Καλή σας όρεξη κύριε επιτηρητά...

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

nick7913

Re: Καλή σας όρεξη κύριε επιτηρητά...

Δημοσίευση από nick7913 »

msl έγραψε:
LocknLoad έγραψε:Ομως αυτος που θα δει "βαθμος ταδε" δεν ειναι βλακας και θα σε καλεσει για συνεντευξη πρωτα. Εκει θα μαθει αν εισαι λιγοτερο ή παραπανω απο το βαθμο σου
Στη συνέντευξη συνήθως δεν αποδεικνύεις τις ικανότητές σου. Θα σε ρωτήσει κάποια γενικά πράγματα, αλλά στη πορεία της δουλειάς θα φανεί τι ξέρεις.
Και σε αυτή τη φάση θα σε απολύσει. Να δω χωρίς συστάσεις τί δουλειά θα ξαναβρείς, ειδικά όσο περνάνε τα χρόνια.
msl έγραψε:
LocknLoad έγραψε:Μια μερα θα βγω απο τη σχολη με το πτυχιο μου, θα πιασω μια δουλεια και θα ερθει το αφεντικο μου και θα μου πει "Γραψε στην κολλα που εχεις μπροστα σου τις λυσεις των 3ων αυτων ολοκληροματων. Μπορεις να χρησιμοποιησεις μονο το επιστημονικο σου κομπιουτερακι"
Υπάρχουν και φορές που θα χρειαστεί να επεξεργαστείς δεδομένα με το χέρι. Εκτός και αν έχεις σκοπό να λύνεις ολοκληρώματα μόνο με εργαλεία όπως το mathematica ή matlab.
Το πώς θα επεξεργαστεί κάποιος τα δεδομένα είναι απόλυτα προσωπικό ζήτημα. Υπάρχουν αρχιτέκτονες που σχεδιάζουν στο χέρι και αρχιτέκτονες που σχεδιάζουν στον υπολογιστή.
msl έγραψε:
Chris έγραψε:Το θέμα είναι ότι αυτός που αντιγράφει συνέχεια και δεν στρώνεται να διαβάσει, δεν θα πάρει καλύτερο βαθμό από αυτόν που είναι συνεπής. Είναι πρακτικά αδύνατον να του δώσεις ολόκληρο ατόφιο θέμα. Στην τελική ο εντιγραφέας απλά θα περάσει τη σχολή με το ζόρι και θα πιάσει κάποια δουλειά της πλάκας. Γιατί όπως είπε και ο LnL, θα καταλάβει ο εργοδότης τι πραγματικά του αξίζει.
Ναι .. πάρε για παράδειγμα τα δύσκολα μαθήματα της σχολής (για τους Μαθηματικούς), Συναρτησιακή Ανάλυση π.χ. που οι πιο πολλοί παλεύουν και θέλουν και 10 μέρες διάβασμα για ένα 5 και κάποιος αν του κάτσει μια καλή αντιγραφή μπορεί να πιάσει και το 8 .. Μια χαρά του κάθετε ολόκληρο θέμα και μπορεί να πάρει και βαθμό για την πλάκα του. Ξέρω αρκετές τέτοιες περιπτώσεις ..
Πλάκα κάνεις μάλλον. Με 10 μέρες διάβασμα δεν γράφεις 5 στη Συναρτησιακή. Αλλά αν κάποιος με 8 είχε τη διάθεσει να δώσει όλα τα θέματα σε κάποιον αδιάβαστο (που σημαίνει ότι πρέπει να του τα γράψει όλα αναλυτικά γιατί αλλιώς δε θα καταλάβει Χριστό ο άλλος) με γειά του με χαρά του. Δικές του είναι οι λύσεις και ότι θέλει τις κάνει.
msl έγραψε: Ο εργοδότης μπορεί να καταλάβει τι του αξίζει, αφού εσύ έχεις χάσει τη θέση σου από αυτόν! Η στη περίπτωση της εξέτασης, αφού έχεις κοπεί σε μάθημα λόγω του τέλειου γραπτού του, σε περίπτωση που ο καθηγητής θεωρεί πως πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο επίπεδό του και κρίνει πιο αυστηρά την προσπάθειά μας.
Ο καθηγητής είναι μ@λ@κ@ς αν κρίνει αυστηρότερα άλλα γραπτά επειδή κάποιος έγραψε καλύτερα. Τα θέματα έχουν συγκεκριμένη βαθμολόγηση και αν είναι σωστά δεν έχει κανείς δικαίωμα να σου βάλει μικρότερο βαθμό επειδή του "άρεσε περισσότερο" μια άλλη λύση. Ο εργοδότης ας πρόσεχε ποιον προσέλαβε. Αν ήσουν αρκετά καλός υποψήφιος θα σε καλέσει αφού απολύσει τον άλλο.
msl έγραψε:
Chris έγραψε:Τα ίδια μας έλεγε ο Κουρκουλής.
"Άμα κάνετε λάθος πράξεις και πέσει το κτίριο τί θα γίνει?!?"
Όταν κάνεις σε πραγματικές συνθήκες τις πράξεις για το κτίριο, δεν θα έχεις ούτε την πίεση του χρόνου, ούτε το άγχος να μην πάει στράφι όλη η προετοιμασία που έκανες για να γράψεις αξιοπρεπώς. Κοινώς, δεν θα σου έχει κανείς το πιστόλι στον κρόταφο (κάπως βαριά έκφραση αλλά anyway) για να κάνεις σωστά και γρήγορα τις πράξεις. Όταν πιάσεις δουλειά θα ελέγξεις τις πράξεις εσύ, ξανά, και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά......
Και μετά κάποιος άλλος θα ελέγξει τις πράξεις ξανά και ξανά και ξανά...
Και μετά κάποιος άλλος θα τα ελέγξει και την επόμενη φορά.
Και την επόμενη.
Και την επόμενη.
Και την επόμενη.
Και την επόμενη.....
.
...
Νομίζω ότι κατάλαβες τι εννωώ.
Το θέμα εδώ οδηγείται κάπως στο πώς να κάνεις σωστά μαθηματικές πράξεις μέσα σε μια εξέταση. Εγώ είπα πως δε πρέπει να απαξιώνουμε καθόλου τις μαθηματικές πράξεις! Το έχω παρατηρήσει σε εμένα πως αν δε δουλεύω τις πράξεις, μετά μου είναι δύσκολο να λύσω και απλά προβλήματα, στα οποία μετά από λίγη εξάσκηση πετάω. Το να κάνεις πράξεις είναι σαν ικανότητα .. που την αποκτάς με τον καιρό και την καλλιεργείς. Και δε μιλάω μόνο για αριθμητικές πράξεις πλέον, αλλά κάθε είδους πράξη.

