[Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Giorgos
Real Name: Giorgos
Facebook ID: 0

Re: [Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Δημοσίευση από Giorgos »

Ποιος θελει να αλλαξουμε σχολες? Αρχικα διαλεξα οικονομικα αλλα ειναι πολυ κατωτερη επιστημη. Ηρθα σημερα στο Πολυτεχνειο και ηταν σαν να εγινε το ονειρο μου πραγματικοτητα. Μεσα στα μαθηματικα και στη Φυσικη και στα σωστα αμφιθεατρα. Αυτο ηθελα, πραγματικη επιστημη που ξερεις με τι ασχολεισαι. Και μονο τα ονοματα των μαθηματων και των θεωριων προκαλουν ΔΕΟΣ. Δεν πηγα γιατι ακουγα οτι ειναι δυσκολη και οτι δε βγαινει σε 5 χρονια. Τι να κανω? Να ξαναδωσω? Ειμαι ηδη στο δευτερο ετος και ειναι πολυ κουλο. Οσοι ειστε εκει να χαιρεστε τη σχολη σας. Δεν υπαρχει αλλη σχολη σαν και αυτη. Αν μπορει να γινει κατι ας μου πει καποιος. Ειναι κριμα να μην ειμαι εκει οταν αλλοι τα παρατανε. Με το 10% δυστυχως δεν περναω.
chemeng
Real Name: evi

ΣΕΜΦΕ vs Χ/Μ

Δημοσίευση από chemeng »

γεια σας...
εδωσα περυσι πανελληνιες και οι μονες σχολες που με ενδιεφεραν ήταν η ΣΕΜΦΕ και Χημικών Μηχανικών.Επέλεξα τουσ Χημικους Μηχανικούς και πέρασα τελικά Πατρα...Απλά τωρα λογω των μηχανογραφικών που θα κατατιθενται σε λιγο σκεφτομουν μηπως τελικά η ΣΕΜΦΕ έχει καλυτερη αποκατάσταση...μηπως θα μπορούσατε να μου δωσετε μια συμβουλη και να μοθ πειτε καποια πραγματα για την σχολη?
fotispnb

Δημοσίευση από fotispnb »

Από ΣΕΜΦΕ μπορείς να γίνεις καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δικαιώματα μηχανικού είναι υπό διεκδίκηση και κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα εξασφαλίζουν, αν αποκτηθούν.

Ως απόφοιτος ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, μπορεί να διεκδικεί ανάλογες με το γνωστικό αντικείμενο θέσεις εργασίας που προκυρήσσονται στο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ.

Ο κάθε φοιτητής της ΣΕΜΦΕ διαμορφώνει σχεδόν ένα προσωπικό προφίλ, μιας και το αντικείμενο σπουδών είναι ευρύτατο, και αναλόγως αναζητά εργασία. Για παράδειγμα, αν έχεις ασχοληθεί με στατιστική μπορείς να αναζητήσεις εργασία σε εταιρίες δημοσκοπήσεων, με πληροφορική σε ανάλογες εταιρίες, με πυρηνική φυσική σε νοσοκομεία ως ακτινοφυσικός, με οικονομικά σε τράπεζες, με υλικά σε βιομηχανική παραγωγή, με υπολογιστική μηχανική σε κατασκευαστικές εταιρίες.

Αυτό αποτελεί μειονέκτημα σε σχέση με τις άλλες πολυτεχνικές σχολές που έχουν κάποιες βασικές διεξόδους εργασίας, αλλά πλεονέκτημα ως προς το εύρος των επιλογών που προσφέρονται κατά την διάρκεια των σπουδών και ίσως και εργασιακά.

Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει προτίστως η επαγγελματική αποκατάσταση, η σχολή χημικών μηχανικών σαφώς υπερτερεί.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Re: ΣΕΜΦΕ vs Χ/Μ

Δημοσίευση από Wizard »

chemeng έγραψε:γεια σας...
εδωσα περυσι πανελληνιες και οι μονες σχολες που με ενδιεφεραν ήταν η ΣΕΜΦΕ και Χημικών Μηχανικών.Επέλεξα τουσ Χημικους Μηχανικούς και πέρασα τελικά Πατρα...Απλά τωρα λογω των μηχανογραφικών που θα κατατιθενται σε λιγο σκεφτομουν μηπως τελικά η ΣΕΜΦΕ έχει καλυτερη αποκατάσταση...μηπως θα μπορούσατε να μου δωσετε μια συμβουλη και να μοθ πειτε καποια πραγματα για την σχολη?
Συγκρίνεις δύο σχολές που έχουν ελάχιστη σχέση ως προς τις γνώσεις που προσφέρουν...
Μήπως θα έπρεπε να αποφασίσεις πρώτα σε ποιον τομέα θέλεις να δουλέψεις?
Αν ενδιαφέρεσαι μόνο για επαγγελματική αποκατάσταση δηλαδή, πήγαινε παιδαγωγικό. Αλλιώς τι ακριβώς θέλεις να συγκρίνουμε?
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
papagalakos

Re: ΣΕΜΦΕ vs Χ/Μ

Δημοσίευση από papagalakos »

Wizard έγραψε: Συγκρίνεις δύο σχολές που έχουν ελάχιστη σχέση ως προς τις γνώσεις που προσφέρουν...
Μήπως θα έπρεπε να αποφασίσεις πρώτα σε ποιον τομέα θέλεις να δουλέψεις?
Αν ενδιαφέρεσαι μόνο για επαγγελματική αποκατάσταση δηλαδή, πήγαινε παιδαγωγικό. Αλλιώς τι ακριβώς θέλεις να συγκρίνουμε?
έλα μωρέ.. μην είσαι τόσο απότομος.. οκ, οι δύο σχολές δεν έχουν καμία σχέση αλλά εντάξη, όταν κάναμε μηχανογραφικό όλοι λίγο πολύ διαλέξαμε μεταξύ άσχετων σχολών. Εδώ όλοι οι "αποτυχημένοι" γιατροί γίνονται πολιτικοί μηχανικοί..
θα επανέλθω αναλυτικότερος, αλλά κρατείστε αυτό. κι εγώ όταν συμπλήρωσα μηχονογραφικό ήμουν μεταξύ σεμφε και χημικών μηχανικών. αν δεν μου άρεσε η αστρονομία μπορεί να είχα πάει στους χημικούς. ακόμα και τώρα το σκέφτομαι καμιά φορά.
Άβαταρ μέλους
Giovanni5
Real Name: Γιαννης

Παρακαλω πειτε μου τη γνωμη σας

Δημοσίευση από Giovanni5 »

Παιδια κατ'αρχας καλησπερα σας.Εδωσα πανελληνιες εβγαλα 18071 μορια και οι δυο μου επιλογες ειναι το ΣΕΜΦΕ και το μαθηματικο.Εγω κλινω προς τη σχολη σας, ωστοσο οι γνωμες γι'αυτην ειναι διφορουμενες.Νομιζω η δικια σας γνωμη ειναι αυτη που μετραει περισσοτερο, γι'αυτο θα ηθελα αν γινεται να το συζητησουμε(το ξερω οτι υπαρχουν κι αλλα παρομοια topics αλλα πιο πολυ με μπερδεψαν....).Ευχαριστω εκ των προταιρων.
Άβαταρ μέλους
τελειωμένος
Real Name: Κώστας

Δημοσίευση από τελειωμένος »

Η δικιά σου θέληση είναι αυτό που μετράει περισσότερο.
Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι παντρεμένος.
Άβαταρ μέλους
Alekos
Real Name: Alekos

Re: Παρακαλω πειτε μου τη γνωμη σας

Δημοσίευση από Alekos »

