Καλή σας όρεξη κύριε επιτηρητά...

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Καλή σας όρεξη κύριε επιτηρητά...

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Γιαούρτωμα επιτηρητή στην ΑΣΟΕΕ. Από εδώ:

"Τη Δευτέρα 15/6 ήρωας-επιτηρητής-ρουφιάνος-τσιράκι που παρίστανε το μπάτσο στις τουαλέτες την ώρα της εξέτασης, επιβλέπωντας με υπερβάλλοντα ζήλο όποιον έμπαινε στην τουαλέτα, πήρε την απάντηση που του άξιζε. 5 κλούβια αυγά και 3 σάπια πρόβεια γιαουρτια.Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν προέβαλλε αντίσταση ούτε είπε κάτι, μάλλον έχοντας επίγνωση του ρόλου που επιτελούσε. Θα υπάρξει συνέχεια σε όποιον άλλον wannabe μπάτσο.Όσο αυξάνεται η επιτήρηση των ζωών μας τόσο θα διαχέεται το αμφιθεατρικό αντάρτικο Απέναντι στη βία της εξεταστικής προτάσσουμε τη συνειδητή αντιγραφή και την αλληλεγγύη.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ
ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ-ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ

ΥΓ.1. Καλούμε κάθε ευσυνείδητο αντιγραφέα να πράξει τα δέοντα. Να συλλογικοποιήσουμε τις αντεπιθέσεις ενάντια στην επιτήρηση
ΥΓ.2. Όσο για τους φοιτητές-τσιράκια... θα έχουν κι αυτοί την ίδια μοίρα...

Ανοιχτή ομάδα διάχυτου αμφιθεατρικού αντάρτικου"

:prayer: :supz: :clap:
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Re: Καλή σας όρεξη κύριε επιτηρητά...

Δημοσίευση από Katsarola »

wat
fotispnb

Δημοσίευση από fotispnb »

Με δεδομένο ότι το πτυχίο σου εξασφαλίζει μία καλύτερη εργασία και έναν καλύτερο μισθό από έναν μη πτυχιούχο, έχω να πω τα εξής:

1. Ήταν τρείς άνθρωποι και είχαν από ένα χωράφι το οποίο έπρεπε να καλλιεργήσουν για να τραφούν. Ο ένας κουβαλούσε νερό απ' το ποτάμι, για να ποτίσει τα σπαρτά. Ο δεύτερος απλά έκλεβε το νερό του διπλανού. Ο τρίτος όντας ανήμπορος να κουβαλήσει νερό και να κλέψει το νερό του πρώτου, προσευχόταν μόνο για βροχή. Οι δύο πρώτοι εν τέλει απολάμβαναν την καρποφορία, ενώ ο τρίτος αναγκάστηκε να ανταλλάξει το χωράφι με τρόφιμα και να δουλεύει για τους δύο άλλους.

2. Έτσι αντιλαμβάνομαι την κατάσταση. Η προτροπή για αντιγραφή δηλώνει ανάγκη για πτυχίο και η ανάγκη για πτυχίο δηλώνει αποδοχή της ταξικής εργασίας.

3. Συμφωνώ ότι οι εξετάσεις είναι ανούσιες στη διδακτική διαδικασία. Οπότε ο στόχος θα πρέπει να είναι η κατάργησή τους. Αλλά είναι τουλάχιστον γελοίο να είναι αυτό το ζητούμενο για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού. Όπως προείπα, μάλλον το αντίθετο ακριβώς εξυπηρετεί.
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Hengeo »