Δε θα έχεις πάντα άτομα από πίσω σου να ελέγχουν τις κινήσεις σου. Και επιτέλους, ας μάθουμε λίγη υπευθυνότητα! Θα επαναπαυθείς στο γεγονός ότι κάποιος άλλος θα σε ελέγξει μετά οπότε μπορείς αβίαστα να κάνεις κάποιο λαθάκι;
Παρέβλεψες τελείως και εσκεμένα το κομμάτι όπου σου λέει ότι θα έχεις χρόνο να τσεκάρεις τις πράξεις σου ΚΑΙ μόνος σου. Άλλωστε αυτά που λέει ο Κουρκουλής είναι μ@λ@κίες γιατί δε διδάσκει πουθενά στο μάθημα ποια αποτελέσματα είναι λογικά. Πάντα εξαρτάται από την άσκηση. Σε ένα πραγματικό κτίριο μπορείς να καταλάβεις πότε μια ροπή σε ένα σημαντικό σημείο είναι έξω από αποδεκτά όρια γιατί έχεις συγκεκριμένες προδιαγραφές. Άσε που δεν είμαστε μηχανικοί...
msl έγραψε:
Chris έγραψε:Οι εξετάσεις είναι βάρβαρο σύστημα αξιολόγησης. Ο βαθμός που θα πάρεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με αποτέλεσμα να είναι εντελώς πλασματικός. Οι εξετάσεις με ανοιχτά βιβλία είναι πολύ καλή μέθοδος εξέτασης που "εξουδετερώνει" πολλούς από τους προαναφερθέντες παράγοντες. Γιατί στην τελική, όταν θα δουλέψεις, θα έχεις μαζί σου πολλά βιβλία. Πολλά.
Αν οι εξετάσεις ήταν με ανοιχτά βιβλία θα είχαν άλλη δομή και θα ζητούσαν από εμάς άλλα πράγματα. Όπως πχ κάποια μαθήματα τα δίναμε με ανοιχτά βιβλία, αλλά σεβασμό προς το μάθημα δεν έδειχνε κανείς .. μέχρι που τα κάνανε με κλειστά και τώρα τουλάχιστον κάποιοι διαβάζουν μια φορά το μάθημα πριν το δώσουν.

Αν είχαμε την ωριμότητα στη μελέτη που πρέπει, μπορεί και να το κάνανε με ανοιχτά βιβλία. Αλλά εμείς απέχουμε πολύ από αυτό.
Μην απαξιώνεις ένα μέτρο που δεν εφαρμόστηκε σωστά. Όταν έχεις να ξεσκιστείς στο διάβασμα για 7 άλλα μαθήματα, θα επιλέξεις να αφιερώσεις πολύ λίγο χρόνο σε αυτό που ο ίδιος ο καθηγητής αφήνει να γίνει μπάχαλο στην αίθουσα. Εγώ πιστεύω ότι το μόνο που χρειαζόταν ήταν λίγο λιγότερη χαλαρότητα.
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

Το θέμα δεν είναι πότε θα απολύσει κάποιον που δεν έχει γνώσεις, αλλά πότε θα χάσεις τη δουλειά που προσπαθείς να βρεις απο κάποιο τέτοιο άτομο.

