Καλή σας όρεξη κύριε επιτηρητά...

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Re: Καλή σας όρεξη κύριε επιτηρητά...

Δημοσίευση από O kanenas »

Νομίζω ότι με παρεξήγησες.
Δεν αναφέρθηκα σε όσους είναι κατά της αντιγραφής και γενικά προσπαθώ να μην γενικεύω και τσουβαλιάζω κόσμο. Το post μου πήγαινε συγκεκριμένα προς μερικά γνωστά σε μένα άτομα για τα οποία γνωρίζω ότι πήγαν σε εξέταση θέλοντας να αντιγράψουν, ενώ εδώ στο forum μιλούσαν κατά της αντιγραφής. Δεν σας έβαλα όλους σε ένα καζάνι. Τώρα που ξανακοιτάζω το post, όντως δεν ήμουν σαφής σ'αυτό.
Hengeo έγραψε:Το ότι κάποιος δεν κάνει αυτά που λέει, μπορεί να δείχνει ότι είναι υποκριτής ή απλά αδύναμος, αλλά δε σημαίνει ότι αυτά που λέει είναι απαραίτητα λάθος!
Εδώ διαφωνώ, γιατί δεν βάζω ξέχωρα την άποψη από την πράξη. Μια άποψη για να υπάρχει, πρέπει να συνοδεύεται κι από τις αντίστοιχες πράξεις ή τουλάχιστον να μην συνοδεύεται από πράξεις που είναι τελείως αντίθετες με την συγκεκριμένη άποψη. Για να στέκει μια άποψη, εκτός από την λογική, είναι απαραίτητη και η πρακτική της υποστήριξη, στο μέτρο που μπορεί ο καθένας, προφανώς. Για να μην ανοίγουμε nested threads ( :D ) θα το περιορίσω στο θέμα της αντιγραφής. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια περίπτωση αδυναμίας, ώστε κάποιος να αναγνωρίζει την αδικία, αλλά παρόλ'αυτά να το κάνει. Στην πρόταση "Η αντιγραφή είναι αδικία, αλλά θα αντιγράψω γιατί είμαι αδύναμος", τι μπορεί να σημαίνει "είμαι αδύναμος"? Ότι δεν έχει διαβάσει? Αυτό δεν δικαιολογεί την αντιγραφή του. Αφού αυτό πιστεύει, ας γράψει με όσα γνωρίζει και ας πάρει τον βαθμό που το αξίζει. Ότι δεν τον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μάθημα και θέλει να το περάσει στα γρήγορα? Και πάλι δεν δικαιολογεί την αντιγραφή του, γιατί υποστηρίζει ότι πρέπει να πάρει το πτυχίο με την αξία του.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Καλη σας ορεξη κυριε επιτηρητα!

...γιατι, δε γουσταρουμε τις εξεταστικες ως μεσο αξιολογησης της γνωσης
...γιατι, θεωρουμε πως αν σε ενα πανεπιστημιο σκοπος ειναι η αναβαθμιση της γνωσης και της επιστημης, ο καλυτερος τροπος να γινει αυτο ειναι με ορους συνεργασιας και δημιουργικης ενασχολησης με το επιστημονικο αντικειμενο, και οχι με ορους επιτηρησης και καθετης διανομης της γνωσης απο λιγους σε πολλους.
...γιατι, η αντιγραφη που τοσο φοβουνται και τοσο επιτηρουν ειναι ενα συμπτωμα (και μαλλον το μικροτερο) ενος σαπιου εκπαιδευτικου συστηματος:

- οπου καποιος/α ειναι πολυ πιθανο να σπουδασει σπουδες ασχετες απο το αντικειμενο που τον ενδιαφερει, με αποτελεσμα να αδιαφορει να ασοχοληθει δημιουργικα ή σοβαρα με αυτο (μεσα στο πανεπιστημιο ...ή και μετα απο αυτο)
- οπου ειναι πολυ "βολικο" η αξιολογηση των φοιτητων να γινεται σχεδον αποκλειστικα και με ιδιαιτερη βαση σε μια γραπτη εξεταση με τυποποιημενα θεματα και ασκησεις, αντι να αναπτυσσεται μεσα απο εργασιες και εργαστηρια που καλλιεργουν μια αμεση και ζωντανη σχεση με το επιστημονικο αντικειμενο.
- οπου τα πανεπιστημια τεινουν να μετατρεπουν σε εξεταστικα κεντρα, με μισο-αδειες αιθουσες και φοιτητες που δυσκολα τολμουν να ρωτησουν, και καθηγητες αδιαφορους για το αν γινονται κατανοητοι.
- οπου καλλιεργειται η ανταγωνιστικοτητα αντι για τη συνεργασια και αυτο θεωρειται "φυσιολογικο" απο πολλους.