Giovanni5 έγραψε:Παιδια κατ'αρχας καλησπερα σας.Εδωσα πανελληνιες εβγαλα 18071 μορια και οι δυο μου επιλογες ειναι το ΣΕΜΦΕ και το μαθηματικο.Εγω κλινω προς τη σχολη σας, ωστοσο οι γνωμες γι'αυτην ειναι διφορουμενες.Νομιζω η δικια σας γνωμη ειναι αυτη που μετραει περισσοτερο, γι'αυτο θα ηθελα αν γινεται να το συζητησουμε(το ξερω οτι υπαρχουν κι αλλα παρομοια topics αλλα πιο πολυ με μπερδεψαν....).Ευχαριστω εκ των προταιρων.
υπάρχουν αναφορές στο υπάρχον topic που συγκρίνουν τη ΣΕΜΦΕ με το μαθηματικό, αν έχεις χρόνο δες. Εγώ απλώς θα πω ότι η ΣΕΜΦΕ έχει πολλές παραπάνω εφαρμογές από το μαθηματικό. Μαθαίνεις επίσης αρκετή φυσική και μηχανική που δεν θα μάθεις στο μαθηματικό (κ αυτά δεν είναι άχρηστα μπορείς να ασχοληθείς κ σε σχετικούς τομείς επαγγελματικά ως μαθηματικός). Τώρα αν δεν σε ενδιαφέρουν οι εφαρμογές κ θέλεις θεωρητικά μαθηματικά τότε το μαθηματικό είναι σίγουρα λίγο καλύτερο :D
patsatzisdim
Real Name: Dimitris

Μαθητής

Δημοσίευση από patsatzisdim »

Γεια. Ειμαι ενας μαθητης που μολις απελευθερώθηκε απο τα δεσμα του λυκείου. Μπηκα στο φορουμ σας για να μαθω περισσοτερα για τη σχολή σας. Πρώτα απ΄όλα θελω να σας ρωτησω πως βλεπετε τη σχολη απο μεσα διοτι εγω μονο απ΄εξω μπορω να τα δω. Και δεύτερον θελω να σας ρωτησω ποιες ειναι οι επεγγελματικες προοπτικες για εναν αποφοιτο του τμηματος αυτου μετα απο 5,6 ή 7 χρονια μιας δυσκολης φοιτητσης σ΄ενα τετοιο τμημα. Το λεω ετσι διοτι ακουσα οτι η σχολη ειναι μια απο τις δυσκολοτερες. Παρακαλω να μου απαντησετε οσο πιο γρηγορα μπορειτε διοτι το μυαλο μου και η σαλατα ειναι το ιδιο και το αυτο. Ευχαριστώ για την προσοχη σας.
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Γιατί να επιλέξω τη Σεμφε στο μηχανογραφικό μου

Δημοσίευση από skywalker »

Τωρα επεσα πανω σε αυτο.Ειναι λινκ στην κεντρικη σελιδα της Σεμφε.
Τι να πω.Καλη φαση?η ισως ψαγμενη φαση...Τελοσπαντων απλα το ποσταρω και ακουω γνωμες
http://semfe.ntua.gr/epilogh%20semfe/SCHOOL.html
Εν το μεταξυ αντι να εχει το κτηριο της Σεμφε εχει τη βιβλιοθηκη...Μηπως εκει βρισκονται οι true semfites τελικα?Ισως ειναι καπου κρυμμενοι στα μυστικα υπογεια εκει που ειναι και το μυστικο γραφειο του ζουπανου...

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των διπλωματούχων της Σχολής προσδιορίζονται αναλυτικά στο Π.Δ. 199/2007 (Φ.Ε.Κ. 226/14.9.2007) Με το Π.Δ.3687/2008 (Φ.Ε.Κ. 159/1.8.2008) (το οποίο αποτελεί συμπήρωμα στο Π.Δ. 1566/1985, Φ.Ε.Κ. 167 Α'), δίνεται η δυνατότητα στους διπλωματούχους μας να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για πρόσληψη εκπαιδευτικών Β' Εκπαίδευσης, ενώ στο Φ.Ε.Κ. 532/23-3-09 προσδιορίζεται το δικαίωμα των αποφοίτων μας να διεκδικήσουν θέσεις Φυσικών Ιατρικής.