Έχεις χάσει κάπου τη λογική σου. Τη μια μιλάς για το τι θα κάνανε οι αρχιτέκτονες και την άλλη λες πως δεν είμαστε μηχανικοί, ενώ αυτό προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε ως σχολή. Μπορεί εσύ απο επιλογή να θες να τα κάνεις όλα αυτόματα, αλλά δεν πρέπει κάποιος να σου δείξει και τον άλλο τρόπο; Μετά μπορεί και εσύ να γκρινιάζεις ότι απο τη σχολή σου δε σου έμαθαν τίποτα! Άσε που αν πας με την αντιγραφή παρέα σε κάθε εξέταση, πιθανότατα να μη ξέρεις καν να χειριστείς αυτά τα εργαλεία και να μείνεις αναγκαστικά με το κομπιουτεράκι και μια κόλλα χαρτί ..

Με 10 μέρες μπορείς ωραιότατα να γράψεις 5. Δεν είναι καθόλου εύκολο μάθημα, τουλάχιστον για εμένα. Και δεν κρυβόμαστε πίσω απο το δακτυλό μας .. σε πολλά μαθήματα πολλά απο τα θέματα υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό σε βιβλία ή στις σημειώσεις μας. Νομίζω ότι το να σου δώσει κάποιος τις λύσεις είναι μόνο ένας απο τους άπειρους τρόπους αντιγραφής που υπάρχουν. Μου φαίνεται εμένα αστείο αν δεν τον ξέρεις αυτό .. Επίσης, πιστεύω ότι ξέρεις την κανονικοποίηση. Τα αποτελέσματα που θα δώσει ένας καθηγητής έχουν σχέση με το πως θα τα πάνε συνολικά οι εξεταζόμενοι. Αν σε ένα θεωριτικό μάθημα πας εσύ με τις λίγες γνώσεις σου (ίσα για 5) και πάνε άλλοι 20 με τα βιβλία αγκαλία και γράψουν για 10, τι πιστεύεις ότι θα σου βάλει εσένα; Ενώ αν έβλεπε τις λίγες γνώσεις σου συγκριτικά με τις μηδαμινές των υπολοίπων, τι θα γινόταν;

Ο εργοδότης αν δει ότι ενας απο τη ΣΕΜΦΕ δεν τον καλύπτει, πρώτον δε θα ψάξει ξανά ΣΕΜΦΕ. Αλλά ακομα και αν ψάξει, σιγά μη ψάξει εσένα προσωπικά και όσους άλλους δεν τους έδωσε τη θέση! Δε νομίζω να καθήσει να αναλογιστεί πως αυτός ο απόφοιτος ίσως και να πέρασε με αντιγραφή και εσύ πέρασες με την αξία σου ..

Εμεις δεν αφήσαμε να εφαρμοστεί σωστά. Δεν απαξιώνω εγώ τίποτα, μόνο οι πράξεις μας το κάνουν. Όταν είναι ο ίδιος μέσα δεν αφήνει κανένα μπάχαλο να γίνει μέσα στην αίθουσα. Ο ίδιος, πλέον, έχει δώσει στα μαθήματά του το σεβασμό που τους αξίζει και μένει να το κάνουμε και εμείς. Άλλωστε ένα μάθημα είναι, όχι η ώρα του παιδιού .. αν δεν έχεις χρόνο να αφιερώσεις να μην το δώσεις!

Σε αυτό το κόσμο τίποτα δεν είναι αγγελικά πλασμένο και τίποτα δε θα μας χαριστεί. Μη γκρινιάζουμε για την αναξιοκρατία όταν εμείς οι ίδιοι την υπερασπιζόμαστε και μάλιστα με πάθος.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
*Ch3rry*
Real Name: helena
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από *Ch3rry* »

msl έγραψε:
Σε αυτό το κόσμο τίποτα δεν είναι αγγελικά πλασμένο και τίποτα δε θα μας χαριστεί. Μη γκρινιάζουμε για την αναξιοκρατία όταν εμείς οι ίδιοι την υπερασπιζόμαστε και μάλιστα με πάθος.
Πραγματι ετσι ειναι..
Γκρινιαζουμε για το τι ειναι λαθος και σωστο οταν σε πολλες περιπτωσεις μας βολευει το λαθος ..γκρινιαζουμε για τον παπαντωνοπουλο που ηταν λαθος γιατι θελουμε τους σωστους καθηγητες , αλλα γκρινιαζουμε και για τον επιτηρητη που ηταν σωστος γιατι θελουμε τους λαθος επιτηρητες..!θελουμε να ειμαστε στους λαθος φοιτητες που αντιγράφουν ομως οσοι αντιγραφουν προτιμουν τους σωστους φοιτητες για να μπορουν να αντιγραφουν απο αυτους..
Ειμαστε μια μικρη κοινωνια και λειτουργουμε ετσι, με βαση αυτες τις αντιληψεις. Γιατι επομενως να αλλαξει κατι εκει εξω?..πολλες φορες λοιπον απλα βολευει το λαθος και επειδη το εχω ζησει θα συμφωνησω με την msl ..