Επισης καλη ορεξη σε καθε επιτηρητη που εχει φτασει σε αυτο το ποστο και ακομα και οταν εχει ζησει ολα τα παραπανω, δε περιοριζεται στο τυπικο που του επιβαλλει ο ρολος του να αποτρεψει την αντιγραφη ή να τη σταματησει οταν γινεται, αλλα εχοντας ενα γελοιο και αχαρο ρολο με λιγη εξουσια,
* θα προσπαθησει να γινει τρομακτικος (τρομαρα του), με φτηνες απειλες
* θα εκμεταλλευτει την εξουσια του για να τιμωρησει, εκφραζωντας την κολμπεξικη του φυση
* θα το παιξει ντετεκτιβ, μπατσος κ.ο.κ
* θα συμπεριφερθει στους φοιτητες που επιτηρει, οχι σαν συναδελφους αλλα σαν ζωα που τα στιβαζει σε καθισματα, και σαν εγκληματιες που ολοι ανεξαιρετως ειναι εξ αρχης υποπτοι ή ακομα καλυτερα ενοχοι για αντιγραφη και απλα ψαχνουν για το αποδεικτικο στοιχειο...

Για ολους αυτους τους λογους, αλλα και μονο για τους τελευταιους 4, ειτε αντιγραφει καποιος ειτε οχι -αποψη προσωπικη- δικαιουται να "ταισει" τον καθε τραμπουκο-ζορικο-τσιρακι-μπατσο επιτηρητη.

Επειδη παντα υπαρχουν προθυμοι ηλιθιοι να καταλαβουν αλλα αντι αλλων, η συμπεριφορα των επιτηρητων περισσοτερη σχεση εχει με το ρολο που εχουν διαμορφωσει σε αυτα τα πλαισια με την ανοχη μας, παρα με την αντιγραφη και τις υπολοιπες ασθενειες του πανεπιστημιου οπως εχει διαμορφωθει.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στους αγώνες