Βραχνός Προφήτης έγραψε:Απέναντι στη βία της εξεταστικής προτάσσουμε τη συνειδητή αντιγραφή και την αλληλεγγύη.
Δηλαδή με συνειδητή αντιγραφή θα μάθουμε και θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι; Μήπως υποτιμούμε αυτό που κάνουμε όταν έχουμε ως στόχο απλώς να πάρουμε ένα χαρτί και τίποτα άλλο; Και για πια αλληλεγγύη και ισότητα μιλάμε, όταν ο άλλος περνάει με σκονάκι το μάθημα επειδή ήταν πιο <<μάγκας>>, και λογαριάζεται ίσα και όμοια με όσους διάβασαν και το πέρασαν με την αξία τους; Όχι, ούτε εμένα μου αρέσουν οι μπάτσοι επιτηρητές-καθηγητές, αλλά μήπως με τέτοιες λογικές χειροτερεύουμε την κατάσταση τελικά;
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

fotispnb έγραψε:Έτσι αντιλαμβάνομαι την κατάσταση. Η προτροπή για αντιγραφή δηλώνει ανάγκη για πτυχίο και η ανάγκη για πτυχίο δηλώνει αποδοχή της ταξικής εργασίας.
Θα απαντήσω πρώτα γενικά. Κοινωνία ισώτητας, δίκαιη κοινωνία, κομμουνισμός, ή ό,τι άλλο ομοιδεάτικο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει δουλειά. Απλά με άλλη μορφή. Αντί της ενίσχυσης της συσσόρευσης πλούτου λαμβάνει τη μορφή κοινωνικού πλούτου.

Συγκεκριμένα τώρα.
Καταρχάς η αντιγραφή όντως δηλώνει ανάγκη για πτυχίο. Αυτό δεν είναι κακό. Αρκεί κάποιος περνώντας το μάθημα, κάποια στιγμή να διαβάσει και να μάθει αυτά που υποτίθεται ήξερε για να περάσει το μάθημα.

Γιατί το πτυχίο δηλώνει αποδοχή της ταξικής εργασίας; Καταρχάς δεν καταλαβαίνω τον όρο "ταξική εργασία" αλλά φαντάζομαι εννοείς εργασία στα πλαίσια του καπιταλισμού, όπου η υπεραξία πηγαίνει στον καπιταλιστή κ.λπ.
Αποδοχή λες. Εγώ σου λέω να μην την αποδεχτείς. Να αγωνιστείς για να την αλλάξεις. Κάνε απεργία ώστε να απέχεις απ αυτήν. Βγές στο δρόμο. Εξεγέρσου. Κάνε επανάσταση.
Μέχρι να τα κάνεις όμως όλα αυτά, κι εφόσων δεν είμαστε εν μέσω επανάστασης, δεν μπορείς να κινηθείς αγνοώντας την υπάρχουσα κατάσταση. Αυτή είναι η αναρχική θεώρηση της αντιμετώπισης του σήμερα.
Με το να πάρεις πτυχίο πιστοποιείς τις γνώσεις σου. Από κει και πέρα έχεις τις γνώσεις να εργασθείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχεσαι το υπάρχον σύστημα. Όχι τουλάχιστον αν αγωνίζεσαι να το αλλάξεις.
Αλλά αν θεωρείς ότι παίρνοντας πτυχίο και δουλεύοντας σαν πολιτικός μηχανικός αποδέχεσαι την ταξική εργασία, τότε άλλο τόσο την αποδέχεσαι αν πας σε έναν άλλο πολιτικό μηχανικό και του ζητήσεις να σου φτιάξει τα σχέδια για ένα κτήριο.
papagalakos

Hengeo έγραψε:
Βραχνός Προφήτης έγραψε:Απέναντι στη βία της εξεταστικής προτάσσουμε τη συνειδητή αντιγραφή και την αλληλεγγύη.
Δηλαδή με συνειδητή αντιγραφή θα μάθουμε και θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι; Μήπως υποτιμούμε αυτό που κάνουμε όταν έχουμε ως στόχο απλώς να πάρουμε ένα χαρτί και τίποτα άλλο; Και για πια αλληλεγγύη και ισότητα μιλάμε, όταν ο άλλος περνάει με σκονάκι το μάθημα επειδή ήταν πιο <<μάγκας>>, και λογαριάζεται ίσα και όμοια με όσους διάβασαν και το πέρασαν με την αξία τους; Όχι, ούτε εμένα μου αρέσουν οι μπάτσοι επιτηρητές-καθηγητές, αλλά μήπως με τέτοιες λογικές χειροτερεύουμε την κατάσταση τελικά;
Μην ενοχλείσαι από τον μάγκα. Αυτός θα πάρει πτυχίο του 5. Εσύ είσαι ελεύθερος να πάρεις του 10. Αλλά και του 10 να πάρει κι ο άλλος, δεν θα έχει τις ίδιες γνώσεις. Το χαρτί λέει πολλά, όχι τα πάντα.
Άβαταρ μέλους
The Godfather

