[Γ.Σ. 16/01] Απόφαση και συζήτηση
-
roundnipple
Sta plaisia tis politismenis sizitisis (panta) tou forum tha eprepe na exume kai ligo realismo giati lipi apo tin kuventa afti se megalo vathmo, kapoious mesa sto forum tous vlepo poli fanatismenous se antithesi me emena pou dn pao na to paixo "magas tou pliktrologiou", paratheto tin apopsi mou perimenontas na kalipso merika kena kai oxi na akuso tis klasikes apantisis , "tin exo akusi tin kaseta poles fores"
Prota apo ola kuventes tu tipou i "diktatoria ton 300" einai aparadekti se mia xora pou iparxi 200 xronia kai katafere na efarmosi tin dimokratia ta teleftea 30 xronia as mou eleges gia paradigma tin diktatoria ton trapezon akugetai pio logiko.
Defteron tha einai antilipto apo olous mas oti den iparxun idanikes koinonies kai polities ala kinonies pou prospathun kai veltionontai ales me argous kai ales me grigorus rithmus (me kritiria koina apodekta). Se afti tin xora oso pernai o kairos vlepo pola provlimata ala vlepo kiolas na kataktountai dikeomata ta opoia den ipirxan pote kai vlepo olus na exun tis vasikes anesis stegi, trofi kai paideia aloi se kalitero epipedo kai aloi se xirotero epipedo. Tora an iparxun ligoi plousioi kai poloi ftoxoi, an iparxun megales taxikes diafores, an pola apo ta dikeomata mas paraviazontai kathimerina as mou apantisi kapoios pote isxian ta antitheta. Einai aftonoito oti sigekrimena o kosmos pou zoume veltionetai kai oxi logo ton dio megalon komaton ala logo tis kinonias tis gnosis kai tis exelixis tis kai logo ton polon eleftherion pou exun dothi.
Klinontas thelo na po oti pagosmios paratiritai to fenomeno ELLIPSIS ORAMATOS , oi anthropoi stis meres mas den exun orama kai afto einai megalo provlima, apotelesma aftou einai na strefontai poloi ston midenismo kai stin antidrasi xoris logo pragma apolitos katanoito
Re paidia se afti ti sxoli exo evesthitopoiithi (xoris na to thelo) pio poli se themata politika kai koinoniologika para se fisiki kai mathimatika
Prota apo ola kuventes tu tipou i "diktatoria ton 300" einai aparadekti se mia xora pou iparxi 200 xronia kai katafere na efarmosi tin dimokratia ta teleftea 30 xronia as mou eleges gia paradigma tin diktatoria ton trapezon akugetai pio logiko.
Defteron tha einai antilipto apo olous mas oti den iparxun idanikes koinonies kai polities ala kinonies pou prospathun kai veltionontai ales me argous kai ales me grigorus rithmus (me kritiria koina apodekta). Se afti tin xora oso pernai o kairos vlepo pola provlimata ala vlepo kiolas na kataktountai dikeomata ta opoia den ipirxan pote kai vlepo olus na exun tis vasikes anesis stegi, trofi kai paideia aloi se kalitero epipedo kai aloi se xirotero epipedo. Tora an iparxun ligoi plousioi kai poloi ftoxoi, an iparxun megales taxikes diafores, an pola apo ta dikeomata mas paraviazontai kathimerina as mou apantisi kapoios pote isxian ta antitheta. Einai aftonoito oti sigekrimena o kosmos pou zoume veltionetai kai oxi logo ton dio megalon komaton ala logo tis kinonias tis gnosis kai tis exelixis tis kai logo ton polon eleftherion pou exun dothi.
Klinontas thelo na po oti pagosmios paratiritai to fenomeno ELLIPSIS ORAMATOS , oi anthropoi stis meres mas den exun orama kai afto einai megalo provlima, apotelesma aftou einai na strefontai poloi ston midenismo kai stin antidrasi xoris logo pragma apolitos katanoito
Re paidia se afti ti sxoli exo evesthitopoiithi (xoris na to thelo) pio poli se themata politika kai koinoniologika para se fisiki kai mathimatika
Kατ'αρχάς Χαμένε χαμήλωσε λίγο τους τόνους γιατί εδώ προσπαθούμε να ανταλλάξουμε απόψεις για το καλό της ΣΕΜΦΕ, όχι να δείξουμε πόσο αντιδραστικοί μπορούμε να γίνουμε. Θα σταθώ σε μόνο ένα από όσα είπες στην προηγούμενη απάντηση σου, όχι πως συμφωνώ με τα υπόλοιπα, για να τονίσω κάτι που αργά ή γρήγορα θα βρεις μπροστά σου.
