[Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
moutsos
Real Name: Γιάννης
Facebook ID: 0

Re: Help! Αυτή τη Δευτέρα καταθέτω μηχανογραφικό...

Δημοσίευση από moutsos »

Αφού αποφοιτήσεις από ΣΕΜΦΕ μπορείς να δεις τα μεταπτυχιακά που υπάρχουν εδώ http://www.ntua.gr/postgraduate.html τα οποία γίνονται από το ΕΜΠ και στα οποία θα γίνεις δεκτή σχετικά εύκολα με πτυχίο από ΣΕΜΦΕ και έναν μέτριο-καλό βαθμό +-7.Θα βρείς 2 σχετικά με περιβάλλον με πιο δημοφιλές το "Περιβάλλον και Ανάπτυξη" των Αγρονόμων.Αρκετά καλό είναι και το "Παραγωγή και διαχείριση Ενέργειας" των Ηλεκτρολόγων αλλά παίρνει απόσο ξέρω λίγα άτομα και προτίστως απόφοιτους Ηλεκτρολόγους.Θα βρείς αρκετά καμιά 10αριά συνολικά και σε άλλα ιδρύματα πχ το http://www.tex.unipi.gr/master_new/ που είναι διατμηματικό και τα μισά μαθήματα γίνονται από τη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ οπότε ναί σίγουρα θα μπορέσεις να βρείς ένα τέτοιο μεταπτυχιακό. Ωστόσο μην υποβάλεις μηχανογραφικό με βάση αυτό καθώς μπορείς να μπεις σαυτά τα μεταπτυχιακά και από άλλες ίσως πιο εύκολες σχολές. Αν αποφασίσεις ΣΕΜΦΕ πρέπει να είσαι σίγουρη για την επιλογή σου και για μια σχετική εως μεγάλη αγάπη για τα Μαθηματικά ή την Φυσική αντίστοιχα αλλιώς είτε θα υποβάλεις ξανά μηχανογραφικό ή θα αργήσεις να πάρεις πτυχίο.Θα εμβαθύνεις αναγκαστικά μέχρι και το 2ο έτος μπαίνοντας στα "βαθιά" από την πρώτη σου παρακολούθηση που συνήθως είναι Ανάλυση 1, μάθημα που χρωστούν αρκετοί 10+ εξαμήνου,και από το 3ο έτος θα εξειδικεύσεις είτε στα μαθηματικά είτε στη Φυσική ανάλογα τι τύπος είσαι. Αν ωστόσο σε μαγεύουν αυτά τα 2 ή ένα πό τα 2 η κάποια κομμάτια από 1 από τα 2 τότε αυτή είναι η σχολή σου!Θα μάθεις πολλά και καλά και θα πάς αναμφίβολα μπροστά στη καριέρα που θα ακολουθήσεις αλλά θα είσαι και χαρούμενη γι αυτά που ξέρεις και μαθαίνεις.ΔΕΝ γίνεται να διαβάζεις σαυτή την σχολή και να το κάνεις αγκαρία...με μεγάλη δυσκολία θα πάρεις ένα 5.

ΥΓ-Είμαι 6ο έτος χρωσταω 20+ μαθήματα(
Off Topic
Δέσποινα καταλαβαίνεις/offtopic]) και αγάπησα την σχολή(προς το παρόν μόνο το μαθηματικό) μετά το 4ο έτος.

Καλή επιτυχία
Civil disobedience 101...
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Re: [Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Δημοσίευση από Glaurung »

Σήμερα κατέθεσα το μηχανογραφικό μου και σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας , ήταν ο καλύτερος τρόπος να μάθω περισσότερα για το πώς είναι τα πράγματα μέσα στην σχολή . Σαν πρώτη επιλογή έβαλα την ΣΕΜΦΕ ( έβγαλα 17,98 , δεν νομίζω να μην περάσω … ) και , άμα εξαιρέσουμε το ότι τώρα αρχίζω σιγά-σιγά να ανησυχώ για την δυσκολία των μαθημάτων που ακούγετε από διάφορες κατευθύνσεις , είμαι κατενθουσιασμένος ! :e_biggrin: Ανυπομονώ να αρχίσουν τα μαθήματα ! Πάντως είναι πιο δημοφιλής το τμήμα από ότι νόμιζα . Σε μια παρέα 10 παιδιών του σχολίου μου υπήρχαν τουλάχιστον δυο παιδιά που την έβρισκαν τρομερά ενδιαφέρουσα .
Ξέρετε πότε περίπου αρχίσουν τα μαθήματα στο πρώτο έτος ? Γιατί υπάρχει μεγάλη διακύμανση από σχολή σε σχολή …