Οι εξεταστικές χρειάζονται. Είναι απαραίτητες. Είναι το μέσο για την αξιολόγηση των γνώσεών μας. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να πάρω ένα πτυχίο που να μην ανταποκρίνεται στις γνώσεις μου. Όπως επίσης δεν θέλω κανένας να πάρει ένα αντίστοιχο πτυχίο, αναντίστοιχο των γνώσεων του.
Ως άνθρωπος αριστερών πεποιθήσεων, είμαι κάθετα αντίθετος με το πασάλιμα. Πιστεύω στην προσφορά στην κοινωνία. Κάθε ένας έχει υποχρέωση, καθήκον και χρέος να προσφέρει στη κοινωνία όσα μπορεί και να λαμβάνει από αυτή όσα χρειάζεται.
Όχι να τη σκαπουλάρει, βαφτίζοντας τη τεμπελιά θεωρεία.
Όποιος θέλει να είναι ένα πτυχιούχο μέλος της κοινωνίας μας πρέπει να έχει και το ανάλογο επίπεδο γνώσεων. Αν θέλει ένα πτυχίο απλά για να έχει το χαρτί, τότε είναι χειρότερος γραφειοκράτης, δηλαδή καλύτερος υποστηρικτής του συστήματος, ακόμα και από τους καθεστωτικούς συστημικούς. Το ότι όλοι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση στη δουλειά είναι σαφές. Η λύση δεν είναι όμως η απαίτηση εύρεσης δουλειάς με ένα χαρτί που επικυρώνει ψεύδη, αλλά η διεύρυνση των θέσεων εργασίας, ώστε όλοι να έχουν μια δουλειά.
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα ζητώ την εφαρμογή του παλαιού συστήματος εξετάσεων. Αν δεν προβιβαστείς σε έναν αριθμό μαθημάτων από το σύνολο να επαναλαμβάνεις το έτος.
Είμαστε στο ΕΜΠ. Εδώ είμαστε φοιτητές. Ρόλος μας είναι η μόρφωση και ο αγώνας για την αλλαγή της κοινωνίας.
Το ΕΜΠ ήταν, και πρέπει να παραμείνει, πρωτοπόρο στις διεκδικήσεις, στην πορεία της ιστορίας προς τα εμπρός, στην καλιέργια ύψιστου μορφωτικού επιπέδου.
Εγώ που τα γράφω αυτά τώρα, δεν είμαι κανένας σπουδαίος φοιτητής. Είμαι πρωτοετής και για την ώρα έχω περάσει 1 μάθημα. Ντρέπομαι γι αυτό. Το θεωρώ ασυνεπές ως προς αυτά που λέω. Είναι κάτι που θα διορθώσω άμεσα.
Το γιαούρτωμα του επιτηρειτή το κατανοώ, και το επικρωτώ μάλιστα, αν ξεπέρασε τα δικαιωδωτικά του όρια. Αν καταχράστηκε εξουσία είναι απαράδεκτος και κατακριτέος. Αν όμως έκανε τη δουλειά του, δηλαδή δεν άφησε το φοιτητή να εξαπατήσει εν ολίγεις την κοινωνία, τότε δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο.
Ας μην γελιώμαστε. Όλοι έχουμε κάνει σκονάκια. Υπάρχουν όμως διαβαθμίσεις. Άλλο είναι το να κάνεις σκονάκι το πολυόνυμο Taylor (που ούτε αυτό θα έπρεπε αλλά τέλως πάντων), που είναι ένας τύπος δύο γραμμές, κι άλλο να έχεις το βιβλίο κάτω από το έδρανο. Η σχολή δεν έχει σκοπό να σου μάθει να αντιγράφεις από ένα βιβλίο στο χαρτί. Έχει σκοπό να σου μάθει ένα τρόπο σκέψης και να σε εξοπλίσει με κάποιες γνώσεις.
Επίσης είναι ασυνεπές να ζητά κάποιος υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και την ίδια ώρα να προσπαθεί να εξαπατήσει αυτό που έχει.
Είναι υποχρέωσή μας να περιφρουρίσουμε το κύρος του ΕΜΠ, το επίπεδο των πτυχίων του, την αγωνιστική του πρωτοπορεία.
Ο λόγος μου είναι σκληρός, γιατί απευθύνομαι στους θεωρητικούς της αντιγραφής.
Για όσους αυτό δεν το βαφτίζουν ταξικό αγώνα, για όσους δεν το αναγάγουν σε επανάσταση κ.λπ. Έχω ξανατοποθετηθεί καθαρά. Ας αντιγράφουν. Αν μπορώ θα τους βοηθήσω μάλιστα. Με τιμά το να μου ζητά ένας συνάδελφος βοήθεια και είναι χαρά μου να σταθώ αλληλέγγυος. Δεν το θεωρώ προσβολή. Αυτός όμως δεν θεωρεί ότι επαναστατεί εκείνη την ώρα. Όποιος δεν θεωρητικολογεί, παραδέχεται ότι τον απασχολεί η επαγγελματική του αποκατάσταση δεδομένων των συνθηκών. Επίσης ξέρω ότι θα είναι αντίστοιχος επιστήμονας των γνώσεων που πείρε και όχι του πτυχίου του. Δεν θεωρεί ότι αυτή είναι η σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθεί ένας επιστήμονας.
Όσοι λοιπόν θέλετε να αντιγράφεται, να κάνεται σκονάκια κ.λπ. με υγειά σας με χαρά σας. Αφενός όμως μην μας το προβάλεται ως το αποκορύφωμα της πάλης των τάξεων, αφετέρου όσοι δεν θέλουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους, απλά ας σωπάσουν. Ας μην κατηγορούν τους συναδέλφους. Μπορεί το σύστημα να μην είναι καλό. Σίγουρα σε ένα άλλο σύστημα θα είμασταν πιο χαλαροί, θα γινόταν πιο σωστό μάθημα. Σε ένα σύστημα που θα ενδιαφερόταν να μας μορφώσει και όχι να μας ωθεί στην αντιγραφή. Αφού έχουμε αυτό όμως, και μέχρι να το αλλάξουμε, η λύση είναι η έρευνα. Η αναζήτηση επιστημονικών γνώσεων. Ώστε να μην έχουμε ανάγκη ούτε τις παραταξιακές σημειώσεις, ούτε τις αντιγραφές. Το διάβασμα και η έρευνα είναι η λύση. Παλιά δεν υπήρχαν τόσα βιβλία. Δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύθμα και οι φοιτητές διάβαζαν με κεριά. Στον αγώνα και στην επιστήμη δεν υπάρχει δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο Ernesto Guevara, λαμπρός γιατρός και αγωνιστής του παγκόσμιου σοσιαλισμού, έζησε αγωνιζόμενος. Αγαπούσε τη ζωή, όπως κάθε ένοπλος αγωνιστής, όπως καθένας που ζεί στη στιγμή, όπως κανένας βολεμένος αστός. Σε όλη του την επαναστατική πορεία έγραφε στη γυναίκα του και τα παιδιά του. Εκτελέστικε στα βουνά της Βολιβίας, αφού προδόθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Βολιβίας. Πρίν πεθάνει είχε γράψει ένα τελευταίο γράμμα στα παιδιά του. Δεν έχω πρόχειρη την ακριβή διατύπωση. Αποδίδω το νόημα.