Όταν βρεθείς σε ένα σοβαρό εργασιακό περιβάλλον, δηλαδή όχι μέσω προκύρηξης, θα συνειδητοποιήσεις πόσα περισσότερα θα μπορούσες να είχες μάθει αυτά τα ν+2 ή ν+ν/2 (όπως προτιμάς) χρόνια των σπουδών σου ώστε να είσαι εσύ ο ίδιος περισσότερο παραγωγικός, βελτιώνοντας μεταξύ άλλων το επίπεδο παροχής υπηρεσιών της πολύπαθης χώρας μας. Δυστυχώς έτσι όπως έχουν τα πράματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση γινόμαστε τεμπέληδες, ξύστηδες, ερασιτέχνες, μικροκομπιναδόροι (βάζω πρώτο τον εαυτό μου στη λίστα) και αυτό κάποτε θα το βρούμε μπροστά μας, άλλοι νωρίτερα άλλοι αργότερα.
Εσύ και τα ΕΑΑΚ λοιπόν (δεν σας ομαδοποιώ) συνεχίστε να μιλάτε για εντατικοποίηση των σπουδών και λοιπές μπούρδες.
Όταν βρεθείς σε ένα σοβαρό εργασιακό περιβάλλον, δηλαδή όχι μέσω προκύρηξης, θα συνειδητοποιήσεις πόσα περισσότερα θα μπορούσες να είχες μάθει αυτά τα ν+2 ή ν+ν/2 (όπως προτιμάς) χρόνια των σπουδών σου ώστε να είσαι εσύ ο ίδιος περισσότερο παραγωγικός, βελτιώνοντας μεταξύ άλλων το επίπεδο παροχής υπηρεσιών της πολύπαθης χώρας μας. Δυστυχώς έτσι όπως έχουν τα πράματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση γινόμαστε τεμπέληδες, ξύστηδες, ερασιτέχνες, μικροκομπιναδόροι (βάζω πρώτο τον εαυτό μου στη λίστα) και αυτό κάποτε θα το βρούμε μπροστά μας, άλλοι νωρίτερα άλλοι αργότερα.
Εσύ και τα ΕΑΑΚ λοιπόν (δεν σας ομαδοποιώ) συνεχίστε να μιλάτε για εντατικοποίηση των σπουδών και λοιπές μπούρδες.
- Βραχνός Προφήτης
- Επικοινωνία:
παρ' οτι βγαινουμε offtopic, αν εξαιρεσεις το αρθρο που μιλαει για εκλογη πρυτανη απο ολους τους φοιτητες, τα υπολοιπα μαλλον εναντιον του μεσου φοιτητη ειναι....Trip έγραψε:Ποιον πλήττει το κατατιθέμενο προσχέδιο νόμου για τις αλλαγές στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, το Πανεπιστήμιο ή μήπως το πανηγύρι των παρατάξεων?
Μαλλον δεν διαβασες καλα τι εγραψα...Δεν πιστευω οτι 1200 ατομα δεν πατανε για να πανε για καφε. Δεν πιστευω καν οτι οι 1200 δεν πατανε για τον ιδιο λογο. Ομως απαντα μου ειλικρινα, στην απιθανη περιπτωση που κ οι 1200 δεν θελουν να δωσουν διπλη κλπ, αλλα συγχρονως δεν πατανε εστω για μια ωρα στη ΓΣ για να υποστηριξουν τη μη καταληψη, εχουν IQ αμοιβαδας ή οχι;Slym έγραψε:Είμαι όμως ένα από αυτά τα περίπου 1200 άτομα με Ι.Q. αμοιβάδας (έτσι Βραχνέ Προφήτη; ) όμως που δεν πατάνε πια εκεί γιατί έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν όπως το να πάνε να πιουν καφέ.
@ trip, slym, BO, rοundnipple κλπ
επειδη βλεπω οτι ο διαλογος κανει συνεχως κυκλους, αν εχετε χρονο θα ηθελα να μου απαντησετε στις παρακατω ερωτησεις...
1. ειστε υπερ ή κατα της αναθεωρησης του 16, οπως παει να γινει; Αν ειστε υπερ, οκ το σεβομαι, μην ασχοληθειτε με την επομενη ερωτηση.
