Κατατακτήριες

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Aiwarikiar
Real Name: Γιαννης

Κατατακτήριες

Δημοσίευση από Aiwarikiar »

Χαιρετω ολους σας εδω μεσα και σας ευχομαι χρονια πολλα. Οπως ειναι προφανες απο τον τιτλο του τοπικ (εψαξα αλλα δεν εχει αναφερθει ξανα κανενας στο φορουμ), θα ηθελα μια ενημερωση οσον αφορα τις κατατακτηριες εξετασεις στο τμημα. Πριν ομως αναφερθω σε αυτα που θελω να σας ρωτησω, ας μου επιτραπει μια μικρη γνωριμια με τον υπογραφοντα. Το ονομα μου ειναι Aiwarikiar :P :P :P , ειμαι πτυχιουχος γεωλογος πανεπιστημιου αθηνών, με προσεχως μεταπτυχιακο διπλωμα ειδικευσης στη γεωφυσικη και ναι ενδιαφερομαι να μπω στσ ΣΕΜΦΕ, μεσω της οδου των κατατακτηριων εξετασεων. :execute: :violent: :ROFL2: :ROFL2: :ROFL2: :sky:

Αφου σας αφησω το χρονο να επεξεργαστειτε την αποφαση μου αυτη, με την αναλογη σοβαροτητα ελπιζω :P , και αφου δηλωνω εξαρχης οτι μπορειτε ανετα να σκασετε πλακα μαζιω μου, ζητω απλα λιγο χρονο απο καποιον φιλανθρωπο να κανει τον κοπο και να με βοηθησει για τα εξης :

Πλητοφοριακα και μονο, θα ηθελα να μαθω πανω σε ποια βιβλια βασιζεται η διδασκαλια των εξης μαθηματων :

1.Μαθηματικη Αναλυση Ι
2.Μαθηματικη Αναλυση ΙΙ
3.Αναλυτικη Γεωμετρια και Γραμμικη Αλγεβρα
4.Γραμμικη Αλγεβρα και Εφαρμογες

5.Φυσικη Ι (Μηχανικη)
6.Φυσικη ΙΙ (Ηλεκτρομαγνητισμος)

7.Στατικη
8.Μηχανικη Παραμορφωσιμου Σωματος.

Αν τελικα, παρω την μεγαλη αποφαση να δωσω κατατακτηριες εξετασεις, θα εξεταστω στην παραπανω υλη. :lol: :lol: :lol: :lol:

Σοβαρα τωρα θα το εκτιμουσα αν καποιος εκανε τον κοπο να με βοηθησει, ενημερωνοντας με σχετικα με το ποια συγγραματα διδασκονται στα μαθηματα αυτα. Τιτλους και συγγραφεις.

Ευχαριστω για τη φιλοξενια, και μπορει καποια στιγμη να ειμαστε και συναδελφοι.

Υ.Γ 1. Απευθυνομαι κυριως σε πρωτοετεις/δευτεροετεις καθως θα μπορουν να με πληροφορησουν για τα συγχρονα σε χρηση βιβλια.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Re: Κατατακτηριες.

Δημοσίευση από O_Xamenos »

νομιζω οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ανεβεις μια μερα και να ρωτησεις του καθηγητες αυτοπροσωπος για την υλη... να μαθεις πιοι ειναι αυτοι που θα βαλουν θεματα και μετα οτι αλλο θες το συζηταμε
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
congi
Real Name: CG

Δημοσίευση από congi »

Φίλε εγώ είμαι πρωτοετής, θα σου γράψω πια βιβλία έχουμε πάρει φέτος. Στα βάζω στην ίδια αρίθμιση με την οποία τα έχεις βάλει:

1)Μαθηματική Ανάλυση 1 (τεύχη Α,Β) - Θ.Τ.Ρασσιάς - Εκδόσεις Σαββάλα
2)Μαθηματική Ανάλυση 2 - Θ.Τ.Ρασσιάς - Εκδόσεις Συμεών
[Τα βιβλία αυτά για ανάλυση είναι πολύ καλά κατα τη γνώμη μου)

3.Αναλυτικη Γεωμετρια και Γραμμικη Αλγεβρα - Α.Γ. Φελλούρης - Εκδόσεις Συμεών
4.Γραμμικη Αλγεβρα και Εφαρμογες - Ι.Β. Μαρουλάς - Μας το μοιράσαν δεν ξέρω τι εκδόσεις

5.Φυσικη Ι (Μηχανικη) -Στη φυσική μας έχουν δόσει τα βιβλία της σειράς του Berklee
6.Φυσικη ΙΙ (Ηλεκτρομαγνητισμος)

7.Στατικη - Άχροιστα βιβλία
8.Μηχανικη Παραμορφωσιμου Σωματος. - Άχροιστα βιβλία

Πάντως αφού τα θέλεις για αυτοδιδασκαλία θα πρέπει να βρείς ανάλογα βιβλία.
Απο εδώ http://www.semfe.ntua.gr/PROPTYXIAKA.htm δες ποιοι τα διδάσκουν αν θέλεις να μιλήσεις μαζί τους.
Aiwarikiar