"Έζησα τη ζωή μου αγωνιζόμενος. Υπερασπίστηκα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πάλεψα για τη ζωή. Αυτό που θέλω από εσάς είναι να είστε δυνατοί. Να είστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Να είστε καλοί με τα μαθήματά σας και να αγωνίζεστε πάντα για τον άνθρωπο"
incal
Real Name: qwerty

Δημοσίευση από incal »

http://athens.indymedia.org/local/webca ... mpelia.pdf
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

:lol: ok, δεν λέω... Κι εγώ μεγάλος τεμπέλης είμαι. Και κάνω απίστευτες θεωρείες για να το δικαιολογήσω. Αλλά αυτοαποκαλούμε τεμπέλης. Όχι κάτι πολύ ειδιλιακοποιημένο (τι έγραψα πάλι), όπως αντιγραφέας αγωνιστής. Έγραψα, δεν θεωρώ κακή την αντιγραφή από κάποιον που την κάνει με συναίσθηση του ότι αυτή η μέθοδος στην πραγματικότητα δεν αποδίδει. Θεωρώ λάθος το να το υπερασπίζεται κανείς σαν αγώνα ολόκληρο. Και στην πραγματικότητα αν προσέξεις τι λέω, ξέρω ότι συμφωνείς κι εσύ incal.
Άβαταρ μέλους
Gus
Real Name: Πολλες ερωτησεις

Δημοσίευση από Gus »

Τεμπεληδες προδοτες του εθνους.....Ζητω η νυν και αει και εις τους αιωνες των αιωνων δουλ(ε)ια...Αμην...Πως θα οικοδομησουμε το reich εεεχμ υγιως ανταγωνιστικη κοινωνια με αυτα τα μυαλα?Ουστ κοπροι...
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
Άβαταρ μέλους
thangus
Real Name: Θανος

Re: Ηλεκτρομαγνητισμός ΙΙ

Δημοσίευση από thangus »

lunatic έγραψε:ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ Ή ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΝΑΚΙ ΜΗΝ ΝΤΡΑΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ....ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....
Σορυ που δεν εχουμε το ιδιο μυαλο με καποιους σαν εσας για να καταφερουμε να κατανοησουμε καποια πραγματα καλητερα και αρκετες φορες καταφευγουμε στα σκονακια,και ναι δεν θα κρυφτω εχω κανει παρα πολλες φορες σκονακια και εχω περασει αρκετα μαθηματα ετσι τιμη μου και καμαρι μου στην τελικη.Σε ενα πανεπιστημιο που κουμαντο κανουν συμβωνιδες φωκιτιδες και παπαντωνοπουλοι και σκονακι θα κανω και θα εχω να το πενευτω οτι περασα μαθημα ετσι, γιατι οταν ολοι οι προλαλησαντες δεν σεβονται τον κοπο των φοιτητων δεν θα τους σεβαστω και εγω.
Τελος επειδη βγηκα και πολυ εκτος θεματος πυστευω πως τα θεματα ηταν οτι να'ναι απλα δεν συμβαδιζαν ουτε με τις ασκησεις του βιβλιου ουτε με τις σημιωσεις του και ητανε απλα για τελα ψαγμενους.Κατι μου λεει πως θα χτηπαμε το κεφαλι μας που δεν περασαμε το μαθημα επι εποχης φαρακου....
"Imagination is more important than knowledge." Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Η αντιγραφή δεν υπάρχει, όταν δεν το επιτρέπει ο Διδάσκων. Μπορώ να σκεφτώ πάρα πολλούς... Παράδειγμα, χθες έδωσα μαθηματική ανάλυση 1, στο αμφιθέατρο δεν επιτρεπόταν να αναπνεύσεις, δεν υπήρχε ο όρος σκονάκι και αντιγραφή.
Πόσοι πήγαν "τουαλέτα" όμως.....? Όσο υπάρχει το ελεύθερο στην τουαλέτα δεν μου λέει τίποτα ένας αυστηρός επιτηρητής... Γι αυτό έχω πει και σε άλλο θρεντ τη νοοτροπία στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένη ωρα εξετασης
Επιτρεπεται μονο στιλό, κομπιουτεράκι και μπουκαλάκι νερο
Απαγορεύεται η τουαλέτα ή σε μεγάλη ανάγκη είναι κ ο εξεταστής μαζί....
Πιάνεσαι με σκονάκι => αποβάλλεσαι απ τη σχολή (δε συμφωνώ και πολύ με αυτό ομως....)
Δεν γίνεται να κάνω απλά πράγματα μέσα στο μάθημα, δηλαδή, απλή θεωρεία και βατές ασκήσεις και στην εξέταση να ζητάω οι φοιτητές να λύσουν ασκήσεις μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας.
Οντως αυτο ειναι πολυ σπαστικό....Αλλά δεν το κάνουν όλοι...

