Linux - Εύκολο ή δύσκολο????

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Linux - Εύκολο ή δύσκολο????

Δημοσίευση από Wizard »

theos έγραψε:
drcypher έγραψε: Περιληπτικά: Το Linux είναι εύχρηστο πλέον (και γίνεται πιο εύχρηστο με φρενήρεις ρυθμούς).
Όταν θα φτάσει στο σημείο να μπορείς να το μάθεις σε 5 ωρίτσες τότε θα το βάλω. Και δεδομένου ότι οι ρυθμοί είναι φρενήρεις, αυτό θα γίνει πριν μου κλειδώσουν τα windows :lol:
Με βάση αυτά από το Παραδίπλα θέμα
Θέλω απλά να πω τα εξής λίγα πράγματα:
Αυτό που αναφέρεις theos έχει ήδη συμβεί. Με εξέπληξε πριν ένα μήνα μια διανομή linux που έβαλα. Δεν περίμενα ότι θα έβρισκα λειτουργικό πιο εύχρηστο από τα Windows για τον μέσο χρήστη. Κι όμως το Ubuntu είναι ακριβώς αυτό.
Συζητούσα με τον theo πριν στο msn και με ρώταγε τι παίζει από προγράμματα. Είναι αλήθεια ότι τα αρχεία .exe δεν είναι εκτελέσιμα στο linux κι έτσι ό,τι έχετε μέχρι τώρα δεν λειτουργεί. Ωστόσο υπάρχει μια εφαρμογή που λέγεται Synaptic και είναι αντίστοιχη του add/remove programms των windows. Μόνο που αυτή είναι όντως και add ;)
Απλά κάνεις μια αναζήτηση για το πρόγραμμα που θέλεις και σου το εμφανίζει. Το επιλέγεις και αυτό το κατεβάζει και το εγκαθιστά αυτόματα. Δεν πατάς ούτε next 5-6 φορές. Μόνο ένα apply για το σύνολο των προγραμμάτων ;)
Για όσα προγράμματα δεν υπάρχουν στο synaptic απλά πηγαίνετε στο site του προγράμματος και βλέπετε αν υπάρχει έκδοση για linux. Αν ναι, τότε απλά ακολουθείτε κατά γράμμα τις οδηγίες που είναι πολύ αναλυτικές και δεν είναι και τίποτα το φοβερό. Συνήθως δε κατεβάζετε απλά ένα αρχείο με κατάληξη deb που είναι ο installer του προγράμματος και δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα ;)
Τέθηκε επίσης το ζήτημα του office. Υπάρχει προεγκατεστημένο το openoffice. Δεν είναι office, αλλά μοιάζει πάρα πολύ και φυσικά είναι συμβατό με τα αρχεία doc και xls.
Όσο για συμβατότητα με το hardware δεν το συζητώ. Να σημειώσω ότι στο laptop αυτή τη στιγμή μετά από format έβαλα xp και Ubuntu. Στα xp πρέπει να εγκαταστήσω την κάρτα γραφικών, την κάρτα ήχου και το modem. Στο ubuntu τα βρήκε όλα. Ένας γνωστός είχε bluetooth πάνω και δουλεύει τέλεια.
Είναι λογικό ότι η αλλαγή τρομάζει. Αλλά μετά από μια βδομάδα το πολύ που θα έχετε συνηθίσει θα δείτε ότι δεν είναι τίποτα το φοβερό. Ίσα ίσα θα αρχίσετε να μπαίνετε όλο και πιο βαθιά στο λειτουργικό, να το φέρνετε στα μέτρα σας και να το παραμετροποιείτε πλήρως. Μετά αν προσπαθήσετε να αλλάξετε κάτι στα windows θα σας φανεί βουνό.
Βεβαιωθείτε μόνο αν έχετε usb modem (ή γενικά συσκευή) ότι υπάρχει ο κατάλληλος driver. Είναι το μόνο που χωλαίνει το linux και για το οποίο δε φταίει φυσικά αυτό, αλλά οι εταιρίες.

