Εφαρμοσμένα ή Αγγλία ?
Συντονιστής: AlexandraDC
-
giominor88
- Real Name: Γιώργος
- Facebook ID: 0
Εφαρμοσμένα ή Αγγλία ?
Γειά σε όλους... Πείτε μου για την σχολή 2 λόγια... Πληρεί τις προσδοκίες σας? Θα ξαναδηλώνατε αυτήν την σχολή?
Είμαι ανάμεσα στο να δώσω πανελλήνιες και να μπώ στην ΣΕΜΦΕ και να πάω για φυσική στην Αγγλία...
Θα μου πείτε την άποψη σας?
Είμαι ανάμεσα στο να δώσω πανελλήνιες και να μπώ στην ΣΕΜΦΕ και να πάω για φυσική στην Αγγλία...
Θα μου πείτε την άποψη σας?
- msl
- Forum Administrator

- Real Name: Μαρία-Σοφία
- Facebook ID: 735434828
- Επικοινωνία:
Re: Εφαρμοσμένα ή Αγγλία ?
Το Φυσικό του Καποδιστριακού, βλέπω, είναι εκτος συναγωνισμού .. 
Για να δεις δύο πράγματα παραπάνω για τη σχολή και πολλές γνώμες απο διάφορα καλά παιδάκια του forum, μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ -> http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=15&t=1005
Επίσης μπορείς να δεις και τον οδηγό σπουδών μας.
Εγώ εκτος απο το ότι είμαι "μαθηματικός", δεν έψαξα ποτέ τις επιλογές στο εξωτερικό (καλά είμαι στη ΣΕΜΦΕ), οπότε δε μπορώ να πω κάτι παραπάνω ..
Για να δεις δύο πράγματα παραπάνω για τη σχολή και πολλές γνώμες απο διάφορα καλά παιδάκια του forum, μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ -> http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?f=15&t=1005
Επίσης μπορείς να δεις και τον οδηγό σπουδών μας.
Εγώ εκτος απο το ότι είμαι "μαθηματικός", δεν έψαξα ποτέ τις επιλογές στο εξωτερικό (καλά είμαι στη ΣΕΜΦΕ), οπότε δε μπορώ να πω κάτι παραπάνω ..
- theos
- Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017
Ένας φίλος μου πήγε Αγγλία, την ίδια χρονιά που εγώ μπήκα στα εφαρμοσμένα. Εγώ τώρα είμαι στο πέμπτο έτος και εκείνος είναι με πτυχίο και master (το οποίο έκανε στο emperial) και δουλεύει από την αρχή της χρονιάς. Βέβαια, ο φίλος μου σκίστηκε λίγο στο διάβασμα εκεί γιατί είναι και πιο ζόρικα τα πράγματα, αλλά μάλλον μακροπρόθεσμα συμφέρει η Αγγλία καλύτερα
Όσον αφορά τη σχολή μας, αν ασχοληθείς και σου αρέσει το αντικείμενο είναι super. Αλλιώς είναι πανδύσκολη και θα βλαστημίσεις την ώρα και τη στιγμή που μπήκες
Όσον αφορά τη σχολή μας, αν ασχοληθείς και σου αρέσει το αντικείμενο είναι super. Αλλιώς είναι πανδύσκολη και θα βλαστημίσεις την ώρα και τη στιγμή που μπήκες
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
Και εγώ έχω μία γνωστή που είναι στο emperial και τα περνάει γαμάτα απ' ότι ξέρω.
Γενικά αν σου αρέσει αυτό που κάνεις,όπου και να το κάνεις,θα περάσεις ωραία.Εντάξει,μπορεί σε κάποια μέρη από οργάνωση και λειτουργία να σε μαμήσουν (π.χ Ελλάδα) αλλά νομίζω ότι αν έχεις όρεξη όπου και αν είσαι θα τα καταφέρεις μία χαρά.
Τώρα,αν με το ερώτημά σου εννοείς το κλασικό "Πού είναι πιο οργανωμένα ως πανεπιστήμιο και πού είναι καλύτερα από θέμα επαγγελματικής αποκατάστασης;" θεωρώ ότι η απάντηση είναι αυτονόητη..Στην Αγγλία!
