Economical crisis & the purest nuclear scientists

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος
Facebook ID: 0

Re: Economical crisis & the purest nuclear scientists

Δημοσίευση από Hengeo »

SV1GZ, αυτό που σου λένε, και δεν φαίνεται να λαμβάνεις υπόψιν, είναι ότι μία καινούργια λογική θεωρία δεν φτιάχνεται έτσι στον αέρα. Πρέπει να οριστεί η γλώσσα που θα χρησιμοποιεί, το αλφάβητό της (σύνδεσμοι, παρενθέσεις, προτασιακές μεταβλητές), μετά οι απονομές αλήθειας που θα έχει, στην συνέχεια πρέπει να αξιοματοποιηθεί, και όλες αυτές οι σχέσεις-ιδιότητες πρέπει να αναπτυχθούν-αποδειχθούν με τεκμηριωμένο επιστημονικά τρόπο. Αν καταφέρεις να τα κάνεις όλα αυτά, τότε θα έχει ενδιαφέρον η νέα θεωρία σου. Προς το παρόν όμως, όπου σε βολεύει χρησιμοποιείς την ήδη υπάρχουσα θεωρία, γενικεύεις αυθαίρετα κατά βούληση, βγάζεις όσα συμπεράσματα σου χρειάζονται, χωρίς να έχουν στηριχθεί όμως από τη βάση τους με τη λογική αλληλουχία που ανέφερα πιο πάνω, και τελικά δεν βγαίνει κανένα νόημα, αφού μιλάμε για ασύνεδετες εικασίες. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι εγωιστικό το θέμα, αλλά δεν μπορούν να θεωρηθούν νέα θεωρία μερικές εντελώς ασύνδετες μεταξύ τους ιδέες, ανεξάρτητα από το αν είναι καλές ή όχι.. Αν καταφέρεις να φτιάξεις κάτι πιο ολοκληρωμένο, τότε το ξανασυζητάμε.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Artemoila
Real Name: Artemis
Facebook ID: 1003775262

Δημοσίευση από Artemoila »

SV1GZ έγραψε:Α. Απάντηση στην msl/19-6-1009/3:13 p.m.

Σου έχω ήδη απαντήση στην SV1Gz/17-6-2009/3:08 p.m. στην παράγραφο 2
μου θυμιζεις τον κυβερντητικο εκπροσωπο.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

SV1GZ έγραψε: Β. Απάντηση στην σχετική συνεισφορα του Antony07/17-6-2009/2:58
Επειδή νομίζω ότι υπάρχουν δυσκολίες Θεωρητικής κατανοήσεως θα σας προσεγγισω με πρακτικά παραδείγματα
1. Η Λογικοτιμη ΛΤ(.) και η Αληθοτιμή ΑΤ(.) είναι τελεστές με πεδία τιμών {0,1,2<-->{;?} } και {0,1} αντιστοίχως ,και πεδίο ορισμού συνήθως σύνολο-Πρότασεων Πν ,όπου ν αριθμήσιμο και οο>ν Ε Ζ
Για παράδειγμα έστω οι Προτάσεις
Π1={"1+1=2 στο δεκαδικό σύστημα αρίθμησης"}
Π2={"1+1=0 στο δεκαδικό σύστημα αρίθμησης"
Π3={ "Το μολύβι είναι πάνω"}
Τότε
ΑΤ(Π1)=1
ΑΤ(Π2)=0
ΑΤ(Π3) ΔΕΝ μπορεί να βρεθεί (ΜΗ-πληρότητα)
καί στο σύστημα της Ιδέας μου των τριών τιμών Λογικής
ΛΤ(Π1)=1
ΛΤ(Π2)=0
ΛΤ(Π3)=2
ευελπιστώ αυτό το παράδειγμα , πρακτικά, να σας ξεκαθαρίσει καλήτερα την σχετική Ιδέα μου.
Έχω κι εγώ μια πρόταση! Είμαστε μέσα σε ένα σπίτι, και έχουμε μια απονομή σχετικά με τα έπιπλα του σπιτιού! πχ "Το πιάτο είναι στο τραπέζι"=T
Η πρόταση: "Στον Άρη βρέχει υδροχλώριο" ΔΕΝ μπορεί να βρεθεί! (όπως λες κι εσύ), και αυτό ήταν που απέδειξε ο Godel, δηλαδή μια άσχετη με το λογικό σύστημα ερώτηση, δεν μπορεί να απαντηθεί (κάτι που κανείς δεν το υποψιαζόταν) :roll: , και το ονόμασε μη-πληρότητα! Έγραψες την δεύτερη μεγαλύτερη μπούρδα που άκουσα/διάβασα φέτος!