Υ.Γ Tα windows φυσικά δεν τα βγάζω με τίποτα. Είπαμε, παίζω και παιχνίδια... Και τώρα που θα πάρω και το Red Alert C&C the first Deacade....
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Παιδάκια, δεν ξέρω τι λέτε για το OpenOffice.org, αλλά εγώ από τότε που το δοκίμασα, το τρέχω ΚΑΙ στα windows για τις εργασίες μου! Το OO.org Math για μαθηματικούς τύπους είναι ό,τι πρέπει για να λύσει τα χεράκια του φοιτητή θετικών επιστημών, όπως ένας φίλος μου ( :P ). (Στο word, δεν έχω καταφέρει να κάνω σωστό ολοκλήρωμα ακόμα... )

Τέλος κάλό το synaptic (μέχρι και στο Kubuntu με το Adept το κατέβασα), αλλά ακόμα δεν μου συνδέει την PHP με τον Apache ("Μανουυυυ, I need a backup" :? ). Εχ.. ας μην τα θέλω όλα δικά μου  :P

Παρ' όλα αυτά ένας καμένος windows-άκιας φίλος μου, όταν του μίλαγα για το GAIM (πως στο καλό κάποιος πείθεται να αλλάξει λειτουργικό από τον instant messenger!!??) και το synaptic ψήθηκε και άρχισε να κατεβάζει το iso του Ubuntu...

Αλίμονο σε μας.. :P
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

και με 50ε το χρόνο έχετε το cedega που είναι εξομοίωση windows-directx με υποστήριξη για πολλά παιχνίδια, δυστυχώς με ένα εξάμηνο-χρόνο καθυστέρηση περίπου.

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στο linux είναι οι πολλές διανομές. Εκτός από τις γνωστές διανομές (Debian, SuSE, Gentoo, Fedora, Slackware...) υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτών που προσφέρουν εξειδίκευση σε κάποιον τομέα.
Παράδειγμα είναι το Ubuntu linux, βασισμένο στο Debian, που σκοπό έχει να αποτελέσει το πιο φιλικό και εύχρηστο λειτουργικό ανεξαρτήτως πλατφόρμας.
Επίσης μπορεί να βρει κανείς αρκετές dedicated διανομές για συγκεκριμένη δουλειά. Παράδειγμα είναι διανομή, της οποίας το όνομα μου διαφεύγει, ειδικά για σχεδίαση/γραφιστική. Άλλη για μουσική επεξεργασία (αν και το linux χρειάζεται μία Steinberg). Το θέμα είναι ότι βάζεις ένα cd  και έχεις έτοιμη εργαλειοθήκη για κάθε πιθανή χρήση.

Το Ubuntu συγκεκριμένα αποτέλεσε επανάσταση ως προς τον τρόπο που ένωσε τα user profiles ώστε ένας απλός χρήστης να μπορεί να κάνει τα πάντα με ασφάλεια χωρίς να ασχολείται με privileges. Αξίζει να δοκιμάσετε τουλάχιστον το liveCD.
Επίσης αξιόλογο είναι το νέο Mandriva live one 2007 με ενσωματωμένους NVidia drivers και AIGLX. Το πιο θεαματικό desktop που είδατε ποτέ.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Σήμερα που έψαχνα τα διάφορα έπεσα πάνω σε "FermiLab Linux" :D

Και καθώς επιμένει ο apache να μην θέλει την php, κάπου διάβαζα ένα topic όπου πρότειναν διανομές για αρχάρειους, ότι τα mandriva είναι αρκετά εντυπωσιακά αλλά δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα άλλο. Πρώτο στις προτάσεις ήταν το Ubuntu.