@thangus
ΜΠΡΑΒΟ.....νομίζεις οτι επειδή το είπες δημόσια απαλλάσσεσαι απ τη βλακεία που σε δέρνει.....
Αμα δε σ αρεσει η σχολή και δεν μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου πάρε δρόμο.....Εγώ δεν σου φταίω σε τίποτα να πάρω τον ίδιο βαθμό με σένα ενώ εσύ δεν αξίζεις ούτε το μισό απ όσο εγώ......

Ειμαι 100% σίγουρος ότι αν δημιουργηθεί ένα σύστημα οπως αυτό που προτείνω, τα θέματα θα είναι ΠΟΛΥ πιο εύκολα....
Αλλα φυσικά ποια παράταξη θα κατεβάσει τέτοιο θέμα....?Τι λες τώρα?Να χασουμε καναν ψήφο....?
Αϊντε σάπιοι θέλετε να δείτε και άσπρη μέρα...Μόνοι σας τις κάνετε όλες μαύρες....
Σορυ που δεν εχουμε το ιδιο μυαλο με καποιους σαν εσας
Και να προσθέσω και κάτι άλλο..... Γι αυτό υπάρχουν οι διαφορετικοί βαθμοί φίλε μου....Επειδή δεν έχουν όλοι την ίδια απόδοση*.... Αλλιως, όπως είπα και πριν, θα έπαιρναν όλοι 10....

*Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την φράση που είπες εσυ οτι "δεν εχουν το ιδιο μυαλο" διότι μπορεί εγώ πχ να είμαι καλύτερος από εσένα στον Η/Μ και συ να είσαι καλύτερος από μένα στην Ανάλυση.... Αυτό δεν κάνει τον εναν απ τους 2 πιο βλάκα απ τον άλλο....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pao132003 την Τετ Ιαν 27, 2010 11:34 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: posts merged
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
vbalos
Real Name: Vasilis

Δημοσίευση από vbalos »

Κατ'αρχήν να πω πως τη συζήτηση αυτή είχαμε σε προηγούμενο topic , είναι offtopic , και προτείνω να μεταφερθεί...
Πέραν τούτου θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στο φίλο lunatic , που τόσο τον ενδιαφέρει το αδιάβλητο των εξετάσεων , από τη σκοπιά φαντάζομαι της αναγνώρισης των αξιών , στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και ακόμα παραπέρα στην ελληνική κοινωνία , φαντάζομαι επίσης (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με)...
Φίλε μου δουλεύεις ??
Θα μου πεις τι σχέση έχει αυτό??...
Απάντησε και θα μάθεις (ίσως να ψιλιάζεσαι...).
All that is gold does not glitter not all those who wonder are lost
The old that is strong does not wither deep roots are not reached by the frost
From the ashes a fire shall be woken a light from the shadows shall spring
Renewed shall be blade that was broken the crownless again shall be king.
J.R.T
Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΗ-G.13
Lesta
Real Name: Lesta

Δημοσίευση από Lesta »

thangus έγραψε:και ναι δεν θα κρυφτω εχω κανει παρα πολλες φορες σκονακια και εχω περασει αρκετα μαθηματα ετσι τιμη μου και καμαρι μου στην τελικη
Έχουμε ξεφύγει εδώ και καιρό....Φίλε εσύ δέχεσαι να πάρεις πτυχίο έτσι ? Εγώ στη θέση σου θα αρνιόμουν να το πάρω
Άβαταρ μέλους
thangus
Real Name: Θανος