Είναι πλεόν προφανές ότι δεν έχεις καταλάβει ΚΑΝ τι σημαίνει μη-πληρότητα. Για ποιό λόγο ασχολούμαστε μαζί σου, λοιπόν; Επειδή είχες μια "πρωτότυπη" ιδέα χθες, και σου 'ρθε να την πετάξεις θεωρώντας την πρωτοποριακή! Που να σου 'λεγα τι ιδέα μου ρθε χθες στην τουαλέτα....
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
SV1GZ
Banned
Real Name: SV1GZ

Δημοσίευση από SV1GZ »

1. ΒΕΒΑΙΩΣ συμφωνώ με τον Hengeo /16-6-2009/16 14 μ.μ. για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ μιας θεωρίας Μαθηματικής Λογικής , γι'αυτό σας γράφω ότι είναι ακόμα στο επίπεδο της ΙΔΕΑΣ και χρείζεται περισότερο χρόνος και κόπος. Ομως Ολα αρχίζουν απο μία Ιδέα,...
2. Οσο στο παράδειγμα μου "το μολύβι είναι πάνω" ΣΚΟΠΙΜΑ παρέληψα το σύστημα αναφοράς του , για ΣΚΟΠΙΜΟΥΣ λόγους ΜΗ-Πληρότητος της εκφράσεως. ΜΗΝ Υποθετειε τίποτα δεδομένο , έτσι το σύστημα αναφορας στην προηγούμενη περίπτωση μπορεί να είναι α) Το πάτωμα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ διαμερίσματος οικίας β) Κάποιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τραπέζι γ) Η επιφάνεια του πλανήτη Αρη δ)Κ.Τ.Λ.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

antony07 έγραψε:Έγραψες την δεύτερη μεγαλύτερη μπούρδα που άκουσα/διάβασα φέτος!
Ποιά ηταν η πρώτη; :mrgreen:

Και κάτι που έταξα .. ειδικά αφιερωμένο .. :P
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

SV1GZ έγραψε:1. ΒΕΒΑΙΩΣ συμφωνώ με τον Hengeo /16-6-2009/16 14 μ.μ. για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ μιας θεωρίας Μαθηματικής Λογικής , γι'αυτό σας γράφω ότι είναι ακόμα στο επίπεδο της ΙΔΕΑΣ και χρείζεται περισότερο χρόνος και κόπος. Ομως Ολα αρχίζουν απο μία Ιδέα,...
2. Οσο στο παράδειγμα μου "το μολύβι είναι πάνω" ΣΚΟΠΙΜΑ παρέληψα το σύστημα αναφοράς του , για ΣΚΟΠΙΜΟΥΣ λόγους ΜΗ-Πληρότητος της εκφράσεως. ΜΗΝ Υποθετειε τίποτα δεδομένο , έτσι το σύστημα αναφορας στην προηγούμενη περίπτωση μπορεί να είναι α) Το πάτωμα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ διαμερίσματος οικίας β) Κάποιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τραπέζι γ) Η επιφάνεια του πλανήτη Αρη δ)Κ.Τ.Λ.
έλα... δηλαδή τα δεδομένα ήταν ελειπή ώστε να σου βγαίνει η απόδειξή σου...;
:lol:

