Βραχνός Προφήτης έγραψε:Επισης, αν ισχυουν τα οσα μετεφερε ο Jorge κ δεν ειναι απλα σκεψεις της κ. Κυριακη, δινεται μια σοβαρη απαντηση σε οσους κινδυνολογουν απο το Δεκεμβρη περι επικειμενου χασιμου εξαμηνου.
"Σοβαρή" απάντηση!!!

Αλέξανδρε, απορώ γιατί επιμένεις ακόμα σε αυτό το σημείο. Είμαι βέβαιος πως έχεις τα απαραίτητα κριτήρια ώστε να ξεχωρίσεις το ποιοτικό από το ποσοτικό. Όσοι είμαστε σε έτος μεγαλύτερο του 5ου μπορούμε που και που να μιλάμε ελαφρά τη καρδία για τα εξάμηνα διαρκειας τεσσάρων εβδομαδων, γιατί αθροιστικά εμείς έχουμε διδαχθεί όσα χρειάζεται για να εξεταστούμε (στη γενική περίπτωση).
Πες μου, όμως, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα, αν και πόσο πείθεις τον εαυτό σου απαντώντας σχεδόν εξυπναδιστικα (όχι ως ύφος, αλλά ως περιεχόμενο) σε ενδεχομένως εξίσου "εξυπναδίστικες" ερωτήσεις με την φράση "ορίστε, κινδυνολογείτε για απώλεια εξαμήνου, ενώ κάτι τέτοιο δε θα γίνει".
Θέλω αποκλειστικά ως προς αυτό (χωρίς άρθρα 16, κτλ.) να μου πεις τη γνώμη σου για την ποιότητα των σπουδών και το επίπεδο ή την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας που υποκαθιστά 6-7 εβδομάδες μαθημάτων με 10ήμερα πασαλείματα. Εγώ βλέπω όλη αυτή την ιστορία σαν βόλεμα. Βολεύονται οι καθηγητές (δε θα βγουν από το πρόγραμμά τους), το ίδρυμα (δε θα αναστατωθεί με επεκτάσεις ωραρίων, μείωση διακοπών, κτλ.), βολεύονται οι συνδικαλιστές (τα εξάμηνα δεν χάθηκαν, δεν κάναμε κακό).
Σου θέτω το εξής σενάριο: Ένας μέσος δευτεροετής ή πρωτοετής φοιτητής, ο οποίος δεν γεννήθηκε Gauss, έχοντας τα ισχνά θεμέλια της περασμένης ταραχώδους ακαδημαϊκής περιόδου (για τους τριτοετείς ακόμα χειρότερα), με τα όποια κενά, και με 8 εβδομάδες μάθημα, τι περιμένεις να γράψει σε μια εξεταστική που πιθανότατα θα μαζέψει σαν ακορντεόν σε 3-4 εβδομάδες (για να προλάβουμε και την έναρξη του εαρινού εξαμήνου);
Συγκεκριμένα:
- Τι γνώση αποκόμισε;
- Σε πόση τάξη μπορεί να έχει τα πράγματα στο κεφάλι του δεδομένης της αλληλουχίας σακατεμένων εξαμήνων τα τελευταία χρόνια
- Πόσες πιθανότητες του δίνεις να αποδόσει με βαθμό μεγαλύτερο του 5; Και μην ακούσω ατάκες τύπου "θέλετε και πάνω από 5 φυτουκλάκια", θα χάσω πάσα ιδέα. Κανείς δε θέλει πτυχίο με 5, ούτε καν οι ΕΑΑΚίτες.
- Πόσα μαθήματα περιμένεις να περάσει σε μια εξεταστική που θα γίνει όπως όπως, και φυσικά θα απλωθεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα; Τελικά την "έχασε" την εξεταστική η όχι; Ποιος ορίζει στα πόσα μαθήματα ανά εξεταστική πρέπει να νιώθει εντάξει με τις επιδόσεις του ένας φοιτητής; Εσύ; Εγώ; Η Γιαννάκου; Η ΠΚΣ; Ποιος;
Απαντάς σε αφελείς ερωτήσεις και το ξέρεις. Σημασία έχει να καλύψεις εκείνους που ρωτάνε αν θα χαθεί το εξάμηνο, ή σε εκεινους που ρωτάνε τι ειδους εξάμηνο κερδίσαμε;
Αν θες τη δική μου γνώμη, όλοι εκείνοι που ψηφίζουν υπέρ της κατάληψης, καθώς και όσοι εκ των καθηγητών του στηρίζουν, ευαγγελλιζόμενοι ποιότητα παιδείας και άλλα συναφή θα έπρεπε να προτείνουν να ακυρωθεί το εξάμηνο ή να κόψουν τις διακοπές όλης της χρονιάς.
Είμαστε η μόνη χώρα που στους φούρνους πουλάμε 750 γραμμάρια για "1 κιλό ψωμί" και θεωρούμε 6-7 εβδομάδες μάθημα ακαδημαϊκό εξάμηνο.
Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπια (για να συνοδεύσω και γω τα πυροτεχνήματα που κάποιοι προσπαθούν να περάσουν σαν επιχειρηματα).