Δημοσίευση από thangus »

lunatic έγραψε:Αμα δε σ αρεσει η σχολή και δεν μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου πάρε δρόμο.....Εγώ δεν σου φταίω σε τίποτα να πάρω τον ίδιο βαθμό με σένα ενώ εσύ δεν αξίζεις ούτε το μισό απ όσο εγώ......
Lesta έγραψε:Φίλε εσύ δέχεσαι να πάρεις πτυχίο έτσι ? Εγώ στη θέση σου θα αρνιόμουν να το πάρω
Λοιπον επειδη οπως ειπε και ο vbalos η συζητηση εχει βγει πολυ offtopic θα γραψω αυτο και τελος.
Πρωτα απ'ολα πυστεψε με το ιδιο βαθμο με εμενα δεν θα εχεις μπορεις να το καταλαβεις αυτο απο οσα εχω γραψει.Ειμαι στο 4ο ετος οποτε μπορεις να καταλαβεις πως αν δεν μπορουσα να τα καταφερω στη σχολη θα ειχα παρει δρομο απο καιρο.Οπως και να το κανουμε η σχολη καλυπτει ενα ευρη φασμα στις θετικες επιστημες οποτε ειναι λογικο πως σε καποια μαθηματα δεν θα τα καταφερνω (τοσο εγω οσο και πολλοι αλλοι) το ιδιο με καποια αλλα.Οταν δε σε αυτα τα μαθηματα υπαρχουν καθηγητες οι οποιοι δεν θα σε λυπηθουν και θα σου ρουφιξουν το αιμα κανονικα τοτε η αντιγραφη ερχετε ως μια τελευταια σου ελπιδα.Μακαρι να παρεις πτυχειο και με 10 εγω στο ευχομαι πραγματικα οταν εγω ομως ευελπιστω σε ενα πτυχειο που το ταβανι στον βαθμο μου θα ειναι το 6,5 στα συγκεκριμενα μαθηματα δεν θα ντραπω να αντιγραψω προκειμενου να φυγουν καποια μαθηματα-αγκαθια για να παρω πτυχειο.Η αντιγραφη ειναι ενα μεσον που θα επρεπε να μην υπαρχει σε ενα πανεπιστημιο που λειτουργει στην εντελεια και στην ελλαδα δυστηχως δεν υπαρχει τετοιο πανεπηστιμιο.Οταν οι καθηγητες σε δουλευουν κανονικα(το νιωσαμε ολοι αυτο χθες στον ηλεκτρομαγνητισμο) αναγκαστικα πρεπει να τους δουλεψω και εγω προκειμενου να παρω ενα πτυχειο οπως σου ειπα του 6,5 max (αναφερομαι σε συγκεκριμενα μαθηματα οχι σε ολα)
,ετσι πυστευω πως αυτο το πτυχειο δεν θα μας εξισωνει.Και εκει φιλε lesta ειναι που δεν θα ντραπω να πω οτι πηρα ενα πτυχειο ετσι... :e_wink:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος timos_m την Τετ Ιαν 27, 2010 4:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Οι τελευταίες 5 δημοσιεύσεις, μεταφέρθηκαν από το νήμα του Ηλ/σμού ΙΙ
"Imagination is more important than knowledge." Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
Malefino
Real Name: Thomas
Facebook ID: 2147483647

Δημοσίευση από Malefino »

papagalakos έγραψε:Πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στους αγώνες

