Χρ. Τσόλκας - Video

Πες κι εσύ μια χαζομάρα! ΜΠΟΡΕΙΣ!
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Re: Χρ. Τσόλκας - Video

Δημοσίευση από msl »

tsolkas έγραψε:Υ.Γ Προσοχη!!!Σε περιπτωση μη-απαντησης στη παραπανω ερωτηση μου, σε επομενο post μου θα "ΑΝΑΚΑΣΘΩ" να απευθυνθω ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ "ΕΠΩΝΥΜΩΝ" απο τους παραπανω αναφερομενους....!!!!!!!
Αρχικά, με μέτρο τα Caps και τα κόκκινα γράμματα στα post σου. Τα κάνουν να φαίνονται επιθετικά και μου χαλάνε το Γιάνγκ μου.

Τα παιδάκια εδώ μέσα έχουν τώρα εξεταστική και το να μην ασχοληθούν μαζί σου δε σημαίνει απαραίτητα έλλειψη γνώσεων, αλλά μπορεί να σημαίνει και απλή και καθαρή απαξίωση.

Αλήθεια, πως στην ευχή μας θυμάστε όλοι οι "πεφωτισμένοι" σε περίοδο εξεταστικής; :roll: Και πως όλοι αυτοί οι "πεφωτισμένοι" δε ξέρουν να γράφουν σωστά στα Ελληνικά; :oops: :roll:
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
surf_tha_curl

Δημοσίευση από surf_tha_curl »

α) μεσα στο αυτοκινητο,δεν υπαρχει μαγνητικο πεδιο αφου το ιδιο το αυτοκινητο ειναι ακινητο ως προς το φορτιο

β)σε περιπτωση που βρεθει μαγνητικο πεδιο δεν καταρεει μονο η σχετικοτητα αλλα και η προγενεστερη θεωρια του maxwell .

ολα αυτα βεβαια προυποθετουν την ελλειψη επιταχυνσης απο μερους του αυτοκινητου.

Τωρα που απαντησα κ. τσολκα ελπιζω να μην μπω στην μαυρη σας λιστα.
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Hengeo »

Παραβλέποντας το επιθετικό ύφος, θα επιχειρήσω να δώσω εγώ μία απάντηση. Να επισημάνω όμως ότι δεν έχω εμβαθύνει πάρα πολύ στο θέμα, πρώτων διότι είμαι κατεύθυνση μαθηματικού, και δεύτερων επειδή δεν έχω χρόνο λόγω εξεταστικής.

Όπως το βλέπω εγώ, το αν θα δημιουργηθεί μαγνητικό πεδίο εξαρτάται από το τι παίρνεις ως σύστημα αναφοράς. Αν ο παρατηρητής βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο, δηλαδή κινείται με την ίδια ταχύτητα με αυτό, τότε το φορτίο θα είναι ακίνητο για αυτόν, οπότε δεν θα παρατηρήσει μαγνητικό πεδίο. Αν όμως ο παρατηρητής είναι εκτός του αυτοκινήτου, δηλαδή ακίνητος, τότε το φορτίο θα κινείται με 150km/hr για αυτόν, και συνεπώς θα παρατηρήσει μαγνητικό πεδίο. Τα παραπάνω τεκμηριώνονται από τις εξισώσεις Maxwell. Τώρα το πως αυτό καταρρίπτει τη θεωρία της σχετικότητας, δεν ξέρω από που το συμπέρανες. Αλλά από τον γενικό τρόπο με τον οποίο ρώτησες αν θα δημιουργηθεί μαγνητικό πεδίο, έχω την υποψία ότι ίσως δεν είχες σκεφτεί καν ότι εξαρτάται από το σημείο παρατήρησης.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
dj manos
Banned
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από dj manos »

tsolkas έγραψε:ειναι ΦΟΒΕΡΑ ΑΣΧΕΤΟΙ
Μ' αγαπάς?
tsolkas έγραψε:...και καβαλο-καλαμακηδες)
Καβαλο-καλαμάκηδες ή Καλαμο-καβαλάρηδες?
punto2003
Real Name: dt

Δημοσίευση από punto2003 »

Επιτελους,δεν ισχυριστηκε κανενας φοιτητης εδω μεσα οτι δεν αντιλαμβανεται και δε καταλαβαινει τη θεωριΑ του απλουστατου πειραματος του αγωγου...Αλλα δεν ειναι και ενα πειραμα το οποιο γινεται στο σπιτι με χαρακτηριστικη ευκολια..Δηλαδη θα επιτυχουμε κινηση me ταχυτητα 7.4 mm/sec στο σπιτι...με το μιξερ η τον αποχυμωτη???

ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΤΣΟΛΚΑ

ελατε μια βολτα απο τα εργαστηρια μας στο τομεα Φυσικηςκαι θα δειτε οτι ουτε ασχετοι ειμαστε,ουτε ντροπη,ουτε κολαμε μπρικια!
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

tsolkas έγραψε:Α)Μεσα στο εσωτερικο του αυτοκινητου μας θα δημιουργηθει (απο το ηεκτρικο φορτιο Q), ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΑΔΙΟ, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ?,και
Β)Σε περιπτωση που δημιουργηθει ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ μεσα στο εσωτερικο του αυτοκινητου μας, τοτε Η ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣΜ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ Ή ΛΑΘΟΣ?
Χαμένο το έχεις? Δεν πας και με 700 χλμ την ώρα? Δεν παίρνεις και παπάκι? και καβάλα σε γαΐδαρο (η σε καλάμι) το αποτέλεσμα το ίδιο θα είναι μέσα στο μέσο μεταφοράς δε βλέπεις το φορτίο να κινείται. Και δε χρειάζεται να ρωτήσεις καθηγητή ή φοιτητή φυσικής, ρώτα οποιονδήποτε μαθητή Β' λυκείου θέλεις. Από την άλλη αν εσύ θεωρείς ότι θα κινηθεί (όπως υπαινίσεσαι από την ύπαρξη του (Β) ερωτήματος) μήπως είναι ώρα να αναρωτηθείς μήπως πρέπει να επαναλάβεις κάποιες τάξεις?
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
tsolkas
Real Name: Tsolkas

Δημοσίευση από tsolkas »

surf_tha_curl έγραψε: β)σε περιπτωση που βρεθει μαγνητικο πεδιο δεν καταρεει μονο η σχετικοτητα αλλα και η προγενεστερη θεωρια του maxwell
ΜΠΡΑΒΟ, ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ-ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ!!!!!!

Σου ευχομαι ο,τι το καλυτερο στην επιστημονικη σου καριερα.

Χρ. Τσολκας
tsolkas

Δημοσίευση από tsolkas »

Wizard έγραψε:
tsolkas έγραψε:Α)Μεσα στο εσωτερικο του αυτοκινητου μας θα δημιουργηθει (απο το ηεκτρικο φορτιο Q), ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΑΔΙΟ, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ?,και
Β)Σε περιπτωση που δημιουργηθει ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ μεσα στο εσωτερικο του αυτοκινητου μας, τοτε Η ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣΜ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ Ή ΛΑΘΟΣ?
Χαμένο το έχεις? Δεν πας και με 700 χλμ την ώρα? Δεν παίρνεις και παπάκι? και καβάλα σε γαΐδαρο (η σε καλάμι) το αποτέλεσμα το ίδιο θα είναι μέσα στο μέσο μεταφοράς δε βλέπεις το φορτίο να κινείται. Και δε χρειάζεται να ρωτήσεις καθηγητή ή φοιτητή φυσικής, ρώτα οποιονδήποτε μαθητή Β' λυκείου θέλεις. Από την άλλη αν εσύ θεωρείς ότι θα κινηθεί (όπως υπαινίσεσαι από την ύπαρξη του (Β) ερωτήματος) μήπως είναι ώρα να αναρωτηθείς μήπως πρέπει να επαναλάβεις κάποιες τάξεις?
ΚΑΤΑΛΑΒΑ...ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ:

ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑΡΓ56ΡΤΕΙ876ΓΗΦΡ ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 3-Ο....ΚΛΠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tsolkas
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

tsolkas έγραψε:ΚΑΤΑΛΑΒΑ...ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ:

ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑΡΓ56ΡΤΕΙ876ΓΗΦΡ ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 3-Ο....ΚΛΠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tsolkas
Το περίμενα ότι μόνο αυτό θα καταλάβαινες... Είναι ενδεικτικό του νοητικού σου επιπέδου. Σταματάω να ασχολούμαι, μιας και δε μπορείς να βγάλεις άκρη με κακομαθημένα πεντάχρονα, πριν αρχίζεις να φωνάζεις τη μαμάκα σου...
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
kamari
Real Name: Μαριάννα

Δημοσίευση από kamari »

@Tsolkas: Πραγματικά,διαβάζοντας όλα σου τα post το μόνο που κάνεις είναι να κρατάς όσα από εκείνα μπορεί να περιέχουν φράσεις/λέξεις τις οποίες παρερμηνεύεις προς δικό σου όφελος και στις ερωτήσεις που σου θέτουν όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα ή τις απαντήσεις που σου δώσαν στο ερώτημα που έθεσες και είναι αντίθετες με την θεωρία σου να τους απαντάς με σαρκασμό και ειρωνικά σχολιάκια μόνο...Αν πίστευεις ότι η θεωρία σου είναι σωστή,πες μας και υποδειξέ μας με επιχειρήματα ακριβώς σε ποιο σημείο κάνουμε λάθος...Και ακόμα κάτι,αν όπως λες η ΕΘΣ δεν ισχύει,τότε απάντησε μου -επιχειρηματολογώντας παρακαλώ,κι όχι με το ύφος των προηγούμενών σου post,πώς τόσα πειράματα την αποδεικνύουν? Ποια είναι η απόψη σου για το γεγονός αυτό? Ας πούμε,πιστεύεις ότι υπάρχουν τόοοσα σφάλματα εργαστηρίου που έτυχε και συνέπεσαν τα νούμερα? Ότι τί? Σε λίγο θα μας πει,ότι δεν έγιναν και πειράματα...Προσωπικά,φυσικός δεν θα γίνω..αλλά από την λίγη Φυσική που ξέρω μου'μάθαν ότι μια θεωρία επιβεβαιώνεται ή απορρίπτεται από τα πειράματα που γίνονται..και τουλάχιστον αυτήν την Θεωρία την επιβεβαιώνουν...
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
tsolkas

Δημοσίευση από tsolkas »

ΑΙΤΗΣΗ-ΑΠΑΙΤΗΣΗ,,,,,,,,

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΘΕΩΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ?

Παρακαλω να του γνωστοποιησετε τη συζητηση μας και να τον φερετε ΕΔΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, προκειμενου να λαβει μερος στη συζητηση μας για να μας δωσει τα φωτα του(?) και για δει με τα ιδια του τα ματια, τα "σα'ι'νια" :e_surprised: τους φοιτητες του!!!!!!!!!!!!!!!!! :e_ugeek:

tsolkas
Άβαταρ μέλους
kamari
Real Name: Μαριάννα

Δημοσίευση από kamari »

...Ούτε μια απάντηση για το τί σημαίνουν αυτά τα πειράματα που την επιβεβαιώνουν?!? :shock: Ήμουνα σίγουρη,ότι κάπως έτσι θα απαντούσες...Όταν σε φέρνουν σε δύσκολη θέση,διαλύονται τα επιχειρηματά σου και σαν προιστορικός τύπος βγάζεις άναρθρες κραυγές! Δεν ρώτησα τίποτα το δύσκολο,την άποψη σου -που στο κάτω,κάτω σαν επιστήμονας που προσπαθεί να εδραιώσει την θεωρία του καθήκον και υποχρεώση το έχεις,αλλά μάλλον είναι. Ακόμα και το ανιψάκι μου λιγότερο κακομαθημένο είναι από εσένα! :e_confused: Α...και τέλος,αν εσύ αναρωτιέσαι ποιος μας κάνει μάθημα κι εγώ αναρωτιέμαι,ποιο ίδρυμα σου έδωσε εσένα πτυχίο! Α...και στα πόσα χρόνια το πήρες? Γιατί φαντάζομαι με την θεωρία σου περί Σχετικότητας θα κοβόσουν πολλές φορές στο μάθημα,έτσι? :e_confused: "This is the end"
"eadem mutata resurgo"~"αν κι αλλαγμένη,θα ξαναπροβάλλω η ίδια" Jacob I Bernoulli
Άβαταρ μέλους
barbara
Real Name: Νίκος

