8+5=?
Συντονιστής: AlexandraDC
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
8+5=?
Ξέρω, φαντάζει τραγικό... μετά απ' αυτό ίσως να διαπιστώσω πως αφαίρεσα ο ίδιος το δικαίωμα να μιλάω για οτιδήποτε, αλλά θα είμαι ειλικρινής. Από τότε που θυμάμαι να κάνω προσθέσεις, η πράξη "8+5=12" πάντα μου προκαλούσε δυσκολία. Ποτέ δεν ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα, κι έτσι ανέκαθεν έπρεπε να σπάω το 5 σε 2+3 ή να καταφεύγω σε κάποιο άλλο "κολπάκι". Είναι η μόνη πράξη που παρά τις χιλιάδες φορές που την έχω εκτελέσει δεν έχει ενσωματωθεί στο "μηχάνημα". Κάθε φορά πρέπει να ξανακάνω τον υπολογισμό αντί απλώς να την τυπώσω και να τη θυμάμαι!
Σκέφτηκα ότι ίσως δεν έχω προσπαθήσει αρκετά... μέχρι που διαπίστωσα πως υπάρχει κι άλλος κόσμος που έχει πρόβλημα με αυτήν την συγκεκριμένη πράξη! Ακόμα και από μαρτυρίες παιδιών από πρώτη γυμνασίου μέχρι τρίτη λυκείου (κάνουν ιδιαίτερα κάτι φίλοι μου, εγώ δεν κάνω γιατί είναι παράνομο). Ίσως τελικά να μην είμαι απλώς μαθηματικά ανίκανος ή μνημονικά τεμπέλης, αλλά να υπάρχει κάτι πραγματικά καταραμένο σε αυτήν την πράξη, ενδεχόμενο που από την άλλη κάνει κανέναν να απορεί "πως και δεν αναφέρεται στη Βίβλο;".
Τώρα που ξεμπροστιάστηκα να ρωτήσω όλο ανάγκη για συμπάθεια: Έχει κανείς άλλος "πρόβλημα" με αυτήν την συγκεκριμένη πράξη;
Σκέφτηκα ότι ίσως δεν έχω προσπαθήσει αρκετά... μέχρι που διαπίστωσα πως υπάρχει κι άλλος κόσμος που έχει πρόβλημα με αυτήν την συγκεκριμένη πράξη! Ακόμα και από μαρτυρίες παιδιών από πρώτη γυμνασίου μέχρι τρίτη λυκείου (κάνουν ιδιαίτερα κάτι φίλοι μου, εγώ δεν κάνω γιατί είναι παράνομο). Ίσως τελικά να μην είμαι απλώς μαθηματικά ανίκανος ή μνημονικά τεμπέλης, αλλά να υπάρχει κάτι πραγματικά καταραμένο σε αυτήν την πράξη, ενδεχόμενο που από την άλλη κάνει κανέναν να απορεί "πως και δεν αναφέρεται στη Βίβλο;".
Τώρα που ξεμπροστιάστηκα να ρωτήσω όλο ανάγκη για συμπάθεια: Έχει κανείς άλλος "πρόβλημα" με αυτήν την συγκεκριμένη πράξη;
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Cappuccino
- Real Name: Θάνος
Re: 8+5=?
drcypher έγραψε:Από τότε που θυμάμαι να κάνω προσθέσεις, η πράξη "8+5=12" πάντα μου προκαλούσε δυσκολία.
Μήπως γιατί 8+5=13 ?
I don't know who you're talking to with such fucking disrespect
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Έχω κι εγώ πρόβλημα μ'αυτή την πράξη. Καθώς επίσης και με την 7+5.
Εdit (τώρα είδα το παραπάνω post):
:shock:
Ε όχι ρε π****η.
Εdit (τώρα είδα το παραπάνω post):
Μήπως γιατί 8+5=13 ?
Ε όχι ρε π****η.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Δευ Ιαν 29, 2007 11:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- titanomegistoterastios
- Real Name: Σπύρος
- HeartDoc
- Real Name: Νίκος Καραστάθης
Ξύνει πληγές ο συνάδελφος.
Με την συγκεκριμένη πράξη τσου, αλλά ποτέ δεν "συμπάθησα" την προπαίδεια του 3! Από την τριτη δημοτικού ομολογώ!
Μα με τίποτα!
Ψυχολογικό τραύμα, που με είχε θηκώθει η δαθκααααλα μου να την πω και ζεν την ήκθελα. :(
Τελικά με τα χρόνια τη συνήθισα ... όπως και τόσα άλλα πράγματα. :D
(Κοιτώ την οθόνη μου και στο μυαλό μου σχηματίζεται η εικόνα της κα. Τένιας Μακρή... )
Με την συγκεκριμένη πράξη τσου, αλλά ποτέ δεν "συμπάθησα" την προπαίδεια του 3! Από την τριτη δημοτικού ομολογώ!
Μα με τίποτα!
Ψυχολογικό τραύμα, που με είχε θηκώθει η δαθκααααλα μου να την πω και ζεν την ήκθελα. :(
Τελικά με τα χρόνια τη συνήθισα ... όπως και τόσα άλλα πράγματα. :D
(Κοιτώ την οθόνη μου και στο μυαλό μου σχηματίζεται η εικόνα της κα. Τένιας Μακρή... )
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
- drcypher
- Portal Administrator