-Μην ξεχνατε οτι μπορει καποιος να χασει διπλωματικη που του αρεσει επειδη ειχε 6 στο μαθημα του καθηγητη και να την παρει καποιος που αντεγραψε και περασε με 8.Μην πατε μονο στο θεμα της εργασιας αργοτερα..δυσκολιες συνανταμε και πιο νωρις δυστυχώς..
..just visit my Bl0G & see for urself

Εικόνα
morgoth
Real Name: thanasis

Δημοσίευση από morgoth »

xthes milisa me kapia atoma gia tis apopseis m kata tis antigrafeis itan kaloi m filoi omosm eipan oti o fanatismos m kai i empatheia m ofeilontai sto oti proballo to einai m sto diavasma kai stin prospatheia ki oti autos pou antigrafei me grafei sta arxidia tou emena kai tis apopseis m .gelasa alla paradextika oti o fanatismos isos exei tis rizes tou stin adinamia m na do ekso apto kavouki m

ostoso paidia prepei na katalavoun autoi pou antigrafoun oti de timoun kanenan me tis prakseis tous oute oi epitirites einai
[gamatoi] otan afinoun ta [gamata kai alaniarika] paidia na antigrafoun

isos i aksiologisi na einai kati arnitiko de ksero ....ego exo sinithisei na ti theoro kati dedomeno [mporei mexri ekei na ftanei i skepsi m] allla efoson einai kati iparkto kai anekto apo emas se kamia periptosi den exoume dikaioma na kanoume tou kefaliou mas me tis plates kai tin anoxi ton sinadelfon mas ase pou emena olo auto mou miazei me eleiomosini kaneis den einai xazos sto politexneio oloi exoume ena A dinamiko kai de xreiazetai na katafeugoume se logikes 'to mathima de pernietai re mlk ti tha kano tha antigrapso allios gamiseta'
marios

Δημοσίευση από marios »

kita pantws ektos kai an pisteveis oti adikise apo aftous pou antigrafoun den vlepw ton logo na krazeis, to thema ine prosopiko tou kathenos. esena yiati den sou ftani afto pou mathenis apo to diavasma kai asxolise me ti kanoun oi alloi?
morgoth
Real Name: thanasis

Δημοσίευση από morgoth »

esu marie krazeis mono autous pou s adikoun amesa dld oxi genika autous pou theoreis oti kanoun kati adiko kata tin apospsi sou? px amessa mporei na mi me blaptei oute i egklimatikotita oute i molinsi tou planiti kai genika i mizeri zooula m na einai aprosvliti apo tetia provlimata.auto simainei oti den exo dikaioma na krakso ?esu ti les?dld na milame mono gia zitimata pou exoun amesi praktiki simasia gia mas?ksereis kati?mporei kai ta perissotera provlimata tou planiti na einai adiafora gia kapion pou exei tin voli tou dld autos o typas de mporei na paraponethei?opos eipa kai prin marie de niotho oti adikoumai prosopika alla ideologika gia to gamoto pou lene esu den to xeis niosei pote gia kanena zitima?prepei dld na ftasoun ta provlimata kai oi adikies ston eauto mas gia na endiaferthoume?kai sto kato kato exeis dikio oti krazo alla sauto to toppic ipirksan apopseis peri sillogikis antigrafis enanti sto katestimeno tis epitirisis! eleos! ego dld eimai ipervolikos pou de thelo na ta isepedoso ola? px oson afora tin isotita andron kai ginaikon epeidi eimai antras de mporo na stirikso ta ginaikia diakiomata?mono ton eautouli na skeftomai ?kante oti nomizete o kathenas aksiologei o idios ti thigei tin aksioprepia tou kai ti oxi marie apo kei kai pera apofasizei
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