Καλό καλοκαίρι (τελείωσαν οι εξεταστικές τώρα , έτσι ? ) και ελπίζω να σας γνωρίσω σύντομα . :e_biggrin:
Γιατί ...
pao132003 έγραψε:Και να ξέρεις ότι στη ΣΕΜΦΕ θα βρεις τις πιο cool παρέες!
Άβαταρ μέλους
diosak
Real Name: Διονύσης

Δημοσίευση από diosak »

ε δεν πιστευω...θα μας βρεις στη σεμφε απο αρχες οκτωβριου :)
καλο καλοκαιρι και σε περιμενουμε με το καλο! :P
Εικόνα
Εικόνα
Believe you can and you're halfway there.
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And Today? Today is a gift. That's why we call it the present.
But only in their dreams can men be truly free. It was always thus and always thus will be.
o_apolytos
Real Name: Πραγματικό Όνομα

Δημοσίευση από o_apolytos »

Glaurung έγραψε:Ξέρετε πότε περίπου αρχίσουν τα μαθήματα στο πρώτο έτος ? Γιατί υπάρχει μεγάλη διακύμανση από σχολή σε σχολή …
Αν σκεφτείς ότι την Παρασκευή 2 Οκτώβρη τελειώνουμε την εξεταστική, εκτός απροόπτου τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη. Έλα ΣΕΜΦΕ να τη βρεις (που λέει και το τραγούδι)
Άβαταρ μέλους
maThemaGician™
Real Name: Πραγματικό όνομα
Facebook ID: 3

Δημοσίευση από maThemaGician™ »

Egw lew na kleisoume kapou ena trapezaki kai na mazeyteite oloi kai oles eseis p exete erwtimata gia ti semfe kai na gnwristoume apo konta kai na sas lysoume oses apories thelete gia tin agapimeni mas sxoli...ti lete??
Άβαταρ μέλους
Glaurung
Real Name: ....

Δημοσίευση από Glaurung »

maThemaGician™ έγραψε:Egw lew na kleisoume kapou ena trapezaki kai na mazeyteite oloi kai oles eseis p exete erwtimata gia ti semfe kai na gnwristoume apo konta kai na sas lysoume oses apories thelete gia tin agapimeni mas sxoli...ti lete??
Ευχαρίστως , αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μαζευτεί κόσμος . Εγώ πάντως θα το χαιρόμουνα :e_biggrin:
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Glaurung έγραψε:
maThemaGician™ έγραψε:Egw lew na kleisoume kapou ena trapezaki kai na mazeyteite oloi kai oles eseis p exete erwtimata gia ti semfe kai na gnwristoume apo konta kai na sas lysoume oses apories thelete gia tin agapimeni mas sxoli...ti lete??
Ευχαρίστως , αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μαζευτεί κόσμος . Εγώ πάντως θα το χαιρόμουνα :e_biggrin:
Εγώ πάντως, θα έρθω να σας πωρώσω!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
vaso
Real Name: vaso skrl

Εδώ αναποφάσιστη και ίσως μελλοντική συμφοιτήτριά σας

Δημοσίευση από vaso »

re paidia eimai se trelo dillima gia to an 8a epile3w t semfe h oxi...
8elw an ginete na mo0 peite gia tin diskolia twn ma8imatwn k genika kapoio0s kalo0s logo0s gia na epile3w t semfe...
giati eseis to kserete kalitera apo olo0s...
eilikrina tha me ksemplokarete.... :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Τρί Ιούλ 13, 2010 12:10 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Στους τίτλους γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Re: edw anapofasisti k isws mellontiki simfititria sas...