Οι εξεταστικές χρειάζονται. Είναι απαραίτητες. Είναι το μέσο για την αξιολόγηση των γνώσεών μας. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να πάρω ένα πτυχίο που να μην ανταποκρίνεται στις γνώσεις μου. Όπως επίσης δεν θέλω κανένας να πάρει ένα αντίστοιχο πτυχίο, αναντίστοιχο των γνώσεων του.
Ως άνθρωπος αριστερών πεποιθήσεων, είμαι κάθετα αντίθετος με το πασάλιμα. Πιστεύω στην προσφορά στην κοινωνία. Κάθε ένας έχει υποχρέωση, καθήκον και χρέος να προσφέρει στη κοινωνία όσα μπορεί και να λαμβάνει από αυτή όσα χρειάζεται.
Όποιος θέλει να είναι ένα πτυχιούχο μέλος της κοινωνίας μας πρέπει να έχει και το ανάλογο επίπεδο γνώσεων. Αν θέλει ένα πτυχίο απλά για να έχει το χαρτί, τότε είναι χειρότερος γραφειοκράτης, δηλαδή καλύτερος υποστηρικτής του συστήματος, ακόμα και από τους καθεστωτικούς συστημικούς. Το ότι όλοι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση στη δουλειά είναι σαφές. Η λύση δεν είναι όμως η απαίτηση εύρεσης δουλειάς με ένα χαρτί που επικυρώνει ψεύδη, αλλά η διεύρυνση των θέσεων εργασίας, ώστε όλοι να έχουν μια δουλειά.
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα ζητώ την εφαρμογή του παλαιού συστήματος εξετάσεων. Αν δεν προβιβαστείς σε έναν αριθμό μαθημάτων από το σύνολο να επαναλαμβάνεις το έτος.
Είμαστε στο ΕΜΠ. Εδώ είμαστε φοιτητές. Ρόλος μας είναι η μόρφωση και ο αγώνας για την αλλαγή της κοινωνίας.
Το ΕΜΠ ήταν, και πρέπει να παραμείνει, πρωτοπόρο στις διεκδικήσεις, στην πορεία της ιστορίας προς τα εμπρός, στην καλιέργια ύψιστου μορφωτικού επιπέδου.
Εγώ που τα γράφω αυτά τώρα, δεν είμαι κανένας σπουδαίος φοιτητής. Είμαι πρωτοετής και για την ώρα έχω περάσει 1 μάθημα. Ντρέπομαι γι αυτό. Το θεωρώ ασυνεπές ως προς αυτά που λέω. Είναι κάτι που θα διορθώσω άμεσα.
Το γιαούρτωμα του επιτηρειτή το κατανοώ, και το επικρωτώ μάλιστα, αν ξεπέρασε τα δικαιωδωτικά του όρια. Αν καταχράστηκε εξουσία είναι απαράδεκτος και κατακριτέος. Αν όμως έκανε τη δουλειά του, δηλαδή δεν άφησε το φοιτητή να εξαπατήσει εν ολίγεις την κοινωνία, τότε δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο.
Ας μην γελιώμαστε. Όλοι έχουμε κάνει σκονάκια. Υπάρχουν όμως διαβαθμίσεις. Άλλο είναι το να κάνεις σκονάκι το πολυόνυμο Taylor (που ούτε αυτό θα έπρεπε αλλά τέλως πάντων), που είναι ένας τύπος δύο γραμμές, κι άλλο να έχεις το βιβλίο κάτω από το έδρανο. Η σχολή δεν έχει σκοπό να σου μάθει να αντιγράφεις από ένα βιβλίο στο χαρτί. Έχει σκοπό να σου μάθει ένα τρόπο σκέψης και να σε εξοπλίσει με κάποιες γνώσεις.
Επίσης είναι ασυνεπές να ζητά κάποιος υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και την ίδια ώρα να προσπαθεί να εξαπατήσει αυτό που έχει.
Είναι υποχρέωσή μας να περιφρουρίσουμε το κύρος του ΕΜΠ, το επίπεδο των πτυχίων του, την αγωνιστική του πρωτοπορεία.
Ο λόγος μου είναι σκληρός, γιατί απευθύνομαι στους θεωρητικούς της αντιγραφής.
Για όσους αυτό δεν το βαφτίζουν ταξικό αγώνα, για όσους δεν το αναγάγουν σε επανάσταση κ.λπ. Έχω ξανατοποθετηθεί καθαρά. Ας αντιγράφουν. Αν μπορώ θα τους βοηθήσω μάλιστα. Με τιμά το να μου ζητά ένας συνάδελφος βοήθεια και είναι χαρά μου να σταθώ αλληλέγγυος. Δεν το θεωρώ προσβολή. Αυτός όμως δεν θεωρεί ότι επαναστατεί εκείνη την ώρα. Όποιος δεν θεωρητικολογεί, παραδέχεται ότι τον απασχολεί η επαγγελματική του αποκατάσταση δεδομένων των συνθηκών. Επίσης ξέρω ότι θα είναι αντίστοιχος επιστήμονας των γνώσεων που πείρε και όχι του πτυχίου του. Δεν θεωρεί ότι αυτή είναι η σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθεί ένας επιστήμονας.
Όσοι λοιπόν θέλετε να αντιγράφεται, να κάνεται σκονάκια κ.λπ. με υγειά σας με χαρά σας. Αφενός όμως μην μας το προβάλεται ως το αποκορύφωμα της πάλης των τάξεων, αφετέρου όσοι δεν θέλουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους, απλά ας σωπάσουν. Ας μην κατηγορούν τους συναδέλφους. Μπορεί το σύστημα να μην είναι καλό. Σίγουρα σε ένα άλλο σύστημα θα είμασταν πιο χαλαροί, θα γινόταν πιο σωστό μάθημα. Σε ένα σύστημα που θα ενδιαφερόταν να μας μορφώσει και όχι να μας ωθεί στην αντιγραφή. Αφού έχουμε αυτό όμως, και μέχρι να το αλλάξουμε, η λύση είναι η έρευνα. Η αναζήτηση επιστημονικών γνώσεων. Ώστε να μην έχουμε ανάγκη ούτε τις παραταξιακές σημειώσεις, ούτε τις αντιγραφές. Το διάβασμα και η έρευνα είναι η λύση. Παλιά δεν υπήρχαν τόσα βιβλία. Δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύθμα και οι φοιτητές διάβαζαν με κεριά. Στον αγώνα και στην επιστήμη δεν υπάρχει δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο Ernesto Guevara, λαμπρός γιατρός και αγωνιστής του παγκόσμιου σοσιαλισμού, έζησε αγωνιζόμενος. Αγαπούσε τη ζωή, όπως κάθε ένοπλος αγωνιστής, όπως καθένας που ζεί στη στιγμή, όπως κανένας βολεμένος αστός. Σε όλη του την επαναστατική πορεία έγραφε στη γυναίκα του και τα παιδιά του. Εκτελέστικε στα βουνά της Βολιβίας, αφού προδόθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Βολιβίας. Πρίν πεθάνει είχε γράψει ένα τελευταίο γράμμα στα παιδιά του. Δεν έχω πρόχειρη την ακριβή διατύπωση. Αποδίδω το νόημα.

