Μετανάστες:Εγκληματίες,εξιλαστήρια θύματα ή του συστήματος

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

papagalakos

Re: Μετανάστες:Εγκληματίες,εξιλαστήρια θύματα ή του συστήματος

Δημοσίευση από papagalakos »

τελειωμένος έγραψε: -Πώς είναι δυνατόςν να λένε ότι έχουμε οικονομική κρίση και μετά να έχουμε τόσους οικονομικούς μετανάστες;;;
Στις χωρες τους πεθαινουν απο την πεινα. Εδω ερχονται ωστε κουτσα στραβα να βολευτουνε. Ασε που ενας μισθος εδω ειναι δυο τρεις για τις χωρες τους. Οικονομικη κριση δεν εχετε καταλαβει ακριβως τι ειναι. Δεν σημαινει γενικα κι αοριστα οτι δεν λειτουργει η οικονομια. Το προβλημα γεννα ο καπιταλισμος ανα τακτα χρονικα διαστηματα. Οι επιχειρησεις και η συσορευση πλουτου απαιτει εκμεταλευση. Απαραιτητη προυποθεση αυτης ειναι ανεργια (ωστε να υπαρχει μεγαλη ζητηση θεσεων εργασιας) και χαμηλοι μισθοι. Απο την αλλη πρεπει να υπαρχει ενα εισοδημα που να εξασφαλιζει την επιβιωση των εργαζομενων και να επιστρεφει τελικα στους επιχειρηματιες.
Οι επιχειρησεις ανακυκλωνουν χρημα. Πουλαν κι αγοραζουν χρημα μεσω της αποδοτικοτητας τους ωστε κατα τη διαδικασια αυτη να εχουν παντα καποιο κερδος. Σε αυτη τη διαδικασια δημιουργουνται οι λεγομενες οικονομικες "φουσκες". Πλασματικα μεγεθη. Ειτε κερδη, ειτε πλαστα χαμηλη ανεργια δυσαναλλογη των αναγκων των εργαζομενων. Δεν ειναι κατι τραγικο. Μεχρι τωρα ο καπιταλισμος αυτορυθμιζεται κι επανερχεται. Απλα σε αυτες τις περιοδους, ο λαος, το κινημα, εχει την ευκαιρια να πετυχει νικες, να κερδισει καποια πραγματα. δυο βηματα μπρος ενα πισω. Αυτη ειναι η ιστορια.
τελειωμένος έγραψε:Λοιπόν πήρα στο ιατρείο μία κοπέλα για βοηθό πού έτυχε να είναι από την Πολωνία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τί έγινε με τον κόσμο. Την κράτησα κανονικά με ΙΚΑ-συκα-μύδια, την έστειλα σε σχολείο να μάθει Ελληνικά και γενικά πήγενε πολύ καλά. Το ζήτημα είναι ότι ο κόσμος δεν την ήθελε και μου το έλεγε ευθέως. Δυστυχώς την έδιωξα και έννοιωσα πολύ άσχημα που δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Όμως όταν κάνεις κάτι για να ζήσεις το τομάρι σου και άλλους τρείςνα ακολουθούν, τί κάνεις σε μία τέτοια περίπτωση;;; Διώχνεις τον κόσμο από το χώρου σου ή λες προς τιμήν του εργαζόμενου να πέσει η δουλειά;(πολλοί μου είπαν ότι δεν έιχαν εμπιστοσύνη, ότι δεν ήταν καθαρή-που ήταν πιό πολύ από άλλες, ότι την έχω γιαν ατην πηδάω και άλλα τέτοια)
Λοιπόν... Για πείτε μου τί έπρεπε να κάνω; τί θα κάνατε εσείς στην θέση μου;
Είμαι ένα ακόμα γουρούνι; τη στιγμή που έχω να πληρώνω ένα βουνό δάνεια να το ρισκάρω;
Τι ηταν και δεν αντισταθηκες? Πειρασμος? Ποτε θα την διωξεις? Αν ο κοσμος που μαζευεις ειναι η εκλογικη βαση του ΛΑ.Ο.Σ. δεν σου φταει κανεις. Ομοιος ομοιω αει πελαζει. Αυτη που ξερεις οτι δεν εχει να ζησει αλλους στη Πολωνια? Αυτην αν την διωξουν και απο αλλη δουλεια τι θα κανει? Δεν θα κλεψει? Θα φταιει αυτη που καποιος την απελυσε γιατι ειναι απο αλλη χωρα? Αν η ιδια εχει παιδια πως θα τα ζησει? Εσυ βολευτικες, ουτε πελατια εχασες, αυτη ομως τι θα γινει? Ξερω πολυ κοσμο που εχει υπαλληλους μεταναστες. Και εχει και δουλεια.
Ειναι οι προβληματικοι.
Ειναι οι απατριδες.
Οι αθρησκοι.
Οι βρομιαριδες.
Οι μπαχαλοι.
Οι αγραμματοι.
Οι τρομοκρατες. Οι βαρβαροι.
Οι ανηθηκοι.
Οι εντιμοτατοι φιλοι μου. Που δεν αφηνουν καποιον να πεθανει απο την πεινα. Εχουν κι αυτοι λογαριασμους. Εχουν κι αυτοι αλλους να ταισουν. Αλλα ειναι αλληλεγγυοι. Ειναι ανθρωποι. Καταλαβαινετε επιτελους γιατι το προβλημα δεν ειναι οι μεταναστες? Ποιο ειναι το προβλημα? Το εγω. "Βολευτικα", "σε πατησα", "επιβιωσα", "πατησα πανω σου και ειμαι καλα τωρα", "τι να κανουμε, η ανθρωπινη φυση", "μα ειμαι αλλο ενα γουρουνι?!? γιατι?"
Ειστε μισανθρωποι. Μαθατε να κερδιζετε και δεν μαθατε να ζητε. Το ατομικο κερδος, το ατομικο οφελος. Η σαπιλα του συστηματος.
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Τεράστιο θέμα, στο οποίο δεν μπορώ να συμμετέχω όπως θα ήθελα. Δεν έχω το χρόνο να παρακολουθήσω τη συζήτηση εκτενώς και είναι πάρα πολλά αυτά που θέλω να γράψω.