Φίλε μου morgoth , παρακολουθώ εδώ και μέρες τη συλλογιστική σου και τόσο καιρό επέλεγα να μην απαντήσω περισσότερο επειδή καλυπτόμουν από άλλους , μερικώς βέβαια οφείλω να πω...Αρχικά θέλω να σου διευκρινήσω ότι δεν είμαι υπέρ της αντιγραφής (όχι ότι δεν έχω αντιγράψει) και πόσο μάλλον ως μίας παρουσίασής της ως άποψη ενάντια στο κατεστημένο...Ο λόγος για τον οποίο είμαι ενάντια όμως δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση με τους λόγους που εσύ προβάλλεις και εξηγούμαι : Πιστεύω πως ένα από τα μείζονως σημασίας προβλήματα που μαστίζουν αυτή τη χώρα και αποτελούν τροχοπέδη ενάντια στην ανάπτυξή της κοινωνικά και πολιτικά πάντα εννοώ , είναι η αδυναμία υπακοής σε νόμους , ακόμη μάλιστα και σε αυτούς που φαίνονται λογικοί σύμφωνα και με το κοινό αίσθημα όπως είναι ο νόμος που λέει ότι απαγορεύεται η αντιγραφή...Από εκεί όμως μέχρι και να φτάσω σε σημείο να θεωρώ ότι η αντιγραφή οποιουδήποτε σε οποιοδήποτε μάθημα υποβαθμίζει εμένα και αποτελεί αδικία σε βάρος μου πραγματικά απέχει παρασάγκας...Ουσιαστικά η φοίτηση κατ'εμέ σε μία οποιαδήποτε σχολή μόνο και μόνο για να πάρω ένα χαρτί που θα μου δώσει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση αποτελεί μία εμετική και προσβλητική συνάμα για την ίδια την επιστήμη μικροαστική παρενέργεια από τις πολλές που μαστίζουν την ανθρώπινη κοινωνία...Η επιστήμη από μόνη της είναι αυτοσκοπός και διαρκής δίψα για μάθηση , ώστε να προσφέρει κανείς αυτά που δύναται στην κοινωνία της οποίας είναι μέλος και την οποία υπηρετεί...Και στο κάτω-κάτω έχω να σου πω πως εαν αυτό που σε νοιάζει είναι η αμεσότερη επαγγελματική σου αποκατάσταση "λάθος σχολή επέλεξες αδερφέ"...Πάμε τώρα και στην αξιοκρατία την οποία συχνά πυκνά επικαλείσαι για να σου δείξω πως και εκεί ξεκινάς από πολύ μα πολύ λάθος σημείο...Πως τολμάς και μιλάς για αξιοκρατία ρε φίλε όταν ολόκληρο το σύστημα δεν είναι αξιοκρατικό , πως μιλάς για αξιοκρατία ενώ εγώ πχ (και αυτό είναι αλήθεια) είμαι αναγκασμένος από τότε σχεδόν που μπήκα στη σχολή να δουλεύω 2 μόνιμες δουλειές και ανά καιρούς να πηγαίνω να ξεφορτώνω χαράματα κρουαζιερόπλοια για 40 γ@μημένα €...Πες μου ρε φίλε πως εγώ να παρακολουθήσω , πως να μπορέσω να γράψω τόσο , ώστε να φτάσω εσένα (τυχαίο το παράδειγμα) που έχεις ας πούμε τον πατερούλη σου να πληρώνει όσο καιρό σπουδάζεις , ενώ εγώ μόλις σχεδόν (αλήθεια και αυτό ) γύρισα από τη δουλειά και θα διαβάζω μέχρι να κοιμηθώ στο βιβλίο για να σηκωθώ αύριο και να πάω και πάλι στη δουλειά (τι είναι Κυριακή??? και τι έγινε) για να διαβάσω πάλι βράδυ ώστε να δώσω την Τρίτη??? Βλέπεις λοιπόν πως η αξιοκρατία πάει στα σκουπίδια από τη βάση της ??? Βλέπεις που τα πάντα έχουν να κάνουν με το σύστημα και καλώς ή κακώς σε ένα τέτοιο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει τπτ αξιοκρατικό γιατί απλά τα πάντα καθορίζονται από το χρήμα ??? Πρόσεξε δε σε κατηγορώ απλά σου λέω να είσαι πιό λεπτός με τη χρήση των επιχειρημάτων σου και προσπάθησε πριν κρίνεις ένα φαινόμενο όπως πχ το φαινόμενο της αντιγραφής να βλέπεις όλες του τις πλευρές και να μη μένεις στην παρόρμηση της μίας και μόνο λογικής (αυτού που μας έμαθαν για σωστό) και έτσι και το δικό σου μυαλό θα ανοίξει , αλλά και πιο σφαιρική και έγκυρη άποψη θα έχεις όσων αφορά το τι συμβαίνει γύρω μας...Ουφ έσκασα !!!
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

vbalos, καταλαβαίνω το δύσκολο καθημερινό σου πρόγραμμα .. αλλά στη δική σου περίπτωση ποιά θα ηταν η λύση για να μην ηταν σάπιο το σύστημα, δηλαδή; Ή για να ανταπεξέλθεις σε αυτό που συμβαίνει;

Είτε να σε πληρώνουν ως φοιτητή για τα έξοδά σου, ή να αντιγράφεις για να περάσεις, μιας και δεν έχεις χρόνο για διάβασμα; :?
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

vbalos, αφού απαντήσεις στην msl, έχω κι εγώ μια απορία:

λες ότι η σχολή δεν είναι η κατάλληλη για επαγγελματική αποκατάσταση, άρα υποθέτω ότι είσαι στη σχολή για το ενδιαφέρον σου στη συγκεκριμένη επιστήμη. πώς λοιπόν επιβεβαιώνεις αυτό το ενδιαφέρον για την επιστήμη, όταν αντί να μελετήσεις ένα μάθημα, φτιάχνεις σκονάκια ή το περνάς χάρη στους ψιθύρους των διπλανών. αν λοιπόν, ούτε ενδιαφέρον υπάρχει, ούτε επαγγελματική αποκατάσταση, μήπως αυτή η σχολή δεν σου ταιριάζει; για ποιο λόγο τρως το λούκι μιας τόσο δύσκολης σχολής;

επίσης, αυτό το επιχείρημα των σκληρά εργαζόμενων που δε ζουν από τους γονείς τους, μπορεί να είναι αποστομωτικό, αλλά σίγουρα δεν ισχύει για όλους, οπότε δεν έχει καμιά ισχύ.

αυτό που έχω καταλάβει από τον εαυτό μου είνα ότι μπαίνω στον πειρασμό να αντιγράψω, όταν νιώθω μια απαξίωση για ένα μάθημα (πχ μικροοικονομία κ.ά.). πιστεύω ότι αυτοί που το κάνουν συστηματικά, νιώθουν μια απαξίωση για τη σχολή γενικότερα. δε με νοιάζει τι κάνουν, αλλά είναι κρίμα για αυτούς που θα χάσουν τόσα χρόνια από τη ζωή τους στην πιο δύσκολη σχολή της ελλάδας με τα πιο αμφισβητήσιμα επαγγελματικά δικαιώματα.
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

Ώπα , ώπα , ώπα ένα λεπτάκι ρε παιδιά !!! Από που προέκυψε τώρα ότι εγώ κάθομαι και γράφω σκονάκια για να περάσω μαθήματα ή ότι με τα μαθήματα και το επιστημονικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η σχολή εγώ δεν ασχολούμαι ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω , αλλά μιας και είστε δύο που το είδατε έτσι μάλλον εγώ δεν το έθεσα σωστά και αναδιατυπώνω :
Δεν είμαι υπέρ της αντιγραφής , έχω αντιγράψει ελάχιστες φορές και πράγματι όσες από τις φορές αυτές το έκανα ήταν διότι απαξιούσα ΄λίγο πολύ για το μάθημα (συμφωνόντας με τον pao)...Αυτό πάνω στο οποίο στάθηκα ήταν η έννοια της αξιοκρατίας , λέγοντας στον morgoth ουσιαστικά , ότι ναι μεν η αντιγραφή αποτελεί θλιβερό φαινόμενο στα ελληνικά πανεπιστήμια , σχολεία και σχολές , αλλά είναι θλιβερό όχι γιατί προάγει την αναξιοκρατία , αλλά δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ίδια την επιστήμη και τον εαυτό του καθενός...
επίσης, αυτό το επιχείρημα των σκληρά εργαζόμενων που δε ζουν από τους γονείς τους, μπορεί να είναι αποστομωτικό, αλλά σίγουρα δεν ισχύει για όλους, οπότε δεν έχει καμιά ισχύ.
και πάλι σου λέω ότι αρχικά το επιχείρημα δεν αναφερόταν στην αντιγραφή , αλλά στην αναξιοκρατία και στη διαφορετική βάση από την οποία ξεκινούν οι διάφοροι φοιτητές για να δώσουν ένα μάθημα ή να πάρουν το πτυχίο...Ουσιαστικά μόνο και μόνο επειδή δεν ισχύει για όλους ή ισχύει για μερικούς είναι η απόδειξη της αναξιοκρατίας.
vbalos, καταλαβαίνω το δύσκολο καθημερινό σου πρόγραμμα .. αλλά στη δική σου περίπτωση ποιά θα ηταν η λύση για να μην ηταν σάπιο το σύστημα, δηλαδή; Ή για να ανταπεξέλθεις σε αυτό που συμβαίνει;

Είτε να σε πληρώνουν ως φοιτητή για τα έξοδά σου, ή να αντιγράφεις για να περάσεις, μιας και δεν έχεις χρόνο για διάβασμα;
Όχι το να αντιγράφω δεν είναι λύση μιας και η επιστήμη της φυσικής με σαγηνεύει τόσο πολύ που δε θα το συγχωρούσα με τίποτε στον εαυτό μου αν έχανα μία τόσο μεγάλη ευκαιρία όσο αυτή της σχολής , ώστε να κατανοήσω τη φυσική και να τη δω από πιό κοντά...Λύση στην ουσία δεν υπάρχει , με τα δεδομένα του σήμερα , με ένα άλλο σύστημα σε μία διαφορετική κοινωνία ίσως και να υπήρχε , εγώ στην ουσία ξαναλέω ότι όλα αυτά "τα προσωπικά μου" δεν τα έγραψα για να δικαιολογήσω τους αντιγραφείς καθώς κατά βάση , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων , δεν ανήκω σ'αυτούς , τα έγραψα για να δείξω ότι η αναξιοκρατία πηγάζει από την ίδια την κοινωνία και όχι από φαινόμενα όπως αυτό της αντιγραφής , που για εμένα αποτελεί απλώς θέμα επιλογής προταιρεοτήτων και αξιών που θέτει καθένας...
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