πάντως τα σπάει ο ημερολογισμός...
Απάντηση στις 17-6-2009 7:10 σε μύνημα του SV1GZ 17-6-2009 7:07
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

msl έγραψε: Ποιά ηταν η πρώτη; :mrgreen:
Αν και offtopic,θα το πω χάριν ψυχαγωγίας, τώρα που αρχίζει η εξεταστική:
Για να βγάλω τα προς το ζειν, από το 1ο έτος κάνω ιδιαίτερα σε τούβλα γυμνασίου/λυκείου. Στο τελευταίο μάθημα πριν τις εξετάσεις (αρχές Ιουνίου), δίνω ένα θέμα σε (σχετικά καλό) μαθητή γ γυμνασίου.
"Αν προσθεθεί στο τετράγωνο ενός αριθμού το τριπλάσιό του, δίνει αποτέλεσμα 4. Να βρεθεί ο αριθμός."

Μετά από 2 λεπτά μου λέει "Το λυσα". Κοιτάω και βλέπω το αμίμητο:

Άρα

Μου πέφτουν τα μάτια στο χαρτί....και ο μαθητής λέει όλο αθωότητα: "Μα είπε να προσθέσω στο τετράγωνο του x" :chain: :rip: :plasma: :rock: :rock:
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
SV1GZ
Banned
Real Name: SV1GZ

Δημοσίευση από SV1GZ »

1.ΜΗΝ Ταυτοποιείς την ΜΗ-Πληρότητα μιάς ΕΚΦΡΑΣΕΩΣ με την ΜΗ-πληροτητα ενός Αξιωματικού Μαθηματικου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,..
2.Ενα περιέργο φαινόμενο που έχω παρατηρήσει είναι ότι ερμηνεύετε τα γραφόμενα μου προς την κατεύθυνση της σύγχησης.Πιθανόν τούτο ερμηνεύεται να συσχετίζεται θετικά με τις τάσεις σας του Αντιρησία . Το πρόβλημα δυστυχώς με τους ακραίους Αντιρησίες είναι ότι ΔΕΝ είναι ανοικτοί σε νέες Ιδέες , με συνέπεια να χάσουν κάποιες ευκαιρίες που δύναται να οφηγήσουν σε νέες σημαντικές ανακαλύψεις...
papagalakos

"Να αναπτυχθεί η ταυτότητα (a+d)^2"

Απάντηση
( a + b ) ^ 2
papagalakos

Διαμαρτύρωμαι προς του διαχειρηστές για την απομάκρυνση των 2 τελευταίων δημοσιεύσεων. Αποτελεί λογοκρισία, δεδομένου οτι η ύβρης ήταν αμελητέα. Αντιθέτως η απαίτηση, γιατί περί αυτού πρόκειται όπως έθεσε ο ίδιος, του SV1GZ μπορεί να διωχθεί ως συκοφαντική δυσφίμηση. Κατηγόρησε το συνάδελφο που τον εξύβρισε ως διεπράτον έγκλημα, ενώ εκείνος διέπραξε πλημέλημα. Αυτό σημαίνει οτι ο κατηγορόν, που υπερασπίζεστε κατά αυτόν τον τρόπο, προσπέρασε τα στάδια του πλημελήματος, του πτέσματος, και του κακουργήματος, φτάνοντας στη κατηγορία του εγκλήματος. Δεν θα ζητήσω την ποινική του δίωξη για συκοφαντική δυσφίμηση (που είναι πολύ πιο σοβαρή από την εξύβριση) διότη ο ίδιως δεν ζήτησε όπως έγραψε την ποινική δίωξη του συναδέλφου που τον εξύβρισε.
Εδώ υπήρξε μια επιβολή εκ των διαχειριστών της σιωπής. Το ποστ του συναδέλφου διόλου υβριστικό δεν ήταν. Αφενός οι ύβρεις ήτο καλυμένες με @, αφετέρου αποτελούσε πιό πολύ αστεισμό. Αν το θεωρήσουμε δε ως σάτυρα, τότε σύμφωνα με νόμο του ΕΣΡ είναι παράνομη η λογοκρισία, ή η ποινηκή δίωξη του σατυριστή.
Επικαλούμε τελεσίδικη απόφαση όμοιας περίπτωσης, κατά τη δίκη Έφη Σαρρή κατά Λάκη Λαζόπουλου.

