικό σύστημα, δεν γίνεται, είναι αναγκαίο κακό (βλέπε π.χ. την Σ.Ο. εδώ στο φόρουμ). Δημοκρατία δεν είναι η πλήρης ελευθερία του να κάνει ο καθένας ότι θέλει, όπως λάθος θεωρείται από τους περισσότερους νεοέλληνες, αλλά του να περιορίζεται όσο γίνεται λιγότερο η ελευθερία του καθενός, δηλαδή, η κακή αλλά αναγκαία ανελευθερία να γίνεται ελάχιστη, έτσι ώστε να δουλεύει εύρυθμα η κοινωνία..

Υ.Γ. Φυσικά και εγώ γέλασα όταν το πρωτοέμαθα, που ένας ευφυής κακοποιός, εκμεταλλεύεται ένα τελείως ανίκανο κράτος. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
papagalakos

Τωρα με προκαλεις να μιλησω σαν κνιτης. οκ. Ο Λενιν λοιπον ειχε γραψει στο κρατος κι επανασταση ακριβως γι αυτο το θεμα. Πως εν ζωη το συστημα πολεμα τους αγωνιστες και νεκρους τους αγιοποιει. Για το πως οι οπορτουνιστες εκμεταλευονται τετοια ονοματα διαστρεβλονοντας αυτα που λεγαν, αυτα που εκαναν. Αν δεν βρισκεις ακομα σχεση να ανεβασω φωτογραφια του che που σημαδευει με 45αρι. Αφισα που λεει "Τσε και Φιντελ. καταζητουνται οι τρομοκρατες που διαφθειρουν τους νεους μας". Να σου πω οτι τους αγωνιστες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ αλογοκλεφτες και δολοφωνους τους λεγαν. Πως ο Τζαβελας τραγουδουσε τον Παντελη και μετα τον εμφυλιο. Και εν μεσο "δημοκρατιας". Μου λες για νομους. Να σου πω οτι τους νομους τους φτιαχνουν ανθρωποι και τους επικυρωνει το κρατος. και εγω μπορω να γραψω νομους. Και εσυ. Δεν λεει τιποτα. Και η χουντα ειχε νομους. Δεν ηταν αναρχη. Αλλα τους δικους της νομους. Τους νομους τους φτιαχνουν οι ισχυροι αλλα το δικιο το εχουν οι λαοι. Οπως τραγουδουσε και ο Θοδωρακης "Με χιλια ονοματα μια χαρη ακριτας ειτε αρματολος ανταρτης κλεφτης παλικαρι παντα ειναι ο ιδιος ο λαος". Και ας τους λεει το κρατος οπως θελει. Λες για βιαστες και δολοφονους. Ολοι εξω ειναι. Απο που να αρχισω και που να τελειωσω? Απ το Μητσοτακη, τον Ελληνα με τη μεγαλυτερη συνταξη που δε δουλεψε ποτε? Σου ειπα για τα μεταλεια. Για τους νεκρους ανθρακορυχους. Για τους μεταναστες που δολοφονει το κρατος. Για τους πνιγμενους του Σαμινα. Για τους επονυμους? Το κουμη, κανελοπουλου? Καλτεζα? Για τους φανταρους που τους αυτοκτονει ο ιδιος ο στρατος? Για τους μεγαλοεμπορους ναρκοτικων που ειναι εξω? Τους μπατσους που πουλαν τη πρεζα? Μεσα ξερεις ποιοι ειναι? χρηστες των 10γρ χασις. συντροφοι που χτυπησαν τα καθεστοτικα αποβρασματα. μεταναστες που εκλεψαν για να μην πεθανουν απ την πεινα. Μη μου μιλας για αληθινους εγκληματιες.
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

Wizard έγραψε: Όσο για τα τραγούδια που μπήκαν κάτω από το όνομα Παλαιοκώστας εγώ προσωπικά θα ντρεπόμουν ακόμα και να τα βάλω εδώ :(
Συμβολίζουν κάποια πράγματα τα οποία δε θα μπορούσα ποτέ να τα συνδιάσω με αυτόν τον κλέφτη :(
Σε αυτο συμφωνω..
Ρε σεις ελεος..Ιεροσυλοι!! :P
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Άβαταρ μέλους
armaos
Real Name: Αρμαος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από armaos »

Όσο για τα τραγούδια που μπήκαν κάτω από το όνομα Παλαιοκώστας εγώ προσωπικά θα ντρεπόμουν ακόμα και να τα βάλω εδώ :(
???? "αντε κ καλη τυχη μαγκες" , "ληστεια", "ειμαστε ολοι τρομοκρατες" . . .
Ποιον ανωτερο κ διαφορετικο συμβολισμο βλεπεις σε αυτα;
Εγω δεν βλεπω να μιλανε για κατι διαφορετικο.