Γενικά αν σου αρέσει αυτό που κάνεις,όπου και να το κάνεις,θα περάσεις ωραία.Εντάξει,μπορεί σε κάποια μέρη από οργάνωση και λειτουργία να σε μαμήσουν (π.χ Ελλάδα) αλλά νομίζω ότι αν έχεις όρεξη όπου και αν είσαι θα τα καταφέρεις μία χαρά.
Τώρα,αν με το ερώτημά σου εννοείς το κλασικό "Πού είναι πιο οργανωμένα ως πανεπιστήμιο και πού είναι καλύτερα από θέμα επαγγελματικής αποκατάστασης;" θεωρώ ότι η απάντηση είναι αυτονόητη..Στην Αγγλία!
-
giominor88
Παιδιά καταρχάς ευχαριστώ!
Να σας πω 2 πραγματα όμως:
1) Είμαι ήδη φοιτητής στο ΤΕΙ Αθηνών - Ηλεκτρονική δυστυχώς, και το επίπεδο είναι τόσο χαμηλό που με εκνευρίζει αφάνταστα. Δυστυχώς όταν ήμουν Γ Λυκείου προτίμησα το κωλοΤΕΙ από την Επιστήμη των Υλικών (Πάτρα, Γιάνεννα, Κρήτη) και Μαθηματικό (ΓΙάνεννα, Κρήτη) και άλλες Πανεπιστημιακές Σχολές ΕΚΤΟΣ Αθηνών για να μείνω Αθήνα..
2) Είμαι στο 2ο έτος και ανακαλύπτω πόσο τεράστιες είναι οι διαφορές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και συγκλονίζομαι, ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτω την Κβαντομηχανική και την Κοσμολογία, και στις κενές ώρες των καθηγητών μου πάω και τους ρωτάω για την Χαμιλτονιανή, και για προβλήματα (σε μια διάσταση προς το παρών) Κβαντομηχανικής,,,
ΕΤΣΙ αποφασίζω να πάω για Φυσική Αγγλιά ή να ξαναδώσω πανελλήνιες, όπου είμαι 100% σίγουρος ότι 8α περάσω σε κάποιο εκ των ΕΜΠ ΣΕΜΦΕ, ΕΚΠΘ Φυσικό κλπ... (Πιστεύω ότι με το διάβασμα που είμαι διατεθιμένος να ρίξω θα βγάλω τουλάχιστον 1,500 μόρια παραπάνω αυτήν την φορά)
Το πρόβλημα είναι ότι με έχει δεχτεί ήδη το πανεπιστήμιο του Lancaster (1ο στην έρευνα για το 2008 στην Μεγάλη Βρετανία) και σκέφτομαι ότι είναι προτιμότερο αυτό από το να πάω πχ στην Κρήτη μιας που τα έξοδα θα είναι περίπου τα ίδια...
Οπότε λέω...πείτε μου να έρθω στο Πολυτεχνείο? Τρελένομαι για μαθηματικά και ΦΥΣΙΚΗ.. Το φυσικό όμως στο ΕΚΠΘ είναι μπουρδέλο... ΒΟΗΘΕΙΑ...!
Να σας πω 2 πραγματα όμως:
1) Είμαι ήδη φοιτητής στο ΤΕΙ Αθηνών - Ηλεκτρονική δυστυχώς, και το επίπεδο είναι τόσο χαμηλό που με εκνευρίζει αφάνταστα. Δυστυχώς όταν ήμουν Γ Λυκείου προτίμησα το κωλοΤΕΙ από την Επιστήμη των Υλικών (Πάτρα, Γιάνεννα, Κρήτη) και Μαθηματικό (ΓΙάνεννα, Κρήτη) και άλλες Πανεπιστημιακές Σχολές ΕΚΤΟΣ Αθηνών για να μείνω Αθήνα..
2) Είμαι στο 2ο έτος και ανακαλύπτω πόσο τεράστιες είναι οι διαφορές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και συγκλονίζομαι, ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτω την Κβαντομηχανική και την Κοσμολογία, και στις κενές ώρες των καθηγητών μου πάω και τους ρωτάω για την Χαμιλτονιανή, και για προβλήματα (σε μια διάσταση προς το παρών) Κβαντομηχανικής,,,
ΕΤΣΙ αποφασίζω να πάω για Φυσική Αγγλιά ή να ξαναδώσω πανελλήνιες, όπου είμαι 100% σίγουρος ότι 8α περάσω σε κάποιο εκ των ΕΜΠ ΣΕΜΦΕ, ΕΚΠΘ Φυσικό κλπ... (Πιστεύω ότι με το διάβασμα που είμαι διατεθιμένος να ρίξω θα βγάλω τουλάχιστον 1,500 μόρια παραπάνω αυτήν την φορά)
Το πρόβλημα είναι ότι με έχει δεχτεί ήδη το πανεπιστήμιο του Lancaster (1ο στην έρευνα για το 2008 στην Μεγάλη Βρετανία) και σκέφτομαι ότι είναι προτιμότερο αυτό από το να πάω πχ στην Κρήτη μιας που τα έξοδα θα είναι περίπου τα ίδια...