vbalos, έθεσες ένα πολύ λεπτό θέμα όντως. Σαφώς και είναι άδικο όσοι δεν έχουν χρόνο επειδή δουλεύουν να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς που απλώς τεμπελιάζουν. Από την άλλη όμως, η επίκληση στο συναίσθημα και τα ελαφρυντικά, δεν μπορεί να είναι πάντα δικαιολογία. Παραδέχομαι ότι ίσως ήμουν λίγο αυστηρός και απόλυτος στα προηγούμενα post μου, αλλά με στεναχωρεί αυτή η τάση να αυτουποβαθμίζουμε τη σχολή μας και αυτό που σπουδάζουμε. Ναι, το υπάρχον σύστημα έχει αρκετή σαπίλα, αλλά τελικά όλοι συμβάλλουμε στο να γίνει αυτό που είναι το σύστημα, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Πως θα γίνει καλύτερο το σύστημα, όταν εμείς οι ίδιοι υπερασπιζόμαστε ένα κομμάτι του σάπιου, επειδή μας βολεύει κάποια δεδομένη στιγμή; Η αλλαγή πρωτίστως ξεκινάει μέσα στον καθένα. Δεν αρκεί ένα χαρτί ή μία δουλειά με καλά λεφτά για να γίνει κάποιος καλύτερος άνθρωπος. Ένα φίλος που δουλεύει delivery είπε τα παρακάτω λόγια, που με έχουν στοιχειώσει, και άλλαξαν την οπτική που βλέπω κάποια πράγματα: <<Τι είναι αυτό το πράγμα, πάω (παραγγελία) σε ανθρώπους που δουλεύουν στην οικοδομή, και είναι με το σεις και με το σας, πάω σε καθηγητές στο πανεπιστήμιο, και με βρίζουν επειδή άργησα!>>.

Υ.Γ. Καθώς έγραφα τα παραπάνω ήρθε το διευκρινιστικό post του vbalos, αλλά τα στέλνω διότι αναφέρομαι γενικότερα και όχι μόνο προσωπικά.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Δεν έκατσα να διαβάσω τα τελευταία posts, μιας και είναι ανούσιο να ακούω ανθρώπους να λένε πόσο άδικο και κακό πράμα είναι η αντιγραφή, ενώ στις εξετάσεις πάνε με πρόθεση να αντιγράψουν (άσχετα που τελικά δεν τα καταφέρνουν επειδή φοβούνται μήπως έκατσαν δίπλα σε ρουφιάνο ή επειδή μπορεί να έκατσαν δίπλα σε κάποιον που δεν πρέπει να μάθει ότι αντιγράφουν).

Νομίζω θα ήταν πιο συνεπές και λιγότερο υποκριτικό από μερικούς, τουλάχιστον να μην υποστήριζαν θεωρητικά το "παίρνω το πτυχίο με την αξία μου". Τουλάχιστον, ας αποσυρθούν από το topic.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Hengeo

Δημοσίευση από Hengeo »

O kanenas έγραψε:Δεν έκατσα να διαβάσω τα τελευταία posts, μιας και είναι ανούσιο να ακούω ανθρώπους να λένε πόσο άδικο και κακό πράμα είναι η αντιγραφή, ενώ στις εξετάσεις πάνε με πρόθεση να αντιγράψουν (άσχετα που τελικά δεν τα καταφέρνουν επειδή φοβούνται μήπως έκατσαν δίπλα σε ρουφιάνο ή επειδή μπορεί να έκατσαν δίπλα σε κάποιον που δεν πρέπει να μάθει ότι αντιγράφουν).

Νομίζω θα ήταν πιο συνεπές και λιγότερο υποκριτικό από μερικούς, τουλάχιστον να μην υποστήριζαν θεωρητικά το "παίρνω το πτυχίο με την αξία μου". Τουλάχιστον, ας αποσυρθούν από το topic.
Μην κρίνεις μόνο εξ'ιδίων τα αλλότρια. Το να βγάζεις τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις προσωπικά είναι στα όρια του προσβλητικού, και δείχνει ότι δεν θέλεις να συζητήσεις σοβαρά, αλλά μόνο να υπερθεματίσεις την άποψή σου που θεωρείς αλάνθαστη. Πόσο μάλλον που η ίδια ομολογείς ότι δεν μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις όλα post, έστω από σεβασμό σε όσους κάθισαν και έγραψαν κάποια επιχειρήματα!