Τώρα αν είναι εύκολο ή δύσκολο, δεν μπορώ να το κρίνω. Πριν από 2-3 μέρες έβγαλα τα FC5 (στα οποία δεν πολυέμπαινα κι όλας, με χαλούσε λίγο το gnome και ο package manager της red hat.. :?) και έβαλα (αν και πρώτη επιλογή ήταν Ubuntu) το Kubuntu 6.10. Αν και μου ψιλοβγήκε η Παναγία να κάνω install το synaptic (επειδή το παρόμοιο adept που έχει είναι βλακεία όπως προανέφερα) όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά.

Αυτό που μου την ψιλοσπάει (και δεν ξέρω πως να το διορθώσω) είναι που πολλά προγράμματα που τρέχουν στο πιτσί (πχ skype) δεν εμφανίζονται στο KDE Menu, αλλά τα τρέχω από τον untar-ed φακελο στο home dir. μου ή από το `/usr/...`.
Μια ψιλοχαζομαρούλα είναι το θέμα των permissions. Θέλω να βάλω ένα html αρχείο στο /etc/www που είναι ο apache και πρέπει να ανοίξω το Konsole και να κάνω `sudo mv` από το home dir. στο /etc/www. Αν όμως σκεφτείς τον λόγο που υπάρχουν τα permissions αυτά, δεν θα σε χαλάσει και πολύ ;)

Τέλος έβαλα στο kubuntu τους drivers της nVidia. Εχμ.. υποτίθεται ότι πρέπει να έχω gfx accelerator, αλλά το screensaver μου πάει σαν MMORPG με 56άρα.. :P

Nομίζω πως αν λυθούν αυτά τα 2-3 προβληματάκια θα κάνω καιρό να μπω σε windows... ήδη έχω μερικές μέρες να μπω :P
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Τα permissions στο Linux είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία. Η κατανόησή τους είναι θέμα μερικών λεπτών: κάθε αρχείο έχει έναν ιδιοκτήτη-χρήστη και μια ιδιοκτήτη-ομάδα χρηστών στην οποία ανήκει. Από εκεί και πέρα, ο ιδιοκτήτης (u), το group (ομάδα) (g) καθώς και το σύνολο όλων των χρηστών (o) που συντομογραφικά μπορούν να συμπυκνωθούν στο "όλοι" (a) έχουν δικαίωμα να διαβάσουν ένα αντικείμενο (r), να το γράψουν/τροποποιήσουν (w) ή να το εκτελέσουν (x).

Μια απομίμηση του συστήματος δικαιωμάτων του Linux υπάρχει και στα Windows NT. Αν δεν σας βολεύει η ιστορία όπως είναι ήδη, απλώς φτιάχνετε ένα σωστό group για να τρέχετε τον apache και να το τροποποιείτε κατάλληλα μόνοι σας (π.χ. βάζοντας και τον εαυτό σας στο group), και κατόπιν τα κάνετε όλα χωρίς sudo.

Ειδικά για τον apache, μπορείτε να τα αφήσετε όλα ως έχουν (σε μένα τουλάχιστον δουλεύει με apache 1.3), να φτιάξετε ένα soft link σε κατάλογο μέσα στο home dir σας και να παίζετε χωρίς sudo.

Οι 2 ώρες που χρειάζεται κανείς για να χρησιμοποιήσει ήδη άνετα το Linux συμπεριλαμβάνουν τέτοιες έννοιες οι οποίες "ευθύνονται" για την ανωτερότητα του Linux σε ζητήματα ασφάλειας :)

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε είτε από το KDE είτε από το GNOME σε μισό λεπτό Start-menu ή desktop shortcuts σε εφαρμογές που δεν υποστηρίζονται εξ' ορισμού (όπως το skype): Πατάτε "new item", διαλέγετε εικονίτσα, γράφετε το όνομα της εντολής και μια περιγραφούλα (προαιρετικά) και τέλειωσε.