2. με δεδομενο οτι συζητειται η αναθεωρηση αυτη τη στιγμη στη βουλη κ οπου να ναι ψηφιζεται, ποιο τροπο πλην της καταληψης βλεπετε προκειμενου αυτο να μην περασει; Να θυμησω οτι χωρις καταληψη πλησιαζει οπου να ναι η εξεταστικη, οποτε η μαζικοτητα των πορειων παει περιπατο καθως κ οτι εξαιτιας των 'επαρατων' καταληψεων δεν περασε ο νομος πλαισιο τον Ιουνη.
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Aporw edw pws merikoi grafoun pws gia tin anergia ftaei taxates i kaki mas ekpaideusi kai to xamilo epipedo spoydwn. Min trelathoyme.Ws ergazomenos se texniko grafeio meletwn simera kai se idiwtiki etaireia dimoskopisewn ofeilw na enimerwsw pws xreiazontan na mathw mexri keraias 4 kai monadika programmata:
1)autocad
2)sofistic
3)excel
4)access
Merikoi den mporoun na katanoisoun oti simera exei automatopoiithei h paragwki diadikasia se tetoio vathmo pou den xreiazetai epistimones gia na vgalei grigoro kai zesto kerdos kai pws gi ayto ton logw epidiwkoun spoudes typoy IEK opws proaleifontai PASOK kai ND ekfrazontas ta symferonta toy kefalaiou
1)autocad
2)sofistic
3)excel
4)access
Merikoi den mporoun na katanoisoun oti simera exei automatopoiithei h paragwki diadikasia se tetoio vathmo pou den xreiazetai epistimones gia na vgalei grigoro kai zesto kerdos kai pws gi ayto ton logw epidiwkoun spoudes typoy IEK opws proaleifontai PASOK kai ND ekfrazontas ta symferonta toy kefalaiou
@ Βραχνός Προφήτης
Απάντησα πιο πριν στην ερώτηση σου για τις ΓΣ.Δε θέλω να γίνει διπλή αλλά δεν πάω να ψηφίσω γιατί θεωρώ στημένη την όλη κατάσταση.Ο λόγος είναι ότι θα σπαστώ διπλά.Καταρχήν , θα πρέπει αναγκαστικά να ψηφίσω τους Δαπίτες που δε συμπαθώ ιδιαίτερα , αλλά ας πούμε ότι το κάνω.Αν γίνει το θαύμα και βγει η ΔΑΠ η συνέχεια είναι γνωστή.Κάποιοι από τους αριστερούς φασίστες της σχολής μας θα πουν ότι η σχολή θα κλείσει με το έτσι θέλω και θα έχουμε νέα ΓΣ την επόμενη βδομάδα(αν όχι μέρα).Κάπου εκεί απογοητεύονται οι μισοί από όσους ήρθαν να ψηφίσουν ΔΑΠ για να μη γίνει κατάληψη και δεν πατάνε στην επόμενη ΓΣ με αποτέλεσμα να την πάρει ή η ΠΚΣ ή τα ΕΑΑΚ.Αυτά δεν είναι θεωρίες μου.Έχουν ξαναγίνει και παλαιότερα στη σχολή μας.
Όσον αφορά τις 2 ερωτήσεις που έθεσες:
1.Κατά.
2.Το ότι είμαι κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 , δε σημαίνει απαραίτητα και ότι θα είμαι υπέρ των καταλήψεων.Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρέπει ο καθένας να ζυγίζει τα πράγματα.Κρίνω λοιπόν ότι δε με συμφέρει(όχι μόνο εμένα) να γίνουν καταλήψεις και προτιμώ να γίνει η αναθεώρηση του άρθρου 16 από το να κάνουμε κατάληψη.Μπορείτε να κρίνετε όλοι τη θέση μου όπως θέλετε.Πείτε την συμφεροντολογική , παθητική ή ότι άλλο θέλετε.Θα σας πω όμως πως νιώθω με το χέρι στην καρδιά και είμαι σίγουρος πως και άλλοι νιώθουν έτσι.Βαρέθηκα να είμαι σε αυτή τη σχολή.Έχουν περάσει 5,5 χρόνια και χρωστάω 10 μαθήματα και τη διπλωματική μου.Θέλω να το πάρω αυτό το ρημάδι το πτυχίο και να βγω στην αγορά εργασίας.Αν και έτσι όπως πάνε τα πράγματα πάλι θα κολώσει η κυβέρνηση , θα πάρει πίσω την αναθεώρηση και θα ξαναρχίσουμε καταλήψεις με αποτέλεσμα να χαθεί η εξεταστική του Ιουνίου και να κάνουμε διπλή το Σεπτέμβρη.Τα ίδια θα γίνουν και του χρόνου μέχρι να γίνουν εκλογές , όπου όποιο κόμμα και να είναι στην κυβέρνηση θα περάσει την αναθεώρηση μη φοβούμενη το πολιτικό κόστος γιατί θα είναι στην αρχή της τετραετίας.