"Έζησα τη ζωή μου αγωνιζόμενος. Υπερασπίστηκα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πάλεψα για τη ζωή. Αυτό που θέλω από εσάς είναι να είστε δυνατοί. Να είστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Να είστε καλοί με τα μαθήματά σας και να αγωνίζεστε πάντα για τον άνθρωπο"
Για πρώτη φορά συμφωνώ εξ'ολοκλήρου με τον papagalako! Σωστότατος απ'την αρχή μέχρι το τέλος! Παπαγαλάκο Θεέ πάρε την ΠΑΕ!!!
Αν αγαπάς θα φας πακέτο
κι αν μ'αγαπάς θα φας μπουκέτο.

VoxPopuli: producer, beatmaker and dj
https://soundcloud.com/voxpopuli2
https://voxpopuli2.bandcamp.com

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
https://rocinante.gr
Lesta
Real Name: Lesta

Δημοσίευση από Lesta »

thangus έγραψε:Οταν δε σε αυτα τα μαθηματα υπαρχουν καθηγητες οι οποιοι δεν θα σε λυπηθουν και θα σου ρουφιξουν το αιμα κανονικα τοτε η αντιγραφη ερχετε ως μια τελευταια σου ελπιδα.Η αντιγραφη ειναι ενα μεσον που θα επρεπε να μην υπαρχει σε ενα πανεπιστημιο που λειτουργει στην εντελεια και στην ελλαδα δυστηχως δεν υπαρχει τετοιο πανεπηστιμιο.Οταν οι καθηγητες σε δουλευουν κανονικα(το νιωσαμε ολοι αυτο χθες στον ηλεκτρομαγνητισμο) αναγκαστικα πρεπει να τους δουλεψω και εγω προκειμενου να παρω ενα πτυχειο οπως σου ειπα του 6,5 max (αναφερομαι σε συγκεκριμενα μαθηματα οχι σε ολα)
Δε νομίζω ότι η λογική σου βγάζει κάποιο νόημα. Είναι της φάσης

Το μπουζούκι είναι όργανο
Ο αστυνομικός είναι όργανο
Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι

Τα ορθογραφικά λάθη είναι για να δώσουν έμφαση στα επιχειρήματά σου?
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Ενημέρωση προς αναγνώστες και συμμετέχοντες της κουβέντας:

Ομολογώ ότι είχα καιρό να μοντάρω συζήτηση... Παρόλο που η άποψή μου για τις επιτηρήσεις είναι αρνητική, πέτυχα ένα post καθαρά υβριστικό σχετικά με μια επιτηρήτρια, το οποίο και έκρυψα. Παρακαλώ ο τόνος της συζήτησης να είναι κόσμιος. :nervous:
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
incal
Real Name: qwerty

Δημοσίευση από incal »

Μαζι με τους συνεπεις φοιτητες θα παρουν πτυχιο/θα εχουν την ιδια αναγνωριση αλλοι τοσοι που περασαν ολα τα μαθηματα με τεχνασματα ΠΟΥ ΟΙΝΕ Ι ΑΞΗΩΚΡΑΤΕΙΑ ΣΑΣ ΤΟΡΑ ?? ΓΟΥΕΡ ΙΖ ΓΙΟΡ ΓΚΟΝΤ ΝΑΟ ??? μουχαχαχχααχχα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”