Οπότε λέω...πείτε μου να έρθω στο Πολυτεχνείο? Τρελένομαι για μαθηματικά και ΦΥΣΙΚΗ.. Το φυσικό όμως στο ΕΚΠΘ είναι μπουρδέλο... ΒΟΗΘΕΙΑ...!
- Alekos
- Real Name: Alekos
Eγώ προσωπικά θα προτιμούσα την Αγγλία αν είχα τη δυνατότητα. Νομίζω σου προσφέρει περισσότερες επιλογές επαγγελματικά. Η άποψή μου για τη σχολή μας είναι ότι είναι καλή σχολή γιατί συνδυάζει μαθήματα από πολλούς διαφορετικούς κλάδους (όπως μαθηματικά, φυσική, μηχανική, υπολογιστές, ακόμα και οικονομία) και σε ένα πολύ καλό και υψηλό επίπεδο. Αυτό είναι καλό γιατί αποκτάς ευρεία επιστημονική γνώση. Όμως, σίγουρα πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως αυτό που αναφέρεις έχουν πολύ καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή, κτίρια, οργάνωση και προοπτικές για δουλειά. Πιστεύω ότι πρέπει να αποφασίσεις αν θες να μείνεις στην Ελλάδα ή να δοκιμάσεις τη ζωή στο εξωτερικό 
-
ge99020
- Real Name: Panagiotis A.
To panepisthmio tou lancaster einai odos poly kalo panepisthmio kai poly istoriko , to mono pou exw na sou pw egw an kai einai ligo off topic, to lancaster einai pragmatika poly mikrh polh kai sto pou8ena (agglikos voras...). milame gia mia polh me polla agglika localia (megalh epi8etikothta pros tous 3enous), pou gia na 3eskaseis prepei na vre8eis sto manchester (toul mia wra me treno). exe to ypopsh sou ayto, dexomai to epixeirhma pws pantou einai kala an apla 8es na diavaseis, alla p.x gia mena h poiothta zwhs einai poly shmantikh, kai to lancaster einai ligo topos pou 8a "monaseis".
-
giominor88
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να ενημερώσω ότι με έχει ήδη δεχθεί το Lancaster αλλά περιμένω και από το πανεπιστήμιο του Birmingham απάντηση.. Ξέρω ότι οι υποδομές στην Ελλάδα είναι έτη φωτός πίσω.. Αλλά απ ότι βλέπω το πρόγραμμα σπουδών είναι ιδαίτερα υψηλό! Πραγματικά, πείτε μου όχι αν αξίζει το ΕΜΠ σε σχέση με το εξωτερικό, αλλά αν αξίζει γενικότερα.. Γιατί εγώ έχω ιδιαίτερα καλή άποψη και πιστεύω ότι το επίπεδο των επιστημόνων που βγαίνουν από εκεί είναι υψηλότερο από πολλύς του εξωτερικού και άπειρους της Ελλάδας.
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
giominor88 έγραψε:Να ενημερώσω ότι με έχει ήδη δεχθεί το Lancaster αλλά περιμένω και από το πανεπιστήμιο του Birmingham απάντηση..
Ναι ρε φίλε και εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω.Με έχουν δεχτεί στο ΜΙΤ,περιμένω απάντηση και από το Cambridge και είμαι σε τρίλημα τώρα...Να κάτσω Καλλιθέα,να τρέχω στο Λονδίνο ή να ξενιτευτώ στην Μασαχουσέτη;;;
Πέρα από την πλάκα,μην το σκέφτεσαι ρε άνθρωπε.Μια χαρά είναι και το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ αλλά όταν θα αρχίσουν τίποτα καταλήψεις ή όταν θα ξενερώσεις με τίποτα βλάκες καθηγητές που θα σου κάνουν κακό μάθημα (με την έννοια της ΜΗ-μεταδοτικότητας!) τότε θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο που δεν έφυγες.