Δημοσίευση από The Godfather »

Βραχνός Προφήτης έγραψε: "Τη Δευτέρα 15/6 ήρωας-επιτηρητής-ρουφιάνος-τσιράκι που παρίστανε το μπάτσο στις τουαλέτες την ώρα της εξέτασης, επιβλέπωντας με υπερβάλλοντα ζήλο όποιον έμπαινε στην τουαλέτα, πήρε την απάντηση που του άξιζε. [....].Όσο αυξάνεται η επιτήρηση των ζωών μας τόσο θα διαχέεται το αμφιθεατρικό αντάρτικο Απέναντι στη βία της εξεταστικής προτάσσουμε τη συνειδητή αντιγραφή και την αλληλεγγύη.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ
ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ-ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ
Τι λές ρε μεγάλε; Να σε πληροφορήσω ότι στο Harvard που είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο δεν υπάρχει κανένας επιτηρητής σε καμιά εξέταση. Και ο λόγος; Επειδή θεωρούν ότι κανείς δεν θα αντιγράψει από σεβασμό στον συνάδελφό του και τις ιδέες του, κοινώς επειδή ο κόσμος εκεί μάλλον είναι πολιτισμένος.. Επειδή στις ανατολιτικοαραβικές χώρες στις οποίες ζούμε αμφιβάλλω ότι αυτό θα συνέβαινε υπάρχει επιτηρητής επειδή είμαστε ζώα. Η αντιγραφή εν ώρα εξετάσεων είναι ΚΛΟΠΗ από τον συνάδελφο που σκίστηκε να διαβάσει ή απλά είναι καλύτερός μας. Δεν είμαστε όλοι ίσοι και όμοιοι και με κάποιοι τρόπο πρέπει να γίνεται αξιολόγηση. Πως να γίνει; Επειδή ξέρω που το πας με την κατάργηση των εξετάσεων θα σου πω ένα παράδειγμα: Αν εγώ που είμαι στόκος στη μουσική ήθελα να γίνω μουσικός, και ζούσα στον κόσμο που εσύ ονειρεύεσαι, τότε θα μπαστακονόμουν στο τμήμα μουσικής κάποιου πανεπιστημίου βρομίζοντας τον χώρο χωρίς να προσφέρω τίποτα. Έτσι θα ήταν καλύτερα; Α και που σαι κατούρα και λίγο:
Απέναντι στη βία της εξεταστικής προτάσσουμε τη συνειδητή αντιγραφή και την αλληλεγγύη.
"Keep your friends close and your enemies closer"

Don Vito Corleone
Billakoc

Δημοσίευση από Billakoc »

Το thread γύρισε μπούμερανγκ

Ντρέπομαι που έχουμε τέτοιες ιδεολογίες

ζητω η μαγκια της αντιγραφής
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

@fotispnb. Εχω την αισθηση οτι καποιος εκλεψε ολο το νερο και τωρα εμεις κανουμε τον εγκεφαλο μας σκονη για μια γουλια.

@Hengo & The Godfather
ούτε εμένα μου αρέσουν οι μπάτσοι επιτηρητές-καθηγητές, αλλά μήπως με τέτοιες λογικές χειροτερεύουμε την κατάσταση τελικά;
Η αντιγραφή εν ώρα εξετάσεων είναι ΚΛΟΠΗ από τον συνάδελφο που σκίστηκε να διαβάσει ή απλά είναι καλύτερός μας.
Ακουστε κατι (μαλλον) περιεργο. Τις προαλλες γραφαμε ενα δευτερευον μαθημα, το οποιο μαλιστα πιστευα οτι ολοι θα το παιρνουσαμε με 10, και οπως μου κανει ενα "ψιτ" ο διπλανος (ο οποιος ειναι και πολυ καλος μου φιλος) με τσιμπαει η "επιτηρητια" και μου λεει να αλλαξω θεση. Πραγμα που εκανε με μια αλλη κοπελα πιο πριν χωρις λογο και με 2 αλλα παιδεια χωρις ιδιαιτερο λογο.

