ξεκινωντας απο το τελος να σε ενημερωσω οτι σχεδον ολες οι διαταξεις του συνταγματος εχουν καταπατηθει. δεν το αναλυω γιατι θα μου παρει 2-3 σελιδες, κι ελπιζω να μην μου το ζητησεις. μεταξυ αυτων των ρυθμισεων που απορεουν απ το συνταγμα ειναι και αυτες που προστατευουν στη πραξη τη δημοκρατια. οπως πχ η "ελευθερη διαμορφωση της προσωπικοτητας". εν παση περιπτωση καταλαβαινει σχεδον ο καθενας οτι εφοσον οι δεξιοι εχουν τον ελεγχο των ΜΜΕ ειναι ευκολο να προπαγανδιζουν την ιδεολογια τους και να θαβουν τις αντιπαλες. οσων αφορα το πολυτεχνειο και τη δημοκρατια σε αυτο. οπως και προηγουμενος ξαναλεω οτι σε μια ιδανικη δημοκρατια, οποια κι αν ειναι αυτη (κατα τη γνωμη μου ο κομουνισμος), θα εχουν δικαιωμα λογου και ισοτιμης εκφρασης ολοι. ωστοσω δεν ειμαστε εκει. θα περασουν πολλα σταδια μεχρι να φτασουμε εκει. κανεις δεν ξερει ακριβως ποια. σταδια βιας, απαγορευσης, αυταρχικης επιβολης της θελησης των πολλων κλπ. σημερα ζουμε σε μια τετοια φαση. εξω απο το πολυτεχνειο ο κομουνισμος για παραδειγμα (κι αλλες προοδευτικες αντιληψεις) διοκονται. επισης αναριθμητα τα παραδειγματα. επομενως εδω μεσα, κι εφοσον το ασυλο κατοχυροθηκε για παντα απο αριστερους αποτελει οντως αυθαιρετα χωρο εκφρασης κυριως αριστερων κι ακραιων αριστερων αποψεων. ειναι γεγονος οτι τους δεξιους δεν τους ρωτησε (δεν σας ρωτησε(οπως σου αρεσει)) κανεις. απλα οπως αυτοι με το ετσι θελω εχουν τα ΜΜΕ, τα ενοπλα τμηματα τους (αστυνομια), φυλακες, δικαστηρια κ.α., ετσι κι εμεις με το ετσι θελω εχουμε το ΕΜΠ (που και παλι δεν το εχουμε απολυτα). δεν νομιζεις οτι δεν πρεπει να τα θελουν ολα δικα τους?C0n έγραψε:αρα με βάση τον noir το να είναι κάποιος (δεν θα πω χουντικός,) των άκρων εκ των δεξιών είναι κατακριτέο, ενώ το να είναι κάποιος εκ των αριστερών άκρων, είναι αποδεκτό? απλά επειδή το Άσυλο δημιουργήθηκε λόγω της χούντας? γιατί θά μπορούσε να είναι μια δικτατορία αριστερών πεποιθήσεων (στην οποία θα υπήρχε εξ ίσου λογοκρισία και ανελευθερία στην σκέψη και την έκφραση) αυτή η οποία θα επέβαλλε την ανάγκη εγκαθίδρυσης ασύλου...Τότε θα ήταν αποδεκτές οι ακροδεξιές ιδέες και απορριπτέες οι ακροαριστερές? καπου σφάλλει ο συλλογισμός σας....
παρεμπιπτόντως, στην σημερινή δημοκρατία δεν απειλεί κάτι τισ ιδέες μας, μιας κ η ελεύθερη έκφραση ιδεών αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη της χώρας.
Μύθοι ή το πώς πιστεύουμε σε μπλε ελέφαντες
-
papagalakos
Re: Μύθοι ή το πώς πιστεύουμε σε μπλε ελέφαντες
- Eric Roberts
Re: Μύθοι ή το πώς πιστεύουμε σε μπλε ελέφαντες
@COn:
Η απάντηση βρίσκεται στις αντιλήψεις, ιδέες, απόψεις (όπως θες πες το) των ακροδεξιών - χουντικών. Αναφερόμαστε σε άσυλο ιδεών, δηλαδή, για να το πω πιο πεζά, το Άσυλο είναι ένας χώρος ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και ιδεών (το αν, ορισμένες φορές, γίνεται διάλογος μέσω άναρθρων κραυγών αντί λέξεων είναι μία, άλλη, πολύ μεγάλη συζήτηση, ωστόσο η ουσία είναι πως γίνεται διάλογος). Αυτό δε συμβαδίζει με τους ακροδεξιούς. Η ιδεολογία τους μιλάει ξεκάθαρα για διακρίσεις, ρατσισμό, λογοκρισία κλπ, επομένως δεν έχουν θέση στο Άσυλο.
Σε τελική ανάλυση, δε θα έπρεπε να επιθυμούν κάτι τέτοιο, καθώς το Άσυλο Ιδεών είναι αντίθετο με τα πιστεύω τους. Νομίζω πως τσάμπα συζητάμε το συγκεκριμένο...
Η απάντηση βρίσκεται στις αντιλήψεις, ιδέες, απόψεις (όπως θες πες το) των ακροδεξιών - χουντικών. Αναφερόμαστε σε άσυλο ιδεών, δηλαδή, για να το πω πιο πεζά, το Άσυλο είναι ένας χώρος ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και ιδεών (το αν, ορισμένες φορές, γίνεται διάλογος μέσω άναρθρων κραυγών αντί λέξεων είναι μία, άλλη, πολύ μεγάλη συζήτηση, ωστόσο η ουσία είναι πως γίνεται διάλογος). Αυτό δε συμβαδίζει με τους ακροδεξιούς. Η ιδεολογία τους μιλάει ξεκάθαρα για διακρίσεις, ρατσισμό, λογοκρισία κλπ, επομένως δεν έχουν θέση στο Άσυλο.
Σε τελική ανάλυση, δε θα έπρεπε να επιθυμούν κάτι τέτοιο, καθώς το Άσυλο Ιδεών είναι αντίθετο με τα πιστεύω τους. Νομίζω πως τσάμπα συζητάμε το συγκεκριμένο...

Don't worry be happy...