Έτσι θα αναθεωρηθεί το άρθρο 16 , θα έχουμε χάσει τόσα μαθήματα και θα έχουμε κάνει τόσες διπλές εξεταστικές.Μηδενιστικό;Ίσως , αλλά έτσι την κόβω να γίνεται τη δουλειά...
Απάντησα πιο πριν στην ερώτηση σου για τις ΓΣ.Δε θέλω να γίνει διπλή αλλά δεν πάω να ψηφίσω γιατί θεωρώ στημένη την όλη κατάσταση.Ο λόγος είναι ότι θα σπαστώ διπλά.Καταρχήν , θα πρέπει αναγκαστικά να ψηφίσω τους Δαπίτες που δε συμπαθώ ιδιαίτερα , αλλά ας πούμε ότι το κάνω.Αν γίνει το θαύμα και βγει η ΔΑΠ η συνέχεια είναι γνωστή.Κάποιοι από τους αριστερούς φασίστες της σχολής μας θα πουν ότι η σχολή θα κλείσει με το έτσι θέλω και θα έχουμε νέα ΓΣ την επόμενη βδομάδα(αν όχι μέρα).Κάπου εκεί απογοητεύονται οι μισοί από όσους ήρθαν να ψηφίσουν ΔΑΠ για να μη γίνει κατάληψη και δεν πατάνε στην επόμενη ΓΣ με αποτέλεσμα να την πάρει ή η ΠΚΣ ή τα ΕΑΑΚ.Αυτά δεν είναι θεωρίες μου.Έχουν ξαναγίνει και παλαιότερα στη σχολή μας.
Όσον αφορά τις 2 ερωτήσεις που έθεσες:
1.Κατά.
2.Το ότι είμαι κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 , δε σημαίνει απαραίτητα και ότι θα είμαι υπέρ των καταλήψεων.Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρέπει ο καθένας να ζυγίζει τα πράγματα.Κρίνω λοιπόν ότι δε με συμφέρει(όχι μόνο εμένα) να γίνουν καταλήψεις και προτιμώ να γίνει η αναθεώρηση του άρθρου 16 από το να κάνουμε κατάληψη.Μπορείτε να κρίνετε όλοι τη θέση μου όπως θέλετε.Πείτε την συμφεροντολογική , παθητική ή ότι άλλο θέλετε.Θα σας πω όμως πως νιώθω με το χέρι στην καρδιά και είμαι σίγουρος πως και άλλοι νιώθουν έτσι.Βαρέθηκα να είμαι σε αυτή τη σχολή.Έχουν περάσει 5,5 χρόνια και χρωστάω 10 μαθήματα και τη διπλωματική μου.Θέλω να το πάρω αυτό το ρημάδι το πτυχίο και να βγω στην αγορά εργασίας.Αν και έτσι όπως πάνε τα πράγματα πάλι θα κολώσει η κυβέρνηση , θα πάρει πίσω την αναθεώρηση και θα ξαναρχίσουμε καταλήψεις με αποτέλεσμα να χαθεί η εξεταστική του Ιουνίου και να κάνουμε διπλή το Σεπτέμβρη.Τα ίδια θα γίνουν και του χρόνου μέχρι να γίνουν εκλογές , όπου όποιο κόμμα και να είναι στην κυβέρνηση θα περάσει την αναθεώρηση μη φοβούμενη το πολιτικό κόστος γιατί θα είναι στην αρχή της τετραετίας.
Έτσι θα αναθεωρηθεί το άρθρο 16 , θα έχουμε χάσει τόσα μαθήματα και θα έχουμε κάνει τόσες διπλές εξεταστικές.Μηδενιστικό;Ίσως , αλλά έτσι την κόβω να γίνεται τη δουλειά...
