8+5=?

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

drcypher εγώ συμπάσχω απόλυτα...έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, όπως και με το 7+5... αλλά ειδικά το 8+5 δεν εξηγείται, έχει πολύς κόσμος πρόβλημα με το να μην μπορεί να το "αυτοματοποιήσει". Πιθανότατα είναι άλλο ένα από τα πολλά πολλά μυστήρια του εγκεφάλου... :)

Άβαταρ μέλους
Νάξιος
Real Name: Λάμπρος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Να ομολογήσω και γω με τη σειρά ομοιοπαθής...Ειδικά οι αφαιρέσεις
12-5 ή 13-5...δεν αυτοματοποιούνται με τίποτα...

Δεν πιστεύω να μπαίνουν κρυφά καθηγητές στο site γιατί νομίζω αποκλείεται να πάρουμε το δίπλωμα...

Ίσως θα ξέρετε εκείνο το αστειάκι, που συνηθιζόταν στο δημοτικό, 7+5 ένδεκα ή έντεκα?  

Ούτε ένδεκα ούτε έντεκα... 7+5 κάνει δώδεκα....
Κακίας απέχου.
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

Νάξιε, ευτυχώς έλυσες την απορία τού O_Xamenos σχετικά με το εφτά και πέντε
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
f_angel
Real Name: Βικούλα
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από f_angel »

Ας πω κ γω μια βλακειούλα...

Εμένα με μπερδεύει πάντα το 8+7 που κάνω το κορόιδο να απαντήσω, όπως επίσης και στην προπαίδεια, αν μπεί το μεγαλύτερο νούμερο μπροστα...
Δηλαδή.....
8*7 αντί 7*8
9*4 αντί 4*9 κλπ,κλπ

Στη δεύτερη περίπτωση, απλώς μου παίρνει μερικά δευτερόλεπτα πραπάνω να απαντήσω....

Χαίρε κάψιμο ατελείωτο....
Respect my authoritah 8)
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

f_angel έγραψε:όπως επίσης και στην προπαίδεια, αν μπεί το μεγαλύτερο νούμερο μπροστα...
Αυτό που λες ισχύει, με μια προσθήκη: Αντιθέτως με την προπαίδεια, στις προσθέσεις βάζω μπροστά πάντα τον μεγαλύτερο... Γι' αυτό και το "8+5" αντί του "5+8". Ειδικά αυτό το τελευταίο ("5+8") δεν έχω ακόμα τρόπο να το υπολογίσω χωρίς χρήση την αντιμεταθετικής ιδιότητας 8) :oops:

Άβυσσος! :D
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

έχω και εγώ μερικά τέτοια υπολογιστικά προβλήματα/αδιέξοδα, αλλά στα σχολικά μου χρόνια κατάφερα να δημιουργήσω μία μέθοδο εικονοποίησης των αποστάσεων μεταξύ των αριθμών που με βοηθάει και επιταχύνει πολύ την διαδικασία. Κάτι από θεωρία συνόλων (ταξινόμηση και διάρθρωση) σε πολύ primitive-παίζω-με-εικόνες-στο-νηπιαγωγείο φάση.

Την ίδια μέθοδο έχω αναπτύξει και για ημερολογιακές πράξεις, με τους μήνες να είναι σε κυκλική διάταξη...
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
kostas213
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από kostas213 »

Γιατί εμένα όλα αυτά μου ακούγονται περίεργα; Δεν μπορώ να σκεφτώ μία (απλή) πράξη που να με μπερδεύει τόσο...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

sparc έγραψε:Κάτι από θεωρία συνόλων (ταξινόμηση και διάρθρωση) σε πολύ primitive-παίζω-με-εικόνες-στο-νηπιαγωγείο φάση.

Την ίδια μέθοδο έχω αναπτύξει και για ημερολογιακές πράξεις, με τους μήνες να είναι σε κυκλική διάταξη...
Το παραφόρτωσες λίγο για πρόβλημα επιπέδου δημοτικού με τη "θεωρία συνόλων" :P Για τις ημερολογιακές πράξεις που λες δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά έχω με τις ωρολογιακές. Όλοι οι φίλοι (και εσύ ο ίδιος) θα σπεύσουν να επαληθεύσουν πόσο μεγάλα σφάλματα προκύπτουν από τους υπολογισμούς μου όταν προσπαθώ να προσθέσω π.χ. 45 λεπτά στην τρέχουσα ώρα (π.χ. σε φάσεις "τα λέμε σε 3 τέταρτα"). Συνήθως έχω μια απόκλιση 60-120 λεπτών προς τα πάνω και τελικά αργοπορώ 8)
kostas123 έγραψε:Γιατί εμένα όλα αυτά μου ακούγονται περίεργα; Δεν μπορώ να σκεφτώ μία (απλή) πράξη που να με μπερδεύει τόσο...
Στόχος αυτού του topic, εκτός από το ξεμπρόστιασμα όλων ημών των υπολογιστικώς ημιπαράλυτων και την ανακοίνωση κάποιου είδους απροσδόκητης (προσωπικής) αντιφατικής θεωρίας του εγκεφάλου από τον sparc ("θεωρία συνόλων με σφηνοτουβλάκια / ανώτερα μαθηματικά για νήπια" που λέει και ο Σύντροφοφ Γουίζαρντ), ήταν η ανεύρεση του Εκλεκτού που εκτελεί τις προσθέσεις και τους πολλαπλασιασμούς μονοψήφιων χωρίς ενδοιασμούς ή ψεγάδια!