Απλώς θέλω να κάνω ένα σχόλιο, με βάση τα δύο τελευταία post.
papagalakos έγραψε:
τελειωμένος έγραψε:Λοιπόν πήρα στο ιατρείο μία κοπέλα για βοηθό πού έτυχε να είναι από την Πολωνία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τί έγινε με τον κόσμο. Την κράτησα κανονικά με ΙΚΑ-συκα-μύδια, την έστειλα σε σχολείο να μάθει Ελληνικά και γενικά πήγενε πολύ καλά. Το ζήτημα είναι ότι ο κόσμος δεν την ήθελε και μου το έλεγε ευθέως. Δυστυχώς την έδιωξα και έννοιωσα πολύ άσχημα που δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Όμως όταν κάνεις κάτι για να ζήσεις το τομάρι σου και άλλους τρείςνα ακολουθούν, τί κάνεις σε μία τέτοια περίπτωση;;; Διώχνεις τον κόσμο από το χώρου σου ή λες προς τιμήν του εργαζόμενου να πέσει η δουλειά;(πολλοί μου είπαν ότι δεν έιχαν εμπιστοσύνη, ότι δεν ήταν καθαρή-που ήταν πιό πολύ από άλλες, ότι την έχω γιαν ατην πηδάω και άλλα τέτοια)
Λοιπόν... Για πείτε μου τί έπρεπε να κάνω; τί θα κάνατε εσείς στην θέση μου;
Είμαι ένα ακόμα γουρούνι; τη στιγμή που έχω να πληρώνω ένα βουνό δάνεια να το ρισκάρω;
Τι ηταν και δεν αντισταθηκες? Πειρασμος? Ποτε θα την διωξεις? Αν ο κοσμος που μαζευεις ειναι η εκλογικη βαση του ΛΑ.Ο.Σ. δεν σου φταει κανεις. Ομοιος ομοιω αει πελαζει. Αυτη που ξερεις οτι δεν εχει να ζησει αλλους στη Πολωνια? Αυτην αν την διωξουν και απο αλλη δουλεια τι θα κανει? Δεν θα κλεψει? Θα φταιει αυτη που καποιος την απελυσε γιατι ειναι απο αλλη χωρα? Αν η ιδια εχει παιδια πως θα τα ζησει? Εσυ βολευτικες, ουτε πελατια εχασες, αυτη ομως τι θα γινει? Ξερω πολυ κοσμο που εχει υπαλληλους μεταναστες. Και εχει και δουλεια.
Ειναι οι προβληματικοι.
Ειναι οι απατριδες.
Οι αθρησκοι.
Οι βρομιαριδες.
Οι μπαχαλοι.
Οι αγραμματοι.
Οι τρομοκρατες. Οι βαρβαροι.
Οι ανηθηκοι.
Οι εντιμοτατοι φιλοι μου. Που δεν αφηνουν καποιον να πεθανει απο την πεινα. Εχουν κι αυτοι λογαριασμους. Εχουν κι αυτοι αλλους να ταισουν. Αλλα ειναι αλληλεγγυοι. Ειναι ανθρωποι. Καταλαβαινετε επιτελους γιατι το προβλημα δεν ειναι οι μεταναστες? Ποιο ειναι το προβλημα? Το εγω. "Βολευτικα", "σε πατησα", "επιβιωσα", "πατησα πανω σου και ειμαι καλα τωρα", "τι να κανουμε, η ανθρωπινη φυση", "μα ειμαι αλλο ενα γουρουνι?!? γιατι?"
Ειστε μισανθρωποι. Μαθατε να κερδιζετε και δεν μαθατε να ζητε. Το ατομικο κερδος, το ατομικο οφελος. Η σαπιλα του συστηματος.
Παπαγάλε, σε αυτά που γράφεις έχεις δίκιο και έτσι είναι το ιδανικό. Αλλά επειδή το πήγες επί προσωπικού με το παιδί (ναι μεν, γενικά κι αόριστα χαρακτήρισες, αλλά επί της ουσίας στο παιδί απευθύνεται), καλό θα είναι να κρατάμε και μια πισινή, για παν ενδεχόμενο.
Μπορεί να υπερβάλλει και να είχε την επιλογή να μην τη διώξει, δίχως να επηρεαστεί ιδιαίτερα η πελατεία του. Μπορεί και να μην υπερβάλλει όμως.
Επομένως, επειδή το να εργάζεσαι και να εξασφαλίζεις τα προς το ζην δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα - κάτι που φαίνεται να ξεχνάμε μερικές φορές· η ειρωνεία είναι, πάντως, ότι όλη η φασαρία γίνεται γι'αυτήν - είναι, νομίζω, χρήσιμο να μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα και να μην προβαίνουμε σε χαρατηρισμούς.

Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο, ο κόσμος έχει τη λάθος νοοτροπία και από αυτούς ξεκινάει όλο το κακό. Αλλά το παλικάρι δεν το ξέρεις, δεν μπορείς να γενικολογείς έτσι, τσουβαλιάζοντάς τον με αυτόν τον τρόπο (έγραψες κάτι για "ο κοσμος που μαζευεις ειναι η εκλογικη βαση του ΛΑ.Ο.Σ. δεν σου φταει κανεις. Ομοιος ομοιω αει πελαζει").
Εικόνα

Don't worry be happy...
papagalakos

Ο κοσμος που πιστευει οτι καποιος ειναι βρομικος επειδη ειναι απο τη Πολωνια, που πιστευει οτι ο κομουνιστης ειναι αγραμματος, που σιχενεται τους μεταναστες, που ψηφιζει ΛΑ.Ο.Σ. ειναι ενας και ο ιδιος. Για την πελατεια του μιλαω καταρχας, και γι αυτον, αν αυτη ειναι ολη και ολη η πελατεια του.
Γενικα επισης δεν καταλαβα που ειδες την παραμετρο της υπερβολης σε αυτα που εγραψε. Οι επιλογες ειναι να διοξεις την υπαλληλο ή να μην τη διωξεις. Δεν χωρα υπερβολη, ή μη υπερβολη σε αυτο. Αν υπερεβαλε μαλον ηταν στο οτι αν τη κρατουσε θα πεθαινε απ την πεινα.
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος
Real Name: Κώστας
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από τελειωμένος »