Το καλυτερο ηταν που ενας αστυνομικος που ανοιξε πυρ εναντια στο ελικοπτερο αυτοτραυματιστηκε!!!
Παντως αν μετα απο αυτο δεν φερουν ξενους εκπαιδευτες δεν ξερω ποτε θα το κανουν
papagalakos

Παρεπιπτοντος αυτο ειναι και παρανομο και ανηθικο. για τον πυροβολισμο λεω. περαν των κινδυνων να πεσει πανω σε κανα περαστικο το ελικοπτερο αν το πετυχαιναν θελω να μου πειτε. Η ποινη για οποιν διεκδικει την ελευθερια του ειναι θανατος?
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

papagalakos έγραψε:Παρεπιπτοντος αυτο ειναι και παρανομο και ανηθικο. για τον πυροβολισμο λεω. περαν των κινδυνων να πεσει πανω σε κανα περαστικο το ελικοπτερο αν το πετυχαιναν θελω να μου πειτε. Η ποινη για οποιν διεκδικει την ελευθερια του ειναι θανατος?
Μάλλον... φαντάσου ότι η ποινή είναι προσαγωγή/σύλληψη για όποιον διαδηλώνει για τα (καταπατημένα) δικαιώματά του...έστω και "άτυπα" :e_confused:

Δεν θαυμάζω ούτε στηρίζω τον Παλαιοκώστα, πραγματικά με αφήνουν αδιάφορο τα εγκλήματά του, το αν και το πως τα έκανε. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι η αστυνομική ηλιθιότητα, η αδιαφορία και η γαϊδουριά των κυβερνώντων (πουθενά δεν άκουσα τίποτα για !! ευθύνες !!), και οι αφελείς -εννοείται όμως σεβαστές- απόψεις στις οποίες αναφέρθηκα παραπάνω.
Λες για βιαστες και δολοφονους. Ολοι εξω ειναι. Απο που να αρχισω και που να τελειωσω? Απ το Μητσοτακη, τον Ελληνα με τη μεγαλυτερη συνταξη που δε δουλεψε ποτε? Σου ειπα για τα μεταλεια. Για τους νεκρους ανθρακορυχους. Για τους μεταναστες που δολοφονει το κρατος. Για τους πνιγμενους του Σαμινα. Για τους επονυμους? Το κουμη, κανελοπουλου? Καλτεζα? Για τους φανταρους που τους αυτοκτονει ο ιδιος ο στρατος? Για τους μεγαλοεμπορους ναρκοτικων που ειναι εξω? Τους μπατσους που πουλαν τη πρεζα? Μεσα ξερεις ποιοι ειναι? χρηστες των 10γρ χασις. συντροφοι που χτυπησαν τα καθεστοτικα αποβρασματα. μεταναστες που εκλεψαν για να μην πεθανουν απ την πεινα. Μη μου μιλας για αληθινους εγκληματιες.
Συμφωνώ και επαυξάνω...Για δείτε, έχουμε γεμίσει Ζαχόπουλους και Βουλγαράκηδες! Τα τελευταία 3 χρόνια, η ξεφτίλα της ελληνικής κυβέρνησης έχει ξεπεράσει ακόμα και τις τριτοκοσμικές χώρες. Σε ποιόν από αυτούς καταλογίστηκε η παραμικρή ευθύνη! Δεν μιλάω για πολιτική, αλλά για ΠΟΙΝΙΚΗ. Πρόπερσι πέθαναν εξηντατόσοι άνθρωποι στις πυρκαγιές. Πήγε κανείς φυλακή; Τιμωρήθηκε κανείς; Υπήρξε η παραμικρή κατηγορία; Όχι... Γνωρίζετε ότι για την υπόθεση της Ρικομέξ υπήρχαν εικοσικάτι κατηγορούμενοι, που αθωώνονταν πέντε πέντε σε κάθε δίκη, ώσπου τελικά αθωώθηκαν όλοι; Θυμάστε πόσοι άνθρωποι πέθαναν στην Ρικομέξ, επειδή ο μηχανικός ήταν απατεώνας;

Από το 2006 δεκάδες συμφοιτητές/συμπολίτες μας τρώνε αδιακρίτως ξύλο, από ανθρώπους που πληρώνουμε όλοι για να μας προστατεύουνε. Που είναι η δημοκρατία εδώ; Σε ποιά δημοκρατία ο πολίτης τρώει ξύλο όταν ζητάει τα δικαιώματά του; Κατηγορήθηκε κάποιος αστυνομικός; Είχε κανείς ευθύνη; Όχι...

Θέλω να καταλήξω στο ότι η δικαιοσύνη είναι αρκετά επιλεκτική στις μέρες μας, κρυβόμενη πάντα (νομιφανώς) πίσω από πολιτικές ασυλίες και ελλείψεις στοιχείων. Καταδικάζεται ο κάθε Παλαιοκώστας, ενώ ο Πολύδωρας, που δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για να αποτρέψει τον θάνατο 60 ανθρώπων (άρα είναι συνεργός/ηθικός αυτουργός), ενώ ήταν ευθύνη του, δεν κατηγορήθηκε καν...Οπότε, ποιός ο λόγος πλέον να θέλει ο καθένας μας την τιμωρία του Παλαιοκώστα, και να καταδικάζει την απόδρασή του; Μπήκε φυλακή επειδή δεν ήταν πολιτικός/επιχειρηματίας κλπ, έτσι δεν είναι;
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
v4nkar3
Real Name: Βαγγελης

Δημοσίευση από v4nkar3 »

Θα ηθελα να πω βεβαια οτι πισω απο ολα αυτα πιστευω κρυβεται και εντονα πολιτικο παιχνιδι...
Στην Ελλαδα του 2009 εχουμε μια δημοκρατια των εντυπωσεων..Μια δημοκρατια που παταει πανω στην προπαγανδα και τετοια φαινομενα εχουν αντικτυπο στην κυβερνηση τους.Βεβαια θα πει κανεις..Ουτε μια παραιτηση δεν ειδαμε,βεβαια ολοι θα επρεπε να ειχαν παραιτηθει.Ας κραταμε και μια πισινη για το θεμα παλαιοκωστα γιατι δε γνωριζουμε τι παιχνιδια παιζονται πανω στις πλατες του
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”