Δημοσίευση από otinanai »

εκτος απο σεμφε τι αλλο σκεφτεσαι?
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
vaso
Real Name: vaso skrl

Δημοσίευση από vaso »

otinanai έγραψε:εκτος απο σεμφε τι αλλο σκεφτεσαι?
mathimatiko...anamesa se afta ta dio eimai...tipota allo den m aresei...esi pws vlepeis ta pragmata ekei??
Άβαταρ μέλους
lunatic
Real Name: Zoro

Δημοσίευση από lunatic »

Καταρχάς η ΣΕΜΦΕ χωρίζεται σε Μαθηματικό κ Φυσικό μετά τον 2ο χρόνο. Εγώ είμαι στο φυσικό αλλά δεν έχει σημασία μιας κ έχω πάρει μια γεύση για το μαθηματικό κομμάτι της ΣΕΜΦΕ.
Είναι σίγουρα καλύτερο απ το απλό μαθηματικό.... Κ αυτό το λέω έχοντας εμπειρία από φίλους που είναι στο απλό μαθηματικό...
When do you think people die?
When they are shot through the heart by the bullet of a pistol? No
When they are ravaged by an incurable disease? No
When they drink a soup made from a poisonous mushroom? No
It's when... they are forgotten...
Άβαταρ μέλους
Falgorn
Real Name: Hector-Xavier
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Falgorn »

Η ΣΕΜΦΕ είναι λίγο "σχολή για τρελλούς επιστήμονες". Είναι δύσκολη, υψηλού επιπέδου, αλλά αν όντως σου αρέσει αυτό που θέλεις να σπουδάσεις, θα τη βρεις πολύ ενδιαφέρουσα.
Όλοι λένε τ’ ορμητικό ρέμα βίαιο

Μά την κοίτη του ποταμού που το κρατάει

Κανείς δεν τη λέει βίαιη.

Bertolt Brecht

Η προπαγάνδα της ημέρας ಠ_ರೃ
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

an pali den se endiaferei kai trela kai tha goustares na gineis daskala min ertheis kai trws tsaba to palouki.Trava sto mathimatiko na exeis 4 mathimata to examino kai na pernas wraia :D
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
papagalakos

Δημοσίευση από papagalakos »

Από τη ΣΕΜΦΕ δεν μαθαίνεις λιγότερα μαθηματικά. Σκέψου ότι έχουμε καμιά 20αριά παραπάνω μαθήματα. Απλώς η διαφορά είναι πως δεν μαθαίνεις μόνο μαθηματικά. Βλέπεις δηλαδή το αντικείμενό σου όχι ως κομάτι αποκομένο από όλη την υπόλοιπη επιστημονική πραγματικότητα, αλλά μέσα στην πραγματικότητα.

Η ιδέα ήταν αρχικά του ρώσου μαθηματικού Κολμογκόροφ, που θεώρησε πως λόγο της αδυναμίας να ξεχωρήσεις τις επιστήμες και να τις μελετήσεις αποκομένες σε υψηλό επίπεδο, έτσι πρέπει να τις διδάσκεσαι παράλληλα σε προακαδημαϊκό επίπεδο.

Πρακτικά τώρα η ΣΕΜΦΕ είναι πιο δύσκολη, πιο ενδιαφέρουσα κατ' εμέ και με περισσότερες διεξόδους. Λίγο αυτό το ρημάδι το ΕΜΠ από πίσω, λίγο η 5ετής που στο εξωτερικό αναγνωρίζεται ως μάστερ, λίγο τα πολλά μεταπτυχιακά, το εύρος των γνώσεων κ.λπ. σου δίνουν ένα προβάδισμα έναντι του μαθηματικού.

Απ' την άλλη στο μαθηματικό πάνε αυτοί που, το προσδιορίζουν άλλωστε, ως τη σχολή των "αγνών και καθαρών μαθηματικών". Για εμάς έχω ακούσει τον τίτλο "βιδωμένοι και μυστήριοι"...
Αν δηλαδή σε ενδιαφέρουν τα μαθηματικά ως μαθηματικά, μπορείς να περιοριστείς μόνο σε αυτό το αντικείμενο και να αντέξεις συνηθίζεται να προτείνεται το μαθηματικό.

Προσοχή: Από τη ΣΕΜΦΕ μπορείς να κάνεις ό,τι και απ' το μαθηματικό. Το αντίθετο δεν γίνεται.
Άβαταρ μέλους
otinanai
Real Name: χμ..αλεξανδρος

Δημοσίευση από otinanai »

Την μεγαλυτερη σημασια εχει το τι θες να κανεις μετα...

Αν θες μονο να γινεις καθηγητρια μαθηματικων κλπ εγω θα σου προτεινα να πας στο μαθηματικο του ΕΚΠΑ. Κανεις λιγα και ουσιαστικα μαθηματα και η φοιτηση κραταει μονο 4 χρονια.
It's only after we've lost everything that we are free to do anything
[imgr 500x180]http://img.buzznet.com/assets/imgx/2/1/ ... 035284.jpg[/imgr]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”