Ενα θα πώ...
δε σε ξέρω- δε με ξέρεις
δε σε χαρακτηρίζω- με χαρακτηρίζεις
σε συμπαθώ- με μισείς
Η ενασχόλσή σου με τη φιλοσοφία(όπως δήλωσες αλλού) απέδωσε!!!
Ευχαριστώ για την γόνιμη και καλοπροαίρετη και πάνω απ'όλα αβασάνιστη κριτική.
Σε μερικά χρόνια τα ξαναλέμε
Υ.Γ. ακόμα και άνθρωποι προοδευτικοί,αναρχικοί,αριστεροί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους
και το θέμα είναι ότι δεν είναι οικοδομή ή μαγαζί. Στο ιατρείο χτίζεις μία σχέση για΄τι θες να κερδίσεις την εμπιστονύνη του άλλου. έρχεται και δουλεύεις πάνω του:είναι λίγο ιδιαίτερη δουλειά. Για φαντάσου: πώς θα σου φαινόταν εσένα αν είχα μία θεούσα; δε θα έλεγες αυτός είναι τελειωμένος; Τέλος πάντων, δε θέλω να το πηγαίνω επί προσωπικού... Πάντως δεν βγάζω ακόμα τόσα που να φοβάμαι ότι θα χάσω τα κέρδη μου. Τα δάνειά μου βγάζω και ότι χρειάζεται για την επιβίωση.
Νομίζω ότι για να εκφέρεις τόσο έντονη κριτική πρέπει να έχει κάνει τον εργαζόμενο, τον εργοδότη, να επιβιώσεις, να δεις τις δυσκολίες, να χειριστείς καταστάσεις, να αντιμετωπίσεις ανθρώπους που πληρώνουν μία ζωή ΙΚΑ και δεν τους καλύπτει ούτε ένα σφράγισμα(και τότε τί κάνεις; δουλεέυεις για το κέρδος; για πές μου; πότε δούλεψες ανθρωποκεντρικά και μιλάμε για δουλειά παραγωγική: να βάλεις εργατοώρες και υλικά....) τότε μίλα αλλιώς πάρε το χαρτζιλίκι σου πήγενε νε δείς σινεμαδάκι, φάει και κανα γύρο και μετά τη σόδα στην κερνάω.. γιατίμπορεί και να βαρυστομάχιασες
όπως λέει και στο "άρωμα γυναίκας" στο τέλος ο Αλ Πατσίνο: "όταν το σκατό χτυπάει τον ανεμιστήρα κάποιοι τρέχουν και κάποιοι μένουν"... Σε μερικά χρόνια που θα ψάχνεις για μιά θεσούλα στο δημόσιο να βολευτείς, και θα γκρινιάζεις που δεν σε παίρνουν για εκπαιδευτικό-χάρηκες όμως όταν κάναν την αναλογία εισαγωγής στα πανεπιστήμια 1-1, Θα έρθω και θα σου πώ όψιμε επαναστάτη"κοιτάς το κέρδος σου ε;"...
Η ταχύτητα με την οποία απαντάς, το ήφος και η ανορθογραφία σου νομίζω χρήζουν προσοχής
Και να ξέρεις όι λέω δεν το λέω με εμπάθεια.

ΑΑΑ ναι ξέχασα στην ταμπέλα δεν γράφω"ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ" αλλά
"ΛΑΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ" μήπως φταίει αυτό;;; :mrgreen:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος timos_m την Δευ Απρ 13, 2009 1:13 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Για να συμπληρώσουμε κάτι, κάνουμε edit, όχι νέο post
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι παντρεμένος.
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

μια εικονα χιλιες λεξεις...Μηπως πρεπει να αναθεωρησουμε σιγα σιγα ολοι εμεις οι ελληναρες?
Συνημμένα
Μενταναστες  στον δρομο για την ελλαδα
Μενταναστες στον δρομο για την ελλαδα
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος

Εγώ τα είπα στο πρώτο post εδώ αλλά ο καθένας κατάλαβε αυτά που ήθελε για να πεί αυτά που ήθελε
(Σαν κάτι παππούδες που ακούν όταν θέλουν και απαντούν επιλεκτικά)
Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν την υπέρβαση- έχουν κότσια.
Το πρόβλημα για τους μετανάστες είμαστε εμείς._
Υ.Γ. αν ήμουν ο κλασσικός μ@λ@κας που έχεις στο μυαλό σου δε θα την έπαιρνα και στο ιατρείο, ή θε την είχα ανασφάλιστη κλπ
όμως δεν το βάζεις το ρημάδι να πάρει και καμία στροφή... Απορρώ τί καταλάβαινες διαβάζοντας φιλοσοφία... :wink:
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