Με φιλική διάθεση όλα αυτά, διότι το post αυτό ήταν άτοπο, τόσο για την ροή της συζήτησης αυτής, όσο και γενικότερα για το κλίμα παρέας και αλληλοσεβασμού στο forum.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Hengeo έγραψε:Το να βγάζεις τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις προσωπικά είναι στα όρια του προσβλητικού,
Όντως, δεν είναι σωστό να βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα. Από πού κι ως πού, όμως, μπορείς να βγάζεις εσύ αυθαίρετα συμπεράσματα ότι δεν γνωρίζω προσωπικά αυτούς στους οποίους αναφερόμουν? Δεν πιστεύω να μυγιάστηκες :P! Τέλος πάντων, δεν θα μιλούσα για κάποιον που δεν γνωρίζω.
Hengeo έγραψε:και δείχνει ότι δεν θέλεις να συζητήσεις σοβαρά, αλλά μόνο να υπερθεματίσεις την άποψή σου που θεωρείς αλάνθαστη
Προφανώς, δεν γίνεται σοβαρή συζήτηση με κάποιον που λέει αυτά, αλλά κάνει τα αντίθετα. Τον συνήγορο του διαβόλου παριστάνει?
Όσον αφορά τις απόψεις μου, επειδή διαφωνούμε και δεν πείθομαι από τα επιχειρήματα κατά της αντιγραφής, δεν σημαίνει ότι τις θεωρώ αλάνθαστες. Ελπίζω να έχεις καταλάβει ότι σ'αυτό που λες έχεις κάνει ακριβώς αυτό που συμβουλεύεις εμένα να μην κάνω. Έχεις βγάλει βιαστικό συμπέρασμα για κάποια που δεν γνωρίζεις προσωπικά.
Hengeo έγραψε:Με φιλική διάθεση όλα αυτά
Περισσότερο θιγμένος φαίνεσαι, παρά φιλικός.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Hengeo

Δημοσίευση από Hengeo »

O kanenas έγραψε:Όντως, δεν είναι σωστό να βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα. Από πού κι ως πού, όμως, μπορείς να βγάζεις εσύ αυθαίρετα συμπεράσματα ότι δεν γνωρίζω προσωπικά αυτούς στους οποίους αναφερόμουν? Δεν πιστεύω να μυγιάστηκες :P! Τέλος πάντων, δεν θα μιλούσα για κάποιον που δεν γνωρίζω.
Δεν είπα ποτέ ότι είμαι τέλειος και δεν έχω κάνει λάθη. Από την άλλη όμως, θεώρησα δύσκολο να ξέρεις προσωπικά όλους όσους έγραψαν εδώ κατά της αντιγραφής, ακόμα όμως και αν ξέρεις όλους τους άλλους, εμένα δεν με ξέρεις, και δεδομένου ότι αναφέρθηκες γενικά σε όσους είναι κατά της αντιγραφής, δεν ήταν εντελώς αυθαίρετο το συμπέρασμά μου.
O kanenas έγραψε:Προφανώς, δεν γίνεται σοβαρή συζήτηση με κάποιον που λέει αυτά, αλλά κάνει τα αντίθετα. Τον συνήγορο του διαβόλου παριστάνει?
Το επιχείρημα αυτό είναι λογικά ασταθές. Το ότι κάποιος δεν κάνει αυτά που λέει, μπορεί να δείχνει ότι είναι υποκριτής ή απλά αδύναμος, αλλά δε σημαίνει ότι αυτά που λέει είναι απαραίτητα λάθος! Επομένως, για να είναι αντικειμενικά ορθή μία συζήτηση, δε μπορεί να απορρίπτει απόψεις με αυτό το επιχείρημα.
O kanenas έγραψε:Όσον αφορά τις απόψεις μου, επειδή διαφωνούμε και δεν πείθομαι από τα επιχειρήματα κατά της αντιγραφής, δεν σημαίνει ότι τις θεωρώ αλάνθαστες. Ελπίζω να έχεις καταλάβει ότι σ'αυτό που λες έχεις κάνει ακριβώς αυτό που συμβουλεύεις εμένα να μην κάνω. Έχεις βγάλει βιαστικό συμπέρασμα για κάποια που δεν γνωρίζεις προσωπικά.
Αναφερόμουν κυρίως ως προς το συγκεκριμένο post και όχι γενικά για σένα, αλλά όντως όπως το έγραψα ήταν παρεξηγήσιμο, οπότε ζητώ συγγνώμη αν φάνηκε έτσι.
O kanenas έγραψε:Περισσότερο θιγμένος φαίνεσαι, παρά φιλικός.
Δεν είναι του στυλ μου να μυγιάζομαι. Όταν βλέπεις ότι ένας φίλος σου κάνει λάθος, δεν του το επισημαίνεις (χωρίς βέβαια να τον αναγκάζεις να ακολουθήσει την επισήμανση);

No offence λοιπόν :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”