Πιο συγκεκριμενα,
@Hengeo. Τι πρεπει να απαντησω εγω στο καθε σκυλο που παιρνει εξουσια? Αν ετσι γινεται σαυτο το μαθημα γιατι σε αλλα μαθηματα πιο σοβαρα ειναι οι επιτηρητες πιο χαλαροι? (EDIT: Εννοοντας... Μηπως να μας πετανε απο την αιθουσα επειδη θα κοιτανε αφηρημενα προς τα κει (ο,τι και να'χει στο εκει)
@Godfather. Δεν θα ηταν κλοπη γιατι οχι απλα θα του ελεγα αλλα γιατι ημουν διατεθιμενος να σταματησω ο,τι εγραφα και να συγκεντρωθω στο δικο του προβλημα και να το λυσουμε
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Hengeo έγραψε:

Τι εννοεις πιο μαγκας?Αφου ο βαθμος ειναι στα 5 και δεν βγαινει με καποια αναλογια των φοιτητων που γραφουν,τι εννοεις "λογαριαζεται ισα και ομοια με τους αλλους"?Που ακριβως υπαρχει ο ανταγωνισμος?Αυτος ειναι δλδ ο λογος των εξετασεων και της σχολης γενικα,να υπαρχει ανταγωνισμος?(Σαφως και ειναι αυτος ο σκοπος της,λεμε τωρα......................)
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
papagalakos

Δεν πειράζει να υπάρχει εξεταστική. Πειράζει να μην κάνουμε σοβαρό μάθημα και να μην διαβάζουμε. Και τώρα μιλάω σοβαρά.
Άβαταρ μέλους
Chris
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Χρήστος

Δημοσίευση από Chris »

The Godfather έγραψε: Η αντιγραφή εν ώρα εξετάσεων είναι ΚΛΟΠΗ από τον συνάδελφο που σκίστηκε να διαβάσει ή απλά είναι καλύτερός μας. Δεν είμαστε όλοι ίσοι και όμοιοι και με κάποιοι τρόπο πρέπει να γίνεται αξιολόγηση.
Σιγά, σιγά σιγάαααα...δεν θα σου κλέψει και την απόδειξη της εικασίας του Goldbach...
Τι λές ρε μεγάλε; Να σε πληροφορήσω ότι στο Harvard που είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο δεν υπάρχει κανένας επιτηρητής σε καμιά εξέταση. Και ο λόγος; Επειδή θεωρούν ότι κανείς δεν θα αντιγράψει από σεβασμό στον συνάδελφό του και τις ιδέες του, κοινώς επειδή ο κόσμος εκεί μάλλον είναι πολιτισμένος.. Επειδή στις ανατολιτικοαραβικές χώρες στις οποίες ζούμε αμφιβάλλω ότι αυτό θα συνέβαινε υπάρχει επιτηρητής επειδή είμαστε ζώα.
Λάθος. Απλά δεν γουστάρουν να δίνουν τις απαντήσεις ο ένας στον άλλον επειδή γίνεται της κακομοίρας από τον ανταγωνισμό. Σεβασμός και μ@λ@κίες...αυτοί πατάνε επί πτωμάτων...

Άμα κάναμε σοβαρό μάθημα και διαβάζαμε κανονικά δεν θα χρειαζόμασταν εξετάσεις, που στην τελική είναι ένα βάρβαρο σύστημα αξιολόγησης..
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

The Godfather έγραψε:Να σε πληροφορήσω ότι στο Harvard που είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο δεν υπάρχει κανένας επιτηρητής σε καμιά εξέταση. Και ο λόγος; Επειδή θεωρούν ότι κανείς δεν θα αντιγράψει από σεβασμό στον συνάδελφό του και τις ιδέες του, κοινώς επειδή ο κόσμος εκεί μάλλον είναι πολιτισμένος..
Στο Harvard προτάσσουν το 'ο θάνατός σου, η ζωή μου'. Κανείς δεν βοηθάει κανένα γιατί τον βλέπει ως άμεσο ανταγωνιστή στην αγορά εργασίας. Αντίθετα εδω μάλλον υπάρχει μία άτυπη αλληλεγγύη, στη βάση του 'τι εγινε και αν πάρει ο συμφοιτητής μου ένα παραπάνω πενταράκι'. Το τι είναι καλύτερο, είναι αυστηρά υποκειμενικό και οχι θεμα πολιτισμου.