Εκτός αν έχεις πρόβλημα με την ποιότητα ζωής,όπως είπε και κάποιος συνομιλητής.Τότε αλλάζει το πράγμα γιατί όντως σε πολλές πόλεις του εξωτερικού θα ζεις σαν να "ψιλομονάζεις".
- Hengeo
Αν έχεις τη δυνατότητα να πας εξωτερικό, πήγαινε. Από ότι βλέπω, ήδη σε έχουν πάρει, οπότε μην το σκέφτεσαι. Ίσως σε δυσκολέψει λίγο στην αρχή η προσαρμογή, αλλά το επίπεδο δεν έχει καμία σχέση. Στο εξωτερικό βέβαια, φοιτητής σημαίνει να διαβάζεις και να ασχολείσαι, δηλαδή πραγματικός φοιτητής, όχι σαν εδώ, που φοιτητής σημαίνει καταλήψεις, παρατάξεις, πολιτική, συνδικαλισμός, σκονάκια, αντιγραφή, νόμος του μπούγιου κ.λ.π. (Ξέρω θα πέσουν να με φάνε τώρα μερικοί αριστεροί <<προοδευτικοί>>..)
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
-
giominor88
Ναι συμφωνώ απόλυτα στα περί κομματικά κλπ.
Γιατί όμως παρόλο που το Lancaster ήταν πρώτο στο Ην. Βασίλειο για το 2008 στην έρευνα στην φυσική έχω καλύτερη άποψη για το Πολυτχνείο? Θέλω να έρθω να παρακολουθήσω κανά μάθημα, και ίσως να προσεγγίσω κάποιον καθηγητή. Τι λέτε?
Υπάρχει κάποιος καθηγητής που ίσως μου έλεγε την άποψη του? Έχετε πάει εσείς σε άλλα πανεπιστήμια? Σε σχέση με αυτά πως είναι το ΕΜΠ?
ΥΓ Πρέπει να φοβάμαι πως η κατάσταση θα είναι όπως στο ΤΕΙ Αθηνών ή πολύ χειρότερα όπως στην Σχολή Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ?
Γιατί όμως παρόλο που το Lancaster ήταν πρώτο στο Ην. Βασίλειο για το 2008 στην έρευνα στην φυσική έχω καλύτερη άποψη για το Πολυτχνείο? Θέλω να έρθω να παρακολουθήσω κανά μάθημα, και ίσως να προσεγγίσω κάποιον καθηγητή. Τι λέτε?
Υπάρχει κάποιος καθηγητής που ίσως μου έλεγε την άποψη του? Έχετε πάει εσείς σε άλλα πανεπιστήμια? Σε σχέση με αυτά πως είναι το ΕΜΠ?
ΥΓ Πρέπει να φοβάμαι πως η κατάσταση θα είναι όπως στο ΤΕΙ Αθηνών ή πολύ χειρότερα όπως στην Σχολή Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ?
- Tzanampets
- Real Name: Call me 'mate'
Βασικά ότι απόψεις και να έχεις για το ΕΜΠ και το Lancaster, δεν δοκίμασες κανένα ακόμα οπότε δεν μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη άποψη.
Για μένα αν έχεις τη δυνατότητα να πάς στην Αγγλία και πόσο μάλλον αν σε έχουν δεχτεί ήδη μην το σκέφτεσαι καθόλου.
Και μένα μου αρέσει η σχολή μου και εγώ έχω καλή άποψη για το ΕΜΠ αλλά έχει άλλα προβλήματα το ΕΜΠ και η Ελλάδα γενικότερα.
Και στην Αγγλία θα βρείς προβλήματα αμα πάς αλλα όσον αφορά τις σπουδές σου θα έχεις πολύ λιγότερα.
Επίσης για μένα είναι μεγάλο συν να πας και να ζήσεις για ένα διάστημα στο εξωτερικό, πόσο μάλλον και να σπουδάσεις εκεί.
Για μένα αν έχεις τη δυνατότητα να πάς στην Αγγλία και πόσο μάλλον αν σε έχουν δεχτεί ήδη μην το σκέφτεσαι καθόλου.
Και μένα μου αρέσει η σχολή μου και εγώ έχω καλή άποψη για το ΕΜΠ αλλά έχει άλλα προβλήματα το ΕΜΠ και η Ελλάδα γενικότερα.