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
φιλε μου και εγω την αποψη μου ειπα, το να προσβαλλεται καποιος ειναι πραγματικα δικαιωμα του! πολιτικη κουβεντα κανουμε και τετοιες κουβεντες σηκωνουν τους τονους... χθες ημουν απο τις 11 μεχρι τις 7 στην πορεια κ στο συντονιστικο και γυρναω και βλεπω απο συναδελφους μια τετοια αντιμετοπιση...Ρε Χαμένε.Ήρεμα λίγο.Όχι μόνο τα ισοπέδωσες όλα , αλλά πρόσβαλλες και πολύ κόσμο κάνοντάς το.Δεν έχω καταλάβει γιατί κάποιοι(συμπεριλαμβανομένου και εσένα) απαντούν εδώ μέσα σε άλλους σχεδόν βρίζοντάς τους.Την άποψή μας λέει ο καθένας.Δηλαδή με όποιον δε συμφωνούμε του τα χώνουμε;Λίγο φασιστικό μου ακούγεται αυτό.Αλλά από μάγκες του πληκτρολογίου έχουμε πολλούς...
μαγκας του πληκτρολογιου ή μη δεν ξερω αμα ειμαι παντως αν κοιταξεις καλυτερα θα δεις οτι δημοσιευω και το ονομα μου στο φορουμ και επισης εχω δημοσιο και το εμ ες εν μου οποτε οποιος θελει μπορει να μιλησει μαζι μου και απο κοντα (ακομα και να με δειρει αν θεωρει οτι ολα αυτα που ειπα τον προσβαλαν τοσο πολυ)
γενικα δεν φοβαμαι να εκτεθω και δεν αρνουμε να δεχτω την ιδια αντιμετοπιση...
το πληκτρολογιο κανει μονο την κριτικη μου πιο ευδυγραμμη και πιο "ζντουπ" σε ορους κομικ!!!
τελος το οφτοπικ σχολιο....
ειμαι σιγουρος οτι ουτε αυτο μπορεις να το ξερεις οπως δεν ξερεις ποιου που ποτε μπενουν στα μαθηματα...Υ.Γ.2
Πιστεψέ με, τα πηγαίνω πολύ χειρότερα με τους αστυνομικούς (και κάθε είδους νοοτροπία επιβολής "τάξης", άποψης ή συμπεριφοράς) από εσένα..
συναδελφε ειμαι ενας τρελος παραλογος που θελει να αλλαξει τον κοσμο! σε ικανοποιει??? και αλλος με την μαγκια του πληκτρολογιου... απαντησα προηγουμενως περι αυτου. αυτην την κασσετα την εχεις ακουσει πολλες φορες... εγω τι να πω που την κρυφοδαπιτικονεοδημοκρατικοπασοκικη κασσετα την ακουω οχι μονο στην σχολη αλλα και στα καναλια???Sta plaisia tis politismenis sizitisis (panta) tou forum tha eprepe na exume kai ligo realismo giati lipi apo tin kuventa afti se megalo vathmo, kapoious mesa sto forum tous vlepo poli fanatismenous se antithesi me emena pou dn pao na to paixo "magas tou pliktrologiou", paratheto tin apopsi mou perimenontas na kalipso merika kena kai oxi na akuso tis klasikes apantisis , "tin exo akusi tin kaseta poles fores"
αυτα ολα συνδεονται μεταξυ τους... των τραπεζων- των 300- των επιχειρησεων... αυτο που ξερω ειναι πως στην δημοκρατια το αιτημα της πλειοψηφιας ειναι πραξη των κυβερνουντων... και οι περισσοτεροι λενε ΟΧΙ στα ιδιωτικα- μη κρατικα πανεπιστημια...Prota apo ola kuventes tu tipou i "diktatoria ton 300" einai aparadekti se mia xora pou iparxi 200 xronia kai katafere na efarmosi tin dimokratia ta teleftea 30 xronia as mou eleges gia paradigma tin diktatoria ton trapezon akugetai pio logiko.
