Φυσική II (Ηλεκτρομαγνητισμός I)
Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil
- garfield
- Real Name: a tabby,lazy,cute cat
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Re: Φυσική ΙΙ
Οντως,η αυριανη ομιλια απλα δε χανεται....
Επισης,θα ηθελα να ρωτησω αν εχουν δωσει καποιο φυλλαδιο για παραδοση.
-
papagalakos
Αυτο μονοgarfield έγραψε:Οντως,η αυριανη ομιλια απλα δε χανεται....
Φυλλαδιο 1ο,3.4.2009
Παραδωση 27.4.2009
1. Πυκνοτητα φορτιου που εκτεινεται στην περοιχη σφαιρικου φλοιου με ακτινες α και β (α<β), δινεται απο την σχεση
ρ(r)= Α/r για α<r<β, και ρ(r)=0 οπουδηποτε αλλου.
Στο κεντρο της υπαρχει σημειακο φορτειο Q. Να υπολογιστει η σταθερα Α ωστε η ενταση του ηλεκτρικου πεδιου στην περιοχη α<r<β να εχει σταθερο μετρο.
2. Ενας δισκος ακτινας R εχει επιφανειακη πυκνοτητα φορτιου σ που ειναι συναρτηση της αποστασης απο το κεντρο του δισκου: σ(r)=σ
Off Topic
με δεικτη 0
Off Topic
με δεικτη 0
Off Topic
με δεικτη 0
4. Σφαιρικη κατανομη φορτιου ρ, εξαρταται μονο απο την ακτινα ρ απο το κεντρο της κατανομης, δηλ. ρ=ρ(r). Αν η ρ(r) δινεται απο τηυν παρακατω σχεση
ρ=Α/r (A σταθερα) για 0<r<=R, και ρ=0 για r>R
υπολογιστε το ηλεκτρικο πεδιο σαν συναρτηση του ρ. Ολοκληρωστε το αποτελεσμα για να βρειτε τη συναρτηση δυναμικου V(r), με την υποθεση οτι V(απειρο)=0.
5. Σημειακο φορτιο q τοποθετειται στο κεντρο ενος κυβου μα ακμη α. Να βρεθει (α) η ροη του ηλεκτρικου πεδιου, δηλ. η τιμη του επιφανειακου ολοκληρωματος
Off Topic
αοριστο ολοκληρωμα
6. Ενα ορθογωνιο παραλληλεπιπεδο τοποθετειται με την μια κορυφη του στην αρχη των αξονων οπως φαινεται στο σχημα
Off Topic
φανταζεσαι
Ε(x,y,z)=
Off Topic
τρικλαδη
--> 5*10
Off Topic
στην 4
--> 3*10
Off Topic
στην 4
--> 0i N/C, αν x
Off Topic
διαφορο
Το ηλεκτρικο πεδιο δημιουργειται απο φορτια εξω απο το παραλληλεπιπεδο καθως επισης και απο φορτια μεσα σε αυτο. Προσδιοριστε το ολικο φορτιο που περικλυεται απο το παραλληλεπιπεδο.
7. Θεωρειστε ενα απειρων διαστασεων μονωτικο φυλλο στο οποιο εχει ομοιομορφα κατανεμηθει επιφανειακο φορτιο σ (C/m
Off Topic
στην 2
Off Topic
στην 3
-
papagalakos
κανα δεκαλεπτο
το λινκ που ανεβασες υπονοει οτι η παρουσια μου στο semfe.gr ειναι περιττη δηλαδη? καλα... καλα...
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
Την Δευτέρα,27/04/2009,& την Τρίτη,28/04/2009,ΔΕΝ θα γίνει το μάθημα γιατί ο κ.Γαζής θα απουσιάζει στο Cern.
Οπότε,την Παρασκευή,08/05/2009,θα γίνει μάθημα 12.45-13.30 & 14.00-16.00.
Οπότε,την Παρασκευή,08/05/2009,θα γίνει μάθημα 12.45-13.30 & 14.00-16.00.
- wild_cat
- Real Name: ax to ksexasa!!!xD
pou tha paradosoume to filadio stis 27/4 afou o kathigitis pou mas didaski(kirios gazis) tha briskete sto cern

ΟΧΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΜΠ!
Στον κύριο Αλεξόπουλο. Το γραφείο του είναι το 211.
- kostas213
- Forum Administrator

- Real Name: Κωνσταντίνος
Προσπαθώ να λύσω την άσκηση 3 αλλά έχω ένα πρόβλημα. Στο τέλος μου βγαίνει ένα ολοκλήρωμα και δεν μπορώ να καταλάβω τι όρια να του βάλω. Όταν του βάζω όρια από 0 έως π τότε μου βγάζει 0.
Μήπως έχει κανείς καμία ιδέα;
There's no place like ::1
Παρε ορια απο 0 εως π/2
Για το βιβλίο "Θεμελιώδης Πανεπιστημιακή Φυσική Τόμος ΙΙ" των Alonso-Finn που το παίρνει όποιος το έχει επιλέξει από βιβλιοπωλείο Κορφιάτη, δεν έχουν πάει οι καταστάσεις... (για να μην πάει κανείς άδικα)
-
F(x)
- Real Name: function
thanks congi. Ειναι βεβαιο? Γιατι μου κανει εντυπωση.
Χθες που πήγα αυτό μου είπε... Το τηλέφωνο του βιβλιοπωλείου είναι 210.3628492.
ematha oti to tmima tou gazi teleiose ta mathimata. me to tmima tou traka ti ginetai? avrio kai tin paraskevi exoume kanonika mathima?gt thelo na pao na paro simeioseis kai na min anevaino tzampa!thanx!!
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
Το τμήμα του κ.Τράκα αύριο θα λύσει επαναληπτικές ασκήσεις πάνω σε όλη τη θεωρία. Τώρα για την Παρασκευή,δε νομίζω να γίνει μάθημα,αλλά ακόμα και αν γίνει θα κάνουν πάλι επαναληπτικές ασκήσεις.