Re: 8+5=?
Ορίστε! Το βλέπεις; Ακόμα και τώρα το έκανα λάθος!Cappuccino έγραψε:drcypher έγραψε:Από τότε που θυμάμαι να κάνω προσθέσεις, η πράξη "8+5=12" πάντα μου προκαλούσε δυσκολία.
Μήπως γιατί 8+5=13 ?
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- not-paranoid
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
Σε καταλαβαίνω απόλυτα,και εγώ τρώω κατά καιρούς διάφορα τέτοια κολλήματα. Ένα από τα μόνιμα,είναι η προπαίδεια του 9...την οποία είμαι σίγουρος ότι δεν θα μάθω ποτέ.
Ακόμα και στα ιδιαίτερα που κάνουν κάτι φίλοι μου (ούτε εγώ κάνω γιατί είναι παράνομο),όταν με ρωτάνε μια τέτοια πράξη,κάνω την πάπια σε στυλ: "ΙΙΙΙΙΙΙΙι Δεν ξέρεις πόσο κάνει 9x5?? Βρες το μόνος σου τώρα!"
Ακόμα και στα ιδιαίτερα που κάνουν κάτι φίλοι μου (ούτε εγώ κάνω γιατί είναι παράνομο),όταν με ρωτάνε μια τέτοια πράξη,κάνω την πάπια σε στυλ: "ΙΙΙΙΙΙΙΙι Δεν ξέρεις πόσο κάνει 9x5?? Βρες το μόνος σου τώρα!"
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
-
abakas7
- Real Name: Ανέστης
- Επικοινωνία:
Συμμετέχοντας στο γενικό κάψιμο της συζήτησης θα ζητήσω από τον drcypher να μου εξηγήσει γιατί σπάει το 5 σε 2+3 και όχι σε 3+2.
"Ο σκεπτικισμός απέναντι στη Βίβλο, δεν πηγάζει από μια προσεκτική αξιολόγηση
των διαθέσιμων στοιχείων αλλά από μια τεράστια αρνητική προδιάθεση απέναντι στο
υπερφυσικό"
Millar Burrows, αρχαιολόγος του Παν/μίου του Yale
των διαθέσιμων στοιχείων αλλά από μια τεράστια αρνητική προδιάθεση απέναντι στο
υπερφυσικό"
Millar Burrows, αρχαιολόγος του Παν/μίου του Yale
- drcypher
- Portal Administrator

8 + 5 = 8 + 2 + 3 = (8+2) + 3 = 10 + 3 = 13abakas7 έγραψε:Συμμετέχοντας στο γενικό κάψιμο της συζήτησης θα ζητήσω από τον drcypher να μου εξηγήσει γιατί σπάει το 5 σε 2+3 και όχι σε 3+2.
Αλλά όπως φαίνεται παραπάνω, ούτε αυτό πιάνει πάντα!
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
οχου....εδω ο μαθηματικος θα δωσει την λυση....
8+5=14 για μεγαλες τιμες του 5....
εμενα αυτο που με μπερδευει ειναι αν εφτα και πεντε κανει ενδεκα ή εντεκα....
8+5=14 για μεγαλες τιμες του 5....
εμενα αυτο που με μπερδευει ειναι αν εφτα και πεντε κανει ενδεκα ή εντεκα....

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- drcypher
- Portal Administrator

Συνάδελφε, σου δηλώνω με τόλμη (αλλά χωρίς γοητεία) πως έμαθα να κάνω αυτό το λάθος πολύ πριν μάθω τι είναι κατάληψη και συνδικαλισμός. Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα!BO έγραψε:Τελικά όντως οι καταλήψεις κάνουν κακό...
Από την άλλη επικαλούμαι το δικαίωμά μου στην αυθαιρεσία και ζητώ να μου επιτραπεί να πιστεύω ότι το 8+5 βγάζει 12 ή ότι είναι απροσδιόριστο όσο επιτρέπεται σε έναν κουκουέ να πιστεύει ότι όταν με το καλό βγει στην κυβέρνηση η Παπαρήγα και οι συν αυτή θα φέρουν δικαιοσύνη και ισότητα
Πάντως με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησα το πόσα μικρά κολληματάκια μπορεί να αντιμετωπίζει κανείς με τετριμμένες πράξεις. Φανταστείτε να φτάσουμε και στις τριγωνομετρικές συναρτήσεις... εκεί να δείτε γλέντι!
Θέλουμε να γίνουμε και φυσικοί/μαθηματικοί πανάθεμά μας