Δημοσίευση από barbara »

Εγώ πιστεύω ότι ο κ Τσόλκας είναι προιόν της φαντασίας μου... Η ζέστη είναι αφόριτη, η εξεταστική βαριά και δεν παίρνω τα φάρμακά μου τελευταία... :drunken:
ΦΥΓΕ ΠΙΑ ΑΠ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ!!! :banghead:
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από Wizard »

Εγώ ο άσχετος φοιτητής φυσικής έχω μια απορία...

Έκανα ένα πείραμα στο σπίτι μου (βασικά μια τυπική διαδικασία ήταν που πήγε στραβά, αλλά ας το βαφτίσουμε πείραμα για το καλό της επιστήμης)...
Έβαλα ένα πλυντήριο μέσα στο οποίο τοποθέτησα 2 χρωμοπαγίδες (για να είμαι σίγουρος). Μετά το πλυντήριο όμως αυτές εξαφανίστηκαν!!!
Μάλιστα επανέλαβα το πείραμα (ένας σωστός φυσικός πάντα το επαναλαμβάνει) και έβαλα μια χρωμοπαγίδα η οποία όμως βρέθηκε μετά τη λήξη του πειράματος...
Συνεπώς μπορώ να ισχυριστώ με αρκετή σιγουριά ότι οι χρωμοπαγίδες δε διαλύονται στο νερό.
Αν ίσχυαν οι θεωρίες που είχε διατυπώσει ο Αϊνστάιν θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι απλά έγιναν ενέργεια. Μην πεταχτεί κανένας εξυπνάκιας να πει ότι έπρεπε να πάνε με την ταχύτητα του φωτός γιατί δεν ήμουν μπροστά για να βλέπω οπότε μπορεί να γύρναγε με οποιαδήποτε ταχύτητα το πλυντήριο εφόσον δεν το παρατηρούσα. Σύμφωνα όμως με τη ΘΤΠ του κυρίου Τσόλκα αυτές οι θεωρίες είναι λάθος!
Έχω μια ακόμα θεωρία που πρέπει να την τεστάρω για να βεβαιωθώ. Μέσα στο πρώτο πλυντήριο ήταν ένα μπλουζάκι του CERN το οποίο είχε σαν θέμα την ταινία Angels and Demons... Σκέφτομαι λοιπόν ότι παίζει να είχε μέσα σε καμιά σούπερ ντούπερ αμπούλα λίγη αντιύλη η οποία ήρθε σε επαφή με τις χρωμοπαγίδες και εξαϋλώθηκαν. Όπως καταλαβαίνετε αυτή η θεωρία (αν και πιο πιθανή) δε με βολεύει ιδιαίτερα γιατί παίζει να έχασα και κανένα ρούχο στη διαδικασία...
Ξέρω ότι τα πειράματά μου πολύ λίγα το πλήθος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω άλλα άπλυτα για να δοκιμάσω. Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε καμιά θεωρία και να με βοηθήσετε να σχεδιάσω νέα μελλοντικά πειράματα. Ίσως κάποια που μπορούν να γίνουν σε ένα σπίτι όπως π.χ. να περιλαμβάνουν σφαιρικές κότες στο κενό οι οποίες χτυπιούνται από έναν υπερηχητικά επιταχυνόμενο υπεραγωγό στους 2K.
Περιμένω με αγωνία οποιοδήποτε input μπορείτε να μου προσφέρετε ώστε να βελτιωθώ ως επιστήμονας και να ετοιμάσω ένα σωστό πείραμα που θα έχει τα σωστά αποτελέσματα (έστω και νοητικό).
tsolkas

Δημοσίευση από tsolkas »

ΣΕΒΑΣΤΟΝ,"ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΘΩΟΤΗΣ"!!!!!!!!!

tsolkas
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αστεία”