παιδια ευχαριστω, προφανως καποια στιγμη που θα ευκαιρω θα προσπαθησω να ερθω σε επαφη με τους διδασκοντες για περισσοτερες πληροφοριες...μαθηματικα φυσικη δεν εχω τοσςο προβλημα, περισσοτερο στατικη, παραμορφωσιμο πρεπει να εστιασω. ευχαριστω παντως...... :D :D
Άβαταρ μέλους
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Νάσια παραγοντικό
Facebook ID: 1169014285

Δημοσίευση από Nasia! »

Όσον αφορά τη μηχανική ο congi έχει δίκιο, τα βιβλία είναι άχρηστα και μάλιστα αυτό το είπε ο ίδιος ο καθηγητής!!!
Εντούτοις μας είχε πει να αγοράσουμε αν θέλουμε τα βιβλία του Hibbeler, τα οποία είναι κατά τη γνώμη του πολύ καλά.
Εγώ αγόρασα το πρώτο και όντως ήταν αρκετά καλό. Όμως πρώτον είναι αρκετά ακριβά (νομίζω κάπου 50-60 ευρώ είχε), δεύτερον δεν είχε πολλές λυμένες ασκήσεις (μόνο κανα δυο παραδείγματα και μετά ασκήσεις προς λύση) και τέλος βρήκα πολύ κουραστικό το να διαβάζω στα αγγλικά (και μάλιστα μηχανική :P)........
Τώρα, αν εσύ θες να διαβάσεις μόνος σου και δεν σ' ενοχλούν τα παραπάνω, νομίζω ότι θα σε βοηθήσουν...... :)
Ο τίτλος του βιβλίου της στατικής είναι (τι άλλο?) statics. Για το παραμορφώσιμο δεν ξέρω, αλλά θα είναι κάτι ανάλογο φαντάζομαι!!
Ελπίζω να βοήθησααα....!!! :D :D
The world is not enough, but it is such a perfect place to start, my love.
Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από apolski »

Παρε το Mechanics of Materials των Beer & Johnston να τελειωνεις... εχει και στα ελληνικα.

Επισης και του Timoshenko ειναι πολυ καλο.
Aiwarikiar

Οσον αφορα τη στατικη έχω το βιβλιο των Beer, Johnston, Τεχνικη Μηχανική τομ 1. - Στατική, απο τις εκδοσεις Φουντας... Πολυ λεπτομερες, και απο το λιγο που το ξεφυλλισα φαινεται πολυ καλο...

Οσον αφορα τη μηχανικη παραμορφωσιμου σωματος, έχω το "Αντοχή των Υλικών", των Χαραλαμπακη- Παπαμιχου, απο ΑΠΘ, εκδοσεις Τζιολα. Στο κομματι της θεωριας καλο φαινεται, αλλα πολυ ελλειπες στο θεμα των ασκησεων.

Μονος μου θα διαβασω, αρνουμαι τη λυση του φροντιστηριου...

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες...το εκτιμω πολυ που μπηκατε στον κοπο... :D :D
Aiwarikiar

Nasia! έγραψε: Εντούτοις μας είχε πει να αγοράσουμε αν θέλουμε τα βιβλία του Hibbeler, τα οποία είναι κατά τη γνώμη του πολύ καλά.
Engineering Mechanics: Statics ειναι ο τιτλος του βιβλιου του Hibbeler, που μου προτεινεις???? βασικα αν ειναι αυτο το βρηκα περιπου 10 ευρω, μεταχειρισμενο...
Άβαταρ μέλους
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator

Re: Κατατακτήριες

Δημοσίευση από Nasia! »

OMG!! Εγώ φταίω που δεν το έψαξα λίγο περισσότερο δηλαδή!!!!! :(
Ναι, αυτό είναι το βιβλίο... Παρ' το αν είναι, για 10 ευρώ αξίζει και με το παραπάνω!
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος
Real Name: Κώστας

Δημοσίευση από τελειωμένος »

Γειά και χαρά σας παίδες.
οι κατατακτήριες έγιναν και ήρθα κι εγώ... από την οδοντιατρική έρχομαι και ξέρω ότι ακούγεται λίγο κουφό.
Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι η σχολή εδώ είναι λίγο χαόδης (τουλάχιστον σε σχέση με την προηγούμενη)
προσπαθώ να προσαρμοστώ αλλά δεν έχω βρεί ακόμα άκρη.
Βασικά δεν ξέρω καλά τα κτίρια του πολυτεχνίου και κάθε φορά που έρχομαι νιώθω σαν χαζός (όχι ότι δεν είμαι ) που πρέπει να ρωτά δεκαπέντε φορές για να φτάσω σε μιά γραμματεία που τελικά την βρίσκω και κλειστή- τώρα την έμαθα.
Αλλα το που είναι όλα τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια νομίζω μόνο με GPS θα μπορούσα να το ανακαλύψω.
Αν υπάρχει κανένας πρωτοετής που μπορεί να μου ρίξει λίγο φως θα το εκτιμούσα.
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι παντρεμένος.
Άβαταρ μέλους
Nasia!
Portal Administrator
Portal Administrator