Αν και θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε κατ' ευθείαν το Ubuntu αντί του KUbuntu ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

drcypher έγραψε:Αν και θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε κατ' ευθείαν το Ubuntu αντί του KUbuntu
Το KUbuntu δεν είναι πρώιμο Ubuntu. Συντηρείται από του ίδιους σχεδόν ανθρώπους και ουσιαστικά αποτελεί "K Ubuntu". Είναι η KDE έκδοση δλδ, αφού το Ubuntu κυκλοφορεί με Gnome με αυτό να αποτελεί την αποκλειστική διαφορά τους όσο μεγάλη και αν είναι.
Κωστή μη μπούμε στο πιο είναι καλύτερο, προσωπικά το gnome δε μπορώ ούτε να το βλέπω.

Επίσης, εξηγείς για τα permissions δεχόμενος πολλά πράγματα ως δεδομένα, ενώ δεν είναι. Κανείς δεν είπε ότι η έννοια τους είναι δύσκολη, Ούτε και η μέθοδος των τριών είναι δύσκολή, ωστόσο ξέρω πολλούς που δεν την ξέρουν και δε θέλουν να την μάθουν. Αυτό ισχύει γενικά και εκεί ήταν η δύναμη των Windows μέχρι τώρα. Διανομές όμως όπως τα Ubuntu/KUbuntu το άλλαξαν αυτό και μάλιστα με εντελώς διαφανή τρόπο για τον αρχάριο.

Τέλος, δεν αναφέρθηκα στα Mandriva αλλά σε ένα συγκεκριμένο liveCD και μόνο σε αυτό, Είναι τόσο εντυπωσιακό που όποιος έχει NVidia κάρτα πραγματικά χάνει αν δεν το δει έστω και για λίγο.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Προχθές μετά την προπαγάνδα του drcypher, αναρωτήθηκα: Ρε, μπας κι έχει δίκιο? Μπας και θα κάνω τη ζωή μου ευκολότερη αν διαθέσω δυο τρεις ωρίτσες (άντε, ίσως και λίγο παραπάνω...)??

Και έτσι πήρα τη μεγάλη απόφαση να φτιάξω ένα partition στο laptop που να έχει ubuntu. Το αποτέλεσμα?? Απογοήτευση!!! Τεράστια απογοήτευση.

Κατ' αρχάς να σημειώσω ότι όποιος δεν έχει καλή σύνδεση, καλύτερα να το ξεχάσει.... Μόλις εγκατέστησα το ubuntu υπήρχαν 157ΜΒ ενημερώσεις!!! Όπως καταλαβαίνετε με απλή pstn δεν παλεύεται.

Έπειτα, το ubuntu δεν μπορούσε να συνδεθεί με το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού για κάποιο περίεργο λόγο. Άρα δεν είχα internet. Έψαχνα για 2 ώρες να βρω τι στο διάβολο έχω κάνει λάθος στα configuration.
Τελικά όταν ήμουν σίγουρος ότι ήταν όλα εντάξει από μέρους μου έκανα ένα search στο google και βρήκα και πολλούς άλλους που είχαν το ίδιο πρόβλημα. Σαν λύση μου έλεγε να κατεβάσω το network manager μόνο που δεν είχα σύνδεση...

Έφαγα 2 ώρες από τη ζωή μου για να ασχοληθώ μόνο με αυτό!!! Γιατί τα 157 ΜΒ ήταν απαραίτητα μου είπε ο wizard.

Τέλος πάντων, θέλω να καταλήξω ότι αυτό δεν λέγεται εύκολο. Μάλιστα καταντάει σπαστικό. Και φυσικά ο drcypher δεν είχε καθόλου δίκιο. Απλώς όπως του είπα και στο άλλο topic έλεγε κάτι απλά και μόνο για να το πει.