Το μόνο που απομένει είναι η τελευταία δοκιμασία... η επιβεβαίωση της κοινότητας: Δεν συμφωνείτε όλοι πως είναι εξίσου άσχημο και ντροπιαστικό με τις αριθμητικές δυσκολίες που καθένας μας παραδέχτηκε πιο πάνω το γεγονός πως ο εν δυνάμει εκλεκτός kostas123 μπερδεύεται στην εκτέλεση μιας τόσο απλής εγκεφαλικής πράξης, όσο η ανεύρεση μιας απλής πράξης που να τον μπερδεύει "τόσο";

Αν περάσεις και αυτό το τελευταίο στάδιο (περιμένουμε τις απαντήσεις του κοινού για το μέλλον σου), θα βραβευθείς σε ειδική τελετή στην Αίθουσα Τελετών της Πρυτανείας ΕΜΠ από τον ίδιο τον Θεό (quiz), αμέσως μόλις τελειώσει η κατάληψη του Κτιρίου Διοίκησης :P

Υ.Γ.: @kostas123: Προφανώς αστειεύομαι, μην αρχίσουμε :P
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Mulholland Vader
Real Name: Γιαννης

Δημοσίευση από Mulholland Vader »

Επιστημονικα μιλωντας, νομιζω ολα τα κολληματα αυτου του ειδους οφειλεται στη μαλακια που δερνει τον καθενα... αναλογα το ατομο και την περιπτωση.
Ρε παιδια, εσεις οι υπευθυνοι για το "εξοδος" subforum, χαιρω πολυ, μπαρακια, κλαμπακια, θεατρα και ταβερνες ξερω κι εγω, καμια Χημικο Μηχανικο ξαδερφη δεν εχετε να γνωρισουμε?
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

δωνδεκα

για να σας λυθει και η απορια....

μιας και παει να γινει γκρουπ θεραπυ μεγαλο προβλημα για εμενα ειναι να "λεω" την ωρα απο ρολοι με δεικτες... μεγαλο μπερδεμα αδερφε...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

O_Xamenos έγραψε:8+5=14 για μεγαλες τιμες του 5....

2+2=5
For extremely Large Values of 2

ki egw exw provlhma me thn propedia tou 7 kai tou 8. Para polles fores exw katalh3ei sto oti 3x8=21
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

εγω που νομιζω οτι 4*8=32 τι να πω???
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
Cappuccino
Real Name: Θάνος

Δημοσίευση από Cappuccino »

O_Xamenos έγραψε:εγω που νομιζω οτι 4*8=32 τι να πω???

Όπως είπε και ο αξέχαστος Αθηνόδωρος Προύσαλης στο "Μια Ιταλίδα απ'την Κυψέλη", εσύ φέρε μου μετά τον έλεγχο να σου βάλω άριστα... :P
I don't know who you're talking to with such fucking disrespect
Άβαταρ μέλους
kostas213
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από kostas213 »

μιας και παει να γινει γκρουπ θεραπυ μεγαλο προβλημα για εμενα ειναι να "λεω" την ωρα απο ρολοι με δεικτες... μεγαλο μπερδεμα αδερφε...
Βρήκα και εγώ κάτι...! Καμιά φορά με μπερδεύουν και εμένα αρκετά οι δείκτες. Δηλαδή αντί για 4:50 το απόγευμα μπορεί να πω ότι είναι 6:50 αφού σκέφτομαι "απόγευμα άρα 16:50" τρώω το 1 και έτσι μένει 6:50... Προτιμώ τα ψηφιακά ρολόγια που δεν μπερδεύομαι παρά τα αναλογικά με τους δείκτες.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Μηηηηηηηηηη! Γιατίιιιιιιιιιιιιιιιιι; Πάνω που είχα φτιάξει το σκηνικό μου, ένα σύμπαν στο οποίο τα αναλογικά ρολόγια (με δείκτες) είναι ένας κακός εφιάλτης. Ένας κόσμος όπου η έκφραση "ψηφιακό ρολόι" είναι πλεονασμός!

Θα παρακαλέσω να μην ξαναγίνει συζήτηση για αυτά τα διαβολομηχανήματα μπροστά μου... Τελικά σε ένα topic έβγαλα πολλά κομπλεξάκια. Μάλλον πρέπει να σπεύσω στη mensa να μου ανεβάσουν λίγο το IQ γιατί με βλέπω να καταλήγω... στα ΕΑΑΚ :P 8)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”