τελειωμένος έγραψε:Η ταχύτητα με την οποία απαντάς, το ήφος και η ανορθογραφία σου νομίζω χρήζουν προσοχής
Και να ξέρεις όι λέω δεν το λέω με εμπάθεια
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πείς.
Mανια με τη γενικη που εχουν ορισμενοι. Χρηζω + αιτιατικη απο αρχαιοτατων χρονων (απο παντα). Οταν θελουμε να χρησιμοποιησουμε ρηματα απο τα αρχαια, να το κανουμε σωστα. Το ρημα "χρειαζεται" δεν πρεπει να το χρησιμοποιησουμε. Πως θα ξεχωρισουμε απο τους υπολοιπους;
τελειωμένος έγραψε:Σαφώςως άνθρωποι
Σαν ανθρωποι ειναι το σωστο. Επειδη ειναι ανθρωποι (αιτια) ειναι αξιοσβαστοι
Εδω δε θελει "ως".
τελειωμένος έγραψε:έννοιωσα πολύ άσχημα
Εγω να δεις τι ενιωσα οταν το είδα
τελειωμένος έγραψε:Πρώτα τολμήστε να εφαρμόστε αυτά που πιστεύεται
πιστευεται? ποιο πιστευεται ? το ευαγγέλιο? Ααααα, πιστευετε εσεις, με Ε, α....
τελειωμένος έγραψε:Δεν το λέω υπεροπτικά, απλώς προσπαθώ να σας δείξω ότι καθώς αλλάζουν οι βαθμοί ελευθερίας, αναθεωρείς και επαναπροσδιορίζεις τη στάση σου.
Αν δεν πουμε και τη μλκια μας να ξεχωρισουμε απο το λαουτζικο δεν μπορουμε.
τελειωμένος έγραψε:
Off Topic
Καλό είναι να μην απαντάει κάποιος δημοσιογραφικά σε μία λέξη-πρόταση ή φράση αλλά στις θέσεις του εκάστοτε γράφοντως
Η προταση, συντακτικα και νοηματικα, ειναι λαθος. Το γεγονος οτι εμεις καταλαβαινουμε τι θελει να πει ο ποιητης, δεν πρεπει να μας χαροποιει.. Ναι με ενοχλει το "εκάστοτε" απολιθωμα της καθαρευουσας, αλλα αυτο το "(του) γραφοντως" ειναι απλα απο τα αγραφα :P
Οποιος βρει ποσα λαθη εχει κανει οτελειωμνος σε αυτη τη προταση κρδιζει ενα σφραγισμα...

to be continued....
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος

Σωστός-σωστός....πολύ σωστός ο Qbric
μετά το σφράγισμα έχει και μπύρα
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

Είχαμε δεν είχαμε, ξεκατινιαστήκαμε πάλι... :e_confused:
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

Πως περιμένεις να απαντησω σε κάποιον που γράφει "...την έστειλα σχολείο..".
τελειωμένος έγραψε:Όμως όταν κάνεις κάτι για να ζήσεις το τομάρι σου και άλλους τρείςνα ακολουθούν, τί κάνεις σε μία τέτοια περίπτωση;;;
Φυσικά το τι έγινε η κοπέλα μας είναι αδιάφορο. Αν εκείνη έχει τρία στόματα να θρέψει μας είναι αδιάφορο.
Αλλα ξέχασα, πρέπει να είμαι εργοδότης για να καταλάβω...
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος

Σαφώς και δεν είναι αδιάφορο και γι'αυτό προσπάθησα και της βρήκα κάτι άλλο νομίζω εξίσου καλό.(νομίζω και αυτή είναι ευχαριστημένη-έχουμε επικοινωνία) άλλο;
Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι αυτό. Εγώ αυτό που θέλω να πώ είναι ότι η κοινωνία μας είναι ανώριμη να δεχτεί κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν έχει μάθει, γι'αυτό και δεν θέλει μετανάστες και τους βλέπει καχύποπτα. Οι άνθρωποι είναι μιά χαρά και παρέα κάνουμε και νά'ναι καλά το google translate μια χαρά βρίσκουμε άκρη.(και βότκες μας φέρνουν-χικ!)
Τώρα.. μάλλον είχα λάθος ύφος σε αυτά που είπα, μάλλον ήμουν λίγο έως πολύ επιθετικός, οκ αν κάποιος με είπε μ@λ@κ@, δίκιο είχε... Το θέμα είναι να μην υπάρχει κακία αλλά αγάπη. Και το πράγμα εκεί πάσχει.
Φοβόμαστε-μισούμε-και δεν ξέρω τί άλλο τους μετανάστες, επειδή δεν αγαπάμε τον άνθρωπο. Βλέπουμε στο πρόσωπο του άλλου τον Αλβανό, τον Πολωνό, τον Σκοπιανό κλπ και δεν βλέπουμε τον άνθρωπο... χάνουμε την ουσία.
Νομίζω σε αυτό δε διαφωνoύμε.
Και Qbric... Βρήκες τον εργοδότη να κράξεις... Τί νομίζεις οτί έχω; τη χαλυβουργική; ένα καινούριο ιατρείο, και προσπαθώ να έχω και ένα άτομο με φιλική κυρίως σχέση παρά εργασιακή. Όταν όμως πληρώνεις ένα σωρό κερατιάτικα στο ΙΚΑ και ειδικά τώρα που έχει και δώρα κλπ, είναι λίγο ζόρι.
Όσον αφορά το σχολείο που είπα, οργανώνει η φιλοσοφική μαθήματα για μετανάστες που θέλουν να μάθουν ελληνικά, και της το πρότεινα, συμφώνησε και μάλλιστα απσιδή ήταν απογευματινά της είπα να μην δουλεύει 2 μέρες για να παρακολουθεί, χωρίς αυτό να έχει οικονομική συνέπεια, γιατί το να μάθει ελληνικά εξυπηρετούσε εμένα. κακό και αυτό;
Δεν ξέρω ή δεν τα λέω καλά ή τα βλέπω διαφορετικά ή μερικά τα λέμε μόνο για τη βαβούρα.
Επειδή έχω δουλέψει πολλές φορές και δεν πήρα εξτρά χρήματα για εξτρά ώρες, δε σεβάστηκε ποτέ κανένας ότι σπούδαζα, κλπ κλπ, προσπαθώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Τώρα άν δίνω την εικόνα του μισανθρώπου, του φυλάργυρου, τουδεν ξέρω τίάλλο... μάλλον κάτι κάνω λάθος και πρέπει να αλλάξω. Όποιος μπορεί και θέλει ας έρθει να με νουθετήσει, να με βγάλει από το βούρκο. κερνάω τις μπύρες και το κοντοσούβλι.( κε αίνα σφραγηζμα γοια κάθαι λάθως :mrgreen: )
Άβαταρ μέλους
Qbric

Δημοσίευση από Qbric »

Αυτο ειναι το κακο με το νετ, τελειωμενε...
τελειωμένος έγραψε:κε αίνα σφραγηζμα γοια κάθαι λάθως
Προσεχε τι λες, τα παιδι ασου δε τα σκεφτεσαι που θα μεινεις μπατιρης? :P:P
Καλες διακοπες παιδες σε ολους...
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος

Off Topic
έλα μωρέ ούτε τα πρώτα ούτε τα τελευταία είναι που θα κάνω τσαμπέ... οι συνάδελφοι δεν πληρώνουν ποτέ και τώρα και οι σεμφίτες είναι συνάδελφοι σωστά; :e_wink: Καλές διακοπές-ύπνο-μάσα-αραλίκι
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Off Topic
τελειωμένος έγραψε:πολύ σωστός ο Qbric
Λάθος :P
Qbric, το χρήζω συντάσσεται με γενική πάντα.
Επίσης, ακριβώς επειδή είναι άνθρωποι, το "ως" που χρησιμοποίησε ο τελειωμένος, είναι σωστό. Το "σαν" θα ήταν σωστό αν δεν ήταν όντως άνθρωποι.

papagalakos, σωστά λες ότι η κρίση ξεπήδησε από τον καπιταλισμό, με την έννοια ότι πιθανότατα δε θα μπορούσε να συμβεί ή δε θα έπαιρνε αυτό το μέγεθος μέσα σε ένα παρεμβατικό οικονομικό σύστημα. Παρ' όλ' αυτά, αυτό που εξέλαβα εγώ από το post σου, ότι, δηλαδή, τέτοιες κρίσεις προκύπτουν από τον καπιταλισμό σε τακτικά διαστήματα και με μαθηματική βεβαιότητα λόγω της ίδιας του της φύσης και λειτουργίας, δεν είναι σίγουρο πως ισχύει. Οι αιτίες τέτοιων "φουσκών" αναζητώνται από την οικονομική επιστήμη, και, αν και όντως έχει προταθεί πως οφείλονται σε εγγενείς παράγοντες του καπιταλισμού, αυτό δεν αποτελεί παρά μία θεωρία ανάμεσα σε διάφορες, και μάλιστα όχι την επικρατέστερη. Αυτό που, πάντως, είναι σίγουρο, είναι πως οι οικονομικές κρίσεις δεν είναι επιθυμητές ούτε από το ίδιο το κεφάλαιο, επίσης αντίθετα με ό,τι μου έδωσες να καταλάβω παραπάνω. Δηλαδή, παρόλο που είναι πιθανό κάποιοι να βγουν κερδισμένοι από μια τέτοια κρίση, ο κανόνας είναι ότι όλοι χάνουν, μεγάλες εταιρείες, τράπεζες κλπ. Τέτοιες κρίσεις γενικά προκύπτουν εξαιτίας λανθασμένων κινήσεων των πυλώνων του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
papagalakos