Επαναλαμβάνω πως μπορεί να είναι καλύτερο αλλά αν είναι να φάω τη μισή μου ζωή για να δουλέψω, τότε στα κομμάτια να πάει

@skliraios
Ποτέ δεν υπερασπίστηκα τα windows. Είπα ότι τα έχω μάθει και μπορώ να κάνω τη δουλειά μου μια χαρά. Άρα γιατί να φάω το χρόνο μου σε κάτι άλλο που μάλιστα (για μένα) είναι αμφίβολο αν είναι καλύτερο
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

a mi lete tetoia giati meta apo tis protropes tou wiz eixa psithei kai go na balo ayta ta ubuntu.Tora exo arisei na amfiballo pali
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

theos έγραψε:Κατ' αρχάς να σημειώσω ότι όποιος δεν έχει καλή σύνδεση, καλύτερα να το ξεχάσει.... Μόλις εγκατέστησα το ubuntu υπήρχαν 157ΜΒ ενημερώσεις!!! Όπως καταλαβαίνετε με απλή pstn δεν παλεύεται.
Όπως επίσης δεν παλεύεται αν πρέπει να τα μεταφέρετε από τους servers ανά τον κόσμο με σήματα μορς ή τον τηλέγραφο. Αγνοώντας το γεγονός πως ο κόσμος πλέον χρησιμοποιεί DSL να επισημάνω απλώς ότι οι αναβαθμίζεις δεν είναι υποχρεωτικές. Είναι σα να αγοράζεις ένα αυτοκίνητο και πριν μπεις μέσα να του βάζεις καινούριο αμάξωμα, μηχανή, λάστιχα, ζάντες, αναρτήσεις, καθίματα και μετά να παραπονιέσαι ότι σου κόστισε ακριβά.
theos έγραψε:Έπειτα, το ubuntu δεν μπορούσε να συνδεθεί με το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού για κάποιο περίεργο λόγο. Άρα δεν είχα internet. Έψαχνα για 2 ώρες να βρω τι στο διάβολο έχω κάνει λάθος στα configuration.
Τελικά όταν ήμουν σίγουρος ότι ήταν όλα εντάξει από μέρους μου έκανα ένα search στο google και βρήκα και πολλούς άλλους που είχαν το ίδιο πρόβλημα. Σαν λύση μου έλεγε να κατεβάσω το network manager μόνο που δεν είχα σύνδεση...
Είναι απορίας άξιον γιατί ο συνάδελφος παραλείπει το πρώτο κομμάτι της ασύρματης ιστορίας του, εκείνο κατά το οποίο με το που τέλειωσε η εγκατάσταση αναγνωρίστηκε αυτόματα η κρυφονοϊκή ασύρματη κάρτα του (στα windows έπρεπε να εγκαθιστά και να απεγκαθιστά τους drivers για να δουλέψει σωστά και να φαίνεται το laptop του από τους υπόλοιπους peers του δικτύου). Κανείς δε θα μάθει τελικά τι πρόβλημα υπήρχε με το configuration, μάλλον γιατί (από συμφέρον; ) θα το αφήσει έτσι φλου, μπας και στην συνείδηση του κόσμου περάσει ως επιχείρημα εναντίον του Linux.
theos έγραψε:Έφαγα 2 ώρες από τη ζωή μου για να ασχοληθώ μόνο με αυτό!!! Γιατί τα 157 ΜΒ ήταν απαραίτητα μου είπε ο wizard.
Κάτι που νομίζω και ο ίδιος θα αρνηθεί, δεδομένου πως είπε "αφού έχουμε σύνδεση κατέβασέ τα αν και δεν είναι υποχρεωτικό".
theos έγραψε:Τέλος πάντων, θέλω να καταλήξω ότι αυτό δεν λέγεται εύκολο. Μάλιστα καταντάει σπαστικό.
Ειδικά όταν είσαι προκατειλλημένος και στενόμυαλος. Είναι κάτι σαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ό,τι κι αν γίνει σε αυτόν τον κόσμο, καλό ή κακό, θα το αναγνωρίσουν και οι δυο, αλλά ο καθένας θα το προσάψει ως μεινέκτημα στον άλλον. Καλώς ήρθες απέναντί μου :P
theos έγραψε:Και φυσικά ο drcypher δεν είχε καθόλου δίκιο. Απλώς όπως του είπα και στο άλλο topic έλεγε κάτι απλά και μόνο για να το πει.
Το οποίο διαφέρει από αυτό που κάνεις εσύ μόνο ως προς το ρήμα: Γράφεις ό,τι γράφεις απλά και μόνο για να γκρινιάξεις. Και εγώ που νόμιζα ότι αυτά τα χαρακτηριστικά εμφανίζουν μόνο οι γκόμενες σε φάση περιόδου, εμμηνόπαυσης, εγκυμοσύνης ή παρατεταμένης αγαμίας.
theos έγραψε:Επαναλαμβάνω πως μπορεί να είναι καλύτερο αλλά αν είναι να φάω τη μισή μου ζωή για να δουλέψω, τότε στα κομμάτια να πάει
Αν το προσδόκιμο ζωής σου είναι 4 ώρες, τότε με το δίκιο σου έφτιαξες ολόκληρο flame-post που αναφέρεται στη μισή ζωή σου.