Ωραια πραματα
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
perka
Real Name: frida kalo

Help! Αυτή τη Δευτέρα καταθέτω μηχανογραφικό...

Δημοσίευση από perka »

Καλησπέρα! Επειδή προσπαθώ να κάνω μηχανογραφικό, ήθελα να ρωτήσω αν από το ΣΕΜΦΕ θα μπορούσα να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό σε κάτι σχετικό με την οικολογία, το περιβάλλον, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας... Please help άμεσα!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος timos_m την Σάβ Απρ 03, 2010 8:42 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Μεταφέρθηκε σε καταλληλότερη κατηγορία του forum.
Irna
Real Name: Efi

Re: Help! Αυτή τη Δευτέρα καταθέτω μηχανογραφικό...

Δημοσίευση από Irna »

H alitheia einai pws den eimai kai poli shetikh me to thema ,alla nomizw pws genika gia ta metaptihiaka arkei na eheis kapoio shetiko ptyhio.Diladi gia afta pou les logika arkei ,pera apo ta alla kritiria (vathmos sistaseis k.t.l) ,na eheis kapoio ptihio fisikis. Opote giati ohi? H oikologia vevaia einai genikos tomeas pou ehei na kanei me tin viologia kiriws, ektos an endiaferesai gia oikologia kai kataskeves h kati tetoio, opote pas stin mihanikh.
Elpizw na kserei kapoios kati parapanw kai nasou apantisei, giati den to ehw psaksei to thema kai poli.
Άβαταρ μέλους
DeMaKos
Real Name: Δημήτρης

Δημοσίευση από DeMaKos »

Με γνώμονα τα μαθήματα κορμού και ροών που προβλέπονται από τον οδηγό σπουδών, δε βλέπω πολλές ομοιότητες με αυτό που θες να ακολουθήσεις... Μπορείς να κατεβάσεις τον οδηγό σπουδών και να το διαπιστώσεις μόνος σου αλλά στα πιο πολλά ίσως να αναρωτηθείς "τι να τα κάνω εγώ όλα αυτά γι'αυτό που θέλω να ασχοληθώ..." Σίγουρα έχουμε ενδιαφέροντα μαθήματα, αλλά σε αποπροσανατολίζουν από το αντικείμενο που θες να ασχοληθείς... κοινώς? Ίσως η βιολογία να προσεγγίζει πιο πολύ αυτό που θες να καταφέρεις, παρά η ΣΕΜΦΕ...
Παρά ταύτα, η σχολή έχει κάποια μαθήματα περιβάλλοντος αλλά πρέπει να φτάσεις μεγάλο εξάμηνο για να τα επιλέξεις... Αν πιστεύεις οτι αξίζει τον κόπο...
perka
Real Name: frida kalo

Δημοσίευση από perka »

Σας ευχαριστώ πολύ... Έχω ήδη δει τον οδηγό σπουδών, για μεταπτυχιακό παίζει τίποτα σε σχέση με αυτό που ψάχνω?
Άβαταρ μέλους
DeMaKos
Real Name: Δημήτρης

Δημοσίευση από DeMaKos »

Για να είμαι ειλικρινής, από τα παιδιά που γνωρίζω που κάνουν μεταπτυχιακό στη σχολή μας, κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το εν λόγω θέμα. Ίσως επειδή, δεν υπήρχε το ανάλογο ερέθισμα, εννοώντας πως κανείς δεν έπαιρνε περιβαλλοντικού περιεχομένου μαθήματα καθ'όλη τη διάρκεια της φοίτησης...

Δε θέλω να σε προϊδεάζω αρνητικά, αλλά αν έρθεις ΣΕΜΦΕ, απλά θα βρεις σίγουρα να σου αρέσει κάτι άλλο...! Το μόνο σίγουρο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”