Δημοσίευση από Nasia! »

Σορυ, αλλα απο τους πρωτοετεις ζητας οδηγιες?? :P Δε λεω οτι δεν εχουν μαθει τα περισσοτερα με ενα-και-κατι εξαμηνο στη σχολη, αλλα θα το εβρισκα πιο λογικο να ρωτησω τους μεγαλυτερους οι οποιοι πλεον ξερουν ακομα και τις παρακαμψεις, τις "κρυφες πορτες", τις "μαγικες σπηλιες", το 'καψα αλλα you get my point!!

Εν πασει περιπτωσει, επειδη το βρισκω λιγο δυσκολο να σου σχεδιασω ενα πληρη χαρτη της πολυτεχνειουπολης η εστω των γενικων εδρων εδω στο forum, δε ρωτας κατι λιγο πιο συγκεκριμενο? :)
Άβαταρ μέλους
panos48al
Real Name: Πάνος

Δημοσίευση από panos48al »

Τριγυριζω στη ΣΕΜΦΕ κοντα 9 χρονια! Γνωριζω τα μονοπατια και τις κερκοπορτες!

Αλλα δεν εχω παρει χαμπαρι για κρυφες σπηλιες!!!!!!! Ειναι αστειο, υπονοούμενο ή κάποιο κοινό μυστικό της Μασωνιάς της σχολής?????

Φίλε ''ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕ'' ρώτα συνέχεια τον κόσμο στη σχολή. Πάντα είμαστε όλοι πρόθυμοι να βοηθάμε. Μην αγχώνεσαι.
Λίγη ΥΠΟΜΟΝΗ για 1-2 βδομάδες και θα είσαι ...πρώτος!!! Navigator Talk & Drive!!!!
Πάνος
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος

Μάλιστα...
Λοιπόν για να γίνω πιό συγκεκριμένος (όχι τίποτ'άλλο... μπορεί κανένας να θέλει να μου δώσει καμία πληροφορία και να χαθεί σε καμία σπηλιά)
υπάρχει κάποια επιτροπή έτους που αναλαμβάνει την οργάνωση του έτους (δε μιλάω για κόμματα);
Από την προηγούμενη εμπειρία μου γνωρίζω πως υπάρχει μία πενταμελής επιτροπή έτους που φροντίζει τα ποταπά ρεαλιστικά θέματα που απασχολούν τον μέσο φοιτητή και όχι τις τυρόπιτες του κυλικίου και την κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων βακαλάων της Βαλτικής...
Έτσι λοιπόν όταν ήθελες πληροφορίες, τις ζητούσες από τους φοιτητές του έτους σου οι οποίοι είχαν φροντήσει για βιβλία, πρόγραμμα, εξετάσεις αμφιθέατρα κλπ.
Υπάρχει κάτι τέτοιο ή έπρεπε να φανταστώ εγώ ότι πηγαίνοντας στο αμφιθέατρο της φυσικής για φυσική.. φυσικά έκαναν μάθημα οι χημικοί! και πηγαίνοντας στο αμφιθέατρο 4 για ανάλυση.. φυσικά έδινανα μάθημα οι ηλεκτρολόγοι!(ναι pano48al ... τα βρήκα ρωτώντας και ευτυχώς δεν βρέθηκα στην Πόλη)
Κοίτα Nasia άμα θες να λέμε κακιούλες και εξυπναδούλες ok. Αλλά νομίζω το φόρουμ δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί κάτι τέτοιο (κάνω λάθος;).
Την άκρη θα την βρώ, απλώς πολλές φορές όταν κάποιος σου πεί ότι "ξέρεις, αυτό κάψτο ή έλα εκεί αξίζει" ενδεχομένως να αποφύγεις την για μία ακόμα φορά ανακάλυψη του τροχού.
F(x)
Real Name: function

Δημοσίευση από F(x) »

φιλε για πες τι θα το κανεις το πτυχιο σεμφε? μηπως δεν ηθελες οδοντιατρος? ή το θες ετσι για πλακα.
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος

Το θέμα σηκώνει κρασί...(με όλα τα συνοδευτικά)
...κρασάκι πίνεις;;;
τί να σου πω τώρα... αυτό που θες να ακούσεις, αυτό που θέλω να λέω ή την πραγματικότητα;
Αυτό που θες να ακούσεις: είμαι μ******
Αυτο που θέλω να λέω: ( με ύφος)ξέρεις... η επιστήμη των υλικών μπλα μπλα κλπ σοφιστικέ ψαρωτικές παπαριές
Πραγματικότητα: τα αποθημένα ενός παραστρατημένου πρωτοδεσμίτη
...θές κι άλλα;;;
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι παντρεμένος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”