Εν πάση περιπτώση αιτούμαι (και δεν απαιτώ όπως άλλοι) την μη απομάκρυνση αυτού του ποστ διότη δεν αντιβαίνει σε κανέναν κανόνα του φόρουμ, ούτε παραβαίνει την ισχύουσα νομοθεσία.
Στη συνέχεια αιτούμε την επιστροφή των 2 κομένων ποστ.
Ευχαρηστώ.
sawtooth
Real Name: Επαμεινώνδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από sawtooth »

@SV1GZ:
Κύριε ελέησον!

Μα ποιος νόμισες ότι είσαι; Θα μας ανοίξεις εσύ τα μάτια; Κάνε εσύ τη δουλειά σου και θα κάνουμε και εμείς τη δική μας.

Ο τρόπος που γράφεις μου προκαλεί άγχος. Μου θυμίζει κατ' ακρίβειαν παλαιό καθηγητή της Σέμφε:
(σε ανακοίνωση του για τα εργαστήρια ΦΣΥ αναρτημένη πάνω στην πόρτα του γραφείου)
{...}
Όποιος από τους Εγγεγραμμένους φοιτητές ΣΕΜΦΕ 5ου Εξαμήνου έχει σοβαρή αντίρρηση (διαφορετική γνώμη) για την κατανομή του ζητείται να αιτιολογήσει την αντίρρηση του αυτή σε Αίτηση του, {...} με τα απαραίτητα για την Αίτηση του επιβεβαιωτικά στοιχεία, και να ρίξουν την Αίτηση μαζί με τα στοιχεία στο εσωτερικό του Γραφείου ΧΧΧ (Χος όροφος κτηρίου Φυσικής) από τις περσίδες [οριζόντιες λωρίδες από τις οποίες εισέρχεται αέρας στο Γραφείο], οι οποίες (περσίδες) υπάρχουν προς το κάτω μέρος της πόρτας του Γραφείου.

Οι Υπεύθυνοι των Ασκήσεων [κ. Α. ΧΧΧΧΧ., κα. Κ. ΧΧΧΧΧΧΧ και κα Α. ΧΧΧΧΧΧ] καλούνται να προσέλθουν στο Γραφείο του υπευθύνου του Εργαστηρίου Φυσικής Συμπυκνωμένης Ύλης προκειμένου να παραλάβουν την Κατανομή.

Π. ΜΧΧΧΧΧ (Γραφείο με αριθμό 106)
Υπεύθυνος του "Εργαστηρίου Φυσικής Συμπυκνωμένης Ύλης" του 5ου Εξαμήνου της ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ.
Λίγο οφφ τοπικ αλλά είναι ένα μικρό κουιζ για να θυμηθούμε τα παλιά. Τα bold και οι επεξηγήσεις δικα του, όπως έγραψε την ανακοίνωση. Ακόμα πιο αγχωτικά ήταν οι επεξηγήσεις των κανόνων περί δολίευσης κατά τη διάρκεια επίβλεψης του σε εξέταση.

Επιστρέφοντας στο θέμα και μια και χρειάζεσαι μαθήματα αγγλικών:

Chill out man!
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

Α ρε sawtooth τι μου θύμισες τώρα ηρωικές εποχές πραγματικά...Αν βέβαια εννοείς τον κο Π.Μ που εγώ θυμάμαι. Αλλά για να γράφεις και για Φυσική Συμπυκνωμένης Ύλης μάλλον τον ίδιο εννοούμε...Ένα έχω να πω ήταν Θ Ε Ο Σ , τα πάντα όλα σου λέω εκτός από φυσική...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”