Και στην Αγγλία θα βρείς προβλήματα αμα πάς αλλα όσον αφορά τις σπουδές σου θα έχεις πολύ λιγότερα.
Επίσης για μένα είναι μεγάλο συν να πας και να ζήσεις για ένα διάστημα στο εξωτερικό, πόσο μάλλον και να σπουδάσεις εκεί.
Off Topic
Ρε παιδιά το "emperial" έτσι γράφεται?? εγώ νόμιζα Imperial... εκτός και αν εννοείτε το ΕΜΠerial 
Elen síla lúmenn' omentielvo.

For those about to troll... we salute you!

For those about to troll... we salute you!
-
papagalakos
Τελειώνοντας το μαθηματικό Αθήνας και πηγαίνοντας για μεταπτυχιακό στην Αγγλία σε βάζουν κατευθείαν στο δεύτερο έτος. Το πρώτο έτος θεωρείται τετριμένο. Οι τύποι κάνουν διακρίνουσα στο πρωτο έτος της σχολής. Οπότε νωμίζω το πραγματικό δίλιμα είναι Μαθηματικό Αθήνας ή ΣΕΜΦΕ. Από άποψη επαγγελματικών δικαιωμάτων είμαστε σαφώς καλύτερα. Μπαίνουμε και οι δύο στον ΑΣΕΠ και εμεις πιθανών να μπουμε και στο ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος). Από άποψη γνώσεων πάμε καλά, αν σκεφτείς οτι έχουμε σχεδόν τα διπλάσια μαθήματα. Το θέμα όμως είναι οτι αν θες να γίνεις "αυθεντικός" μαθηματικός, δηλαδή να περπατάς και να σκέφτεσαι εξισώσεις, πρέπει να πας στο Μαθηματικό. Αυτοί κάνουν μόνο μαθηματικά. Αν το θες θα σου αρέσει. Αν δεν είσαι αποφασισμένος όμως έλα στη ΣΕΜΦΕ, αλλιως δεν θα τελειωσεις ποτέ το μαθηματικό (θα τελειώσεις σε 10 χρονια). Κάνουν "σκληρά" μαθηματικά. Εμείς κάνουμε πολλά, ώστε να λύνουμε κάθε βασικό πρόβλημα, ενώ αυτοί ασχολούνται με τόσο αφηρημένα πράγματα που ο μέσος σεμφίτης δεν μπορει να αναμετρηθεί. Πρέπει να ξέρεις οτι και οι δύο είναι πολύ καλές σχολές. Συγγεκριμένα η ΣΕΜΦΕ είνια η δυσκολότερη του ΕΜΠ και το Μαθηματικό η δυσκολότερη του Καποδιστριακού. Η βάση μην σε νοιάζει. Δεν τις δηλώνουν γιατί τις φοβούνται. Αν δεις οι πρώτοι σε αυτές τις δύο σχολές έχουν γράψει παραπάνω από τον πρώτο των Ηλεκτρολόγων, της Ιατρικής κλπ.
Υ.Γ. Αν θες να μιλήσεις με κάποιον, μπορείς να μιλήσεις με τον Βένιο Αγγελόπουλο, καθηγητη ΕΜΠ, που έβαλε εμένα στη ΣΕΜΦΕ. Είναι αρκετά πειστικός.
Υ.Γ. Αν θες να μιλήσεις με κάποιον, μπορείς να μιλήσεις με τον Βένιο Αγγελόπουλο, καθηγητη ΕΜΠ, που έβαλε εμένα στη ΣΕΜΦΕ. Είναι αρκετά πειστικός.
Off Topic
Hengeo προσπερνώ τις κουταμάρες σου μόνο και μόνο για να μην διαλύσουμε το topic.
Λοιπον λιγα λογια: αν το ζητημα ειναι καποδιστριακο η σεμφε τοτε η απαντηση ειναι σεμφε.(τελεια και παύλα. το επιπεδο καμια σχεση μην ακους τι λενε.)
αν το ζητημα ειναι ελλαδα ή αγγλια τοτε η απαντηση ειναι αγγλια.(τελεια και παυλα ξανα)
οι λογοι ειναι παρα πολλοι(ας αναφερθουμε σε μερικους). ειτε θελεις να προχωρησεις στη φυσική είτε να βρεις δουλεια εκει τα πραγματα είναι πολυ πολυ πολυ καλυτερα.τα 62 μαθηματα μας κανουν σοφούς οποσδηποτε, αλλα και εκει με το συστημα που έχουν αν είσαι καλος φοιτητης, παιρνεις γνωσεις πολλές και καλες.