Υ.Γ.: Yeah baby... It's on!  8)

Υ.Γ.2: @skywalker: Μην ψαρώνεις από παρωχημένες κακοήθειες. Stick with us! :D
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

Και εσείς τσακώνεστε μόνο και μόνο για να τσακώνεστε αφού κατά την γνώμη μου και οι δύο χάνετε το νόημα.

@theos: δεν έπρεπε ποτέ να σπαταλήσεις τις δύο ώρες αφού πιστεύω είναι μάλλον απέλπιδο να πιστεύει κάποιος ότι θα τα βγάλει πέρα μόνος του έχοντας νοοτροπία windows. Τα δύο λειτουργικά είναι διαφορετικά. Τέλος.
Έπρεπε να ψάξεις κατευθείαν στο internet και να μεταφέρεις το πακέτο  "network manager" με ένα usb stick ή κάτι ανάλογο.
Όσο για τις αναβαθμίσεις είναι απαραίτητες μόνο όταν υπάρχει μόνιμη broadband σύνδεση!

@DrCypher: Ο μόνος λόγος να επιλέξει κάποιος windows και να μείνει σε αυτά είναι λάθος νοοτροπία, άγνοια και τεμπελιά. Χτυπώντας αυτά τα χαρακτηριστικά προκαλείς την άμυνα και όχι την κατανόηση. Επαναλαμβάνω ότι δεν παρακαλάμε... Ενημερώνουμε, στο κάτω-κάτω αυτοί χάνουν!
Άβαταρ μέλους
theos

Δημοσίευση από theos »

Drcypher είσαι ή απίστευτα χαζός, ή απίστευτα στρεψόδικος. Διάλεξε και πάρε.

1)Η κάρτα μου δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να συνδεθεί με το internet. Έχει πρόβλημα στο να βλέπω τα shared folders. Και την απεγκαθιστώ και εγκαθιστώ (πράγμα που παίρνει μισό λεπτό) μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις (όταν θέλω να μεταφέρω αρχεία από το pc στο laptop)

2) Ο Μάνος μου είπε κατά λέξη "μην τις κατεβάσεις τώρα γιατί θα μας πάρει πάρα πολύ. Αλλά είναι απαραίτητες". Δηλαδή είπε ακριβώς το ανάποδο από αυτό που μας παραθέτεις εσύ

Και αν θες το δικό μου παραλληλισμό είναι σαν να μπαίνεις σε αμάξι που δεν έχει καθίσματα. Μπορείς να το οδηγήσεις αλλά... όρθιος

3)Είπα τι πρόβλημα είχε. Αλλά μάλλον χρειάζεται λίγο μυαλό. Διάβασε τα άλλες 2 φορές μπας και καταλάβεις. Το configuration δεν είχε κανένα πρόβλημα. Απλώς τα ubuntu δεν αναγνωρίζουν network με κωδικό(γι'αυτό αναγνώρισε το δικό σου, επειδή το έχεις μπάτε σκύλοι αλέστε). Χρειάζεται το network manager. Επομένως αν διάβαζες πιο προσεκτικά τι είπα ή αν έβαζες το μυαλό σου(?) να δουλέψει, δεν θα απορούσες.