αν ημουν μηδενιστης θα ελεγα δεν γαμιουνται ολα, εγω να ειμαι καλα... η αντιδραω γιατι κατι δεν με ικανοποιει γιατι εγω εχω και ανετο σπιτι και φαγητο και μερικα απο τα πραγματα που τα λες περιττα ομως ο απεναντι μου δεν τα εχει... και μην μου το ριξεις στο φιλανθρωπικο... εν παση περιπτωση δεν θα σου αναλυσω ολοκληρη την σταση ζωης μου...Klinontas thelo na po oti pagosmios paratiritai to fenomeno ELLIPSIS ORAMATOS , oi anthropoi stis meres mas den exun orama kai afto einai megalo provlima, apotelesma aftou einai na strefontai poloi ston midenismo kai stin antidrasi xoris logo pragma apolitos katanoito
πφφφφ... εγω νομιζα οτι μιλαμε για το καλο της παιδειας στο συνολο της... αν ειναι να μιλαμε για την σεμφε μονο ξεκομενα απο οτιδηποτε αλλο μπενουμε στο τρυπακι του στιγνου συντεχνιακου συνδικαλισμου...Kατ'αρχάς Χαμένε χαμήλωσε λίγο τους τόνους γιατί εδώ προσπαθούμε να ανταλλάξουμε απόψεις για το καλό της ΣΕΜΦΕ, όχι να δείξουμε πόσο αντιδραστικοί μπορούμε να γίνουμε. Θα σταθώ σε μόνο ένα από όσα είπες στην προηγούμενη απάντηση σου, όχι πως συμφωνώ με τα υπόλοιπα, για να τονίσω κάτι που αργά ή γρήγορα θα βρεις μπροστά σου
εδω βρισκεται η διαφορετικη αντιλληψη των πραγματων... εγω δεν θελω να γινω πιο παραγωγικος... απλα θελω να μαθω περισσοτερα πραγματα, πραγματα που δεν θα με κανουν παραγωγικο εργαζομενο αλλα καλυτερο ανθρωπο, πιο ολοκληρωμενη προσπικοτητα (και αυτο δεν γινεται μεσω γνωσεις που ελεγχονται απο επιχειρησεις) επισης δεν με ενδιαφερει το καλο καμιας χωρας... δεν πιστευω στην εννοια του εθνους... με τον κοκκαλη για παραδειγμα ειμαστε "ελληνες" ομως τι ειναι αυτο που με κανει να συνδεομαι μαζι του??? τιποτα...χρόνια των σπουδών σου ώστε να είσαι εσύ ο ίδιος περισσότερο παραγωγικός, βελτιώνοντας μεταξύ άλλων το επίπεδο παροχής υπηρεσιών της πολύπαθης χώρας μας.
καλα εκανες και με διαχωρισες απο τα εαακ γιατι δεν ειμαι εαακιτης...

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Η κακή μας εκπαίδευση και το χαμηλό επίπεδο σπουδών δεν φταίνε για την υψηλή ανεργία (δουλειές υπάρχουν πολλές, απλά δεν καταδεχόμαστε να τις κάνουμε), αλλά φταίνε για τη χαμηλή ποιότητα της εργασίας γενικότερα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε η χώρα της λαμογιάς και της κομπίνας. Της προχειρότητας και της έλλειψης επαγγελματισμού. Αυτό αντανακλάνεται ξεκάθαρα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Τώρα αν το αυγό έκανε την κότα ή αντίστροφα, ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του απάντηση,Aporw edw pws merikoi grafoun pws gia tin anergia ftaei taxates i kaki mas ekpaideusi kai to xamilo epipedo spoydwn.
- Trip
- Real Name: Γιώργος
- Facebook ID: 0
Το θέμα δεν είναι κατά πόσο συμφωνεί ο καθένας μας με την επερχόμενη τροποποιήση του Άρθρου 16 σήμερα, 17 αύριο, 18 μεθαύριο.1. ειστε υπερ ή κατα της αναθεωρησης του 16, οπως παει να γινει; Αν ειστε υπερ, οκ το σεβομαι, μην ασχοληθειτε με την επομενη ερωτηση.
2. με δεδομενο οτι συζητειται η αναθεωρηση αυτη τη στιγμη στη βουλη κ οπου να ναι ψηφιζεται, ποιο τροπο πλην της καταληψης βλεπετε προκειμενου αυτο να μην περασει;
Αυτό είναι κάτι προσωπικό του καθενός που δεν αντανακλά ή αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για το καλό του Πανεπιστημίου.
Με διαφορετικά επιχειρήματα μπορεί ο καθένας να υποστηρίξει πράγματα τα οποία είναι υπέρ ή κατά του δημοσίου Πανεπιστημίου και της Παιδείας, ευρύτερα,
και πηγάζουν από την -ανά το χρόνο- τροποποίηση των Νόμων.
Το 2ο, λοιπόν, που θέτεις είναι κατά τη γνώμη μου το θέμα μας. Το κατά πόσο, δηλαδή, συμφωνούμε με τη σημερινή επικρατούσα κατάσταση στα Πανεπιστήμια.
