Δεν έχω ιδέα από θερμοδυναμικούς νόμους. Δεν διατύπωσα άποψη δική μου. Η άποψη αυτή υποστηρίζεται από μέρος της επιστημονικής κοινώτητας. Νομίζω βέβαια οτι ξέρω σε τι αναφέρεσαι όταν λές για θερμοδυναμική και σύμπαν (έχω ασχοληθεί με αστρονομία), αλλά δεν θα επεκταθώ πολύ. Αν θυμάμαι καλά είναι μια εικασία στον κλάδο της κοσμολογίας. Κι αυτό που σου λέω εγώ είναι εικασία, σύμφωνοι. Όμως και οι δύο εικασίες βασίζονται στη λογική και τη παρατήρηση. Αν θες να μιλήσουμε έτσι, σύμφωνοι. Αλλά τεκμήρια του τύπου "θαύμα", δεν αποτελούν αποδείξεις.abakas7 έγραψε: @papagalakos: Ζητάς επιστημονικές εξηγήσεις για κάποια θαύματα αλλά εσύ ο ίδιος δεν δείχνεις να είσαι σωστά καταρτισμένος επιστημονικά. Δεν ξέρω σε ποιό εξάμηνο είσαι αλλά όταν κάνεις Θερμοδυναμική θα καταλάβεις γιατί το σύμπαν δεν μπορεί να είναι άπειρο και αιώνιο.
Μπορείς βέβαια να κάνεις και μια αναζήτηση στο Google με τις λέξεις "2ος θερμοδυναμικός νόμος", "Hubble διαστολή του σύμπαντος", "Einstein κοσμολογική σταθερά".
Τα "δεν είναι άπειρο κι αιώνιο", οδηγούν στο εύλογο ερώτημα: και μετά τι; Τοίχος;
Θα ήθελα να μου αναλύσεις αν έχεις χρόνο την ιδέα της πεπερασμένης διάστασης και ζωής του σύμπαντος. Ή κάποιο link.