Μάλιστα, όταν δοκιμαστικά έβγαλα τον κωδικό, μπήκε αμέσως. Αλλά δεν γουστάρω να μπαίνει ο καθένας στο δίκτυο του σπιτιού μου. Παρεπιπτόντως ο κωδικός μου είναι "aekaramou" Όποιος περνάει από κάτω και έχει laptop ας μπει :wink:

4)Το ποιός είναι στενόμυαλος ας μην το συζητήσουμε παραπάνω. Γιατί η στενομυαλιά σου φτάνει τα όρια της βλακείας. Ή πιθανότατα, απλά προσπαθείς να προσυλητίσεις κόσμο (Υ.Γ.2: @skywalker: Μην ψαρώνεις από παρωχημένες κακοήθειες. Stick with us!) , πράγμα που δεν εξηγείται όμως γιατί το κάνεις.

5)Δεν γράφω τίποτα για να γκρινιάξω. Ότι γράφω είναι η γνώμη μου, που στο κάτω κάτω στα @@ μου αν την συμμερίζεσαι. Εσύ από την άλλη λες κάτι μόνο και μόνο για να πεις. Νόμιζα πως αυτό το κάνουν μόνο οι ξανθές ηλίθιες (αλλά πανέμορφες) γκόμενες που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή με τις μλκίες τους. Χρειάζεσαι και επιζητάς την προσοχή Κωστάκη???

Αυτά στον "ανοιχτόμυαλο brcypher"
--------------------------------------------------------------------------------

Skywalker, αν θες τη γνώμη μου μην παρασύρεσαι από κανένα. Καλό θα ήταν να το απορρίψεις ή να το επικροτήσεις από μόνος σου. Αν έχεις χρόνο ασχολήσου. Μάλλον αξίζει αφού ασχοληθείς αρκετά. Το θέμα είναι να έχεις υπομονή και χρόνο για να μάθεις...

Sparc συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλά υπάρχει και άλλη μια παράμετρος που δεν λαμβάνεις υπόψη σου. Η έλλειψη χρόνου. Αν είχα τον άπλετο χρόνο, τότε, από περιέργεια και μόνο, θα ασχολιόμουν. Άλλωστε, μπορεί και να χάνω που δεν έχω linux, αλλά τουλάχιστον δεν χάνω το λιγοστό χρόνο που έχω.

Drcypher πριν ξαναξεκινήσεις τις στρεψοδικίες και ξαναδιατυπώσεις τις απόλυτες θέσεις σου διάβασε καλύτερα τι λέω και δώσε ιδιαίτερη έμφαση στις τελευταίες παραγράφους. Ίσως έτσι αναρωτηθείς ποιος είναι ο στενόμυαλος.

Υστ: Κάτι που ξέχασα να πω και με ενόχλησε στο linux είναι ότι για να κάνεις το οτιδήποτε σου ζητάει το password σου. Πράγμα πολύ κουραστικό, όσο καλές προθέσεις και να έχει ή όσο απαραίτητο κι αν είναι τελικά....
Και κάτι που ξέχασα να πω και μου άρεσε είναι ότι έχει πάρα πολλά παιχνιδάκια τύπου ναρκαλιευτή windows, που περνάς την ώρα σου ευχάριστα. :)
Άβαταρ μέλους
HeartDoc

theos έγραψε:Υστ: Κάτι που ξέχασα να πω και με ενόχλησε στο linux είναι ότι για να κάνεις το οτιδήποτε σου ζητάει το password σου. Πράγμα πολύ κουραστικό, όσο καλές προθέσεις και να έχει ή όσο απαραίτητο κι αν είναι τελικά.
Όχι "οτιδήποτε". Το σωστό είναι: "Οτιδήποτε έχει να κάνει με πρόσβαση στο root directory".  :wink:
Αλλά στην τελική, χτυπάς ένα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$ sudo chown -R $USER:$USER [όνομα directory]
και "ησυχάζεις".  :roll:

Υ.Γ. Ο sky δοκιμάζει today να εγκαταστήσει Ubuntu-άκι.  :D
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

theos έγραψε:Drcypher είσαι ή απίστευτα χαζός, ή απίστευτα στρεψόδικος. Διάλεξε και πάρε.