Απο την αλλη πλευρα, ακομα και αν δεχθω οτι η αντιγραφη ειναι κατι κατακριτεο, δεν μπορω να την δω αποκομμενη απο το συνολο της εξεταστικης διαδικασιας. Οταν σε καποια μαθηματα οι καθηγητες ζητανε το ουρανο με τα αστρα, βαζοντας ανουσια θεματα που αποσκοπουν στην παπαγαλια ή οταν ειναι γνωστο πως ο τροπος βαθμολογησης ειναι τουλαχιστον αυθαιρετος, τοτε οι ιδιες οι συνθηκες ωθουν τον φοιτητη να αντιγραψει.

Υ.Γ. στη "μικρη" μου εμπειρια ως επιτηρητης εχω δει υποψηφιους διδακτορες να βοηθανε κοσμο με κοματικα ή σεξιστικα κριτηρια και την ιδια στιγμη να αλωνιζουν το αμφιθεατρο σαν λαγωνικα για να πιασουν τους εγκληματιες που ψυθιριζουν. Αυτοι δεν χρειαζονται ενα αγελαδινο 0%???
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
fotispnb

Δημοσίευση από fotispnb »

Μιλάτε για απάνθρωπο ανταγωνισμό. Συμφωνώ απόλυτα. Όχι, όμως, μόνο για τα πανεπιστήμια της ελίτ, αλλά για όλα.

Όταν υπάρχουν x θέσεις εργασίας και οι υποψήφιοι είναι y, με y>x, τότε υποτίθεται ότι οι υποψήφιοι διαγωνίζονται με τους ίδιους όρους για το οποίος θα εργασθεί στις θέσεις αυτές.

Αυτοί λοιπόν που αντιγράφουν τι ακριβώς κάνουν; Είναι αλληλέγγυοι προς το συνάδελφο, όταν με πολύ πιο εύκολο τρόπο μπορούν να περάσουν το μάθημα από τους μ@λ@κες που δεν αντιγράφουν και να γράψουν καλύτερο βαθμό από τους άλλους μ@λ@κες που έχουν μελετήσει καλά;;;

Από την άλλη, αυτοί που δεν αντιγράφουν, αποδέχονται επίσης συνειδητά το απάνθρωπο σύστημα που θέλει άλλους με καλόμισθη εργασία, αλλους με πενιχρή και άλλους εξαθλιωμένους.

Οπουδήποτε λοιπόν οι θέσεις εργασίας ταξικοποιούνται και ένας από τους τρόπους απόκτησης μιας θέσεις εργασίας είναι οι εξετάσεις, οι συμμετέχοντες είναι συνένοχοι.

Και είμαι σίγουρος ότι, αν θα υπήρχουν αξιοπρεπείς δουλειές για όλους, τότε δε θα αντέγραφε κανείς σε ένα ενδεχόμενο σύστημα αξιολόγησης για την κατανομή των θέσεων εργασίας.

Αυτός δυστυχώς είναι ο ρόλος των εξετάσεων. Οι εξετετάσεις θα ωφελούσαν τη διδακτική διαδικασία, μόνο όταν θα προσβλέπαμε στην εντοπισμό των αδυναμιών μας και στη διόρθωσή των λαθών μας. Ειδάλλως είναι άχρηστες και μόνο σκοπό έχουν να διατάξουν ένα σύνολο ανθρώπων εντελώς μονοδιάστατα (ώστε να μπορεί να διαταχθεί), εν αντιθέσει με την πολυδιάστατη φύση του ανθρώπου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”