Έχω, προσωπικά,προτείνει σε παλιότερο θέμα (βλ. http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?t=369) άλλες ιδέες για αντίδραση και μέσα στις ιδέες αυτές είναι και το να συγκεντρωθούμε όλοι οι φοιτητές στα πλαίσια π.χ. μιας συνέλευσης για τη συζήτηση του θέματος αυτού. Από ότι φαίνεται, όμως, είναι μάλλον ουτοπία το να περιμένεις οι φοιτητικές παρατάξεις με την υπάρχουσά τους μορφή να συζητήσουν, πόσο μάλλον να υιοθετήσουν κάποια εναλλακτική μέθοδο από αυτή της κατάληψης – ασχέτως της ενδεχομένης αποτελεσματικότητά της. Γιατί? Γιατί πολύ απλά, και όπως σταθερά αποδεικνύεται, οι παρατάξεις ενδιαφέρονται πολύ λιγότερο για τη βελτίωση των σπουδών μας -και τους- από όσο ενδιαφέρονται για την επιβεβαίωση και εδραίωση των φρονημάτων τους.
Και ξεκαθαρίζω τι εννοώ ουσιαστική βελτίωση των παρεχομένων σπουδών :
• Βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας.
• Βελτίωση των συγγραμάτων.
• Προσαρμογή του αριθμού των εισακτέων στις δυνατότητες και ανάγκες της εκάστοτε σχολής.
• Διαρκής αξιολόγηση των καθηγητών.
• Σταθερό πρόγραμμα μαθημάτων.
• Να μπαίνεις στο εξάμηνο και να ξέρεις πότε ξεκινάς, πότε τελειώνεις και πότε δίνεις, από την πρώτη κιόλας μέρα!
• Ανάληψη ομαδικών εργασιών.
• Μείωση έως και εξάλειψη του φαινομένου της οργιάζουσας αντιγραφής στις εξετάσεις.
• Επαγγελματικά δικαιώματα.
Ποια, λοιπόν, “αγωνιστική” παράταξη αγωνίζεται εξίσου και γι’αυτά?
Είναι θεμιτοί οι αγώνες, οι ιδεολογικές συγκρούσεις και οι αντιδράσεις. Όλα αυτά, όμως, ακριβώς λόγω της σοβαρότητάς τους, απαιτούν ένα μέτρο και μια σωφροσύνη.
Έχει χαθεί, όμως, το μέτρο αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι. Και έχει χαθεί από:
• Τις παρατάξεις που στην πρώτη ευκαιρία προωθούν την κατάληψη.
• Τις οποιεσδήποτε παρατάξεις αποτελούν και συγκροτούν franchizing stores κομματικών κέντρων μέσα στο Πανεπιστήμιο.
• Από τους φοιτητές που απέχουν ενισχύοντας, δια της απουσίας τους, ακραία φαινόμενα και καταστάσεις.
• Τους καθηγητές που είτε υποκινούν ή επιδεικτικά αδιαφορούν.
Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, κάθε νηφάλια πρόταση είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό.
Λέμε, επιπλέον, για τους φοιτητές που δεν παρουσιάζονται να ψηφίσουν στις συνελεύσεις. Αλήθεια, να έρθουν να ψηφίσουν τι? 200 λευκά?
Και για να γίνω πιο σαφής: Γίνεται ποτέ ,όπως είναι φανερό ότι θα έπρεπε και εξίσου φανερό γιατί όχι, συλλογικό ψήφισμα υπέρ ή κατά της κατάληψης?
Είμεθα σοβαροί? Δεν τα γνωρίζουμε αυτά? (Πώς θα "ανδρωθεί", όμως, η κάθε παράταξη αν δεν καρπωθεί η ίδια την ισχύ της φοιτητικής εντολής?...)
Η μηδενική τάση συναίνεσης (κάτι που φαίνεται και στην ανυπαρξία της Ε.Φ.Ε.Ε.), οι χρωματισμοί,οι προσκολλήσεις, οι υπερβολές, η αδιαφορία και η άγνοια απέναντι στο πρόγραμμα σπουδών (λαικιστί : ασχετοσύνη) και στη σημασία της ομαλής διεξαγωγής του, έχουν οδηγήσει, τουλάχιστον όσο αφορά το δικό μας κομμάτι της ευθύνης, το Πανεπιστήμιο εκεί όπου βρίσκεται σήμερα. Και αυτά συνδράμουν στο να απειλείται από οποιαδήποτε νομική τροποποιήση. Ας μην πέφτουμε, λοιπόν, στη γκέλα των ευρυτέρως χαμένων κοινωνικών οραμάτων. Τα πράγματα είναι απλά και συγκεκριμένα. Αρκεί να ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια μας. Ή να κάνουμε κάτι για να βλέπουμε καλύτερα.