[..]

3)Είπα τι πρόβλημα είχε. Αλλά μάλλον χρειάζεται λίγο μυαλό. Διάβασε τα άλλες 2 φορές μπας και καταλάβεις.

[..]

Επομένως αν διάβαζες πιο προσεκτικά τι είπα ή αν έβαζες το μυαλό σου(?) να δουλέψει, δεν θα απορούσες.

[..]

η στενομυαλιά σου φτάνει τα όρια της βλακείας. Ή πιθανότατα, απλά προσπαθείς να προσυλητίσεις κόσμο

[..]

Ότι γράφω είναι η γνώμη μου, που στο κάτω κάτω στα @@ μου αν την συμμερίζεσαι. Εσύ από την άλλη λες κάτι μόνο και μόνο για να πεις. Νόμιζα πως αυτό το κάνουν μόνο οι ξανθές ηλίθιες (αλλά πανέμορφες) γκόμενες που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή με τις μλκίες τους. Χρειάζεσαι και επιζητάς την προσοχή Κωστάκη???
Είχαμε πει να κάνουμε ένα αστείο, αλλά το γά$^&$ες, αδικώντας παράλληλα (τουλάχιστον) τις εκφραστικές σου ικανότητες. Μπορείς να απαντήσεις τελευταίος, έτσι για τις εντυπώσεις, δεν θα επέμβω. Σου επισημαίνω, μόνο, πως αν συνεχίσεις στο ίδιο ύφος στην καλύτερη απλώς θα πετύχεις δεύτερο αυτογκόλ. :S

Υ.Γ.: Γιώργο, γιατί δεν μου στέλνεις ένα pm να ρωτήσεις "τι παίζει;" και επισημαίνεις διαρκώς ότι χάνω την ουσία σε δημοσιεύσεις που δεν προσπαθώ καν να την αγγίξω; Αν και νομίζω ήταν προφανές ότι επρόκειτο για στείρο flamebait για εκτόνωση... :S
Άβαταρ μέλους
theos

Δημοσίευση από theos »

Κώστα, χαίρομαι που το πήρες έτσι και σε πείραξε γιατί ακριβώς έτσι ένιωσα κι εγώ με το προτελευταίο σου post. Άκουσε εκεί να με παρομοιάσεις με γκόμενα με περίοδο. Αυτό αρκούσε για να με πειράξει πολύ και μάλλον το ήξερες

Και γενικότερα, το γα!@#$σαμε και οι 2. Ας το σταματήσουμε εδώ.
Από μέρους μου σου ζητάω συγγνώμη για τις υπερβολές και τους χαρακτηρισμούς

Heardoc, δίκιο έχεις, όχι σε οτιδήποτε κάνεις. Μόνο στο root. Αλλά και πάλι είναι λίγο κουραστικό ειδικά αμα έχεις και κανέναν κωδικό μακρυνάρι
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

theos έγραψε:Και γενικότερα, το γα!@#$σαμε και οι 2. Ας το σταματήσουμε εδώ.
Από μέρους μου σου ζητάω συγγνώμη για τις υπερβολές και τους χαρακτηρισμούς
Αποδέχομαι και ανταποδίδω τη συγγνώμη... είναι κρίμα να χαλάμε τις καρδιές μας λογομαχώντας με υποκειμενικές κρίσεις πάνω σε αντικειμενικά πράγματα. Ας τελειώσει εδώ αυτός ο κύκλος βίας. Βίβα! :P
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”