τελειωμένος έγραψε:Ενα θα πώ...
δε σε ξέρω- δε με ξέρεις
δε σε χαρακτηρίζω- με χαρακτηρίζεις
σε συμπαθώ- με μισείς
Η ενασχόλσή σου με τη φιλοσοφία(όπως δήλωσες αλλού) απέδωσε!!!
Ευχαριστώ για την γόνιμη και καλοπροαίρετη και πάνω απ'όλα αβασάνιστη κριτική.
Σε μερικά χρόνια τα ξαναλέμε
Υ.Γ. ακόμα και άνθρωποι προοδευτικοί,αναρχικοί,αριστεροί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους
και το θέμα είναι ότι δεν είναι οικοδομή ή μαγαζί. Στο ιατρείο χτίζεις μία σχέση για΄τι θες να κερδίσεις την εμπιστονύνη του άλλου. έρχεται και δουλεύεις πάνω του:είναι λίγο ιδιαίτερη δουλειά. Για φαντάσου: πώς θα σου φαινόταν εσένα αν είχα μία θεούσα; δε θα έλεγες αυτός είναι τελειωμένος; Τέλος πάντων, δε θέλω να το πηγαίνω επί προσωπικού... Πάντως δεν βγάζω ακόμα τόσα που να φοβάμαι ότι θα χάσω τα κέρδη μου. Τα δάνειά μου βγάζω και ότι χρειάζεται για την επιβίωση.
Νομίζω ότι για να εκφέρεις τόσο έντονη κριτική πρέπει να έχει κάνει τον εργαζόμενο, τον εργοδότη, να επιβιώσεις, να δεις τις δυσκολίες, να χειριστείς καταστάσεις, να αντιμετωπίσεις ανθρώπους που πληρώνουν μία ζωή ΙΚΑ και δεν τους καλύπτει ούτε ένα σφράγισμα(και τότε τί κάνεις; δουλεέυεις για το κέρδος; για πές μου; πότε δούλεψες ανθρωποκεντρικά και μιλάμε για δουλειά παραγωγική: να βάλεις εργατοώρες και υλικά....) τότε μίλα αλλιώς πάρε το χαρτζιλίκι σου πήγενε νε δείς σινεμαδάκι, φάει και κανα γύρο και μετά τη σόδα στην κερνάω.. γιατίμπορεί και να βαρυστομάχιασες
όπως λέει και στο "άρωμα γυναίκας" στο τέλος ο Αλ Πατσίνο: "όταν το σκατό χτυπάει τον ανεμιστήρα κάποιοι τρέχουν και κάποιοι μένουν"... Σε μερικά χρόνια που θα ψάχνεις για μιά θεσούλα στο δημόσιο να βολευτείς, και θα γκρινιάζεις που δεν σε παίρνουν για εκπαιδευτικό-χάρηκες όμως όταν κάναν την αναλογία εισαγωγής στα πανεπιστήμια 1-1, Θα έρθω και θα σου πώ όψιμε επαναστάτη"κοιτάς το κέρδος σου ε;"...
Η ταχύτητα με την οποία απαντάς, το ήφος και η ανορθογραφία σου νομίζω χρήζουν προσοχής
Και να ξέρεις όι λέω δεν το λέω με εμπάθεια.

ΑΑΑ ναι ξέχασα στην ταμπέλα δεν γράφω"ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ" αλλά
"ΛΑΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ" μήπως φταίει αυτό;;; :mrgreen:
Δεν μπορω να απαντησω τωρα. Εχω να κανω μερικες επαναστασεις και να ελεγξω το νεο συνταγμα. Θα επανελθω.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πολιτική”