Και αυτό συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα και τη δικές μας ευθύνες, τα δικά μας "Έελα μωρέ.." και "Σιγά τώραα...".
Υ.Γ.
Αλέξη, προσωπικά θεωρώ το θέμα των Πρυτανικών Εκλογών και του χρονικού ορίου φοίτησης με την παράμετρο του παγώματος των σπουδών, δυο αρκετά σοβαρά μέτρα υπέρ του Πανεπιστημίου και των φοιτητών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Trip την Παρ Ιαν 19, 2007 4:19 am, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Carpe Diem!
-
roundnipple
Xamene min kanis to lathos na ipotimas tous sinomilites sou , to na antidras kai na krazis einai apo ta pio efkola pragmata , oloi mas exoume poles kai megales anisixies gia to ti simveni giro mas den eisai o monos. Den kanume diagonismo poios tha tin pi se poion apla ekfrazume kai antalasume idees, mporis se kapoia apo tis protasis na ginis dektikos i na vris kapoia logiki.
Trip vrisko poli sostes tis kinisis gia tin veltiosi tou periexomenou spoudon
Trip vrisko poli sostes tis kinisis gia tin veltiosi tou periexomenou spoudon
- Βραχνός Προφήτης
- Επικοινωνία:
Πιστευω οτι 'το θεμα' ειναι κ το κατα ποσο καποιος συμφωνει με την αναθεωρηση του 16. Αλλο ειναι ρε Γιωργο, να εισαι υπερ κ να κραζεις την καταληψη κ αλλο να εισαι κατα, να κραζεις την καταληψη κ να μην εχεις να αντιπροτεινεις καποιο αλλο μεσο πιεσης, εκτος κ αν θεωρεις α πριορι χαμενη τη μαχη. Ειχα δει τις ιδεες που προτεινεις, αλλα δεν μου φαινονται ρεαλιστικες. Τα εγραψα κ τοτε,Trip έγραψε: Το θέμα δεν είναι κατά πόσο συμφωνεί ο καθένας μας με την επερχόμενη τροποποιήση του Άρθρου 16 σήμερα, 17 αύριο, 18 μεθαύριο.
[...] Έχω, προσωπικά,προτείνει σε παλιότερο θέμα (βλ. http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?t=369) άλλες ιδέες για αντίδραση και μέσα στις ιδέες αυτές είναι και το να συγκεντρωθούμε όλοι οι φοιτητές στα πλαίσια π.χ. μιας συνέλευσης για τη συζήτηση του θέματος αυτού. [...] Αλέξη, προσωπικά θεωρώ το θέμα των Πρυτανικών Εκλογών και του χρονικού ορίου φοίτησης με την παράμετρο του παγώματος των σπουδών, δυο αρκετά σοβαρά μέτρα υπέρ του Πανεπιστημίου και των φοιτητών.
1.η μαζικοτητα των πορειων παει περιπατο στην εξεταστικη
2.δεν μπορει κανεις να υποχρεωσει τα ΜΜΕ να τον προβαλλουν.Παρ ολα αυτα, τουλαχιστον απο την πλευρα της Ποσδεπ, υπαρχει αρκετα καλη στηριξη των θεσεων μας.
3.δεν μπορω να δω την αμεση συνδεση της υπαρχουσας καταστασης με τον τροπο λειτουργιας των γσ.
Αν κ βγαινουμε offtopic, θα ηθελα να μου πεις που βοηθαει το οριο φοιτησης τον μεσο φοιτητη. Επισης, (νομιζω θα συμφωνεις πως ) ο νομος πλαισιο εχει αλλες 7 τραγικες προτασεις...
προτασεις...
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Τα τελευταία μηνύματα διασπάστηκαν στο ¨Συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16
Παρακαλώ να συνεχιστεί εκεί η συζήτηση για το Άρθρο 16.
Η συζήτηση αυτή κλειδώνεται αφού αφορούσε τη ΓΣ 16/1/06
Παρακαλώ να συνεχιστεί εκεί η συζήτηση για το Άρθρο 16.
Η συζήτηση αυτή κλειδώνεται αφού αφορούσε τη ΓΣ 16/1/06
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...