Επισης σκέψου ότι σχεδον όλοι οι αποφοιτοι της σεμφε πανε να συνεχισουν στο εξωτερικο. αν πας κατευθείαν εξω θα μπεις στα ιδια προγραμματα πιο ευκολα και 2 χρονια νωριτερα απο τους αποφοιτους σεμφε.
αν εχεις δυνατοτητα να φυγεις απο ελλαδα η ερωτηση σου δεν υπάρχει!!!
εχω ευχηθεί πολλες φορες να μου τα ειχε πει αυτα καποιος νωριτερα, ελπιζω να βοήθησα!
Οτι και να αποφασισεις καλη τύχη!
αν το ζητημα ειναι ελλαδα ή αγγλια τοτε η απαντηση ειναι αγγλια.(τελεια και παυλα ξανα)
οι λογοι ειναι παρα πολλοι(ας αναφερθουμε σε μερικους). ειτε θελεις να προχωρησεις στη φυσική είτε να βρεις δουλεια εκει τα πραγματα είναι πολυ πολυ πολυ καλυτερα.τα 62 μαθηματα μας κανουν σοφούς οποσδηποτε, αλλα και εκει με το συστημα που έχουν αν είσαι καλος φοιτητης, παιρνεις γνωσεις πολλές και καλες.
Επισης σκέψου ότι σχεδον όλοι οι αποφοιτοι της σεμφε πανε να συνεχισουν στο εξωτερικο. αν πας κατευθείαν εξω θα μπεις στα ιδια προγραμματα πιο ευκολα και 2 χρονια νωριτερα απο τους αποφοιτους σεμφε.
αν εχεις δυνατοτητα να φυγεις απο ελλαδα η ερωτηση σου δεν υπάρχει!!!
εχω ευχηθεί πολλες φορες να μου τα ειχε πει αυτα καποιος νωριτερα, ελπιζω να βοήθησα!
Οτι και να αποφασισεις καλη τύχη!
- surf_tha_curl
papagalako mallon eisai prwto etos ή eisai roh fysikou ή telos pantwn exeis dialeksei mathimata epilogis pedagwgika gia na grafeis auta poy grafeis : "Κάνουν "σκληρά" μαθηματικά. Εμείς κάνουμε πολλά, ώστε να λύνουμε κάθε βασικό πρόβλημα, ενώ αυτοί ασχολούνται με τόσο αφηρημένα πράγματα που ο μέσος σεμφίτης δεν μπορει να αναμετρηθεί."
Se oti afora to dilima agglia ή semfe tha pw ta ekseis:
An eisai apo ta atoma pou theloun piesh gia na diavasoun ή oi anthrwpoi mporoun na se kanoun na ksenerwneis , tote pigene agglia kai tha einai ta pragmata opws ta thes
An pali eisai apo ta atoma pou strwnoun to kwlo tous katw na diavasoun kai exeis pisma se oti afora thn symperifora allwn (px : kakwn kathigitwn). Tote ela semfe giati den tha eisai ypoxreomenws na parakoloutheis mathimata poy den se endiaferoun oute na paradideis 10 set askhsewn thn evdomada opote tha exeis xrono na diavazeis kai na erevnas auta poy thes
koinws auto pou lew einai oti anyparksia organwshs, an thn ekmetaleuteis tha sou kanei kalo
Se oti afora to dilima agglia ή semfe tha pw ta ekseis:
An eisai apo ta atoma pou theloun piesh gia na diavasoun ή oi anthrwpoi mporoun na se kanoun na ksenerwneis , tote pigene agglia kai tha einai ta pragmata opws ta thes
An pali eisai apo ta atoma pou strwnoun to kwlo tous katw na diavasoun kai exeis pisma se oti afora thn symperifora allwn (px : kakwn kathigitwn). Tote ela semfe giati den tha eisai ypoxreomenws na parakoloutheis mathimata poy den se endiaferoun oute na paradideis 10 set askhsewn thn evdomada opote tha exeis xrono na diavazeis kai na erevnas auta poy thes
koinws auto pou lew einai oti anyparksia organwshs, an thn ekmetaleuteis tha sou kanei kalo